Elfogadom amit mondtok, de szerintem ez egy szép klasszikus program volt, és a 2018-as Zagitova által előadott, és olimpián nyertes programra hasonlított, legalábbis nekem. Az nagyon lehengerlő volt, talán emiatt a párhuzam miatt látom ezt nagyon látványosnak és jónak.
Ha az oroszoknak a maximális három kvótája lett volna az olimpiára, akkor sem indulhatott volna Matvei Vetlugin, mert a decemberi nemzeti bajnokságban csak 4. helyen végzett Gumennik, Semenenko és Kondratyuk mögött. De ha valamilyen okból mégis ott lett volna az olimpián, a három négyfordulatossal nem vette volna fel a versenyt az öt, vagy pláne hét quados kűrökkel, és nemcsak az ugrások miatt, hanem mert egyébként sajnos elég üres ez a kűr, összekötő elemek szinte semmi sincs benne, egyik elemből koszorúzott a másikba. Másrészt ilyen zenét (cári téma, orosz szöveggel) biztos nem választott volna olimpiára, sokkal inkább valami hagyományosabbat, klasszikusabbat, ami a nemzetközi bírói panelnek és a világszerte a TV/stream elé leülő nézőknek is befogadható.
Mondom mindezt úgy, hogy amúgy sok orosz korist kedvelek, és hiányoltam őket az elmúlt évekből, a férfiak mezőnyéből is.:)
Malinin kűrje lehangoló és elég nyomasztó lehetett egy éven át erre a zenére készülni, ráadásul a saját hangjára korcsolyázni...Nekem se tetszett, a program felépítése pedig ugyanaz a recept ami Nathan Chennél volt: ugrás ugrás hátán majd a kűr utolsó fél percében a koreo lépéssor alatt előadás (+ nála hátraszaltó), hogy a bíróknak a végével jó benyomást keltsen. Valószínű öreg is vagyok már ehhez a Z generációs kűrhöz :D
Az M4 Sport honlapján streamelték (webcsatorna) élőben a teljes gálát, nem tudom, hogy ismétlik-e majd valamikor az egészet. Az Eurosport magyar Youtube csatornájára viszont elég sok előadást feltettek. https://www.youtube.com/@EurosportMagyarorszag/videos
Ez az előadás, zene és kivitelezés megkoronázta volna a férfi versenyt, ha az oroszok normálisan részt vehetnek. Nem is láttam olyan igazi olimpia szintű performanszt. A Malininé kifelyezetten semmilyen volt és nem azért mert elrontotta, hanem mert annyi volt a programja, hogy valami irritálóan semmilyen nyenyre zene közben majd ugrálni fog. Nekem akkor is csalódás lett volna, ha behúzza.
A nők versenyének is vége, és nekem kicsit keserű szájízzel ért véget ez a verseny, bár számítani lehetett rá...Tulajdonképpen az elmúlt 24 évben, amióta követem az olimpiákat, csak Yuna 2010-es győzelmének örültem úgy igazán a nőket tekintve, senki másénak nem igazán. 2002-ben Hughes nyert, akkor Slutskayának drukkoltam leginkább (vagy akár Kwannak ha tökéletesen futott volna), 2006-ban bár Shizuka megérdemelte a győzelmet, akkor is Slutskayának drukkoltam. 2014-ben egyértelműen Yunának drukkoltam és a címvédésért, 2018-ban pedig inkább Medvegyevát akartam a dobogó tetején látni. 2022-ben leginkább Valievát, aki az ismert okok miatt lecsúszott a dobogóról is, de még Trusova győzelmének is jobban örültem volna. Idén pedig Kaorinak, vagy akár a másik két japánnak örültem volna...
