Keresés

Részletes keresés

Szilva2 Creative Commons License 2004.10.04 0 0 16

Remélem most nem száll el ez a hozzászólás, mhről kb 20* próbálkoztam. Tehát:

1. Ezeknek a gyerekeknek nem kisegítő iskolára, hanem fejlesztő pedagógusra van szükségük. Nagy különbség!
  2. Régebben majdnem minden iskolának volt egy un., korrekciós osztálya, ehhez nem kell fenntartani egy egész intézményt. Fogalmam sincs, miért kellet ezt az intézményt megszűntetni?
  3. Amit a "lakók" művelnek, az diszkrimináció.
Előzmény: szomi_szomi (15)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.10.04 0 0 15

Dehát a XI. kerben már létezik kisegítő iskola. (Csak most nem jut eszembe hol.)

Legalább oda el kéne menniük az aláírásgyűjtő "aktivistáknak" egy környezettanulmányra.

Egyébként meg nonszensz az egész. De hát mindenkinek a maga dolga, hogy aláír egy szegénységi bizonyítványt vagy nem...

lóti-futi Creative Commons License 2004.10.01 0 0 14

ÉN ÓVODAPEDAGÓGUS VAGYOK MÁR 22 ÉVE , RENGETEG TAPASZTALATOM  VAN AZ ILYEN TIPUSÚ GYEREKEKRŐL , SŐT AZ ENYÉM  IS ILYEN !

SZÜLÉS KÖZBEN ORVOSI MŰHIBA...

AZ ELSŐ 10 ÉVÉBEN  RENGETEG KŰZDELEM AZ ORVOSOKKAL , MAJD A TANÍTÓKKAL . DE SIKERÜLT ! BÁR   EZEN  ÉVEK  NEGATÍV HATÁSAIT  KITÖRÖLNI  NEM  LEHET , DE MOSTMÁR MINDENKI IGYEKSZIK KORRIGÁLNI !

EGYÉBKÉNT  MINDIG RENDKÍVÜL NYITOTT , ÉRDEKLŐDŐ VOLT ( MOST IS AZ !) . TELE VAN SZERETNI ÉS MÁSOKRA ODAFIGYELNI TUDÁSSAL  ÉS  BÁR  MÁR SERDÜL ( EZ PLUSSZ EGY NEHÉZ KOR ) DE  ÉN MINDIG OTT ÁLLOK MELLETTE , TELJES EGÉSZEMBEN , A NAP 24 ÓRÁJÁBAN . A NAPI MUNKA ÉS HÁZTARTÁS MELLETT , MERT SZÁMOMRA Ő AZ ELSŐ !

NEM Ő TEHET ARRÓL , HOGY EZ MEGTÖRTÉNT . MIÉRT ŐT KÉNE BÜNTETNI ?

EGYÉBKÉNT A TÖBBI SEM ROSSZABB , CSAK MÁS. SEGÍTSÉG KELLENE , SZERETET ÉS TÖRŐDÉS AZ ILYEN GYEREKEKKEL , NEM ELFORDULÁS !

SZÉGYELJE MAGÁT MINDENKI AKI EZEKNEK A GYEREKEKNEK HÁTAT FORDÍT ! AZ ILYEN NEM IS EMBER !!!!!

morticia addams Creative Commons License 2001.01.14 0 0 13
szegyen, vagy csak sajnalatos teny, de ugy tunik, a magyar tarsadalom egy jelentos resze meg mindig nem eleg felnott vagy tolerans(felnott a toleranciahoz?)hogy ilyesmihez legalabbis semlegesen viszonyuljon.
ezt nem csak a Ti esetetek alapjan "van kepem" kijelenteni.
Amig a mozgasserulteket 'segito" gesztusok is csak az orszag kirakaki elemekent vannak jelen,tanintezetekben egy kalap ala veszik a mozgasserulteket a szellemi fogyatekosokkal,a magatartasbeli zavarokkal kuzdokkel, stb, stb.. addig a Ti gyerekeiteknek sem jut tobb megertes, tobb tolerancia, tobb a tisztesseges hozzaallasbol.

Azert engem erdekelne, hogy ezen kivul van-e masik hely, masik megoldas, ahova koltoznetek.

