Keresés

Részletes keresés

NAR Creative Commons License 2018.02.07 0 0 24

Lehet, hogy picit offtopik a kérdésem, mert nem olvas még a gyerek, csak érdeklődik a betűk iránt (középső csoportos óvodás). Olyan könyvet szeretnék, amiben minden oldalon ott van egy-egy betű, mellette rajzok olyan tárgyakról, amiknek a nevei az adott betűkkel kezdődnek (van ilyen könyvünk, csak sajnos angolul). Még csak egy könyvesboltban néztem, illetve online, de egyelőre nem találtam ilyen könyvet - tudtok ajánlani valamit?

magazin99 Creative Commons License 2018.01.03 0 0 23

Kedves fórumozók!

 

A magyarországi gyermek- és ifjúsági magazinok piacáról készítek felmérést egy kiadó számára. A felmérés célja, hogy a kiadó minél több információt kapjon az olvasói, vásárlói igényekről, hogy ezek figyelembevételével dolgozhasson tovább a kiadványain.
Ha van pár perced, kérlek, segítsd munkámat a kérdőív kitöltésével!

Köszönöm!

 

https://www.survio.com/survey/d/E8D5E1P5N7A2N0Y5D

rollller Creative Commons License 2005.11.16 0 0 22
cesetenek, felhozom
rocher Creative Commons License 2004.02.14 0 0 21
Mikortól kamaszok???

Az enyém, a nagy 5.-es, szerencsére még hallgat rám, sőt a versmondó verseny előtt határozottan azt akarta szavalni, amit én adok a kezébe.

"össze is veszett" a magyartanárnővel, mert szerinte túl nehéz verset választott és így csak 3. lett egy 6.-os lány és egy 8.-os fiú után. Érdekes módon, ugyanez a kettő előzte meg a prózamondó versenyen, és azt a szöveget a tanárnő adta. Viszont az 5 HP-t már 5x olvasta el, de a kötelezőkön is túlvan. Most vadul zongorázik, tanulja a Himnuszt -a kicsi énekel- és készül a matek-versenyre. Valami 6.-os példákat old:-)))

Előzmény: Szilva2 (20)
Szilva2 Creative Commons License 2004.02.12 0 0 20
Meg lányoknak is.

Az én fiam mos negyedszerre olvassa a Gyűrük urát. Még nem tudja kívülről... :-) Továbbá falja a kalandregényeket, + mindent. Nincs gond a kötelezőkkel sem.
A lányom HP rajongó, de imádja Fekete István regényeit is. Volt már olyan, hogy a vendég kislány egyedül játszott, míg ő az ágyon törökülésben szorongatta és falta a Csít, ami nem tévesztendő össze az idétlen fenksuival...
:-D
Csak azt nem olvassák el, amit javaslok nekik. Kamaszok. Úgyhogy nem javaslok semmit.

Előzmény: Törölt nick (12)
rocher Creative Commons License 2004.02.06 0 0 19
Már ennyi idő eltelt???? Milyen lyó kis topik ez.....
Előzmény: rocher (8)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.03 0 0 18
Schgy!

Könyv volt nálunk is, cak egy idő után kivégeztem az "ajnlottakat", akkor pluszban jött a könyvtár. És igazándiból azért ennyi, mert ugye korlátozták az egyszerre elvihető könyvek számát:-)))

Piglet

zizi Creative Commons License 2001.03.03 0 0 17
szoszia Lolakokkoki kokedodvovesos :-))))
rorégogenon lolátottotalolakok :-((((
Előzmény: Lakki (4)
schgy Creative Commons License 2001.03.03 0 0 16
Piglet!
Lehet, hogy nekem csak mázlim volt, mert a családon belül is elég népes könyvtárak vannak (pl. a keresztapámék "könyvtárszobája").
De a 3 könyvtár azért egész jól hangzik.
Nekem az tetszett a dologban, hogy ott csak igen áttételesen irányitották, hogy mit olvashatok, ami egy akkor épp nyolc éves gyereknek, egész jó érzés (összevethető azzal, hogy egyedül mehetek az iskoláig, meg vissza).
schgy
Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.03 0 0 15
Schgy!

Ha nem tudnám, hogy Te nem én vagyok, akkor mintha magamat látnám:-)))
Én egyébként egyszerre 3!! könyvtárba jártam. Csak így tudtam magamat ellátni elegendő olvasnivalóval egy hétre.

