Köszönöm kérdésedet, a pókok megvannak, sőt lassan a lakás minden helyiségében van belőlük... bár a talajszintre lejönni nem mernek, mert azóta lett egy kislányunk is, aki szeret barátkozni az állatokkal, ami pókok esetében elég rövid barátság... :)))
Attól még lehet a válasz 42, hogy mi nem látjuk a méretes pókok és az unsecure zónák közti összefüggést. (Hol az a hagymás rostélyos???) Nálunk rendszeresen vannak pókok a nappali sarkában, a plafonon, ott, ahol a nyitott ablak és a számítógép melletti zömmel égő lámpa terülj-asztalkámat csinál nekik. (Nekünk meg állítólag szerencsét, bár nem tudom, mit szól ehhez a feng shui...)
Nomármost, ha logikailag nézzük, ennek valóban így kellene lennie. Azonban a logikának ellentmond, hogy a pókok ilyesfajta unresorce zónákban is nemcsakhogy életben maradnak, de néha akkorára nőnek, mint egy kisebb mammut.
Ezen már gyakran elmeditáltam, hogy min dagadnak ekkorára a lakások rejtett zugaiban élő pókok - számomra még mindig az Élet, a Világmindenség, Meg Minden nagy kérdéseinek egyike ez, amelyre a válasz valahogy nem 42.
Talán a pókok is multidimenzionális lények, amelyeknek csak egy része adja a pókformációt a mi sekélyes, 3D-s világunkban, a többi valahol másutt zabál kétpofára hagymásrostélyost, vagy tudomisén mit eszik egy ilyen az X. dimenzióban.
Ez egy jó kis topik és persze jó régi is, látom. Kár, hogy a topikindítóra többségében ráförmedtek, hogy miért érdekli ez, pedig szerintem érdekes kis kérdés volt :). Esetleg további információ tudható, mi lett a pókokkal?
PETYUS!
Molyok nincsenek, azokat nem is tűrném meg.
Többiek:
Köszönöm az észrevételeket, a pókok élnek és virulnak, sőt a múltkor egy termetes példány a fürdőkádat nézte ki magának, úgy kellett átinstallálnom a plafonra, mert mindenáron velem együtt akart fürödni. Ennyire barátkozó természet viszont nem vagyok...
Fájdalommal megtört szívvel kell tudassam véled, hogy fürdőszobád k. pókjaid számára evolúciós zsákutcát jelent. Másképp fogalmazva abbéli törekvésük, hogy inkluzív fitnesszüket optimalizálják a megfelelő resource-okban gazdag környezet kiválasztásának segítségével, sajnos maladaptív eredményekre vezetett.
Én a fürdőszobámban direkt megtartottam a pókokat, mert majd nyáron ha egy résnyire kinyitom az ajtaját, a hülye legyek biztos (de remélem a szúnyogok is) berepülnek majd és ott várják őket majd a természetes ellenségeik!!!
Viszont sajnálattal tapasztaltam, hogy nem telelnek olyan kitartóan, mint amilyenre számítottam...
azért a madárpóknak sem árt néha vmi lédúsabb táplálék is... nálunk a cégnél volt egy, egyszer kapott egy édes, aranyos kisegeret :o) igazi diszkóvericseneles élmény volt ahogy a pók rávetette magát :o)
A madárpók tücsköt eszik, te!
Különben meg tényleg semmi bajuk nem lesz azoknak a pókoknak, ők jobban tudják, mint mi.
Ha belegondolsz, nyáron sem esik bele olyan gyakran a hálójukba egy termetes légy, aztán mégis élnek. Biztos megoldják a dolgot kevésbé látványosan, hidd el.
Csík
Kedves zako!
Nem kell megijedni, nem ez életem nagy problémája ;-)
A testfunkciók redukálására én is gondoltam, de biztos ami biztos megkérdeztem a hozzáértoket. Bár elég kevés válasz jött :-(
Egyébként nem tudom, jártál-e mostanában állatkereskedésben, már árulnak madárpókot is, terráriummal együtt. Mondjuk az azért kicsit sok lenne még nekem is. (off: Én speciel a varánuszokra bukok...)
Jesszusom, micsoda problémái vannak embereknek... A repülőgép száraz levegője nem szárítja ki az érzékeny bőrödet? Hagyd azokat a nyomorult pókokat békiben, télire a minimumra redukálják testfunkcióikat, és így táplálékra sincs szükségük. De ha szerezni akarsz néhány röhögéssel töltött felhőtlen percet valamely állatkereskedőnek, akkor csak vegyél nekik póktápot... :-))
Hali!
Kicsit fura topic lesz, de talán nem furább, mint némelyik másik.
A helyzet a következo: kedvesemmel beköltöztünk szép új házikónkba, mint tegnap kiderült, többedmagunkkal: a fürdoszoba plafonján lakik három pók is. Nekem semmi kifogásom az ellen, hogy ott teleljenek át. A kedvesemnek eleinte volt, de már bekötözték a sebeit ;-)
Komolyra fordítva a szót, nem fognak ezek az állatok éhenpusztulni tavaszig? Mit esznek ilyenkor a pókok egy fürdoszobában, ahol nincs semmi eheto - legyeket és egyéb rovarokat ugyanis nem turök meg a lakásban, csak a pókokkal szemben van pozitív hozzáállásom, hogy ilyen szépen legyek megfogalmazva.
Tehát: kibírják tavaszig, vagy kezdjek el póktápot keresgélni az állatkereskedésekben?
Bilógusok és pókászok legyetek szívesek felvilágosítani! Elore is kösz, unnamed.