Sajnos tegnap Kaori volt az, akinek az aranyérmet itt csak elveszíteni lehetett, de erre sajnos már egy éve készültem "lélekben". Azzal, hogy Alysa Liu visszatért és megnyerte tavaly a VB-t, az új hozzáállásával nagyon kedveztek neki a csillagok állása, és úgy gondoltam, hogy Kaorinak innentől nehéz lesz győznie. Már bejelentette korábban, hogy ez lesz az utolsó szezonja, így ez neki extra terhet jelentett. Mivel Alysa után futott, nem tudott olyan felszabadult lenni mint amit annyiszor láttunk már a karrierje során. Nagyon kevésen múlt a győzelme, ez az egészben a legbosszantóbb. A tripla Flipet a program második felében ismételte, amire a kombinációt szokta rátenni, de mivel tegnap nagyon előre érkezve tudta csak megugrani, nem tudta rátenni a tervezett tripla Toeloopot. Igazából egy szimpla Toe-loop is elég lett volna neki az aranyéremhez! A Flip ismétlésével (3F+REP) ugyanis veszített a bázisértékéből 1.22 pontot, pedig ha rátette volna, azzal rögtön 1.62 ponttal és magasabb GOE-val övé lehetett volna az aranyérem. Sajnos itt jön be az, hogy ha valaki éveken át ugyanazt ugorja és ugyanolyan sorrendben, mint Kaori, és nem a tervek szerint alakul a program, akkor szinte már lehetetlen korrigálni. Már az is jobb lett volna, ha az első 3F-re rátette volna a 3T-t a program elején, biztos, ami biztos. Ááhhhh, nagyon kár ezért! Főleg, hogy a bírók nem pontozták le, amit a 147 pont is bizonyít, és ha tisztán fut, akkor neki adták volna az aranyérmet Liu ellenében.
Alysa Liu a kiegyensúlyozottság királynője, amióta visszatért, és a bírók nagyon kedvelik ezt. Az tényleg hihetetlen, hogy már években kell számolni azt, mikor esett el utoljára. A program maga azonban nekem nagyon üres, sokat korcsolyázik két lábon, és az előadás sem volt olyan átütő mint tavaly. Én ezt az 150 pontot, közte a 72 komponenst nagyon sokalltam. Viszont nagyon felszabadultan korcsolyázott, és a bírók mindig ezek felé az előadások felé billennek (lásd Tara Lipinski 1998, Sotnikova 2014). A jégtánc és férfi versenyben aranyérem nélküli USA után főleg azt éreztem, hogy itt most ha lesz esély, akkor Alysa felé billen majd a mérleg, ha Kaori okot ad erre (sajnos adott).
A rövid programban brillírozó Ami Nakait a kűrben csak a 9. helyre tették, bár megvolt a tripla Axelje, de itt többet ért az, hogy első szenior szezonjában nem annyira ismert még, és komponensekben, GOE-kban, sőt az ugrások tisztaságában is jobban górcső alá vették őt (Alysa is kaphatott volna hiányt az ugrásaira, de nem tette meg a panel). Őt még biztos látjuk sok évig, mert nagyon fiatal. Jövőre már Mao Shimada is szenior lesz végre, és biztos nagy csaták lesznek közte és Nakai között is.
Mone Chiba kicsit feszültebben korcsolyázott, de a 4. hely így is nagyon szép. A korcsolyázótudása lenyűgöző. Amber Glenn pedig mindkét programjában megugrotta a tripla Axelt, ami óriási dolog ebben a mezőnyben. Azzal, hogy leduplázta a Loopot a rövid programban, nagyon hátra került, de így is dobogó közelbe tornázta fel magát a kűrben. Az oroszok részéről indított Petrosyan végül 6. lett, ami talán nem volt annyira meglepő. A 4T-je az edzések során sem ment jól, és a versenyben is elesett belőle és hiányos is volt, a többi elem pedig nem volt elég éremre. Nehéz lehetett neki, mert sokat vártak el tőle. De az is igaz, hogy valószínűleg sérüléssel küzd most is, és eleve nem olyan kimagasló, mint a korábbi Eteri tanítványok.
Személyes kedvencem Sofia Samodelkina programja volt, főleg a rövid programban a csárdása. Lara Naki Gutmann is tetszett, akinek két különleges programja van idén. Jia Shin a kűrben mutatott kiváló programot, gyönyörűen korcsolyázik, és remélem sokat látjuk még a jövőben.:) Haein Lee is jól futott, vagy Petrokina aki sérülés után két nagyon jó versenyen van túl az EB után.