Piglet

schgy Creative Commons License 2001.03.01 0 0 14
Ja és egyébként az eddig felsorolt irók mindegzikévél maximálisan egyetértek a kedvencebb könyveim közé tartoztak (+ Verne és Jókai ahogy jöttek a polcon szépen sorban).
schgy
Előzmény: schgy (13)
schgy Creative Commons License 2001.03.01 0 0 13
Ha van a közelben könyvtér nyugodtan be lehet iratni, legfeljebb sorban olvassa a polcokat, mint én is tettem 32 éve.
Ami nem tetszik neki úgy is lerakja és a normális könyvtárakban viszonylag kevés a szemét.
Ja, Most néztem meg, hogy már "vén" tizévesről van szó. Ilyen idősenkellett engem a gyrerkkönyvtér helyett a "felnőtt" könyvtárba átiratni, mert a VI. kerületi gyerekkönyvtárban a számomra érdekes könyvek elfogytak. Amúgy heti ötös átlagom volt, 7 éves korom után csk könyvtári könyvekből. Amikor meg épp kiolvastam a heti "penzumot" akkor a szülők könyvein rágtam magam végig, gyakorlatilag válogatás nélkül, mert ugye ami tilos, az érdekes.
Szóval szerintem csak erősen közvetett módon lehet irányitani, azt hogy mit olvasson a gyerek, ha már szerencsére szeret olvasni. Nálam még a félig ellenőrzött könyvpénz is bejött (havi fix, amit bizonyitottan könyvesboltban kellett elkölteni), nekem innen lett meg a kiadott Delfin könyvek, Olcsó könyvek kb 90%-a, később persze jól szétkéregették őket az ismerős "gyerekkelaligbirók :-)".
schgy
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.28 0 0 12
Arthur Ransome: Fecskék és fruskák, Téli szünidő stb.
Fiúknak is kiválóan alkalmas.
bokor Creative Commons License 2001.02.28 0 0 11
Ha vannak régi jó Delfin könyveid, lassan azok is mehetnek...
leha Creative Commons License 2001.02.28 0 0 10
aggyá neki Fekete Istvánt! (ha látta a VUK-ot, akkor azt ne, mert a film halivúdosabb és lehet, hogy nem tetszene neki) ajánlom a "kele"-t, "tüskevárat" (a bogáncsot untam, pedig fanatikus Fekete István rajongó voltam)
rocher Creative Commons License 2001.02.27 0 0 9
"Az ilyen dolgokat sokan abnormalisnak tartjak, de az elenk fantaziaju emberek ha egy szamukra erdekes konyvet olvasnak hihetetlen melyen atelik es elkepzelik az egeszet, amit nem lehet elmagyarazni olyannak, aki meg ezt nem elte at."

Én a Merle-könyvekkel vagyok így. Mintha moziban ülnék. Ezért aztán egyetlen ilyen filmet se nézek meg, mert elszáll az illuzió.

petra

Előzmény: szalka (6)
rocher Creative Commons License 2001.02.27 0 0 8
Ha vigasztal, az enyém csak 8 és a Karácsonyra kapott első kötetet már megette:-) Múlt héten kapata szülinapjára a másodikat, szerintem húsvétig-amire az unokanővére a harmadikkal fog kedveskedni:-> már azt is elolvassa. a szerencse az, hogy este 8-kor fürdés, lámpaoltás, alvás. No comment.

A nagyobb bajom, hogy a kicsi, még nincs 5, elkezdett másolni. Minden könyvnek lemásolja a címét. Megüt a gutta. Én 5 évesen írtam-olvastam, de az más világ volt, egyedül voltam, nem volt játszótársam, a szüleim orrvérzésig dolgoztak, az egyetlen örömöm az volt, hogy senki nem kötött belém ha egész nap olvasgattam-írkáltam. Rajzolni utáltam.

