Keresés

Részletes keresés

EszterEszter509 Creative Commons License 3 napja 0 0 133

Édesapám volt nagyon korpás. Dr. Bálint Ágnes kezelte ki, nem emlékszem, hogy mivel, de mivel vényköteles volt, nem is igazán van értelme leírni, hogy mi volt az.

yezsamen Creative Commons License 2018.08.24 0 0 130

Sziasztok.  Az én hajam 2 nap után zsíros kezelhetetlen volt. Most egy hete mostam,és még mindíg nem zsíros. KOMBUCHA  gomba teával kentem be,törölközővel betekertem, 3 órára,majd megmostam. Állítólag az őszülést is vissza fordítja. HÁT ERRE KÍVÁNCSI LESZEK !!!! A hajam vastagabb szálú lett,és selymes,fényes. Olvassatok utána, csak a kezdő gombát kell megvenni,a teát ti tudjátok előállítani. Én a jófogáson vettem,az első gombát. 

claudebell Creative Commons License 2017.11.09 0 0 128

Sampon, spray száraz, és zsíros korpára egyaránt használható ez a korpásodás elleni szer. Próbáld ki !

Mikipro Creative Commons License 2017.08.11 0 0 127

Én régóta a Sebiprox sampont használok, nem büdös, nem csíp, DE Magyarországon kb 1 éve nem kapható. Ausztriából hozatom 20 Euró, egy évben kb 2-3 kell.

Ecete én is próbáltam, kíváló. Első msamponosa mosás után 1db ecet (10%os) 2dl víz, leöblíteni kb 5 percig így hagyni. Utána másodoik samponos mosás, bármilyen samponnal.

Azért használok sampont mert nem marad utána semmi szag.

Ez bőr túlérzékenység, a gombák hamar megtelepednek a bőrön és pirosodá, bőrleválás a reakció.

Ez a sok éves tapasztalatom.

capullo Creative Commons License 2017.05.23 0 2 126

Kedves Mindenki!

 

Előre bocsájtanám, hogy közel 20 éve küzdöttem a korpával, melytől gyakorlatilag megőrültem... Semmilyen csodaszer/homeopátiás készítmény/sampon nem hozott olyan eredményt, amelytől 3 napnál tovább korpamentes maradt volna a fejbőröm.

 

Egy fatális véletlennek köszönhetően jöttem rá a számomra legjobb megoldásra: Ételecet:)

A 15%-kos, teljesen hétköznapi ecetet használom ellene. 3 hónapja kezdődött, 2 hétig 3 naponta mostam hajat vele, kb. 5 percig a hajamon hagyva, majd rendes, hétköznapi samponnal lemosva.

Igen, büdös/nehezen lehet levegőt kapni tőle/csíp. Viszont az első két hetet követően 3 hétig sima samponnal mostam hajat és csak utána jött elő újra. Most havonta használom, két használat között gyakorlatilag 3 hétig abszolút eltűnik, semmilyen jele nem mutatkozik :)

 

Úgy vagyok vele, hogy ha nem is tűnik el örökre, ez számomra a legolcsóbb és legjobb módszer.

 

U.i.: Nem vagyok ecetforgalmazó... Viszont ajánlom, mert kb. mindenhol kapható és fillérekből megvan. Remélem, hogy másoknak is segít!

TündérTanonc Creative Commons License 2017.04.28 0 0 125

Sziasztok!

 

Nekem a Kallos (vagy KJMN) korpásodás elleni hajerosíto sampon szuntette meg a hajkorpát (, ezmellett normál és zsíros hajra ajánlják). Tök véletlenül próbáltam ki, és nagyon meglepodtem a végeredményen. Auchanok üzletsorán vannak Kallosos üzletek, de találtam más fodrászkellékesnél is. Többféle kiszerelésben is lehet kapni, nagyon szerettem benne, hogy pumpás (, van nempumpás változat is asszem). Szerintem az árával sincs semmi baj. Még egy hasznos infó, én mindig kétszer mosom meg a hajam egymás után.

