Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2006.02.19 0 0 11

 

 

Na, na ..., még a végin viszonozniuk köll polgármestereinknek a vizitet?

De fárasztó lehet ez az oda-vissza rángatózás.

A gazdák és családtagjaik meg dögöljenek éhen ...

Előzmény: Mijo (9)
Mijo Creative Commons License 2006.02.19 0 0 10

 

 

Nagybaracskai hangulatkép.

Avagy miként lehet poltikai tőkét kovácsolni hattyúkból?

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.02.19 0 0 9

 

Hogy mért nem tud egy halom hattyú, az V. kerületben az örök vadászmezőkre térni?

(lent: p=b)

 

 

Előzmény: Mijo (8)
Mijo Creative Commons License 2006.02.19 0 0 8

 

:)))

A Király Sanyiéknak legalább van humorérzékük.

Kár, hogy szárnyashajónk nincs már, amivel lehetne egy dunai körre vinni a dzsigoló okostojást.

Nem tudom, a főfan kivonult-e kondenzcsíkosszárnyaspetéttye lengetéssel fogadni langaléta nagyvezírét :)?

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.01.31 0 0 7

 

Nincs, Józsi, csak töröltetni.

 

 

Előzmény: jpetike51 (6)
jpetike51 Creative Commons License 2006.01.27 0 0 6
Ha hibát követek el, van lehetőségem javítani?
jpetike51 Creative Commons License 2006.01.27 0 0 5
"Király Sándor, A Magyarországi Tartalékos Tisztek Szövetségének elnöke." Érdekes. Hogyan lehet valaki tiszt, ha nincs főiskolája? Számomra ez nevetséges. 13 alkalommal voltam tartalékos. Kivánxsi lennék a Sanyi barátom volt-e?
Előzmény: Mijo (4)
Mijo Creative Commons License 2006.01.22 0 0 4

 

"EGYEZMÉNYT ÍRTAK ALÁ BAJA ÉS ZOMBOR TARTALÉKOS TISZTJEI

 

sombor.com 2006-01-20

 

 

• Király Sándor és Milivoj Nenadov, a bajai és zombori tartalékos tisztek szervezeteinek vezetői egyezményt írtak alá

 

 

A Község épületében ma együttműködési egyezményt írt alá A Magyarországi Tartalékos Tisztek Szövetségének bajai szervezete és A Katonatisztek és tartalékos tisztek községi választmánya. A két szervezet már hagyományosnak mondható együttműködését hivatalossá tévő egyezmény aláírásánál jelen volt Dr. Jovan Slavković, Zombor község elnöke és Ódri-Horváth Márta, Zombor községi Képviselő-testületének alelnöke is.

 

- Községünk jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy megnyíljanak számunkra Európa kapui a mi oldalunkról, és ezt számos határontúli projektummal segítjük elő. A hasonló egyezmények aláírása mindenféleképpen elősegíti hazánk minél előbbi integrációját az Unióba – jelentette ki Dr. Slavković a vendégeket üdvözölve.

 

- Megtisztelő számunkra, hogy a már fennálló együttműködést egyezménnyel tesszük hivatalossá, és meggyőződésünk, hogy az együttműködés megfelelő és gyümölcsöző lesz – jelentette ki Király Sándor, A Magyarországi Tartalékos Tisztek Szövetségének elnöke.

 

A bajai és a zombori tartalékosok egyezményének aláírásánál jelen volt Miodrag Drobac, Szerbia katonatisztjeinek és tartalékos tisztjei köztársasági szövetségének elnöke, Ljubiša Manastiracvezérezredes és Đorđe Malenković, a Szövetség tartományi szervezetének elnöke és titkára."

 

 

Mijo Creative Commons License 2001.01.16 0 0 2

Hát bizony, éppen ilyen volt az egykori prélók hangulata, a maiak sajnos már meg sem közelítik ezeket, éppen azok miatt az asszimilációs törekvések miatt, melyekrol már több helyen is szó volt, most itt ne menjünk inkább ebbe bele.
Bajai zenészek, a Khin Pityu, meg a Csinnya Józsi tudna regélni, hogyan is múlik el tolünk délre egy ilyen bál, vagy lakodalom ......, nem a mi strapabírásunkra vannak méretezve :)!!!
Tegnap lent voltam, a bunyevác kalendárium ünnepélyes promóciója alkalmából, hát még ez is alkalmat teremtett arra, hogy a zombori városháza dísztermében húzza váltva két zenekar is a, miközben szabadkai és zombori táncosokkal együtt ropta a vendégsereg kifulladásig.
Egyébként a mi apatini cigánybandánk se kutya, amikor letévedünk Zomborba a Dalmatinski Podrumba ! Majd egy alkalommal lecsábítalak, minden náció zenéjét nyomják profi szinten, biztos téged is le fog nyugözni :)).

Mijo

Előzmény: Lajkó Sándor (1)
Lajkó Sándor Creative Commons License 2001.01.16 0 0 1
Kedves Mijo
Valóban a Bárka Csárda volt a helyszín. Négytagú /3 pengetős és egy herflis/ zenekar, valamint egy férfi - népdal - énekes teremtette meg az alaphangulatot.
Közös ismerősök közül pl. Sibalin barátunk fia és annak neje is ott volt.
Mint másutt már leírtam, számomra egy életre szóló élmény volt. A hangulat, a mértéktartó éneklés-táncolás-mulatás....Talán a magyar Trianon után mulatott így./ A vendégek zöme - horvát - baranyai szerb volt./ Még aludnom kell rá egy párat, hogy elérzékenyülés nélkül tudjak beszélni róla.

Üdv.:Lajkó S.

Előzmény: Mijo (0)
Mijo Creative Commons License 2001.01.16 0 0 0

Ugye, kedves Lajkó Sanyi, a Boszánác Márkó éttermében, a Bárka Csárdában volt az a szerb bál, melyen olyan jól éreztétek magatokat !? Kár, hogy nem volt nagyobb elopublicitása, valószínuleg elmentem volna jómagam is, ha idoben értesülök róla. Kik adták a zenét ?
Hogy a Márkóék micsoda isteni túróscsuszát pörccel tudnak készíteni, huuuuu öregem, de a mákos és túrósrétesükrol sem szabad megfeledkezni :) !

Mijo

Mijo Creative Commons License 2001.01.16 0 0 topiknyitó

Ma a déli órákban, szemet gyönyörködteto látványban volt része az 51-es fuúton a Nagybaracska-Csátalja között utazóknak.

A nagybaracskai önkormányzat szociális munkásai, példamutató módon gyujtötték össze az út mindkét oldalán szétszórt és irritálóan viritó szemét nagyskálájú választékát.

A szétdobált kacatokkal megtöltött zsákokat a padka mellé helyezték, majd az ezeket összegyujto szállítójármu juttatta rendeltetett helyükre.

Csak gratulálhatunk Nagybaracska település faluvezetoinek, ezt a példát esetleg Baján is követhetnék, különösen a Bokodi úton, a szeméttelep környékén észlelheto gyomorforgató látvány szinte az év minden szakában !

Mijo

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!