Keresés

Részletes keresés

unnamed Creative Commons License 2005.12.02 0 0 23
Köszönöm kérdésedet, a pókok megvannak, sőt lassan a lakás minden helyiségében van belőlük... bár a talajszintre lejönni nem mernek, mert azóta lett egy kislányunk is, aki szeret barátkozni az állatokkal, ami pókok esetében elég rövid barátság... :)))
Előzmény: Mad árka (18)
Anorek szia! Creative Commons License 2005.11.04 0 0 22
Előzmény: Törölt nick (19)
hoppaaa Creative Commons License 2005.11.04 0 0 21
Attól még lehet a válasz 42, hogy mi nem látjuk a méretes pókok és az unsecure zónák közti összefüggést. (Hol az a hagymás rostélyos???) Nálunk rendszeresen vannak pókok a nappali sarkában, a plafonon, ott, ahol a nyitott ablak és a számítógép melletti zömmel égő lámpa terülj-asztalkámat csinál nekik. (Nekünk meg állítólag szerencsét, bár nem tudom, mit szól ehhez a feng shui...)
Előzmény: Snakeins (20)
Snakeins Creative Commons License 2005.11.03 0 0 20
Nomármost, ha logikailag nézzük, ennek valóban így kellene lennie.
Azonban a logikának ellentmond, hogy a pókok ilyesfajta unresorce zónákban is nemcsakhogy életben maradnak, de néha akkorára nőnek, mint egy kisebb mammut.

Ezen már gyakran elmeditáltam, hogy min dagadnak ekkorára a lakások rejtett zugaiban élő pókok - számomra még mindig az Élet, a Világmindenség, Meg Minden nagy kérdéseinek egyike ez, amelyre a válasz valahogy nem 42.

Talán a pókok is multidimenzionális lények, amelyeknek csak egy része adja a pókformációt a mi sekélyes, 3D-s világunkban, a többi valahol másutt zabál kétpofára hagymásrostélyost, vagy tudomisén mit eszik egy ilyen az X. dimenzióban.
Előzmény: Purusa (9)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.03 0 0 19
Mit csinál az LSD a pókkal?
Mad árka Creative Commons License 2005.08.09 0 0 18
Ez egy jó kis topik és persze jó régi is, látom. Kár, hogy a topikindítóra többségében ráförmedtek, hogy miért érdekli ez, pedig szerintem érdekes kis kérdés volt :). Esetleg további információ tudható, mi lett a pókokkal?
Thoughts Creative Commons License 2001.02.24 0 0 17
Ez kész...
Előzmény: Purusa (16)
Purusa Creative Commons License 2001.02.24 0 0 16
Kell. :)
Előzmény: Thoughts (14)
Thoughts Creative Commons License 2001.02.24 0 0 15
Jessus!!!

Pedig azt hittem, csak én vagyok hülye, hogy egyre több van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-)
Előzmény: Thomas (13)
Thoughts Creative Commons License 2001.02.24 0 0 14
Sokat nem tudok az LSD-ről, de na jól tudom az valamiféle változást okoz az emberek tudatállapotában!!!!

Nahát ettől nem kell tartani egy pók esetében!!! ;-)

Előzmény: Purusa (11)
Thomas Creative Commons License 2001.02.23 0 0 13
Nem akarlak elkeseriteni, de nálunk két évig birták a pókok és még szaporodtak is...( elköltöztünk mert kiturtak a pokok..)
unnamed Creative Commons License 2001.02.23 0 0 12
PETYUS!
Molyok nincsenek, azokat nem is tűrném meg.

Többiek:
Köszönöm az észrevételeket, a pókok élnek és virulnak, sőt a múltkor egy termetes példány a fürdőkádat nézte ki magának, úgy kellett átinstallálnom a plafonra, mert mindenáron velem együtt akart fürödni. Ennyire barátkozó természet viszont nem vagyok...

Purusa Creative Commons License 2001.02.23 0 0 11
Hacsak arteficiálisan nem generálsz nekik prédaállatokat... :))
(Magyarul fogsz nekik. :)

Ellenben ha pl. van otthon egy kis fölös LSD, igen érdekes kísérletek végezhetők velük...
Ez talán vigasz lehet a hátralévő időben.
Hm?

Előzmény: Thoughts (10)
Thoughts Creative Commons License 2001.02.23 0 0 10
Az enyémek is???
Előzmény: Purusa (9)
Purusa Creative Commons License 2001.02.23 0 0 9
Kedves unnamed, erősítsd meg a lelked!

