Keresés

Részletes keresés

proszim Creative Commons License 2 napja 0 0 64386
Előzmény: goldenwing (64381)
proszim Creative Commons License 2 napja 0 1 64385

Az 1980-as évek ünnepelt műkorcsolyázónője, Katarina Witt ma 55 éves. volt. Az 1984-es szarajevói olimpián aranyérmet szerzett, 88-ban Calgaryban megvédte címét. Nyert még 5 EB-t és 4 VB-t.

Előzmény: goldenwing (64384)
goldenwing Creative Commons License 2020.11.25 0 0 64384

Ide megírtam a véleményemet épp ma :) Én Kostornaiát nagyon kedvelem, és örültem neki, de van fejlődni valója (azok az ugrások tényleg hiányosak voltak és 2-es szintű elemek se férnek bele...) de összességében jobb formában van mint amire számítottam, féltem, hogy az edzőváltás után szétesik, túl rég nem versenyzett, a kűrje is friss, minden összejött neki, de ahhoz képest jobb. Azért a tripla Axelt várom, hogy tegye majd vissza, amikor készen áll rá. Tuktamysheva megérdemelten nyert, két jó programot futott itt meg. Trusova kűrje nagyon nehéz ezért a rizikó miatt a hibalehetőség is nagyobb, és itt most jöttek a hibák, ez egyszerűen nem az ő hétvégéje volt. Kíváncsi leszek a nemzetin mit fog bemutatni (lesz-e jobb 3A, hány db négyfordulatos lesz a kűrben?). Voltak még korcsolyázók akik tetszettek, Guliakova (ez tényleg Mishin hétvégéje volt) vagy Nugumanova.

Mindent egybevetve amúgy a férfiak versenye tetszett a legjobban, jó színvonalú volt, érdekes volt a verseny.

Előzmény: Frogcarrot (64382)
Frogcarrot Creative Commons License 2020.11.25 0 0 64383
Frogcarrot Creative Commons License 2020.11.25 0 0 64382

Mit gondoltok a hetvegi GP-rol, foleg a noi versenyrol? En kifejtem bővebben kesobb, de annyit diohejban, hogy egyreszt meglepoen sok volt a biroi "leminosites", masreszt szerintem erre a vegeredmenyre nem sokan fogadtak volna, kellett volna tenni ra egy kis penzt :D Volt valaki, akinek kifejezetten szurkoltatok, vagy enm, de jol teljesített?

goldenwing Creative Commons License 2020.11.20 0 0 64381

Érdekes lesz így, mert az orosz bajnokság alig egy hónap múlva kezdődik...egyébként elképzelhetőnek tartom, hogy tüdőgyulladás helyett vagy mellett koronavírusos de nem akarják nyilvánosságra hozni. Azzal az egész Tutberidze csapat karanténba kerülne, azt pedig nem engedhetik meg maguknak.

 

A jégtáncba kicsit belenéztem, Sinitsinéknak jó ez a Singin' in the Rain program, már tavaly is nagyon jó volt. Tetszett a kommentálás Vásárhelyi Tamással és Rosnik Andrással.

Előzmény: Frogcarrot (64380)
Frogcarrot Creative Commons License 2020.11.20 0 0 64380
Előzmény: goldenwing (64379)
goldenwing Creative Commons License 2020.11.19 0 0 64379

A műsorújság szerint az M4 Sport adja a TV-ben a holnap kezdődő orosz Grand Prix versenyt. Holnap 11:30-tól férfi rövid program, 13:30-tól jégtánc ritmustánc, 22:40-től női rövid program, 23:45-től páros rövid program, utóbbi kettő valami összefoglaló lesz gondolom. Aztán szombaton már csak a férfi kűrt adják élőben 11:30-tól, a többi felvételről lesz éjfél után. Talán streamen adják majd ezeket élőben is. Ha nem akkor marad valamilyen kalóz link.