Remélem neked nagyon tetszett élőben @frogcarrott! Mindenképp várom a beszámolódat, mert élőben egész más lehetett ezt nézni.
Nem vitatkoznék ezen. Úgy alakult, hogy magyar színekben indulnak, miután Pavlova Nagy Balázsnak volt rövid ideig párja, majd szétmentek, és lett az új párja Alexei Sviatchenko, akivel adta magát, hogy magyar színekben indulnának. Az oroszok mindenféle különböző ország színeiben való indulása minden, csak nem egy szokatlan dolog, szinte mindenki ezt csinálja egy-két náció kivétel.
Ha itthon ez motivációt ad és pár gyerek ennek hatására kezd el korizni, akkor szerintem már megérte. Egyébként meg magyar állampolgárok, a fiú kicsit beszél is magyarul, úgyhogy én drukkolok nekik.
A párosok versenyében szuperek voltak Pavlováék, gyakorlatiag az egyetlen kettős akik hiba nélkül lehozták mindkét programot. Nagyon kiegyensúlyozottak és jó technikájuk van. Ha kicsit tudnak még fejlődni kivitelezésben, előadásban, akkor VB érmesek lehetnek (ha visszaengedik Oroszországot a versenyekre, akkor mondjuk nehéz lesz, de egyelőre nincs erről hír).
Nekem tegnap ők tetszettek a japánokon túl a legjobban. A grúzok és a németek is többet hibáztak, a németek különösen enerváltnak és lassúnak tűntek. Igaz, volt kb 6.5 pont előnyük a rövid után. Mégis kicsit igazságtalannak érzem, hogy csak az nem kapott érmet, akik a legtisztábban futottak. Egyébként elég érdekes pontozói döntések születtek, pl. ha valaki megnézi a protokollt, látszik hogy a grúz és üzbég bíró előre megdumálta, hogy a grúz párost felpontozzák, és a japánokat és a magyarokat is le. Ezt azért az ISU-nak ki kellene vizsgálnia, főleg hogy korábban a grúz bíró Salome Chigogidze már eltiltásra került pár éve...
Pavlova is elég vegyes érzésekkel nyilatkozott, egyrészt örült a jó futásoknak, de megkérdőjelezte, hogy tiszta futásokkal vs hibás futásokkal hol végeztek.
Remélem látjuk még együtt jó pár évig korizni és szép eredményeket elérni.
Én se láttam még sose olyat férfi műkorcsolyában, hogy valaki körül ilyen szintű felhajtást csináljanak a mainstream médiában, és végül úgy essen szét, hogy még a dobogó közelében sem végez. Voltak korábban is meglepetések, mert az olimpiai nyomás mégiscsak más (ld. Urmanov aranyát 1994-ben, vagy a közelmúltból Chent 2018-ban, bár ő nem VB aranyérmesként érkezett a versenyre, mégse bírta el fejben), na de ez itt egy más szint volt.
Malinin:
Egyrészt az olimpia előtt már kikiáltották a legnagyobbnak, a verhetetlennek, akinek nincs lehetetlen. Sokkal nagyobb felhajtást lett körülötte, mint akár 4 éve Chen esetében. Talán eladhatóbb, mert szőke, kék szemű, quad godnak nevezi magát, és ahogy menedzsere is szerette volna azt hinni, hogy ő megmentheti a műkocsolya népszerűségét (ezt mondta róla). Megugrotta a 4A-t 2022-ben, majd VB arany 2024-ben, folyamatos quadok, hátraszaltó és VB címvédés. Az út az olimpiai aranyhoz ki volt kövezve neki.
