Keresés

Részletes keresés

kerub Creative Commons License 2001.01.27 0 0 19

A nagy szláv testvért a derék Vladko gyakran meglátogatta, nyilván a feladatot onnan kapta.
Nagy mennyiségű fegyvert adtak el Magyarországra ocskavas áron a maffiozóknak.
Az Aranykéz utcai robbantást is szlovák szakemberek végezték. A nikolics mostanában nyilatkozgat a témában , akkor nem szólt amikor aktuális volt, akkor nem volt publikus. Nyilván szégyeltük.

Előzmény: szasze (18)
szasze Creative Commons License 2001.01.15 0 0 18

Végtére a KGB-s vérszövetség erősebb, mint holmi nemzeti célok.

.

Előzmény: Kisgazda (15)
Wágner úr Creative Commons License 2001.01.12 0 0 17
Tiszta bolondok ezek a szlovák titkos szolgák! Mitet kell itten titkos akciózni, amikor csak nyiltan kellett volna becsempészni a sokk jó és még jobb Söröket, oszt' akkor mindenki oda mehet, ahová köll.... hogy helyet csináljon a további még jobb Söröknek! Viváááát Staropramen!
pindiy Creative Commons License 2001.01.12 0 0 16
Az orosz elszigetelés nem igazán fontos, hisz nem kezelték az USA-ban azt eleinte értékén.
De a tervezett szárazföldi megindulás elképzelhetetlen lett volna magyar terület nélkül, hisz inne van csak kapú Belgrád felé.
Előzmény: Szabadelvue (12)
Kisgazda Creative Commons License 2001.01.12 0 0 15
Miközben Horn éppen Meciarral vadászott, a titkosszolgálat a Fidesszel volt elfoglalva.
Zmac Creative Commons License 2001.01.12 0 0 14
off
"teljesen valószinütlen eshetöséggel manifesztálódó "
Ezt küldd el Pásztörpercnek! El fog olvadni a gyönyörűségtől!
on
Előzmény: HitetlenTamaska (13)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.01.12 0 0 13
Gondolom, hogy számos oka van, annak hogy Románia nem NATO tag.

1. Oroszország még a hármak tagságát is nagyon nehezen tudta lenyelni, Romania tul sok lett volna, annal is inkabb mert orosz érdekszférát érintö területi igényei vannak(lehetnek).

2. Romániára nem volt szükség a déli háboruhoz.

3. Romániát reálisan nem lehetett kecsegtetni az EU-ba való gyors felvétellel.(Románia nyugati határainak biztonságát pedig - objektive - Magyarország NATO csatlakozása garantálja, hiszen a NATO mindenképpen lefogná, - az egyébként teljesen valószinütlen eshetöséggel manifesztálódó - magyar aggresszor kezét)

4. A korábbi németországi és a saját görög-török vonatkozásu tapasztalataival a NATO kétszer meggondolja, hogy vállaja -e annak kockázatát, hogy egymásra fenekedö tagjainak számát növeli.
Ebben a vonantkozásban - akkor - Magyarország domesztikálhatóbbnak tünt, mint Románia.

Előzmény: Szabadelvue (12)
Szabadelvue Creative Commons License 2001.01.12 0 0 12
Ám azt, hogy nem ért célt valszeg nem magunknak köszönhetjük, hanem az alakuló Koszovói háborúnak, hisz geostratégiai helyzetünk miatt, akkor is felvettek volna, ha a fejünk tetejére állunk."

- tehát a szerb vérszomjnak köszönhetjük nato-tagságunkat :-)))

Ezzel az indokkal Romániát is beemelhették volna, mert fontos volt az oroszok légi és szárazföldi elszigetelése. Románia a magyarokkal szembeni emzetiségi "politikájának" szalonképesként való elismerését, valamint a magyar autonómiatörekvések közvetlenebb elgáncsolásának lehetőségét kapta cserébe.

Kétlem, hogy Koszovó ekkora súllyal szerepelne az amerikai prioritások között, de ki lát ebbe igazán bele?