A vicc az egészben, hogy most Angliában élek és nincs hozzáférésem ehhez a samponhoz :D Itt próbálom keresni az igazit, de még nem találtam meg. A Vosene (medicated original dandruff prevention shampoo) volt eddig a legturhetobb, de sajnos nem szuntette meg teljesen a korpát. Olyan az illata, mint a kólának :D

 

U.i.: van Isten, megint rákerestem Ebayen a Kallosos samponra és lehet rendelni (500 és 1000 ml-es kiszerelésben)! A szállítási koltség kicsit megdrágítja, de még így is megéri szerintem, mert az 1 l nagyon sok hónapig kihúzza. Juhééé :D

 

További szép napot, sikeres keresgélést!

bolcseszkancso Creative Commons License 2016.07.25 0 1 124

Sziasztok! Én is a Sellon sampont ajánlom mindenkinek. 10 évig szenvedtem a fejbőr viszketéstől, a hámló bőrdarabok (a körakalakú sebes hámlások) mindent beborítottak.
Sokmindent kipróbáltam, több bőrgyógyásznál is voltam. Kaptam hámlasztó kenőcsöket, meg bőrnyugtató sampont. Meg seborcheára valót, meg minden szirszart. EGYIK SEM HASZNÁLT hosszútávon, pedig elég drága cuccok voltak. A Sellon egy olcsó kis sampon (DM, Rossmann árulja), és egy hét alatt megszüntette a 10 éves szenvedésemet. Annyi van vele, hogy az arcbőrömet irritálja, úgyhogy hátrafelé kell leöblítenem, de ez már csak az én  egyéni nyavalyám. Áldom az eget, hogy egy haverom megmutatta a cuccot. Azóta tiszta a billentyűzet, nem viszket a hátam a lehulló bőrdaraboktól... Egy rémálom ért véget.

Előzmény: Kis Andrea 2000 (120)
sorrymylife Creative Commons License 2016.06.17 0 0 123

sziasztok!

Nekem a hajamnak csak a bal fülemnél és körülötte egy nagy részben kezdet el korpásodni.. A legfőbb problémám ezzel az,hogy nagyon picik és nagyon sok.... Rendesen mosom a hajam és még szemüveget sem hordok... Szerintetek miért van ez? Mit próbáljak ki ami beválhat?:)

shadow777 Creative Commons License 2015.12.06 0 0 122

mindenféle bőrbetegségre, korpára ajánlom : www.parajdisoszappan.blogpsot.hu

suzanne22 Creative Commons License 2015.04.07 0 0 121

Én kipróbáltam Kocska ecetes hajmosását... nálam tökéletesen bevált.. köszi  :-))

Előzmény: -Kocska- (24)
Kis Andrea 2000 Creative Commons License 2014.09.15 0 0 120

Sziasztok, én mindent kipróbáltam de csak a Sellon sampon segített. Kis falkonban van, de nagyon hatásos. Csak ezt használom, ajánlom mindenkinek. Nagyobb drogeriákban mindenhol lehet kapni.

manya1 Creative Commons License 2013.08.04 0 0 119

Ha valamire allergiás vagy, abból elég egy molekula is, hogy beinduljon a reakció.

 

Valami komoly bőrgyógyásznál nem voltál, ha 15 éve kínlódsz ezel a gonddal? Ha az első nem jön rá, mi baj, tovább kell keresni. Írd be a Google keresésbe, hogy hajklinika, fejbőrbetegségek, meg ilyeneket, és amik kijönnek helyek, azok közül párat próbálj meg.

Előzmény: Susani78 (115)
privateer Creative Commons License 2013.07.26 0 0 118

Azon töprengtem, hogy  sós tengerek környékén élők közt akik néha megfürdenek a tengervízben, van e seborheás fejbőrű ember?
Só tesztet megejtem. Majd nyár végén jelentkezem.