Viszont már az idei amerikai bajnokságon mikor belenéztem az eredménybe, eléggé furcsálltam, hogy csak két négyfordulatost tudott tisztán megugrani a kűrben, akkor arra hivatkozott, hogy mostanában töri be a cipőjét, mint ahogy tenni szokta a szezonnak ebben a szakaszában. Oké, lehet, bár olimpia előtt a hazai bajnokságon szeretik megmutatni, hogy mit tudnak. Aztán úgy kezdte az olimpiai szereplését, hogy már a csapatversenyben is láthatóan hiányzott az a kirobbanó forma, mint amire az ember számított volna. Sokan mondogatták, hogy az első futásai ezek az olimpián, majd az egyéni versenyben már nem fog így izgulni és minden menni fog. Közben pedig külön pályán edzett Bergamoban, nem az olimpiai edzőpályán, láthatóan élvezte is a média felhajtást Snoop Doggal, meg azzal, hogy az átlag, négy évente a TV elé leülő nézők oda-vissza vannak a hátraszaltójától.
Közben azért gyorsan elhozták Rafael Arutunyant az USA-ból, ami szinten az előjele lehetett már annak, hogy valami nem teljesen oké. A média - élén az olimpiát közvetítő NBC-vel - továbbra is folytatta a felhajtást körülötte. Úgy voltak vele, hogy csak le kell futnia a programjait, megugorja majd a quad Axelt, meg a hat másik quadot is, és úgyis hazaviszi az aranyat, ez ugye nem is lehet kérdés. Már a csapatverseny rövid programjában várták a quad Axelt, aztán se akkor, se a kűrben nem mutatta be, sőt ugye mindkét programban nagyobbakat is hibázott (a kűrben olyannyira, hogy elégedetlen voltam azzal, hogy végül az amerikaiaknak adták az aranyérmet, mert az eredmény nagyon szoros volt közte és a 2. Shun Sato mögött, aki nem hiába sírt elég keservesen).
Az egyéni verseny rövid programjában ugyan még megugrotta az ugrásait, aztán a kűrben jött a teljes összeomlás. Az egész kűrben úgy tűnt, hogy nem találja a ritmust, és amikor leszimplázta a tervezett 4A-t, ott mint valami dominó effektus, csőstül jött a baj. Talán átment a fején, hogy nem lesz meg olimpián a 4A, erre majd 4 év múlva lesz legközelebb esélye...Aztán jött a 4Lo, ami eleve a leggyengébb quadja, és az sem sikerült neki, leduplázta. A lépéssor alatt lehet, hogy még jobban összezavarodott, mert utána a 4Lz-ból elesett, nem volt kombináció, és bár a 4T-eu-3F-el szépen korrigált (itt eredetileg 3T lett volna, tehát látszott hogy pörög az agya és számol fejben), de a végén a Salchow is csak dupla lett és el is esett belőle, így még egy kombinációja hiányzott. Ezekkel rengeteg pontot vesztett, három ugrást leszimplázott/leduplázott, és kettőből elesett. Végül egyetlen - akár dupla, akár tripla - Axel sem volt a kűrjében!
Az egész futás során enervált volt, és látszott, hogy az ugrások nélkül ez a program teljesen üres és csak az ugrásokra van felépítve. A 15. hely a kűrben ezek után nem volt meglepő...
Nemcsak a média hájpolását hibáztatom. A versenyek napjai se voltak ideálisak, ez is tény (két nappal a csapatverseny után SP, majd két nap szünet és kűr - de hát másnak is sikerült jól futnia, pl. Gogolev 4x). Szóval a média mellett az egész quad god brand is ugyanennyire hibás. Ha csak öt quadot ugrott volna, megnyeri akkor is az aranyat. De annyit ugrott már más is korábban, Malinin viszont történelmet akart csinálni 7 quaddal, 4A-val, a léc így viszont túlságosan magasnak bizonyult. Lehet csak arra fogni, hogy az olimpia nyomása, de nem vagyok biztos benne, hogy nem volt az egész fizikai felkészítése is félrecsúszva, és így fejben sem volt ott. Mint aki az egész éves felhajtástól hamarabb kifáradt, mint kellett volna. Egyébként az egész edzői dinamika se teljesen világos: Arutunyan csak itt-ott foglalkozik vele, a fő edzői a szülei, nekik a fiuk az első ilyen szintű tanítvány és lehet, hogy hiányzott valamiféle tapasztalat itt.
Nem lesz könnyű innen felállni, mert nála eddig minden az ugrásokra volt felépítve, de most már a többiek is látják, hogy nem verhetetlen. És bár még csak 21 éves, négy év sok idő, 25 éves koráig nem biztos, hogy ezt a szintet tartani fogja.
