Mozgalom nem , de az is egy lopas volt egy csardasbol. Kozvetlen infom van rola mert aki enekelte,Kalmar Pal annak a fiaval jo baratsagban vagyok ,aki itt radiologus professzor New Orleansban. Kalmar Palt egyebkent emiatt a dal miatt hurcoltak meg 45 utan noha az orszag egyik legnepszerubb enekese volt.
Hoppá, mit találtam! Hogy eltelt ez a 10 év! Én úgy emlékszem, hogy tanultam ezt a dal 1. vagy 2. osztályban, pedig az már a rendszerváltás után volt. Amikor a topic mgnyílt, még nem volt videómegosztó, de ma már ez a dal fent van két helyen is, bár a youtube-os klip készítője el van tévedve...
"Nem tudtam kiskoromban, hogy miért tetszik annyira a "Sej, a mi lobogónkat..." mozgalmi
dal, amíg rá nem bukkantam egy népdalkönyvben "Sej, a fekete hattyú gyászt visel magáért
..." szöveggel egy csángó népdalra. A mozgalom, ahol tud, lop."
Ez aztán a nagy felfedezés Tappancs!! De hát miért búvárkodtál annyit a népdalkönyvek között, amikor elég lett volna annak idején a 6. osztályos ének-zene tankönyv tartalomjegyzékére egy röpke pillantást vetned, s ott olvashattad volna: Sej, a mi lobogónkat - magyar nd., Jankovich Ferenc verse, feldolg.: Kadosa Pál. A nd. a népdal rövidítése.
rezsö
A modrátorok most EGYMŔSSAL vannak elfoglalva.
Megvan a recept, hogyan lehet teljesen modrálatlan forumot készieni:
Be kell folytonosan dobni uj a moderálásról szóló topicocat, a modik a végén majd csak ráharapnak.
Nagyon komoly javaslatom van:
A moderáció, mindannyiunk érdkében, a politika rovatból csirájában irtson ki, minden a moderálással foglalkozó topicot.
Ennek a helye a T.szerk.
Nem tudtam kiskoromban, hogy miért tetszik annyira a "Sej, a mi lobogónkat..." mozgalmi dal, amíg rá nem bukkantam egy népdalkönyvben "Sej, a fekete hattyú gyászt visel magáért ..." szöveggel egy csángó népdalra.A mozgalom, ahol tud, lop.