Keresés

Részletes keresés

Kobonko Creative Commons License 2018.11.22 0 0 1331

Sziasztok. Az év végéig a 5.187.174.4:5121-n Nordock elérhető az érdeklődök számára. Remélem minél többen felnéztek.

andorr Creative Commons License 2010.11.14 0 0 1330

Sziasztok

 

Nem tudom, olvassa-e valaki még ezt a forumot.

Elkezdtem újra játszani a NWN 1-et paladinnal.

Kis grafikai probléma merült fel, bár nem tudom, hogy tényleg bug-e vagy alapból ilyen a játék.

 

Tehát az a helyzet, hogy ráraktam a karakteremre egy Nimfa-köpeny +1 -et (magyarítva játszom), és nem látszik a karakteren valami miatt. A hatása (+1 karizma) kifejtődik, csak egyszerüen nem látszik.

Kicsit zavaró ez, mert elég hülyén néz ki a karakter egy bazinagy karddal a kezében és sisakkal a fején. a páncél is látszik, de a köpeny az pont nem.

A grafikai beállításoknál minden minimumon van. Talán be lehet állítani valahol ?

gregtom6 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 1329
Jó játék lenne, csak zavaró, h egy nagyobb sorozat tagja. Vhogy így úgy érzed, a világ történetét csak sok játék után tudhatod teljesen magadénak, nem csak az NWN után.
_balu_ Creative Commons License 2010.03.08 0 0 1328
Sziasztok! Mivel meló mellett időhiányban szenvedek mielőtt belevágok az nwn2 storm of zehir-be megkérdezném h érdemes-e. Érdekes módon az nwn2 alap-ot jónak tartottam, de az 1. kieg nagyon bejött. Nagyon hasonlít a sztori a baldur's gate : throne of bhaal-ra. A kérdés az h az nwn2: storm of zehir is van-e ennyire jó?
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.11 0 0 1327
Ajajj. Az 1.69-es patch feltelepítése előtt működőképes volt a játék? Illetve a magyarítás előtt?
A ccleanert és a registry törlés funkcióit nem ismerem, így fogalmam sincs, bekavarhattak-e. Így elsőre rájuk tippelek, de lehet, hogy a magyarítás tett be a rendszernek.
Előzmény: topazo (1326)
topazo Creative Commons License 2008.11.09 0 0 1326
HELP ME! Nagy neverwinter kalandozók. szóval a következő dolog történt: az egész szabadnapomat elcseszte. Feltettem a gépemre a Diamond csomagot. a következő képpen. én nem a C: meghajtó program files-ba, hanem egy másik meghajtó games könyvtárába telepítettem a játékot. eddig ez egyik programnál sem jelentett hibát. a sorren a köv. volt: alapjáték - kiegészítők - kingmaker (a rajta lévő 1.66 .os javítással). Ezt követte az update - 1.69-es javítás feltepítve, mintegy 40 perc eltelt (500 mb kb.). na most 1.69-es verziószámú a játék. Ezt követően töredezettségmentesítés, lemezkarbantartás a c: és a játékot tartalmazó F: meghajtón. majd magyarosítás telepítése a játék könyvtárába (neverwinter/nwn). közben természetesen még a ccleaner-t is használtam, registry törlést is aktiváltam. Játék végre elindít. bejön az intro a reklámok, majd a menü helyén (ahol a zene szól) nem látszódik semmi, csak egy nagy fekete képernyő, meg az egér kéz alakú ikonja. kattingatok összevissza, s nem történik semmi. csak nagy fekete képernyő.