Mindenesetre biztosan sokat fognak még beszélni erről a versenyről, és talán a média is visszafogja magát a továbbiakban és nem adnak senkinek se oda előre aranyérmet (bár esélyes, hogy 4 év múlva a klikkek és pénz miatt újra ezt csinálják majd). Egyébként Mark Hanretty a népszerű ex-jégtáncos, kommentátor két hónapja Shaidorov győzelmét jósolta meg, van szeme hozzá. :)
Ami talán kezdeni kellett volna: nagyon örülök Shaidorov sikerének. A srác futott két megbízató programot, megugrotta a sok nehéz ugrását - közte a kűrben azt a 3A-eu-4S-t, amit olimpián még senkitől sem láttunk. Tavaly ezüstérmes volt a VB-n, az idei szezonban viszont eddig nem teljesített valami kiugróan, főleg a GP döntő és a Négy kontinens nem ment olyan jól. De hát van egy olimpiai bajnok edzője, aki tudta, hogy kell felkészíteni erre a versenyre, ami kiválóan sikerült. Igaz, Shaidorovnak maga a korcsolyázása, meg az előadókészsége hagy némi kivetnivalót maga után, de hogy összességében a legjobb volt ezen a versenyen, az nem is kérdés. Nagy szó ez a kazah korcsolyázásnak is, 12 évvel Denis Ten első kazah olimpiai érme után sikerült az aranyérem. Remélem Shaidorov a következő években tovább fejlődik, és talán láthatunk tőle más koreográfiájú programokat is (Ivan Righini programjai azért nem a legjobbak közül valók...).
A 2-6. helyezettek között nagyon szoros volt a verseny.
Yuma Kagiyama lassan ezüstkereskedést nyithat Japánban. Ő csalódást keltő volt nekem, mert bár a csapat rövidben szuper futott, az egyéniben, főleg a kűrben, nagyon sokat hibázott ő is és az egész korcsolyázása kapkodó volt. Nem is emlékszem, mikor láttam tőle utoljára tiszta, vagy majdnem tiszta kűrt. Vajon mi járt a fejében a verseny után? Kevesebb hibával övé lehetett volna az arany, bár nem tűnt elégedetlennek.
Shun Satonak nagyon örültem, alig akarta elhinni, hogy egyéni érmet nyert, ezúttal örömkönnyeket ejtett. Ő egy technikás korcsolyázó, de látom benne a potenciált, hogy ha kicsit kikupálnák, akkor egy még teljesebb versenyző válhat belőle az évek folyamán.
Junhwan Cha-nak adtam volna egy érmet, mégpedig Yuma helyett. Az egyik legkomplettebb korcsolyázó, aki még igazán törődik az átmenetekkel, szép forgásokkal, szép előadással, egy különleges versenyző. Igaz, a kűrben csak egy tiszta quadja volt, a 4T-ből meg elesett, de azt leszámítva tökéletesen futott. A rövid programban érzésem szerint alul lett kicsit pontozva - ha csak komponensekre kap 42 helyett 44 pontot, akkor már ezüstérmes lett volna (három éve a VB-n 99 pontos rövidet futott, igaz, akkor a 3A-ja tisztább volt).
Gogolev a nagy visszatérő, sok év sérülés és probléma után remek formában van egy ideje, és ezen a versenyen majdnem négy tökéletes programot futott. Ez a Rachmanyinov kűr nagyon jól elfedi a hiányosságait, és jó program. 2. legjobb kűr volt itt az övé, ami azért nem semmi!
Hozzá hasonlóan Petr Gumenniket is még jócskán junior korából követtem sokáig. Szép muzikális versenyző, ő is odatett öt quadot (kicsit elcsal ugyan az elejéből), és nagyon magabiztosan versenyzett annak ellenére, hogy 4 év alatt ez volt a második nemzetközi versenye. Az oroszok szerették volna dobogón látni, és az a helyzet, hogy erre a kűrjére csak 80 komponenst kapott, még Malinin is többet az eséseire, úgyhogy ő is kb. 3.5 ponttal maradt el a végelszámolásnál, így valahol az orosz szurkolókat is meg lehet érteni, hogy kicsit csalódottak. Viszont nem segített rajta, hogy a bírók nem látták őt évek óta. Ennek ellenére a legjobb európai versenyző lett, ami igazán nagy dolog.