Előzmény: levis600 (117)
levis600 Creative Commons License 2013.06.25 0 0 117

En kiprobaltam minden "szart" Head end sodert :)  Nagyon korpaosodott a fejem ,de ezektol szerintem meg alergiam is lett.

Ha nem akarsz korpas fejbort,dobd ki a kukaba ezeket az ipari hulladekokat es probald ki siman soval mosni a hajad ,

,vagy ami meg jobb a balzsam ecet en Ponti markajelzesu balzsam ecetet hasznalok ettol nagyon gyorsan es folyamatos 

hasznalat mellet teljesen eltunik a korpa!

Takács Henrietta Creative Commons License 2013.05.05 0 0 116

Szia,

 

Érdekelne a gyógytea neve kipróbálnám, megírnád nekem!

email címem.takacs.heni75@gmail.com

 

Elöre is köszönöm!

Heni

Előzmény: Törölt nick (100)
Susani78 Creative Commons License 2013.04.26 0 0 115

Sziasztok!

Nekem sajnos már kb. 15 éve vannak a fejbőrömön viszkető sebek. Gyulladt pattanással kezdődnek, majd rendkívül viszketeggé válnak. Én meg állandóan vakargatom, lefeszítem a gyógyuló? sebeket. Általában már észre sem veszem magam közben csak amikor összevérzek mindent. :-(  Gyakran egész nagy lyukak keletkeznek ezáltal a fejbőrömön. Elkeserítő a dolog, a hajam erősen megritkult a sokéves probléma következtében. Biztos vagyok benne, hogy valami pszichés dolog is lehet a háttérben, de ugyanakkor ételallergiára is gondolok. Lehet, hogy nekem is tejallergiám van, mint bigband45 lányának? Nem nagyon iszom pedig tejet, csak a kávéhoz egy keveset. Ennyi is elég lenne? Bőrgyógyásznál jártam már párszor, de csak samponokat írtak fel, amik nem igazán használtak. Mit javasoltok? 

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.16 0 0 113

Roppant egyszerű, hogy mitől volt ez. A tej savas élelmiszer, és eléggé elsavsítja a szervezetet aminek az egyik tünete ami a lányoddal történt.

Előzmény: bigband45 (112)
bigband45 Creative Commons License 2012.12.18 0 0 112

Sziasztok!

Nem tudom érint-e még valakit, leírom, hogy mi hogyan jártunk!

A tini lányommal rengetegszer mentünk bőrgyógyászatra, mert iszonyú zsíros korpás volt a fejbőre, és nagy piros, viszkető foltok voltak még rajta, amiket szegény sokszor véresre vakart!  A doki írt éveken keresztül mindenféle sampont, gyógyszert, de csak ideig-óráig használtak. Vettem mindenféle természetes cuccot kínomban már, csak valami segítsen! Semmi hatása!

Idén szeptember 24. óta nem fogyasztunk tejet és csináltunk egy egy hetes normaflore kúrát.....

Kb. két hét alatt teljesen megszünt a zsíroskorpája, másfél hónap alatt teljesen eltüntek a piros, viszkető foltok!!!!

Ha mégis ivott egy bögre tejet, akkor másnap estére megint előjöttek a foltok és a korpa. Viszont megint másfél hétbe telt, hogy elmúljanak a tünetek!

Szóval, mi megtaláltuk a bajt, a tejre érzékeny a gyerek.

Az a gusztustalan, hogy szerintem a bőrgyógyászok nagy része tisztában van azzal, hogy mi lehet az oka a tüneteknek, de nem bolondok, hogy javasolják a tej elhagyását, mert akkor már nincs oka a delikvesnek megjelenni a rendelésen!

 

Teljesen tünetmentes a gyerek, végre nem szégyenkezik a korpa miatt és nem viszket állandóan a bucija!!!

e-story Creative Commons License 2012.07.28 0 0 111

Szép napot mindenkinek!