Gépem paraméterei: Windows Xp sp3, AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000 + proci, 2 gb ram, geforce 8600 gt (256) (6.14 driver verzió) mi lehet a gond? 64 bites csomagot telpítettem csak (16 és 32 nem) ez gondot jelenthet? kérlek titeket segítsetek. mert fél napom elment a telepítéssel, és mégsem tudok játszani.
Jenki666 Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1325
A kettes része nekem is megvan és tényleg elég nehéz mellőle elmenni,mert nagyon érdekes és jól kidolgozott játék,ötletes sok dolog van benne,a karakter készítés lehetne kicsit jobb,de nem vészes.A pálya maga szerkeszthető és terveztem hogy majd egyszer újra felveszem a játékot,és készítek hozzá egy saját sztorit.Ez jó gyakorlásnak is az íráshoz.
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.20 0 0 1324
Végre megszereztem a második részt. Másfél hete játszom vele - tanulás mellett, khm, néha helyett, súlyos függőséget okoz. :-) És hol van még a három (egy megjelent és két beígért) kiegészítő? :-)
Az első rész története jobban megragadott, de a szokásos elemek (mellékküldetések dögivel, rejtélyes múlt, különleges, gonosz erők, és a tragikusan elbukott harcos alakja) itt is megvannak. Ami hatalmas előrelépés az egyeshez képest: a csapattársak végre többen vannak, erős személyiséget kaptak, és be nem áll a pofájuk. A BG után nagyon lehangoló volt a NWN nullajani NPC-eivel járkálni (egy idő után inkább otthon hagytam őket, mert egyáltalán nem volt szórakoztató a társaságuk, és azt is untam, hogy úton-útfélén elhaláloztak). Most olyan érzésem van, mintha egy Kotor-BG hibriddel játszanék, a csapattársak élnek, mindenbe beleszólnak, külön kis jelenetek jutnak nekik, és itt is van befolyás-rendszer. K*rvajó.
AI szempontjából viszont még lenne mit csiszolni rajtuk, nem egyszer fordult elő, hogy a drágák leálltak a térkép egyik sarkában (míg én már rég az átellenes oldalon jártam), és istennek sem akartak követni, hát még csatázni. Rendszerint tank karaktereket szoktam nevelni, most sincs másképp. Khelgarral bevetjük magunkat a csetepaté közepébe, a többi meg a háttérben csetlik-botlik (kivéve, ha kifejezetten megparancsolom, mit tegyenek), időnként, ha olyanjuk van, megtámogatnak egy-egy segítő varázslattal, ám rendszerint az ellenség őket pécézi ki elsőnek.
Az animációk csuda látványosak. Meg úgy általában nagyon tetszik a grafikája. Tudom, hogy a gépigényhez és a 2006-os standardhoz képest keveset nyújt, de én még a Diablo 2-n és különféle DOS-játékokon szocializálódtam, számomra ez a látványvilág meseszép. (Ha már itt tartunk, néha túlságosan is színes, de ez még belefér.)
A helyszínek ezerszer érdekesebbek, mint az első részben. A házak, belső terek egyre jobban hasonlítanak a BG előre rajzolt háttereihez, sokkal hihetőbbek, mondhatni, otthonosabbak. És azok után, hogy az első rész gyakorlatilag végig sík földön zajlott, kifejezetten üdítő hegyen-völgyön keresztül caplatni.
A karakteralkotással, a fajok/arcok/színek próbálgatásával elszórakoztam jó egy órát - nos, ha a Sims 2-nek története is lenne, máris a kedvenc játékommá válna. :-)
Az viszont idegesít, hogy a "statiszta-NPC" kínálat pofázmány tekintetében egy az egyben a karaktergenerálóból került elő. Miután nagy gonddal megalkottam a főhőst, és nekiláttam a kalandnak, az első településen szembejött velem egy parasztlány, ugyanolyan arccal, frizurával és színekkel. :-P
Gépigény: ehh. A gépem bírja a kiképzést, de a játék tényleg nagyon zabálja a kapacitását. És rohadt hosszan tölt. Míg kilépek egy ajtón/elvándorlok egy másik városrészre, addig nyugodtan elkészíthetek egy teát is, olvashatok, netezhetek, illetve egyre jobban füstölgő fejjel vizslathatom a képernyőt.
További negatívum a bugok halmaza. Rögtön az elején kifogtam egy sebesség-csökkentő átkot. Mondom magamban, volt már ilyen, hamarosan elmúlik. Aha. A csapattársaim már ötször felgyógyultak mindenből, míg én két óra múlva is csak csigalassúsággal haladtam. Pihenés, varázslatok, papi rásegítés: hatástalan. Végül kénytelen voltam újrakezdeni a küldetést. A másik kedvencem két napja került elő, nevezetesen a "Lorne nem akar harcolni" bug. Hatszor játszottam újra tárgyalás utáni rühes részt részt (Tyr temploma - készen állsz a párbajra? - igen - Khelgar beront a nagy lelkével - aztán jön Sand - Casavir - Neverwinter lovagjai azzal, hogy rajtam múlik a város sorsa-becsülete - Shandra és Grobnar lelkiznek - vééégre mehetek az arénába), mire sikerült egyáltalán csatába szólítanom azt a nagy melákot.

Összességében: szép játék, remek mellékkarakterekkel. És egyáltalán, jólesik ismét Faerunön mászkálni. Még több játékot, könyvet, sőt, filmet szeretnék látni erről a világról. :-)
És szívesen összeolvasztanám az első rész történetét és hangulatát ezekkel a társakkal és a grafikával.
Phaedra11 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1323
Vaterán beszerezhető a gold, illetve a Mask of Betrayer is. Nem az enyém, csak egyik lehetséges beszerzési forrás volt nekem is. ,)

Előzmény: Kobracska (1322)
Kobracska Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1322
még kettő lesz az tuti...
de jelenleg a goldnak is örülnék, ha be tudnám szerezni
Előzmény: Maminti (1320)
andorr Creative Commons License 2008.05.26 0 0 1321

Picit rég játszottam vele, de úgy emlékszem, hogy minden kasztnál oda van írva, hogy mik a feltételei. Szintkövetelmény szokott lenni, meg, hogy bizonyos képességeken bizonyos számú pont legyen.