Akit még kiemelnék, az Adam Siao Him Fa, akinek a rövid programja nagyon jól sikerült, és az egyik legjobb a mezőnyben (csak a ronda kosztüm ne lenne), kár, hogy a kűrben nem tudta hozni a formát. Ő is is talán elgondolhatott azon, hogy mi lett volna, ha...
És még Max Naumovról: örülök, hogy itt volt és versenyzett, a rövid programja igazán szépre sikerült. A szülei büszkék lennének rá, hogy idáig eljutott és küzdött azért, hogy olimpikon legyen belőle minden nehézség ellenére.:)
Most pedig kedődik a párosok versenye, remélhetőleg szép magyar eredménnyel-hajrá!
Örülök, hogy írtál :) Egyrészt nagyon jó drukkolást kívánok a női versenyre, biztosan nagy élmény lesz nézni az arénában a kűröket! Voltam a 2018-as VB-n ugyanabban az arénában, ahol most az olimpia is van, és a belváros elég messze van, biztosan nagy tömeg lesz eljutni a versenyre, meg vissza a városba...így azt tanácsolnám neked, hogy ne próbálj túl sok programot süríteni a napodba, maximum a Dóm környékét nézd meg és sétálgass kicsit. Az értékeidre azt javasolom, hogy vigyázz, mert 8 éve is már elég sok shady alak volt a metróban, és akkor több japán szurkolótól is hallottam, hogy ellopták a pénztárcájukat, stb. Most biztos nagyobb a rendőri jelenlét, de akkor is vigyázni kell az értékekre.
Másrészt nem csodálom, hogy nagyon drágák a jegyek, és emellé még a szállás is tök drága. Nekem szerencsém volt Pyeongchanggal, mert akkor a szállásra is sikerült olcsót kifognom, meg eleve nem volt olyan érzésem, hogy drága lett volna minden. Csak a repjegy volt, ami drága volt. Összesen szerda-hétfő között mindenre fizettem kb. 450-500 ezer Ft-ot, repjeggyel együtt.
2022 után én sem voltam versenyeken amúgy...az egyetlen, amire elmentem, a tavalyi junior VB volt Debrecenben, mert nagyon kíváncsi voltam Mao Shimadára és Jia Shinre, és nem csalódtam, fantasztikus színvonal volt. De egyébként hébe-hóba követtem a versenyeket csak, főleg GP szezon és EB/VB.
Ami a jégtánc versenyt illeti, én személy szerint örültem Fournier-Beaudry/Cizeron győzelmének, mégpedig azért, mert alap korcsolyázótudásban sokkal jobbnak tartom őket mint a többieket. A Chock/Bates párral elhitették a bírók az elmúlt években, hogy miután a legnagyobbak visszavonultak előlük, ők a legjobbak messze magasan és nagyon túl lettek pontozva a versenyeken. A legdurvább példa talán az a világbajnokság volt, amikor eséssel is 134 pontot kaptak a szabadtáncra. Az idei FD-jük szerintem nem volt annyira átütő, és bár kiemelt hibájuk nem volt most, egyszerűen lassúak, nem olyan technikásak, pl. a twizzle-jük iciripiciri. Ezt próbálták jól elfedni Chock hosszú szoknyájával és látványos kosztümjével is, de a különbség így is bőven látszik. Az is igaz, hogy nekem Chock nem voltan olyan átütő, mint szokott lenni, kivételesen Bates szinte jobban tetszett. A csapatversenyen a két futás biztos, hogy sokat kivett belőlük. Lehet, hogy pl. a pár évvel ezelőtti kígyós programjukra egy kicsivel többet kaptak volna, de nincsen "ha"...Ez a 134 pont így is nagyon magas, amit kaptak. Mindenesetre összességében az apró megingásokkal is jobbak voltak a franciák és nem sajnálom tőlük az aranyat. Ez az amerikaiaknak persze nem tetszik, és mindenáron azt a narratívát próbálják elhitetni, hogy csalás történt, de legyünk őszinték: csak akkor kiáltanak igazságtalan pontozásért, amikor az érdekükben áll. Amikor C/B vagy más amerikai nyerte sorra az aranyakat kétes pontokkal, akkor fel sel merült. A francia bíró (és amúgy más is, pl. a spanyol) persze megtolta a FB/C-t, de a legjobb és leggyengébb pontszám kiesik és csak utána átlagolják a pontokat, tehát nem számított. Amúgy meg a nemzeti elfogultság nem meglepő jégtáncban, meg hogy blokkokba verődve pontoznak.