 

Olyan két hónapja pattanások vannak a fejbőrömön. Nem tudom mire vélni, nagyon idegesit. Az arcomról egy ideje eltűntek, egész 21 éves koromig előfordultak (most vagyok 23). Mielőtt bőrgyógyászhoz mennék vele, hátha elég lesz az itteni segitség. Valami ötlet esetleg?

Előre is köszi!

 

 

guava Creative Commons License 2012.07.25 0 0 110

Szia!

 

En  gyerekkorom ota szenvedek a korpasodastol es a fejbor viszketesetol.

Tudnal tanacsot adni hogyan lehet ettol megszabadulni?

email cimem:beatrixbacsa@gmail.com

Elore is koszonom!

 

Előzmény: Törölt nick (100)
Csikszereda1982 Creative Commons License 2012.05.08 0 0 109

Sziasztok, engem eczema seboreheic-el diagnosztizáltak de nem vagyok megelégedve a kezeléssel kenőcsök és nizoral sampon revalid tabletta, van valakinek ilyesmi és tud valami hatásos kezelést olyan korpaszerü lehámlás a fejbőrön van mikor sebesedik is és a legrosszabb hogy állitólag a hajhullásom is ettől van.... Köszi elöre is ha valaki tud valami hatásos dolgot....

mdodger Creative Commons License 2012.04.10 0 0 108

Én a sebos topikban szoktam leginkább lenni :-) Akinek van ilyenje az tudja, hogy mennyire megkeseríti az életet. Nekem az arcbőröm hálaégnek nagyon szépen rendben van, viszont a fejbőröm rendkívül rossz állapotban volt.

Darabokban jött le a fejbőröm korpa formájában és eléggé sebes volt, a hajam is nagyon hullott.

 

Évek óta próbálkozom a különféle samponokkal, Vichy, Bioderma, Neoplant stb...

Legutóbb talán a Bioderma volt ami leginkább bevált, de így sem sok sikerélményben volt részem a hatást illetően.

 

Utánaolvastam az összetevőknek. A legtöbb samponban van parfüm, vagy illóolaj, ami erős allergén, illetve a kocsimosó folyadékokban használt habzás elősegítő adalékanyagok. Még a drága Vichy termékekben is van, amit seborreás fejbőrre ajánlanak!

A hámlást fokozó anyagokat még meg sem említettem.

 

Most úgy néz ki sikerült elég biztató eredményeket elérnem egy számomra eddig ismeretlen samponnal. 3 csillagos Natrue minősítése van, aki akar utánanéz ezt mit jelent :-)

 

A sampon nem nagyon habosodik, és viszonylag híg, de hihetetlen mértékű javulást tapasztaltam. Nem húzódik, szárad a fejbőröm!

A korpa nagy része eltűnőben van, talán a hajam sem hullik már annyira.

 

A sampon neve Belmar... 3000 ft környékén van az ára. Egy próbát megér mindenkinek, aki korpával küzd.

 

Egyébként nagyon ajánlom a krémmánia oldalát is, ahol meg tudjátok nézni, hogy milyen kemikáliákkal pakolják teli azt a sampont, amit éppen használtok. Azért az elég sokat elmond, hogy telipakolják bőrirritáló anyagokkal a legtöbb sampont.. az alacsonyabb árkategóriájú samponok szinte kivétel nélkül ilyenek. Egy sebós fejbőrre egyiket sem merném nyugodt szívvel ajánlani.

PFS Creative Commons License 2012.02.16 0 0 107

ORISING D purificante  heti ketto alkalommal a fejbort benedvesitjuk az oldattal .majd 10 perc maszirozast kovetoen  elmossuk ..... Nekem megszuntette a korpasodast  3 harmadik  hasznalatol.

PFS Creative Commons License 2012.02.16 0 0 106

nbnbh

Dittamitta Creative Commons License 2011.08.04 0 0 105

Kedves Puppy82!

 

Nem tudom, hogy aktuális-e még a probléma, de én csak most olvastam, hogy mivel küzködsz,  hátha később olvassa ezt, akinek szüksége lesz rá.