Pl. ha jól emlékszem, nekem a paladinom a 10.-ik szint után lehetett Torm bajnok.

Előzmény: Kobracska (1319)
Maminti Creative Commons License 2008.05.23 0 0 1320

"NWN2 második kieg csomagjáról tud vki vmit?"

 

Mármint még egyről a Mask of the Betrayer mellett???

Előzmény: Kobracska (1319)
Kobracska Creative Commons License 2008.05.23 0 0 1319
Bocs, h nem olvastam még végig a topicot, de azért kérdeznék:)

presztízs karaktert mikor lehet választani? - most kezdem elölről az egész játékot, azt tervezem, h ha sikerült vistán behergelni akkor Icewind Dale-től viszem a karaktert...NWN2 második kieg csomagjáról tud vki vmit? Annyit sikerült meg tudnom, h itthon csak az alapjáték kerül forgalomba... kint kell majd megvenni vmi netes boltban:(
andorr Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1318
Azóta megcsináltam, végig is vittem.
Miért halt meg ez a forum ?
andorr Creative Commons License 2007.11.02 0 0 1317
Kérlek segytsetek !!!
Elakadtam a Mélysötét Hordái 1. fejezetében. A helyszín a Hegymélye 2. szint központi terme. Már megszereztem a 4 pálcát, amivel elvileg ki lehet nyitni az ajtót a 3.-ik szintre, a végigjátszás ezt írja:

"Ebben a rejtvényben 4 db színes láncra lesz szükséget, utána nézz bele a medencébe és meglátod hogy melyiket kell meghúzni, hogy kinyíljon az ajtó."

Belenéztem a medencébe, de azt írja, hogy 6 szín örvénylik benne, huzigálom a láncokat amikbe elötte behelyeztem a pálcákat a megfelelő helyekre, de mindig azt írja ki, hogy "Ugy látszik, még nem sikerült aktiválni a medencét" vagy ilyesmit.
Ha meghuzom a láncokat akkor vagy nem történik semmi, vagy megjelenik egy repülő lény, akit ki kell nyirni.

Lécci segitsetek
Köszike
flugi Creative Commons License 2007.10.16 0 0 1316
szitufüggő, tartsd meg mind. Érdemes azt játszani, hogy egyik oldal a karakter, másik oldalt a leltár, cserélgeted a dolgokat, és nézed mi változik meg. Nehéz fejben tartani, hogy mi mindenre vonatkozik egy-egy érték..
Előzmény: andorr (1315)
andorr Creative Commons License 2007.10.15 0 0 1315
Ja még valami, elfelejtettem.
Melyik a fontosabb harcos títusu kariknak (paladin, harcos, stb.), a +mentődobások, vagy a +Védelmi osztály ?? Paladinommal nem tudtam eldönteni, hogy melyik a jobb, a Bölcsesség talizmánja +4 vagy a +4 védelmet adó nyaklánc.
andorr Creative Commons License 2007.10.15 0 0 1314
Most vittem végig az alapjátékot. Lenne pár kérdésem.
Aribeth milyen cuccot dob, ha kinyírom ?? Paladinnal voltam, és nem akartam megölni, inkább visszatérítettem a jó oldalra. Tiszta Star Warsos hangulat volt az a rész :), abba a fekete ruhájába és a vörös "fénykarddal". A következő karimmal gonosz leszek.

Más kérdés. A két kiegészítő hányas szintű kariknak lettek tervezve ??
Mekkora a szintlimit a játékban ? Meddig lehet fejlődni, ha a két kiegészítő is megvan ??
Tudtok ajánlani valami jó magyar nyelvű modult ?? Hogy működik a multiplayer ??
andorr Creative Commons License 2007.10.08 0 0 1313
Köszike szépen , az elöbb sikerült átjutnom. Nem tudom, hogy sikerült. Talán mert utólag megcsináltam a többi szintet is, amit kihagytam.
Előzmény: Törölt nick (1312)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.08 0 0 1312
Rég játszottam vele, de úgy rémlik, hogy azon a kapun nem is lehet átmenni.