Az orosz GP előzetesről (és az előtte levő GP versenyekről is) írtam egy kicsit itt, akit esetleg érdekelne :)

proszim Creative Commons License 2020.11.12 0 1 64378

Lily Kronberger, született: 12 november 1890(12 november 1890-21 május 1974)Magyar műkorcsolyázó versenyképes volt a modern műkorcsolyázás korai éveiben. Ő volt Magyarország első világbajnoka.Kronberger 1906-ben világbajnoki bronzérmet szerzett, az első hivatalos világbajnokságon, amelyen női esemény is szerepelt.1907-ben ismét bronzot nyert, 1908-től 1911.-ig négy aranyérmet.Ő volt az első sportoló, aki világbajnoki aranyat nyert Magyarország számára.A 1911-es bécsi bajnokságban kavarást okozott, hogy egy katonai együttest is játszott szabadprogramja alatt.Budapesten hunyt el 83.-ben, 1974 évesen.

goldenwing Creative Commons License 2020.11.11 0 0 64377

Érdekes, amit Khromykh öltözékéről mondtál, szerintem ha Tutberidze valamiben igazán jó, akkor az egyrészt a korcsolyázóinak a jégen való megjelenítése: kosztüm, smink, haj, mennyire illik az adott korcsolyázóhoz, programhoz, életkorhoz stb. és az egész összhatás, ahogy az a jégen megjelenik. Szerintem Khromykh kosztümje a rövid programban jól állt neki, színben, stílusban passzol hozzá, hosszúak a lábai tehát a szoknyát is okosan hosszabbra készítették neki, különben túl hosszú lábai lennének a jégen, ha ennél rövidebbet viselne. A kesztyűt sem  látom zavarónak. Ehhez a programhoz egy copfos haj szerintem jobban illik, mint egy kontyos. Szóval összességében nem rossz, Eteriék minden részletre figyelnek. Persze nála is van kivétel, nekem idén Valieva nem jön be, főleg a Bolero kosztüm.

Egyébként szerintem a kűrben az ugrásai rosszabbak voltak, a Lutzos kombi, a Flipes kombi (bár a Salchow jó volt benne) és a szóló Flip se, de a szóló Lutz se volt a legjobb. A 4S nem volt meg és a koreo lépéssorban a hydroblade-ből sem tudott felállni, esésnek vették.

Ha már rossz megjelenés, akkor pl. idén Samodurovát nem tudom hova tenni. A rövid programban az a fekete kosztüm, hozzá a barna hajhoz képest elütő vörös konty, az az izé ráfestve a homlokán, erős szemfesték nem kelt jó összhatást, a kűrben pedig az a fura fekete-fehér kosztüm se igazán passzol. Ha meg nem orosz, akkor pl. Bradie Tennell idei kosztümjei is egy példa, egy szőke fehér bőrű lánynak, mint ő, a vajszín és a fekete kezeslábas se áll jól, mindkettő sápasztja őt.

 

Trusovánál a rövidben a melankolikusabb stílusú programot azért adták neki, hogy komponensekben többet kapjon. A bírók egy részét már meg lehet győzni azzal is ha valaki más zenét választ mint eddig, ez is befolyásoló tényező sajnos, azt kevésbé nézik hogy a korcsolyázás mennyit fejlődött valójában (ezt úgy általában mondom, nem Trusovára). A fejlődni akarást egyébként én is látom Trusován, ellentétben tavaly amikor a csíráját se láttam annak, hogy valamennyire is szeretnék hogy komponensekben fejlődjön, és csúszásban jobb is valamennyire. Ez főleg a rövidben jön ki, a kűrben a sok quad miatt kevésbé. A kűrben amúgy meglepett a négyfordulatos Salchow, ami nagyon jól sikerült és úgy tűnik a technikája is jobb mint tavaly, emellett a Lutz is sikerült. A 4T-je pedig nagyon stabil, az a 4T-eu-3S szuper volt, most szólóban nem jött össze. A rövid programban a 3A is már közel volt ahhoz, hogy megugorja. Ha hosszú távon meglesz a 3A és stabilizálja a négyfordulatosokat, illetve minden egyébre odafigyel, pl. hogy meglegyenek a szintek forgásokban, lépéssorokban, akkor szerintem nehéz lesz őt megverni.