 

Szóval én még elég fiatal vagyok, de úgy kb 10 évvel ezelőtt 12 éves koromban volt tetűm, vállig érő hajam volt akkor is és mindent kipróbáltunk, de nekem három dolog vált be:

 

1, nittyfor 2 üveg, ezzel jól beitatni a hajat.

2, egy jó nagy zacskót a fejre kell kötni, a hajat teljesen tökéletesen befedje, hogy a tetűk ne tudjanak menekülni és ezt legalább 1 órán át rajta kell hagyni, csak ezután jöhet a hajmosás és a sűrű fésűvel való fésülgetés.

3. Ezzel egyidejűleg mindent, de mindent átmosni, porszívózni, kitakarítani, ágyat húzni, azt is kiporszívózni, fésűket, hajgumikat, mindent fertőtleníteni.

 

Remélem, segítettem:)

Előzmény: puppy82 (104)
puppy82 Creative Commons License 2011.07.22 0 0 104

Help mi plíííz!

 

Múlt héten a táborból hívtak fel, hogy menjek sűrgősen a gyerekeimért, mert tetvesek!!!!

Elvittem őket dokihoz, kaptunk javaslatokat mit vegyek. Vettem pedexet, neemoxant, a harmadik nevére nem emlékszem. Azt mondják a serkéket huzgálljam ki és fésüljem sűrű fésűvel.

Én egy hete egyebet nem csinálok, csak mosok, fésülök, serkézek de a nagyobbik lányomnak állítom minden hajszálán pihen egy.

Vettem tetü fésűt, cibálom szerencsétlent, már vágtam is a hajából, hogy könnyebb legyen, de semmi eredmény.

De hogy adjak némi romantikát, mára én is elkezdtem a vakarózást, de nem tudom, hogy bogaras lettem, vagy már csak szimplán pszihés az állapotom.

Azért ez baromi szégyen, hogy rendes körülmények között élünk és mégis :( Bár tudom, ennek nem sok köze van hozzá.

Ha valaki járt hasonló helyzetben szívesen fogadok tanácsot, mert kezd labilissá válni az idegrendszerem....

jason-jásön Creative Commons License 2011.07.03 0 0 103

http://www.jason-natural.com/home.php

JASON korpásodás Relief sampon 355ml
Ha valaha is volt korpásodás járvány, tudod, hogy a fúró: viszkető, irritált fejbőr hámlás a bőr és önálló gondolkodás, hogy feketében. De most van egy megoldás: Kezeljük a fejbőrt a JASON Natural korpásodás Relief sampon. Laboratóriumban tesztelt formula ... extra enyhe, és természetes kombinációja FDA konform korpásodás-control összetevők. JASON együttesen természetes fejbőr nyugtató, gyógyító és hidratáló növényi aroma-terápiás illóolajok, rozmaring, Neem, Tea Tree és a kolloid kén. Használati utasítás: Az első mosás használni egy kis massza, és finoman masszírozza át nedves fejbőrre. Hagyja a habzás a 2-3 percig. Alaposan öblítse le langyos vízzel a. A jó eredmény elérése érdekében használja minden nap.A karbantartás egy vagy két kezelés hetente. Hozzávalók: kolloid kén 2% szalicilsav 2%, tisztított lágy víz, aloe vera gél, cocinidopropyl betain, alga kivonat, nátrium-szulfátot myreth, kálium cocy glutamát, panthenol, lauramide MFA MSM, (methylsufonylmethane) hydrohyzed zab fehérje, PEG-80-szorbitán-laurát, jojobaolajat szűz olívaolaj, tokoferol-acetát (E vitamin), teafa olaj szilícium-kivonat, Dimethicone, szkvalén, folsav, neem olaj, almaecet, nátrium lauramphacetate, glikol sztearát, nátrium-cocoyltsethionate, béta-glükán, sztearinsav, piridoxin B6 vitamin, Retynil palmitát (A-vitamin), grapefruit mag kivonat, rozmaring olaj.