Idézet egy végigjátszásból:

Most szépen kihallgathatod, ahogy Aribeth, Maugrim és Morag a Word of Powerről beszélgetnek. Amint feltűnik nekik a jelenléted, eltűnnek és rád szabadítanak egy kisebb hadseregnyi gyíkembert. Amint végeztél a hüllőkkel, menj le Maugrim kamrájába.
Előzmény: andorr (1311)
andorr Creative Commons License 2007.10.08 0 0 1311
Sziasztok.
Tudnátok segíteni ? Elakadtam a 2ik fejezet végén. Végigtoltam a tornyot, elértem a tetejére. Ott van egy zárt kapu meg rácsok, mögötte Maugrim, Aribeth, meg még valaki, elfelejtettem a nevét, meg egy rakás gyíkember.
Nem tudok átmenni a kapun, Tomi se nyitja ki, nincs hozzá kulcsom.
Kérdésem, hogy hogy lehet azon átmenni ??
Mit kell csinálni ??

Előre is köszi a választ.
S.Z.I. Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1310
NWN 1-ben, összes kieg megvan..
még nem tettem fel patch-et...
S.Z.I. Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1309
Nekem nagyon nem akar menni a craftolás...
A kézikönyv szerint legalább 5. szinten kell lenni a feat. szintnek, hogy a karakter felismerje, miből tud készíteni dolgokat, de még így se megy...

valakinek megy?
flugi Creative Commons License 2007.09.15 0 0 1308
a dolognak nem a szintlépéshez, hanem a szinthez van köze. Ugyanazt a zsenge zombit 3-as szinten vagy 5-ös szinten nyomhatod le, de 3-as szinten több XP-t kapsz érte, mert olyankor még nehezebb lenyomni.

A másikat nem tudom, nekem angol verzióm van. Lehet hogy összekevered a skillt és a módosítót.
Előzmény: andorr (1307)
andorr Creative Commons License 2007.09.15 0 0 1307
Ugyérted akkor, amikor olyan ellenfelet ölök meg, akitöl éppen szintet lépek ?
Ez azt jelenti, hogy egy naygobbacska ellenfelet (sárkányt vagy ilyesmit) szintlépés után érdemes lenyomni ?

Egy másik kérdés. Nem értek annyira ehhez a szabályrendszerhez. Van egy harcosom. Szintlépéskor mindig az "Ajánlott"-ra szoktam menni (magyarul jáccom), és észrevettem, hogy mindig fejleszti a harcosomnál a "Hárítást". De amikor megnézem az adatlapomat, ott mindig minuszba van az a képesség. Biztos a páncél miatt, mert amikor leveszem, akkor megnövekszik az érték. A paladinomnál ugyanezt fejleszti.
Nehéz páncélt viselő harcossal nem érdemes a "Hárítást" fejleszteni ??

Amugy csak pár hete vettem meg a játékot kiegészitökkel együtt csomagban.
Ne lőjétek le a poénokat, de kb. milyen hosszu a sztori ?? Izgi ?
Előzmény: flugi (1306)
flugi Creative Commons License 2007.09.15 0 0 1306
a fokozat ezt éppen nem befolyásolja. Kevesebb XP akkor van, ha a csapat növekszik (akár familiarral), meg amikor szintet lépsz, mert akkor kevesebb kunszt lenyomni az ugyanolyan erős szörnyet.
Előzmény: andorr (1305)
andorr Creative Commons License 2007.09.10 0 0 1305
Kevesebb Xp jön, ha könyebb fokozaton játszom ?
flugi Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1304
dualkaszt: szvsz nem érdemes, vagy legfeljebb a prestige classok közül. A több osztályba tartozás büntivel jár, kevesebb XP, ilyesmik (vannak kivételek, pl fajtól függően). Ezzel kompenzálják az első szintekkel járó ingyen feat-eket.
Előzmény: andorr (1303)
andorr Creative Commons License 2007.08.25 0 0 1303
Sziasztok

Most vettem meg a Neverw. Nights 1-et a kiegészitökkel együtt.
Tök kezdő vagyok még benne, bár sztem nem tul bonyolult a kezelése, a Tutorial rész jol megtanitott.
Azt szeretném kérni tőletek, hogy tudnátok-e esetleg pár tippet adni.
Milyen fölösleges/nélkülözhetetlen képességek vannak ? Mikre érdemes tenni. Ha a szintlépéseknél mindig az "Ajánlottra" kattintok (magyarul van meg), az jo ?

Mik a duálkasztoklás szabályai.
Milyen hatékony duálkaszt kombinációk léteznek ??

Előre is köszönöm a segítséget.
JustCruising Creative Commons License 2007.05.26 0 0 1302
Hali mindenki, van egy naaaagy kérdésem. Ha neverwinter 1 ben a henchmen havernek nem szereztem meg azt a tárgyat ami kell hogy teljesítsem a küldetését pl a ruge-nak az official documentet, és már act kettőben vagyok akkor mi a *** tegyek? vagy ha teljesítem az act kettes küldetését akkor is ad cuccot? vagy muszáj előbb az act 1?

Köszi all
Respect

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!