Az RD-ben is jobban tetszettek amúgy a franciák és bár a csapatversenyen kicsit jobbak voltak, a pontszámban ez nem látszódott meg, az már előjel volt a végkimenetelre is.
Amúgy meg a háttérben sokszor mennek a dealek és nem lepődnék meg, ha félig megállapodtak volna, hogy ha minden úgy megy, akkor a csapatverseny legyen az amerikaiké és a jégtáncban nyerhetnek a franciák cserébe (hozzáteszem hogy a csapatversenyben lehetett volna japán arany is...).
Egyébként Piper/Paul is nagyon tetszettek. Nem voltam túlságosan meggyőzve arról, amikor visszahozták a Vincent FD-t erre a szezonra, de itt most nagyon jól futottak és kimagaslottak. Az olaszoknak nem sikerült az érem, de csapatban legalább igen. Évek óta nem a legjobb programjaik vannak, és már egy ideje látszik, hogy a bírók nem igazán preferálják őket. A britek rontottak, de ők technikailag nem olyan jók, itt most ki is jött ez a hibával. Kolesnikék és Smart/Dieck tetszettek még úgy igazán.
Nem bírta ki azt az irtózatos nyomást a szuperfavorit, ami a vállára nehezedett. Neki a második hely is csalódás lett volna, így meg eléggé lesokkolt mindenkit.
Köszi! Alig hiszem el, hogy a Montpellier-i vb közel négy éve volt... :) (Akkor egyébként megnéztem Toulouse-t, eltöltöttünk Carcassone-ban majdnem két felejthetetlen napot, amit a társasjáték miatt már alapból nagyon rég óta meg akartam látogatni, a vb aléatt kicsit Montpeliert is felfedeztük, és még Avignonba jutottunk el, a pápavárosba. Jó kis trip volt)
Azóta nem voltam versenyen, vagyis de, a Budapest Trophy-n, mikor Alysa Liu visszatért, az volt az első versenye (egyébként én szinte biztos voltam, hogy nem véglegesen vonult vissza Peking után), de még csak egy Nepela Memorialig se jutottam el, de szerintem érthető, hogy miért nem volt rá nagyon kedvem. Milánóba amúgy aznap, azaz 19-én reggel/kora délelőtt megyek, így lesz egy kis időm szétnézni, a verseny úgyis csak este kezdődik
Most az olimpiára egyébként pont a mai férfi kűrt szerettem volna megnézni - utólag, ugyanis jól elszámoltam a szabadságkérelmeimet, így sehogy sem bírtam összehozni, így végül sokadjára női kűr lett belőle :D de eléggé történelmi eseménynek néz ki, akármi is lesz a végeredmény. Húztam is a szám a jegyárakat nézve, mondjuk úgy, hogy csak a jegy kezelési költsége 16 EUR volt, és kb tízszeres árban voltak a prágai világbajnokság jegyeihez viszonyítva. Hát, van rendesen felára annak az ötkarikának :D
Megpróbálok majd vmi kis rövid beszámolót írni, egyelőre a sok egyéb teendőm mellett azt próbálom kitalálni, hogy másnap mit nézzek meg, ugyanis 20-án lesz szinte egy teljes napom és estém Milánóban, anno a síugrásért is rendesen rajongtam, de ahogy nézem, a helyszín is messze van, illetve oda is viszonylag drágák a jegyek, habár nem ENNYIRE, de a bankszámlám lehet zokogna, ha vennék még egy jegyet :D bár az tök menő, hogy a hivatalos appon keresztül van a QR kódos jegy :)
Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz ma este :)
Írj majd mindenképp, várom nagyon a véleményedet! :) De ha a blogodra tolod a kontentet, nekem az is jó :)
Mindennemu komolyabb hozzaertes, illetve barmelyik parhoz valo elfogultsag nelkul kerdezem, hogy ez a jegtanc donto pontozasa megis mi volt? Lesz-e szerintetek botrany belole?