Az a baj(-lehet, hogy gyava vagyok vagy feladtam-,)hogy jelenleg semmifele meggyozo kampanyolast nem tartok hatekonyabbnak, mint azt, ha egy masik helyen, sokkal jobb erzesu(intelligensebb? netan kozombosebb?stb.)emberek kozott talaltok helyet.

Ezt csak azert mondom, mert leginkabb a peldaban bizom. Persze, sajnos a jo pelda demonstralasahoz is sokszor szerencse kell...:(

rainman Creative Commons License 2001.01.14 0 0 12
FERencz!
Remélem nem vetted magadra!
Az ellenérzésedet max. megértem.

De a fürdővízzel ne öntsük ki a gyereket.
Az egyik esetben a tömény politikát érzem ki, az újabbban talán a tudatlanságot, az ismeretek hiányt.

Előzmény: LUCzI FERencz (11)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2001.01.14 0 0 11
En nem banom, hogy a gyerekekkel szurnak ki, de ha ennek az alapitvanynak _barmi_ koze van a dianetika-scientologia- L.Ron Hubbard vonalhoz, akkor az atombomba sem eleg sulyos eszkoz a megszuntetesere.
rainman Creative Commons License 2001.01.14 0 0 10
Judit!
Kösz a linket, a cikkek csokorba gyüjtését!
De a cikkeket végigolvasva sem látom bizonyítottnak az isi és a maffia összefonódását.
Mindenesetre sajnálatos, hogy némely érdeklődőben ennyi ragadt meg: Dis-es oktatás -> scientolódiás kapcsolat.
Ha valakit el akarok lehetetleníteni, rámondom az átkot: hogy kapcsoltata van velük; és már el is áshatja magát.
Remélhetőleg az újabb esetben (amelytől előzőleg elkanyarodtam egy kissé) nem merülnek fel hasonló vádak az ellenzők részéről.
Egy (valamely mértékben) sérült gyermekekkel foglalkozó intézmény elindítása alapos előkészítést igényel.
Egy lakossági fórum, egy általad is említett gyors felmérés a környezetben talán meggyőzhetné a tiltakozókat arról, hogy nem magát a sátánt akarják a szomszédba költöztetni, hisz olyan érintettek magukközött is élhetnek, akiknek hasonló ellátásra lenne szükségük.
Üdv!
Előzmény: KovácsJudit (7)
KovácsJudit Creative Commons License 2001.01.12 0 0 9
Egyszerűen rémisztő, hogy itt tartunk!
Mennyi esélye marad egy gyereknek, ha már ismeretlenűl is elítélik?
Szerintem megint csak a téves, hiányos információk alapján való ítélkezés tanúi vagyunk.
Bár ma, ha a hátrányos helyzet, vagy speciális képzés szavakba botlunk, nem pont ezek a gyerekek jutnak a legtöbb ember eszébe.
A Gyermekotthon helyében kihasználnám a lehetőséget, és mondjuk csinálnék egy nyílt napot, ahol felvilágosítást kaphatnának az aggályoskodók, és szűrést is lehetne szervezni.Amint kiderül, hogy az ott lakók gyermekei is szenvednek hasonló gondokban, amire a mai felmérések szerint már 25 % esély is van, megszűnne ez az ellenállás. Mit gondoltok?
Előzmény: rainman (-)
KovácsJudit Creative Commons License 2001.01.12 0 0 8
Bocsi, de az előbb ez lemeradt.
Meixner Ildikó hithű katolikus volt.
No és arra is figyelni kell, hogy két alapítvány is viseli a nevét.Volt egy Meixner Ildikó alapítvány, és van egy Meixner-módszer alapítvány.
Előzmény: KovácsJudit (6)
KovácsJudit Creative Commons License 2001.01.11 0 0 7
Grespik úr ténykedése valóban nagy port kavart.De azt kevesen tudják, hogy mielőtt az alapítvány betette volna a lábát Rákospalotára, ott egy nagyon is jól működő iskola dyslexiás, és egyéb tanulási zavaros gyerek igen hatékony oktatását végezte.Az már más kérdés, hogy az Önkormányzatnak miért jó, hogy most nagyobb költségen az alapítvány működteti az iskolát,és ugyan azt állították, minden gyermeket felvesznek, most már 25 000 Ft-os tandíjról szól a fáma.Az iskola működtetéséhez szükséges pénz is csak állítólag volt meg.Érdemes azt is megnézni, hogy a régi gárdát elbocsátották, és most a magasabb fizetésért kineka kije tanít ott.
Szóval a gyerekekkel szúrtak ki, és én szeretném azt hinni, hogy Grespik ennek próbált gátat vetni.
Összegyűjtöttem jó pár cikket a témában. http://w3.swi.hu/zenit/iskolaugy.html
Szerintem sokan csak a médiák híreiből alkotnak véleményt, és a lényegről kevesen olvastak, pedig ezt is leírták azért.
Előzmény: rainman (3)
KovácsJudit Creative Commons License 2001.01.11 0 0 6
A dianetikának, sajnos valóban köze van a diszlexia iskolához, Meixner--ről csak úgy van szó, hogy visszaélnek a nevével.
Előzmény: LUCzI FERencz (4)
rainman Creative Commons License 2001.01.11 0 0 5
Az alapítvány kötődéseiről nincsennek infóim.
Viszont Meixner Ildikó (aki tavaly hunyt el)díszlexiával kapcsolatos munkásságáról már hallottam Grespik úr színrelépése előtt is.
Előzmény: LUCzI FERencz (4)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2001.01.11 0 0 4
Jol tudom, hogy ez a Meixner alapitvany valamilyen scientologus kotodesu?
ha igen, akkor tuzzel-vassal, atombombaval irtani es uldozni oket.