 

Kostornaiának valóban szükség lesz a 3A-ra, de dolgozik rajta, és edzésen már ugorja, ahogy a napokban nyilatkozta. Én megértem, hogy izgult és voltak kis hibák, hiszen január óta nem versenyzett és neki a kűrje sem volt még kész a tesztversenyen, ő a többiekhez képest a nyári edzőváltással kicsit meg van csúszva. A kűrön sok javítani való van és improvizált is benne ami láthatóan itt-ott üres (főleg az eleje), de kíváncsi leszek hogy fog fejlődni a program. Nem lehet egyszerű távolból koreografálni, az biztos. Mindenesetre én nem látom a jelenlegi állapotát annyira rossznak, lehetne rosszabb is. A cél úgyse ez a felemás idei szezon, hanem majd az olimpiai lesz jövőre. Addig azért meg még van idő. Nem tudom mi lesz jövőre, de 16 hónap még tényleg sok idő, főleg az orosz lányok háza táján és addig nagyon sok minden történhet még és szerintem fog is történni, pozitívum, negatívum, meglepetés egyaránt.

 

Előzmény: Frogcarrot (64376)
Frogcarrot Creative Commons License 2020.11.09 0 0 64376

Megneztem mindket noi futást a hétvégi versenyről és a következők jutottak eszembe:

 

- Khromykh-nak elképesztően borzalmasan áll a SP kosztümje (úgyis téma mostanában a ruházkodás), és az összecopfozott haja, nekem az idei kinézet-aranymálna versenyen ő eddig az aranyérmes. Így is nagyon magas az a lány, a ruhája se segít rajta, a könyökénél is tovább nyúló kesztyűje meg aztán teljesen elnevetségesíti. És és föld a fs-jében látható megjelenése közt, és optikai csalódás, de olyan, mintha a sp-ban sokkal "rizikósabbak" lennének az ugrásai. Egyébként az nagyon tetszik benne Maiia-ban, hogy szépen forgatja ezeket az ugrásokat, de egyelőre más extrát nem mutatott eddig, legalábbis nekem, hogy kitűnjön a többiek közül.

- Trusova elképesztően megtalálta a számításait az új csapatban, eddig úgy néz ki, hogy nagyon is megérte lecserélni Tutberidzééket, Plushenkoéknál sikerült stabilizálni a kvadráit, fejlődött mind a korcsolyázó, mind az előadótudása. Utóbbiról megjegyezném, hogy ez azért még nem olyan látványos, inkább elhatározás: látszik rajta, hogy több mozdulatára odafigyel, illetve a koreoi is jobban össze vannak rakva, már nem csak megcsinálja az ugrásokat és összeköti koszorúzással, mint ahogy a Tutberidze-idők alatt kb, a programjai is sokkal statégikusabban vannak összerakva. Viszont az idei SP-ja nekem egyáltalán nem jön be, nem annyira passzol hozzá, a zene kicsit lassú és melankolikus neki, a kosztümje pedig nagyon szép, de úgy néz ki benne, mint egy sportosabb levelibéka :D Mind a tavalyi, mind a junior éveiben futott sp-jai közelebb álltak hozzá és jobban is tetszettek nekem.

- Trusova váltásának pozitív hatásai sajnos Kostornaia-ra abszolút nem igazak. Már szeptemberben is látszott rajta, hogy formán kívül volt, ez sajnos nem nagyon javult azóta. Egyrészt az ő teste változott a legtöbbet, és nem csak a tripla axel hiánya volt az egyetlen feltűnő: mintha eltűnt volna az a légies könnyedség belőle, ami eddig jellemezte. Nekem ő a kedvencem az egész mezőnyből (Usacheva és a "jó öreg" Medvedeva mellett), így kifejezetten rossz volt látni a 'szenvedését'. A FS-je elég kommersz, semmi különlegeset nem mutat meg benne. Nagyon szurkolok neki, hogy a 3A-t mihamarabb sikeresen visszeépítse a programjába, anélkül esélye sincs felvenni a versenyt a többiekkel. Neki - Trusovával ellentétben pl - kifejezetten jobban álltak a Gleikhengauz által kreált, "túlkoreografált" programok. Szóval én pl őt sokkal jobban féltem Plushenkótól, mint Sashát, főleg, hogy kb Rozanov miatt váltotta le egyáltalán Tutberidzééket. Azt mondjuk jó volt látni, hogy teljesen pozitívan fogadta a saját teljesítményét, a SP visszajátszása alatt a pontokat várva még jól ki is röhögte magát, amikor visszanézte, hogy fordult ki majdnem az egyik forgásából :D

Sasha egyébként eléggé megérdemelten és magabiztos fölénnyel nyert, bombasztikus volt mindhárom kvadrája, illetve vicces is, hogy a 3Lz+3Lot megint nem tudta esés nélkül végrehajtani.