Fájdalommal megtört szívvel kell tudassam véled, hogy fürdőszobád k. pókjaid számára evolúciós zsákutcát jelent. Másképp fogalmazva abbéli törekvésük, hogy inkluzív fitnesszüket optimalizálják a megfelelő resource-okban gazdag környezet kiválasztásának segítségével, sajnos maladaptív eredményekre vezetett.

(Azaz magyarul meg fognak dögleni. :)

Thoughts Creative Commons License 2001.02.22 0 0 8
Dehát itt pont az a gond, hogy nincs mirelit légy!!!
Előzmény: Lujza71 (7)
Lujza71 Creative Commons License 2001.02.22 0 0 7
A pók a nagyim szerint szerencsét hoz.
Bántani soha nem engedte,de hogy etetni.
A pókok hálót szőnek és megfogját a legyeket.

Lujzi

Előzmény: unnamed (2)
Thoughts Creative Commons License 2001.02.22 0 0 6
Én a fürdőszobámban direkt megtartottam a pókokat, mert majd nyáron ha egy résnyire kinyitom az ajtaját, a hülye legyek biztos (de remélem a szúnyogok is) berepülnek majd és ott várják őket majd a természetes ellenségeik!!!

Viszont sajnálattal tapasztaltam, hogy nem telelnek olyan kitartóan, mint amilyenre számítottam...

Sorra potyognak le... Alig van már egy-kettő!!!

Mi lesz velem nyáron??? ;-)

PETYUS Creative Commons License 2001.01.16 0 0 5
Lesznek ott molyok is. Abból meg majd jól megélnek.
Előzmény: unnamed (-)
Daoldin Creative Commons License 2001.01.16 0 0 4
azért a madárpóknak sem árt néha vmi lédúsabb táplálék is... nálunk a cégnél volt egy, egyszer kapott egy édes, aranyos kisegeret :o) igazi diszkóvericseneles élmény volt ahogy a pók rávetette magát :o)

Daoldin, a szőrösszívű

Előzmény: Csík (3)
Csík Creative Commons License 2001.01.16 0 0 3
A madárpók tücsköt eszik, te!
Különben meg tényleg semmi bajuk nem lesz azoknak a pókoknak, ők jobban tudják, mint mi.
Ha belegondolsz, nyáron sem esik bele olyan gyakran a hálójukba egy termetes légy, aztán mégis élnek. Biztos megoldják a dolgot kevésbé látványosan, hidd el.
Csík
Előzmény: unnamed (2)
unnamed Creative Commons License 2001.01.16 0 0 2
Kedves zako!
Nem kell megijedni, nem ez életem nagy problémája ;-)
A testfunkciók redukálására én is gondoltam, de biztos ami biztos megkérdeztem a hozzáértoket. Bár elég kevés válasz jött :-(
Egyébként nem tudom, jártál-e mostanában állatkereskedésben, már árulnak madárpókot is, terráriummal együtt. Mondjuk az azért kicsit sok lenne még nekem is. (off: Én speciel a varánuszokra bukok...)
zako Creative Commons License 2001.01.16 0 0 1
Jesszusom, micsoda problémái vannak embereknek... A repülőgép száraz levegője nem szárítja ki az érzékeny bőrödet? Hagyd azokat a nyomorult pókokat békiben, télire a minimumra redukálják testfunkcióikat, és így táplálékra sincs szükségük. De ha szerezni akarsz néhány röhögéssel töltött felhőtlen percet valamely állatkereskedőnek, akkor csak vegyél nekik póktápot... :-))
Előzmény: unnamed (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.15 0 0 0
P0'K0K!
unnamed Creative Commons License 2001.01.15 0 0 topiknyitó
Hali!
Kicsit fura topic lesz, de talán nem furább, mint némelyik másik.
A helyzet a következo: kedvesemmel beköltöztünk szép új házikónkba, mint tegnap kiderült, többedmagunkkal: a fürdoszoba plafonján lakik három pók is. Nekem semmi kifogásom az ellen, hogy ott teleljenek át. A kedvesemnek eleinte volt, de már bekötözték a sebeit ;-)
Komolyra fordítva a szót, nem fognak ezek az állatok éhenpusztulni tavaszig? Mit esznek ilyenkor a pókok egy fürdoszobában, ahol nincs semmi eheto - legyeket és egyéb rovarokat ugyanis nem turök meg a lakásban, csak a pókokkal szemben van pozitív hozzáállásom, hogy ilyen szépen legyek megfogalmazva.
Tehát: kibírják tavaszig, vagy kezdjek el póktápot keresgélni az állatkereskedésekben?
Bilógusok és pókászok legyetek szívesek felvilágosítani! Elore is kösz, unnamed.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!