Egyebkent pedig a dyslexias gyerekek nem hulyek, nem veszelyes elmebetegek, ezeket nem kellene bantani. Dehat a tudatlansag...

rainman Creative Commons License 2001.01.11 0 0 3
Azt hiszem ebben benne van Grespik úr áldásos, akarom mondani áldatlan tevékenysége is, amelyet a Meixner-alapítvány iskolája ellen művelt.
Ők ugyan kinek lennének útjában?
Előzmény: Yoo (2)
Yoo Creative Commons License 2001.01.11 0 0 2
Elég felháborító.

Mit lehet tenni a korlátoltság ellen??? Ha valaki tudja, mondja meg.:(

rahell Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1
Nagyon úgy tűnik...:o( A tudatlanság 1 év elteltével sem csökkent...:o(

Ott is már együtt kardoskodtunk...;o)

Don_Fülig_di_St_James Creative Commons License 2001.01.11 0 0 0
0
rainman Creative Commons License 2001.01.11 0 0 topiknyitó
Szervusztok!

Volt már egy topik hasonló témában jó egy éve, ami majd kétszáz hozzászólás után jótékonyan elsüllyedt. Remélhetőleg azért, mert az a bizonyos helyzet mindkét fél részére megnyugtatóan rendeződött.
De most itt ugy újabb ügy!
Kíváncsi vagyok a Tasztal véleményére: tényleg ennyire kell tartani sérült gyermekeinktől???

Blikk, 2001. jan. 10. 5. oldal:

Alcím:
Félnek a lakók a különleges nevelést igénylő diákoktól
Cím:
Aláírást gyűjtenek Őrmezőn a gyermekotthon ellen

(...)A Kossuth Lajos Gyermekotthon, ahol diszlexiás, diszgráfiás és viselkedészavarokkal küzdő gyermekek tanulnak, a XI. kerületi Menyecske utcába szeretne költözni. A helyiek
most aláírásokat gyűjtenek, mert szerintük a neurotikus fiatalok veszélyeztetik a csendes és békés lakótelepet.
(...) A gyerekeink írás- és olvasászavarral küzdenek, hiperaktívak, túlérzékenyek, depressziósak - magyarázza az igazgatónő, Budai Miklósné. - Szó sincs arról, hogy tartani
kellene tőlük! (...Stb.)

Íme, kitagolás Magyarországon, a 3. évezred küszöbén...

A cikkidézetet e-mailben kaptam, ezért nem teljes.

Ugye nem egy újabb "derekegyháza-ügy"!

Üdv: Rainman

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!