 

proszim Creative Commons License 2020.11.02 0 1 64375

Johnny  Weir és Tara Lipinski kommentjével NBC adások

https://www.youtube.com/c/BrauAvitia3/videos

Előzmény: vélemény (64373)
goldenwing Creative Commons License 2020.11.01 0 0 64374

Érdekes videó összehasonlítás Kolyada idei két programjáról, 45 másodperc koreográfiailag teljesen megegyezik a két programban. A kompozíció komponensben ez meg kellene hogy látszódjon, annak egyik ismérve az eredetiség.

https://twitter.com/_shtorrrka/status/1322857259072950273?s=20

vélemény Creative Commons License 2020.10.25 0 0 64373

A youtubeon GutsuFan4 nevű felhasználó már feltette a rövid programokat és most teszi fel a kűröket.

Előzmény: Tkn71 (64372)
Tkn71 Creative Commons License 2020.10.24 0 0 64372

Az m4 oldala szerint 19.30-tól élőben nézhető a verseny, de hát el se kezdődött még a női kűr! Olyan jó lenne, ha normális kommunikáció mellett nem lennének ilyen fals infók. 

Tkn71 Creative Commons License 2020.10.23 0 0 64371

Pont ezt akartam írni én is, sajnos tavaly óta nem sikerült megoldani, hogy visszanézhető legyen. A kűröket nem is közvetítik ezek szerint végig :( 

Előzmény: vélemény (64370)
vélemény Creative Commons License 2020.10.23 0 0 64370

Az eurosportplayer nem adja. Az M4 stream sajnos nem  visszanézhető.

Abban lehet reménykedni, hogy valaki felteszi a youtubera és a youtube nem szedeti le.

goldenwing Creative Commons License 2020.10.23 0 0 64369

Szia!

 

Az M4Sport közvetíteni fogja streamen, ma éjjel 00 óra 40 perctől reggel 8-ig, illetve szombatról vasárnapra hajnalban 02:30 perctől hajnali 5-ig. Nem tudom, hogy az Eurosport Player is közvetíti-e, akinek van előfizetése meg lehet majd nézni.

A Skate America honlapja honlapja itt található: https://www.2020skateamerica.com/

 

Közben Orosz kupa 3. forduló is van a hétvégén és a jövő hét elején, a szokásos youtube csatornán közvetítik élőben: https://www.youtube.com/c/1tv/videos

Pontozólap, indulói listák és időpontok itt vannak: https://fsrussia.ru/results/2021/3etap/index.htm

 

Előzmény: Tkn71 (64368)
Tkn71 Creative Commons License 2020.10.22 0 0 64368

Szia! Hogy alakul a skate america közvetítése? Tudjuk nézni a youtube-on vagy az m4 közvetítési jogai miatt nem? Köszi szépen.

Előzmény: goldenwing (64367)
goldenwing Creative Commons License 2020.10.20 0 0 64367

Cikk Magyar Márkról és Ioulia Chtchetinina-ról, Ioulia ma letette a magyar állampolgársági esküt. Az orosz GP versenyen láthatjuk majd őket versenyezni.

 

http://hunskate.hu/hirek/mukorcsolya/az-olimpiai-alom-kapujaban?fbclid=IwAR2Pn5yOuc4l0tpuqhRd7zU6wjWhPUKF2a_Mn65cOtBHuvE2uZ_0bW3XmFQ

Tkn71 Creative Commons License 2020.10.20 0 0 64366

Én is így tudtam, köszi a megerősítést.

