Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

speedy77 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 32

Sziasztok! Rud Centrax 14148-as típushoz nincs valakinek szerelési leírása? Tudna nekem valaki küldeni egyet? Köszönöm előre is!

vismajor77 Creative Commons License 2012.09.14 0 0 31
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.28 0 0 30
már használnám a "csodálatos" hóláncomat.... talán most végre lesz rá alkalom..!
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.01 0 0 29
hello!
email ment!
Előzmény: uu2 (28)
uu2 Creative Commons License 2008.01.31 0 0 28
RUD CENTRAX.Átnéztem a cég mérettáblázatát és nem találtam olyat ami jó lenne 175/70 R14-es abroncsra....ennyire ritka méret lenne???:)
uu2 Creative Commons License 2008.01.31 0 0 27
Hello Makkhatos! Úgy látom te profi lettél a Rud témában!:)) Én is most vadászok az ebay-en hóláncot.....az lenne a kérdésem hogy a / szám mennyire számit annál a CENTRAX tipusnál? Pl: ilyet látok most eladót 175/65 R14-es gumira az én abroncs méretem viszont 175/70 R14! Köszi előre is a választ!!
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 25
ezt is úgy kell föltenni, hogy a kerék mögött kell kotorászni?
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.06 0 0 23
hát igen... nem akarom fényezni magam, mert nem az én érdemem, hanem a többi licitáló félénksége volt az, amiért ilyen olcsón (45 és fél euro) meg tudtam venni. valaki kérdezte az eladót, hogy milyen/mekkora menetű "adaptercsavar" vagy anya van hozzá és az eladó azt írta, hogy semmilyen nincs hozzá mert nem kell. 17-es csavarra megy rá. aki nem ismeri ezt a típust az esetleg megijedt ettől, de én előtte utánanéztem és tudtam hogy a kerékcsavarra/anyára kell rátenni az adaptert, amiből létezik 17-es 19-es és 21-es.az enyém 21-es ehhez pedig 17-es volt. ha nagyon adnék rá akkor 25 euróért vehetnék hozzá 21-es anyára való adaptert, de inkább kicseréltem a két első keréken 1-1 anyát 17-esre és bedobtam a csomagtartóba a gyári kerékkulcs mellé még egy 17-es kerékkulcsot.megint csak nem nagyképűség, de szerintem a spike a legjobb.
Előzmény: meszarosgabor (22)
meszarosgabor Creative Commons License 2008.01.06 0 0 22
Köszi! Várom. Spikehoz nagyon jó áron jutottál decemberben!
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.06 0 0 21
licitáltam rá mert egy barátomnak is megtetszett és neki is kellene. emailedre küldök táblázatot. a táblázat harmadik oszlopában lévő szám azt jelzi, hogy hány láncszemet kell kivenni az adott termékszámú láncból , ha az adott méretű gumihoz szeretnéd használni.
Előzmény: meszarosgabor (20)
meszarosgabor Creative Commons License 2008.01.06 0 0 20
ha jól látom te is licitálsz rá, rusnya69 :-)
Előzmény: meszarosgabor (19)
meszarosgabor Creative Commons License 2008.01.06 0 0 19
Én is az ebayen nézegettem ezeket a láncokat. Viszont sehol sem találok leírást, hogy pontosan melyik méret lenne jó nekem. Ez a 141xx típusú számozást a rud.com websiteon már nem ismerik.
most is hirdetnek 195/65R15-ös láncot, viszont 14140-es típusszámmal amely szerintem nem jó rá. Neked van valami infód arról, hogy honnan lehet tudni a megfelelő típusszámot?
Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 18
szerintem az a legjobb amit én vettem. ez a könnyűfémre is szerelhető plusz betétekkel. ez a "RUD Centrax comfort Spike"
itt egy kép róla:

ez konkrétan az enyém
Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 17
aztán felszerelés szempontjából is 2 fajta van. az egyik amit az második képen látsz. a középrésből kiálló gumikat kell beakasztani a felni lukjaiba. ez ugye csak lemezfelnihez használható. a másik pedig hogy ezt az adaptert

rárakod a kerékcsavarra/anyára (van 17-19-21) és a videón látható módon rápatttintod azt a kis pipát ami odahuzza a láncot. ezt lehet használni könnyűfémhez is.

egyébként az országszerte hirdetett (pl villanyoszlopokon kis sárga matricákon) "csodahólánc" amit xaxton néven 80 rugóért árulnak, az ennek a koppintása
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 16
futófelület szempontjából 2 fajta van. lényegében 4 darab "küllő" tartja a keréken a láncot. a 4 küllő végén található, az autó gumijára felfekvő rész , az gumiból van. kicsit keményebb gumi mint az autógumi. ezt a 4 tagot kötik össze a láncok.
ez az első típus ami szerintem inkább hóba való.

aztán ennél már a láncok közé be van téve egy-egy (szöges) gumi betét is. ezzel lehet menni ezerrel jégen ónosesős úton is. ha aszfaltra érsz vele, a szögek benyomódnak a gumiba.
Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 15
hali! van ez minden méretre. neked a 14148-as (gyári kód) kellene. én az ebay-en vettem, postaköltséggel és a baki utalás díjjával valamivel 20 rugó alatt volt. használtként volt hirdetve, de autón még nem volt. amúgy ennek a fajtának , amit én vettem (mert van több fajta) bolti új ára 300-310 € , de az ebay-en találsz újat 100-120- ért is.ha komolyan érdekel a dolog akkor segítek.
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.27 0 0 12
talán most hogy leesett a hó, hátha benéz ide valaki....
szóval én RUD-comfort Centrax-ot vettem.itt a legfelső az. van róla videó is.
biohazard Creative Commons License 2003.02.10 0 0 11
Idekopizom, amit a Téligumi fórumban válszolt ZP:

"Hi!
Nagyon hasonló létezik Spike Spider vagy milyen néven. A budai Skálánál árulja a Herbály vagy milyen Kft., valami 70-75 rugóért :-("

Remélem segítettem valamennyit, írtam emilt is. A cucc egyébként állítólag nagyon profi.

bio

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.10 0 0 10
Ha valaki megtud erről a kapaszkodókaromról valamit, kérem írja meg!!!!! A hókengyelt csak szeptembertől fogják újra forgalmazni, nekem azt mondták hogy műszaki problémák voltak vele! Tamás
Előzmény: biohazard (9)
biohazard Creative Commons License 2003.02.07 0 0 9
Szerintem erről

vagy erről:

van szó.

Nem tudomk hol lehet szerezni, de nékem is kőne egy. Most írok a Téligumi fórumba, hátha tudják.

cinqsporting Creative Commons License 2003.01.08 0 0 8
Sajna olyan nem használhatunk közuti forgalomban :(
Előzmény: nyunyi-morci (7)
nyunyi-morci Creative Commons License 2003.01.08 0 0 7
Nézd meg ezt az oldalt:http://www.hokengyel.meran.hu/
szerintem erre gondolsz,nem tudom milyen lehet,de ha elakadsz,a semminél biztos jobb.:)
Ki tudja?A szöges gumit lehet használni Mo-on?
Előzmény: zsombi (6)
zsombi Creative Commons License 2002.11.11 0 0 6
Az elmúlt közel egy évben nem sokat okosodtam.
Mi is ez a felpattintható hólánc/hókengyel?
zsombi Creative Commons License 2001.01.24 0 0 5
Na, Ausztriában kötelező, nálunk még nem.
Tegnap az utcánkban elakadt egy Lada. Állítólag már egy ideje próbálkozott felmenni a lejtőn, sikertelenül. Aztán kölcsönadtam neki a láncomat (pontosabban én raktam fel neki, szegény csávó alföldi illetőségű volt, hóláncot közelről még nem is látott). Azzal sec perc alatt fent volt. Csak előtte 3 órát cigizgetett a kocsijában.

ui.: A kezem viszont totál trutyi lett. Ez kivédhetetlen?

Előzmény: Melanie (4)
Melanie Creative Commons License 2001.01.24 0 0 4
Tényleg kötelező tartozék a hólánc? Mióta? Bármikor kérheti a rendőr, vagy csak hóban?
Mondja meg valaki, plíz...
komo2 Creative Commons License 2001.01.20 0 0 3
Hi !

En is azt hiszem tudom mirol van szo. :)
A 4x4 magazinban mostansag hirdetik 'hokengyel' neven. Ezen a szamon megrendelheted magadnak a csodaszerkentyut:06-60-50-60-30.
Ár nincs irva, viszont 3 ev garancia van ra.
Remelem tudtam segiteni...

krisztian25 Creative Commons License 2001.01.18 0 0 2
Hello GM!

Azt hiszem tudom mire gondolsz! Ez a `muanyag` karmantyu valojaban bohom eros acel karom, es boven eleg is a kerekre. Hoboszorkanynak hivjak. (No persze a karmok zaromechanizmusanal lehetnek gondok, de ez mar mas kerdes.) A lenyeg hogy valoban par perc alatt felrakhato a kerekekre 1 csavar elforgatasaval fixalhato, es szerintem tenyleg felvisz barhova, legyen az akar jeges sziklafal is.

Amit en lattam, az tovabbfejlesztett verzio, talan fel gyari kivitelben, de az acelpantokat dupla lancsor kapaszkodo karmokkal kototte ossze. (1-1 kozt allando a masik 1-1 pedig bepattinthatoan - igy teljesen korbeveve a kereket.)

Az urom az oromben, hogy ennek tavalyi ara 45000lett volna aminek beszerzeset kisse most elhalasztottam, es ugy nez ki mazlim van mert az ido is kegyes hozzam :-)

A nyugati kozeleben egy gumisnal aruljak idehaza, ha erdekel pontosabban is utannanezhetek.

udv, K.

ja, rendelesi ido 1-2 het

Előzmény: GumiMaci (-)
avantage Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1
Azert 4 mert igy konnyen fel lehet tenni, ha 8 lenne, az egyik karmot biztos a fold es a kerek koze kellene becsusztatni, az pedig nem megy.
Szerintem biztos segit nagy hoban a 4 is. (szerintem mar egy is segitene valamit, persze akkor utne a kerek)

Biztos nem helyettesiti a rendes holancot, viszont elakadaskor segithet, es sokkal konnyebben, gyorsabban lehet feltenni/levenni.

Előzmény: zsombi (0)
zsombi Creative Commons License 2001.01.17 0 0 0
Utálom a nullázókat, ezért nem is teszem.
Viszont szerintem a 4 karom kicsit kevés egy kerékre. Min. 8 kellene.
Ja, és én sem tudom elképzelni, hogy hogyan működik a felpattintás.
Előzmény: GumiMaci (-)
GumiMaci Creative Commons License 2001.01.17 0 0 topiknyitó
Hi, láttam annakidején egy hirdetest ujsagban, olyan hóláncról ami felpattintható a kerékre, tehát nem kell szerelni le fel csak felpattintod valamilyen műanyag volt azt hiszem 4 karma volt.
Ha valaki tud bármi infót róla hol lehet ilyet kapni beszerezni megköszönném.
Thx,
GM

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!