Szia.
A szlovák gázolajjal nincs gond, legalább is ott ahol én tankolok/Salka/. Ebben a nagy hidegekben sem tettem hozzá semmilyen adalékot és nem is garázsban állok. Nem dermedt le egyszer sem.
Az ára attól függ, hogy mivel fizetsz. Ha kemény magyar forintal azt kb. most 6-6,20-ig számolják át, ha bankkártyával akkor az MNB közép árfolyamán ez most 5,85. Igy a dizel ára 177Ft, a benziné 183Ft. De kint is folyamatosan változik csak nem olyan mértékben.
Üdv. Fm95
Ja, Párkánynál néha sokat kell várni főleg hétvégén.
A Szlovákiai gázolaj ára érdekelne. Párkány közelében melyik kútnál (merre felé) érdemes tankolni? Mik a tapasztalatok a kinti gázolajjal kapcsolatban?
A határnál milyen gyorsan lehet átjutni? Rákérdeznek, hogy miért mész át?
Egy srác mesélte, hogy járt valami olajtermelő országban és szeretett volna valami bazi amerikai szart bérelni ami csak úgy temeti a benzint, de azt már mind elvitték előle az európai turisták, és csak valami kis pöcs kocsi maradt neki, ami még itthon is keveset fogyaszt, és szerette volna ezt tenni azért mert mint mondta a benzin arrafelé (átszámolva) megközelitőleg 2 Ft környékén volt. A shopba tényleg csak csokiért meg hideg vizért menntek be az emberek...
OFF:
Bank: en tobbezer ft-nyit probaltam vasarolni, de el se fogadta a masina a kartyat. Az anyosom OTPs kartyajat igen. Nekem jo biznisz volt. ;) Amugy legtobb bank kozeparfolyamon szamolja a kulfoldi kartyas vasarlast. Reklamacio teves levonas miatt itthon is elofordul sajnos. :(
Hogy le vannak-e maradva? Fene tudja. Viszont kedvesek, segitokeszek. Legalabbis a parkanyiak.
OFF off.
Nekem a suzukinak teljesen mindegy, amugy itthon csak aralos benyat kap, az esik utba, meg a fogyasztast szoktam figyelni. A szlovakiai tankolas utan nem nezem a fogyasztast, olyan ar mellett, minek? ;)
lehet, hogy én is csak beképzelem!
előtte 2,5 évig jártam Marutival Real-K s benzinnel, mondjuk azt Komárnóban tankoltam.
egy haverom mondta, hogy a MOL jobb, mert a másiknál nem gyorsult annyira, én is észreveszem, hogy rángat néha, a magyarral ezt nem csinálta!
Bankártyával nekem is voltak kalandjaim: coop: úgy alakult, hogy egy joghurtot vettem csak, erre, hogy ez túl kicsi összeg és nem fogadja e.
Másik, Billa:, péntek d.u., mindenki vásárol, vonal foglalt, 3x próbálta, árut otthagytam, hívom a bankomat, erre, hogy levonták az összeget!
Reklamáció, és majd jön a pénz
hát igen Szlovákia még egy kicsit le van maradva hozzánk képest!
de a bankom sokkal jobban váltja az SKK-t átlak 5,6 Ft
Nem jarok at rendszeresen, 2x v 3x voltam osszesen. A Suzuki nem tiltakozott ez ellen a petro ellen se, alapvetoen igenytelen auto, mindenesetre koszi a figyelmeztetest.
(egy furcsasag: a coop-ban a Daewoo Bank Visa Classicomat nem olvassa egyik bankkartyaolvaso se, ilyet meg nem tapasztaltam...)
Én nem ajánlanám a Real-K-t nem olyan jó a minősége!
én a Molnál szoktam tankolni, ott job a minőség, bár szerintem nem vetekszik az itthonival.
Híd után jobbra, végig a fűutcán, már nincs ház sehol, ott van egy másik kút, és utána kb-2-3 KM
MOL megfogod ismerni, mint egy magyar kút!
I
Parkany: utlevel + 15-50 perc turelem a hataratlepeshez. Benzinkut: hatartol balra fordulsz, elmegy a lakotelep mellett (~2 km), a COOP-szupermarketnel balra a foutvonalon es mar ott is a kut. A 95-os 30.40 sk volt penteken. A kutnal lehet bankkartyaval is fizetni. A forintot ~5.80 korul valtjak. Mindenutt tudnak magyarul, kedvesek, segitokeszek. Most epp valami autosorsolasos akcio van a benzinkutnal. Visszafele megkerdezheti a hataror, hogy van-e elvamolnivalod (nincs), tankolni voltal? (igen), rogton engednek tovabb, a tankabn levo benzint vammentesen hozhatod at.
Látom, kiscsillagom, már megint nem sikerült felfognod a lényeget: Te olyan autókat látsz tömegével a saját környezetedben, amelyeket ide nem is hoztak soha. No mindegy, vannak érdekes helyek Amerikában. :-)))
A kuwaiti árakat nem tudjátok?
Régebben egy utazási magazinban láttam, hogy a víz drágább mint a benzin, és ha csak pár litert tankolsz, nem is kell fizetni érte (persze csak ottani állampolgároknak). :-)
Mr Boro,
idezem: ". A VW jelenleg igen sikeres időszakot él át az Egyesült Államok piacán, ahol az elmúlt kilenc év alatt csaknem nyolcszorosára sikerült növelnie eladásait "
Bar azt hajlando vagyok elhinni, hogy a texasi bunkok nem vesznek europai kocsit. Menj el egyszer Californiaba, es majd meglepodsz...