Előzmény: goldenwing (64365)
goldenwing Creative Commons License 2020.10.19 0 0 64365

Nem, azt nem, bocs, a kanadaira gondoltam. Szóval egyelőre 4 GP verseny maradt, Skate America ezen a héten, aztán 2 hét múlva Kína, rá két hétre Oroszország és november utolsó hétvégéjén Japánban. A kínai GP döntő pedig elhalasztva.

 

Előzmény: Tkn71 (64364)
Tkn71 Creative Commons License 2020.10.19 0 0 64364

A kínait is törölték?

Előzmény: goldenwing (64363)
goldenwing Creative Commons License 2020.10.19 0 0 64363
goldenwing Creative Commons License 2020.10.18 0 0 64362

Tegnap nem tudtam kimenni én sem, csak streamről néztem vissza néhány versenyzőt. 300-as biztos nem voltak, csütörtökön is max olyan 80-90 fő lehetett kint, sokan nem tudtak erről a versenyről vagy nem tudtak kimenni, a pálya is jó messze van igazából, sokat utaztam én is tömegközlekedéssel, hogy elérjek oda.

 

Julcsinak anyagerős programjai vannak és ha meg tudja csinálni az ugrásait, elég jó helyezést érhet el vele EB-n. Hármójuk közül Reginának van a legjobb ugrótechnikája de az ugrásokat meg kell csinálni és ő második pontszámban is elmarad. Ivettől szerintem nagyon kevés az, hogy a kűrben mindössze két triplát ugrott meg tisztán, az is csak a Salchow és a Toe-loop volt...szerintem sokkal többet érne, ha vissza tudná hozni az öt triplát, főleg stabil Lutz-ot és Flipet (hol van a Flipje amúgy...?), mintsem tripla Axelt edzeni. Olyan lassan ment bele, nincs meg a kellő lendülete a triplákhoz, pláne az Axelhez. Emellett nem éreztem azt, hogy ilyen futásra ennyi komponenst érdemelt volna. 

Loena szépen versenyzett, tényleg ahhoz képest hogy másfél éve nem indult el sehol sem, ez egy meggyőző visszatérés volt. Sajnos Dasának nem sikerült a technikai minimum a VB-re, elég messze alulmaradt :( 

 

A junior lányoknál amúgy Shabotova megugrotta a 3A-t: https://twitter.com/europeonice/status/1317513096492208131?s=20

Ő volt az a lány, aki nagy port kavart azzal, amikor kijelentette egy instagram live videóban, hogy Tutberidze tanítványai valószínűleg doppinggal érik el az eredményeket, ez 2019 januárjában volt, aztán nyáron országot váltott és most már Oroszország helyett Ukrajna színeiben versenyez.

 

A fiúknál Csernoch Andris elég sokat fejlődött szerintem. Pepe pedig ahhoz képest, milyen súlyos sérvje volt tavaly, látható a fejlődés nála, a kűr első fele, főleg a 3Lz-3T jó volt, a második felére kicsit elfogyott az ereje, de azon lehet majd javítani.

A férfiaknál nekem tetszettek a törökök, én Selevkot nem tettem volna a dobogóra a kűr alapján, elég szoros is volt az eredmény. Daniel Grassl persze fölényesen nyert, de egyik quadja sem volt jó, és a program sem annyira tetszett, de hát van még fejlődni a szezonban...

Egyébként igen, a férfi korcsolyázókat (is) nagyon jó élőben nézni, ha pedig csupa top versenyzőket néz az ember, jó programokkal, előadással és sok szép nagy és tiszta négyfordulatossal az nagyon-nagyon jó élőben. Az arénában még inkább látszik, mennyire kemény ezeket a nehéz elemeket megcsinálni, de látszódnak a nagy különbségek pl. a korcsolyázótudás között, ilyenek hogy sebesség, lassulás-gyorsulás, multidimenzionális korcsolyázás, élek használata, jobban átjön, de az előadás és interpretáció is, vagy hogy milyen a programelrendezés. Pl. Grasslnál elég szembetűnő volt, hogy az ugrásokat a pálya egyik felén aztán másik felén oda-vissza korcsolyázva ugorja meg, ami nem tetszett...Ilyen élőben amúgy Nathan Chen is, ami zavar benne hogy egyik ugrását megcsinálja, aztán pár koszorú és hosszú rákészülés után a pálya másik felén ugrik megint, aztán vissza a pálya másik végére hasonlóan hosszú rákészülődéssel. Ezek élőben sokkal jobban átjönnek, TV-n/streamen kevésbé.