petra

Előzmény: akito (-)
Tantus Creative Commons License 2001.02.27 0 0 7
Örülj!! Tanári tapasztalataim alapján tényleg nagyon ritka az olyan gyerek, aki önszántából nekiáll olvasni. az enyéim meg picikék, de láttam néhny okon gyereket, akiknél minden kötelező olvasmányt videón szereztek meg, hogy a kölöknek valami fogalma legyen a dolgokról.
Astrid Lindgren tényleg nagyon jó, de szvsz adhatsz a kezébe klasszikus kalandregényeket is, de tökéletesen jók a Erich Kastner regények.
Előzmény: akito (-)
szalka Creative Commons License 2001.02.27 0 0 6
Erre szoktak mondani, hogy akkor te most panaszkodsz vagy dicsekszel ;-)
Nekem meg nincs gyerekem, de en is gyerekkoromtol ilyen konyvmanias voltam( ma is az vagyok).
Emlekszem hanyszor olvastam a paplan alatt zseblampaval, ha anyuek eronek erejevel leoltottak a villanyt :-)
Az ilyen ellen semmi nem hasznal, nekem is probalkoztak a szuleim mindennel: rabeszeles, konyorges, villanykorte lampabol kicsavaras, zseblampa elkobzas, de hiaba egy gyerek az lelemenyes(vegso soron az ablakon beszurodo utcai lampanal vakoskodva , de tovabb olvastam). Egy ido utan feladtak a probalkozast es ramhagytak,ha nagyon almos voltam ugyis elaludtam legkesobb hajnalban :-)
Sot az ilyen tipusu kolyok lesz ennel rosszabb is: kb 15 evesen egy hetvegen kolcsonkaptam a Gyuruk urat, ami 3 iszonyuan vastag konyv( es sokkal kisebb betukkel es vekonyabb lapon, mint a Harry Potter) Szoval azon hetvegen nem erdekelt semmi csak faltam a konyvet,alig ettem, alig aludtam, csak olvastam, aztan hetfo reggelre marcsak egy fel konyv maradt a 3-bol. Jokislany modjara elindultam suliba persze reggel utkozben is olvasva. Vonattal jartam egy masik varosba es amikor megallt a vonat es mar csak 5 percre volt a suli egyszeruen nem birtam abbahagyni. Szepen felultem az elso visszameno vonatra es hazamentem vele, szerencsere az osok mar elmentek dolgozni, ugyhogy delutanra kiolvastam ,koran megvacsoraztam es mint aki jolvegezte dolgat edesen aludtam reggelig.
Aznap anyamek orultek, hogy vegre ez a lany idoben lefekszik aludni(talan a furcsaltak a tulkorai idot), masnap meg szepen odaalltam elejuk, hogy akkor mostaztan nekem kene tegnaprol igazolas toluk mert suliban ott nem voltam :-)))
Tippelhetsz mennyire lettek sikidegek a dologtol :-)
Szoval az ilyen "rossz" kolykot nem lehet az ilyesmirol ledumalni. Vannak ilyen tipusu emberek es ez mar gyerekkorban kialakul. Nalam ez a hulyeseg mai napig nem mult el (26) es a mai napig kepes vagyok egy-egy nagyon erdekes konyvet olvasva ejjel 2-3ig fennmaradni, de elofordul a reggelig is. Aztan egesz nap mosott sz@r vagyok a munkahelyemen, de egyszeruen erre nem tudok gondolni, amikor magaval ragad a konyv.
Az ilyen dolgokat sokan abnormalisnak tartjak, de az elenk fantaziaju emberek ha egy szamukra erdekes konyvet olvasnak hihetetlen melyen atelik es elkepzelik az egeszet, amit nem lehet elmagyarazni olyannak, aki meg ezt nem elte at.
Előzmény: akito (-)
ErikaSzB Creative Commons License 2001.01.13 0 0 5
Astrid Lindgrennel egyetértek! Juharfalvi Emil összes kalandjait alig vártam, hogy este felolvashassam nekik, most pedig épp újraolvassa a kisebbik immár egyedül, jöhet még Harisnyás Pippi, Erich Kastner és a nagyobbik már kérte szülinapjára a Stanley, a szerencse fia című könyvet csak még nem végzett a HP negyedik részével :)
Előzmény: Lakki (4)
Lakki Creative Commons License 2001.01.13 0 0 4
Astrid Lindgrent. Ha szereti Harry Pottert, akkor azt is fogja. És az szerintem jobb is. Még én is szívesen olvasom, pedig én már jó nagy korú vagyok.
akito Creative Commons License 2001.01.13 0 0 3
Na mindegy! 24 órán belül kiderül, hogy talált-süllyedt, vagy elevickél egy kicsit! Jó éjt!
cyr Creative Commons License 2001.01.13 0 0 2
:)Nem tudom lehet :) De én ezt tapasztalom :)
Előzmény: akito (1)
akito Creative Commons License 2001.01.13 0 0 1
Talán nyitott szemmel kéne járnod:-)!
Előzmény: cyr (0)
cyr Creative Commons License 2001.01.13 0 0 0
Szerencsés vagy hogy ilyen a fiad :) A mai világban szinte 0 kisgyereket ismerek aki az olvasást választja.
Előzmény: akito (-)
akito Creative Commons License 2001.01.13 0 0 topiknyitó
Az még csak rendben van, hogy az órákon, az utcán, a kocsiban, a liftben, evés közben (természetesen Harry Pottert) olvas, de hogy éjfél előtt nem tudom kivenni a kezéből az már kicsit túlzás (10 éves fiú). Ti mit adtok majd a sajátotok kezébe, ha kivégezték az összeset és kialudták magukat? Itt a történelmi pillanat, amit ki kellene használni!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!