Én is csak félszemmel követem az eseményeket az elmúlt szezonokban, nem megyek Milánóba, de a TV-n megpróbálom követni azért a versenyeket. Jó szukolást kívánok neked, és mindenképp kérünk majd élménybeszámolót!
Az EB-n elért bronzéremhez nagy gratuláció Pavlovának és Sviatchenkonak! Igazából az ezüstöt érdemelték volna, már a rövid után felhúztam a szemöldököm, hogy nekik kellett volna 2. helyen lenni. Remélem ez ad nekik egy kis extra lendületet az olimpiára.
A grúz csapat nagyon megerősödött. Nem igazán követem az olimpiai csapatverseny esélyeket, de akár, némi szerencsével még a bronzérem is megcsíphető lenne nekik? Mind a négy szakágban van jó felhozataluk.
Olimpiai esélylatolgatásról beszélgethetünk majd, így az olimpia közeledtével.:)
én is jó rég néztem be ide :) Peking (vagyis inkább Montpellier, mert ott élőben voltam) óra csak félszemmel nézem a történéseket, viszont megyek Milánóba :)
@goldenwing, jössz te is? esetleg ha valaki menne, írjon :)
A helyzet az, hogy Dani Szemko (azaz Szemkő Dani) 14 éves kora óta itt él, a családjával költözött Magyarország, most már sok éve magyar állampolgár és gyakorlatilag úgy beszél magyarul, mint egy anyanyelvi. Sokáig magyar párja volt, aztán mikor szétmentek, lett Mása a párja. Ő azért nem az a kategória, akit felnőttként direkt "importáltak". Szerintem sincs jó állapotban itthon ez a sport, egyre kevesebben jutnak el felnőtt versenyekig, nagyon nagy költségeket emészt fel, jégidő pedig alig van. A Vlasenko testvérek is idaköltöztek családdal, amikor még gyerek volt. Persze, hogy előnyben vannak azok, akik volt szovjet területen tanulták meg az alapokat, ahol sokkal fejlettebb a rendszer.
Legalább vannak olyan versenyzők, akik magyar szín alatt korcsolyáznak, és nem az van, hogy évek óta nem indul senki itthonról.
Amúgy bosszantóan kevéssel maradtak el Szemkoék az olimpiai kvalifikációs helyről, alig egy ponttal. Tartalékok a 2. helyen, így ha valaki kiesik, akkor még lehet esély az indulásra.
A hunskate facebook oldalán torlik a nekik nem tetszo hozzászolásokat Az olimpia i selejtezo versenyen 1 jégtáncos pár "magyar " vagyis magyar szinekben volt "szovjet" pár indult és 6. helyen végzett 3 pár kvalifikálta magát megemlítettem ,hogy ha már honosítunk akkor legalább olyanokat akik ki tudnak jutni (jégtáncban azt hiszem 20 pár ) egybol torolték Nem tudom van e igy értelme az államnak egy forintot is rájuk kolteni
Jó rég néztem ide be, és látom más se nagyon volt aktív az elmúlt időszakban...
Sajnálattal olvastam az elmúlt napok tragikus eseményeit az amerikai műkorcsolyában. Szörnyű, hogy tizenéves kis feltörekvő tehetségek, a szüleik és edzőik is oda vesztek a repülőgépbalesetben. Nyugodjanak békében :(
Alig telt el egy nap, és a kétszeres olimpiai bajnok Dick Button is meghalt, 95 éves korában. Szép magas kort megért. Nemcsak korcsolyázóként volt legendás, de kommentátorként is nagy forma volt, az biztos.