Előzmény: Frogcarrot (64361)
Frogcarrot Creative Commons License 2020.10.16 0 0 64361

En is kint voltam tegnap, korabban erkeztem (mert alaptalanul feltem h elfogy a 300 hely), igy elcsiptem a masodik ferfi grupot. Ami meglepoen tetszett, eloben nagyon jo dolog ferfi mukorcsolyat nezni /teveben-online nagyon ritkan kovetem oket/

Feigin kb a pontszamanak megfelelo produkciot mutatott, Kiibushoz tudom hasonlitani, azzal a kulonbseggel, hogy Feigin sokkal lassabban mozgott, atmeneteknel meglatszott a tempojan, az atmenetein. De pl szerintem a legbalettosabb lany volt a mezonybol, szepek a kitartott pozai, forgasai, stb.

Regina nem volt tul magabiztos, egyik ugrasabol esett is, a koreoja a harom magyar kozul neki lehetne a legjobb, de meg bizonytalan benne nagyon. Dasa az egyik kedvencem, nagy respekt, hogy mindjart harminc es meg se latszik rajta :) Julin szerintem nagyon latszik, hogy sokat fejlodott a korcsolyazotudasa a junior eveihez kepest, ennek tokre orulok, mind a negy ugrasa szep tiszta volt, a koreo az nehol ertelmezhetetlen volt szamomra, legalabbis tok random elemeket csinalt a zenehez nem illeoen. Ivettrol nem is tudtam, hogy az az axel egy tripla akart lenni, nem is tudtam eggaltalan h azt edzi, a kombinaciojara is duplat rakott ra csak. Amugy a lenduletenek hianya nekem is feltunt.

Kiibus es Hendrickx volt a ket top versenyzo, Loena nekem is nagyon tetszett, abszolut nem latszott rajta az az egesz szezon kihagyas. Tokeletes programra kapott jo magas pontokat (erdekesseg, hogy majdnem annyit, mint Trusova a mult heten a tripla axellel egyutt 😁) En egyebkent nem lattam azt a kulonbseget, ami pontban a ket lany kozt van.

Ivettet, Dasat, Kiibust es Feigint mar lattam januarban Grazban, a free skatejuket futva. Orulok, hogy lathattam Reginat, Loenat, de foleg Julcsit, az o korcsolyazasara voltam leginkabb kivancsi 😊 Szivem szerint megneztem volna egy Peltonent, Paganinit, valamelyik orosz szupersztart, de foleg barmelyik tengerentuli lanyt (oroszokat lattam eb-n, amerikaiakat, azsiaiakat nyilvan nem).

 

 

Sajna szombaton dolgozom, szoval nezettek ki helyettem is. Hetvegen gyorsabban elfogyhat a 300 fo, igy erdemes lehet elobb erkezni. Ha esetleg ido elott kifut a 300 fo, akkor tudom ajanlani a Victory Fitnesst es egy jo edzest, onnan az egesz palyat belatni, talan meg a zenet is hallani :) amugy tegnap hetven fonel nem voltunk tobben es meg igy is tulzok felfele valoszinuleg

Előzmény: goldenwing (64359)
goldenwing Creative Commons License 2020.10.16 0 0 64360

Valieván látszik a feszültség amint elkezd korcsolyázni a Bolerora, és ez egyáltalán nem pozitív feszültség sajnos. :D A kígyó téma önmagában nem lenne probléma, az alapötlet nem rossz, de a kivitelezés annál inkább koreográfiával, a jégen való megjelenítéssel együtt. És azért is lepődöm meg, mert Eteri egyébként elég jó abban, hogy "képet" alkosson egy programmal, aminek a kosztüm, a korcsolyázó megjelenítése a jégen általában elég tökélyre van fejlesztve a versenyzőinél. Egyébként Valieva esetében a rövid program kosztüm nálam is levont az élményből, a szoknya túl hosszú, és a kesztyű is elvonja a figyelmemet...mintha öregítené akarnák, de valahogy nem jön össze, tényleg úgy tűnik hogy nagy rá, eltűnik benne. 