VAGY EZ IS NAGYON JO!

JASON természetes Jojoba sampon 500ml fejbőr Balancing

JASON természetes Jojoba sampon ápolja a hajat és nyugtatja a száraz, viszkető fejbőr. JASON Exclusive Planthenol-3 ™, 3 fehérjék és a Planthenol-3 ™ erősíti haját, miközben a tiszta, az importált növényi, vitaminokat és ásványi anyagokat adnak hidratáló lendületet. Ez a sampon eltávolítja a faggyú betétek okozhat korpásodás, viszketés és a hajhullás. JASON exkluzív Planthenol-3 ™ rendszer három növényi eredetű Panthenols (Vit. B5), hogy mélyen behatolnak a haj tengely és a gyökér nyilvánított tartós nedvességet, csökkenti a kialakulását töredezett és növekvő mennyisége és a kezelhetőséget, így egészségesebb, ragyogóbb haja. Használati utasítás: Alaposan nedves hajra. Mindig egy gyors könnyű lathering sampon először. Öblítse le és kövesse a második szuper-lathering alaposan makacs olaj-és a felesleges napi törmeléket és egyéb szennyeződést.Kövesse a JASON természetes Jojoba kondicionáló. Összetevők: Aqua (tisztított víz), Simmondsia chinensis (Jojoba) mag olaj *, Calendula Officinalis (körömvirág) virág kivonat *, Anthemis Nobilis (kamilla) virág kivonat *, Cocamidopropyl betain, Yucca schidigera (Yucca) kivonat, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Gel *, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Triticum vulgare (Hidrolizált Búza) Fehérje, természetes tokoferol (Vit. E), aszkorbinsav (C Vit.), Retynil Palmitát (Vit, A), Lavandula Intermedia Leaf / Virág / szár kivonat *, növényi glicerin, Decyl glükozid, oxybenzone, Planthenol-3 (DL-Panthenol, etil-panthenol és Panthenyl hidroxipropil Steardimonium-klorid), Cyclopentasiloxane és Dimethicone, citromsav, Citrus Grandis (grapefruit), mag kivonat, kálium-szorbát , nátrium-benzoát, citromsav, Fragrance Oil Blend. * Certified Organic

HA ÉRDEKEL IRJATOK!

  



Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 102

Megadom a forgalmazó e-mail címét ,bátran keresd meg, hidd el el fog múlni . Te is el vagy gombásodva mint én voltam. Ha ránéztem a cukros zacskóra vagy édességre viszkettem mint a fene. Lehet,hogy nem jó szóhasználat de ez az igazság. Nem olcsó de hatásos. De egy üvegtől ne várjál csodát . klassz forgalmazó nem akad ki, ha egyesével kértem az üveget. Próbálkoztam másnál is ,de csak kartonra adták. zsoka.alveo@gmail.com

Előzmény: mz8 (101)
mz8 Creative Commons License 2011.06.24 0 0 101
szia. de igen en mar nagyon regota kuszkodok viszketo szaraz korpaval, csokoladet nem is ehetek :( te milyen gyogyszert szedtel ami rendbetett? en kulsoleg diprosalic oldattal szoktam kezelni de mar elegem lett es en is a belsoleg megoldast szeretnem valasztani.
Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.23 0 0 100

Nem gondoltatok még arra,hogy esetlegesen a belső berendezésetekben kellene rendet rakni,mintmár a bélflóra. A korpás fejbőr,és a külömböző varasodás a fejbőrön az mind gomba betegségre utal. Én egy gyógynövény keveréket ittam, igaz a körömgombára, de a fejbőröm is tiszta korpa ,és varrasodás volt. Ezzel a keverékkel rendeződött a bélflórám kitisztúltam a gombáktól tiszta a fejbőr ,és rendetődött a köröm. Ek kb másfél évig tartott és tünetmentes vagyok. Nem forgalmazom a terméket,de megtudom adni az e-mail cimet

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!