Melyik kosztüm nem tetszett, melyik volt túl csicsa neked? 

 

Trusovát kicsit féltem amúgy Plushenkótól, bár ne legyen igazam.

 

Előzmény: gödölye (64357)
goldenwing Creative Commons License 2020.10.16 0 0 64359

Voltam, de csak a lányok első csoportjának a végére érkeztem oda, Dasa Grmre. Nekem Loena Hendrickx nagyon tetszett, ő másfél éve versenyzett utoljára és ez egyáltalán nem látszódott meg a mai futásán. Szerintem ez a program nagyon jól áll neki, szuperül kikorcsolyázza, amúgy láttam már egyszer 2 éve ezt, de akkor nem futotta meg ilyen jól. Lutzos kombi, Flip szóló ugrás a legnehezebb volt ebben a mezőnyben. Eva-Lotta Kiibus is tetszett, néhány pontszámban kicsit közelebb tettem volna Loenához, például az átmenetekben biztosan, egyébként ő volt ma az aki mindenre 4-es szintet kapott és ezt megérdemelte.

Láng Julcsi ügyesen odatette magát, nekem a programja csak annyiban nem tetszett, hogy hasonló ahhoz, amit csinált tavaly, a mozdulatok a programban, csak a zene más egy kicsit. Szerintem ő az akinek jó lenne kipróbálnia újabb koreográfusokat majd, akár külföldről. Mert hiába vannak meg az elemek ha komponensekben még mindig bőven Ivett alatt marad. Ivett megpróbálta ugyan a 3A-t, de leminősítették, ugyanúgy mint a Loopot, és a kombináció is csak tripla-dupla, ráadásul a legkönnyebből...hát, sok a hiba sajnos. Én lassúnak is láttam őt, kevés a lendülete, de ez a probléma már korábban is megvolt nála.

Alexandra Feigint nem láttam sajnos, és Reginát sem.

Dasa Grmnek drukkolok, hogy a kűrben meglegyen a technikai minimum pontszáma, amiért tavaly is annyit küzdött már.

 

A fiúkat megnézem talán holnap de aztán szombaton már nem megyek ki.

 

Ti is néztétek?

Előzmény: Tkn71 (64358)
Tkn71 Creative Commons License 2020.10.15 0 0 64358

Voltál a mai versenyen? Írnál valamit a lányokról? Köszi!

Előzmény: goldenwing (64354)
gödölye Creative Commons License 2020.10.14 0 0 64357

Hú, Berestovskaya tényleg elvarázsol a linkelt programban! (Mondjuk ezt a hülye ruhaváltoztatást elfelejthetnék a korcsolyázók. Hétvégén egyébként is sok bajom volt az orosz kosztümökkel.)

 

Valieva Boleroját többször újranéztem, mert egyrészt nem tudtam értelmezni, másrészt dallamtapadásom van miatta. :-D Sőt, ma beiktattam egy fél órát, amikor megnéztem egymás után Costner 2014-es és Valieva tesztkorcsolyázásos és hétvégi Bolero programját egymás után. Na, megyek sorban: először is a hétvégi első megnézést követően ki voltam borulva. Nyilvánvaló, hogy ennek a lánynak azok a feszes ritmus nélküli, lassú zenék felelnek meg, amiben a muzikalitásának hiányát nem lehet olyan könnyen tetten érni. Kis tündér szerepek, ahogy Gleikhengauz egyszer nyilatkozta, vagy légies kismadár, amit a rövidprogramban próbál megjeleníteni. A Bolero jól feladja neki a leckét, én is elbizonytalanodtam, hogy bele tud-e nőni ebbe az olimpiáig, pedig hát addig még van idő, de az sem biztos, hogy segít. A feszes, gyors mozdulatokat nem csinálja meg 100%-osan, látszik, hogy nem együtt mozog a zenével, mechanikusan csinálja egymás után a koreográfiai elemeket, mintha a zene még zavarná is ebben, de azt is gondolom, hogy csak ő tehet erről. Egy olyan iszonyúan túlzsúfolt program, ami 14 éves lánynak egyszerűen sok (Zagitovát képzeltem el benne, talán neki a tavalyi Cleopatra után már nem állna rosszul egy ilyen sem - a ruha persze igen). Másodszorra végignézve viszont a kígyó megjelenítésének ötlete átjött. Azt hiszem értem, hogy mit álmodott meg DG, a hipnotikus zene és a hipnotikus szemek a kosztümön nem is rossz ötlet, azonban még mindig soknak érzem. Ma, mikor Costner 2014-es programja után megnéztem Valievát - ég és föld nyilván -, akkor értettem meg azt, hogy Kamila programja alatt a zene sokkal gyorsabb, így még, ha képes is lenne rá, esélye sem lenne szépen, kimunkáltan mozogni, a felesleges koreo elemek túlzsúfoltsága és a kérlelhetetlenül gyors alapritmus miatt. Végig kapkodnia kell szegénynek. A kapkodós zagyvaságra a túldíszített kosztüm még rátesz egy-két lapáttal, elvonja a figyelmet a mozdulatokról, nem pedig kiegészíti azokat. Sokkal szebb volt ez a program a fekete-piros edzőruhában a tesztkorin, igaz, ott kicsit egyszerűbb koreo is volt mellé. A Tutberidze-team sohasem a letisztultságáról volt híres, de ebbe most tényleg mindent bele akartak zsúfolni, ami Ravel egyszerűségében nagyszerű zenéje mellett émelyítő lett.

 

Trusova nekem egyre jobban tetszik. Mintha tényleg élvezné néha a korcsolyázást és nem csak az akarata vinné előbbre. Szerintem jó ez a program neki és nekem tetszett a lépéssora is, akkor is, ha azon még bőven van mit fejleszteni.

 

Usacheva nekem mindig jobban tetszett, mint Valieva, így most is, mind a rövid programban, mind a kűrben. Én is nagyon sajnáltam, hogy nem kapta meg a 2. helyet, ez szerintem senkinek sem jó így, megérdemelte volna.

 

A pontozásról nem akarok írni, mert a rövidprogram után kellőképpen kifakadtam, a kűröknél a komponensek esetében dobtam néha hátast, de tudjuk, mi a helyzet...

 

Ne haragudjatok meg rám ezért, de muszáj pár szót ejtenem a ruhákról. A kulcsszó itt az ún. csicsa. Nincs jobb szavam rá: a kűrruhák legnagyobb része feleslegesen csicsás volt. Valieva ruhájáról már írtam, hogy bár az alapötletet tényleg nem tartom rossznak (max. kicsit értelmetlennek), de a megvalósítás valahol fertelmes. (Csak érdeksségként: az járt a fejemben, hogy, - ha jól értem a programot - Kamila egy kobrát imitálna, csakhogy mindnyájunkba beleégett evolúciósan, hogy a nagy, felesleges szemfoltokat a prédaállatok használják, hogy megijesszék a ragadozót és nagyobbnak tűnjenek. Valieva, pont olyan, mint egy kis cuki mókuska a barna nadrágjában - amit szintén nem értek -, tipikus préda, egyáltalán nem egy veszélyes kobra. :-)) Nagyon remélem, hogy lecserélik a ruháját. Én a rövid programban is próbáltam megszeretni a légiesnek szánt kék-fehér cuccot (úgy voltam vele, hogy, ha Frogcarrot szereti, akkor én is meg akarom szeretni :-)), de továbbra sem tudok elvonatkoztatni attól, hogy vagy a ruha nagy, vagy a lány kicsi bele. :-) Turusova kosztümjét nem láttuk már korábban a Trónok harcás kűrben? Mindkét kűrruha olyan, mintha egy strasszkőgyár robbantása mellett korcsolyáztak volna talpig bekenve mézzel. Bezzeg Usacheva kifogástalan volt mindkét programban. Na jó, mindez csak az én ízlésem, de nem tudtam magamban tartani. Bocsánat érte. :-)

Előzmény: goldenwing (64354)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!