Előzmény: pindiy (8)
kodelka Creative Commons License 2001.01.11 0 0 11
Szvsz jó hejjen kapirgálsz, mert amerre a Krasznai jár sok érdekes ember tűnik fel és segíti az ország lejáratásában. Remélem ezen is ott van a nemzetbiztonságiak szeme.
Előzmény: hegyivadasz (3)
pindiy Creative Commons License 2001.01.11 0 0 10
Hogyis mondjam kedves cogito, amit írtál tán több mint csacsiság ez már tán szamárság is lehet.
Előzmény: cogito (9)
cogito Creative Commons License 2001.01.11 0 0 9
Ilyen szöveg olvastán jön rá az ember, hogy a Göncz távoztával mitől szabadultunk meg.
Előzmény: pindiy (8)
pindiy Creative Commons License 2001.01.11 0 0 8
Ám azt, hogy nem ért célt valszeg nem magunknak köszönhetjük, hanem az alakuló Koszovói háborúnak, hisz geostratégiai helyzetünk miatt, akkor is felvettek volna, ha a fejünk tetejére állunk.
Előzmény: pindiy (7)
pindiy Creative Commons License 2001.01.11 0 0 7
A hír nagy valószinűséggel igaz.
Kettős cél elérésére is alkamas.
Az egyik-ebben az időben- erős orosz érdek füződött a NATO csatlakozás kudarca mellett és szlováki akkoriban a lyobbnál is lyobb kapcsolatokat ápolt az oroszokkal.
A másik, hogy igen csak kedvezöbb szlovák belpolitákhoz vezetett volan egy gyengébb Magyarország, hisz az a szlovák belső nemzetiségi politikában is gyengitette volna a magyar pártokat.
Konkrétan kevesebb ellenállást lehetett volna felmutatni akár a nyelvtörvény akár a közigazgatás átszervezése kapcsán, a hosszútávú szlovák elönyöket nem is tekintve, hisz egy gyengülő magyar európai befolyás nem lett volna hátrányos Szlovákiára nézve, akinek a Meciári időben a NATO csatlakozás nem lehetett közeli álom.
Előzmény: Zmac (-)
a_yose Creative Commons License 2001.01.11 0 0 6
Nyugi, cogi! Ez most más téma.
Előzmény: cogito (5)
cogito Creative Commons License 2001.01.11 0 0 5
És azt például tudjuk, hány KGB ügynök tevékenykedik a magyar médiában? Szerintem számtalan.
Előzmény: Mercurius (4)
Mercurius Creative Commons License 2001.01.11 0 0 4
"1. Vajon milyen haszna származhatott volna ebből Szlovákiának? Vagy semmilyen, csak
dögöljön meg a szomszéd tehene is? "

Én nem elöször olvasok erről és más közlésekben a szlovákok együtt említik az ügyet Mihal Kovacs fiának elrablásával valamint a szlovákiai NATO népszavazás megtorpedozásával (azaz az utóbbi két azkciót a is szlovák titkosszolgálat szervezte). Ebben az összefüggésben megjegyzik, hogy a szlovák titkosszolgálat egy harmadik, meg nem nevezett ország érdekében járt el. Ez a harmadik ország keletre van és nagyon nagy. Így viszont teljesen érthető a dolog. A FÁK érdekelt volt a délszláv konfliktusban. Mo. NATO tagságával kivitelezhetővé vált a Jugoszlávia elleni NATO akció. Az ügyhöz tartozik még, hogy az egykori szocialista országok titkosszolgálatai szervezetileg betagolódtak a KGB-be. Így a 'régi szakemberek" alkalmazása esetén megvan lehetőség hogy az orosz titkosszolgálat beszivárogjon az illető ország elhárításába. A Jugoszláv konfliktusban való orosz érdekeltség miatt számukra a beszivárgás és Szlovákia valamint Mo. NATO tagságának megtorpedózása elemi érdek volt.

Előzmény: Zmac (-)
hegyivadasz Creative Commons License 2001.01.11 0 0 3
En nem lennek meglepve, ha az Amnesty International sem veletlenül keverte volna össze Indoneziat Magyarorszaggal.
Előzmény: Zmac (-)
Zmac Creative Commons License 2001.01.11 0 0 2
No, azért azt nem hiszem, hogy tömegpusztító fegyvereket vetettek volna be! :-/
Előzmény: szalonna (0)
Zézé Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1
TGM klónok :)))))))
Előzmény: szalonna (0)
szalonna Creative Commons License 2001.01.11 0 0 0
Nem 0, kedves Zmac. Elég szomorú hír, nem is tudom mia rosszabb, ha kiderül, hogy igaz, vagy ha kiderül, hogy maga a hir is dezinformáció.

Egy titkosszolgalat tagjai persze veletlenszamgenerátorként onthatják magukból ezeket az ötleteket, tehát jó lenne tudni, mit is szerveztek igazán, mert az ördög nem alszik. A legrosszabb esetben pl. TGM klónokat engedhettek szabadon.

Előzmény: Zmac (-)
Zmac Creative Commons License 2001.01.11 0 0 topiknyitó
Cikk a mai Világgazdaságban:

Balaton fedőnevű titkos szlovák akció Magyarország ellen

Keresik a szabotázs szervezőjét

Balaton fedőnévre hallgatott az a szlovák titkosszolgálati akció, amely több, Magyarország európai uniós és NATO-csatlakozását nehezíteni hivatott konspiráció részeként a magyar politikai körök hiteltelenné tételét célozta. A szlovák rendőrség most emiatt gyanúsítottként akarja kihallgatni az akciókért felelős Rudolf Ziakot, a szlovák hírszerzés volt vezetőjét.

A szlovák titkosszolgálat nagy energiát fektetett a Magyarország elleni akciókba, azokat egyértelműen komolyan kellett venni -- jelentette ki a Világgazdaságnak Nikolits István, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat az ominózus időszakban, 1997--1998-ban irányító miniszter. Mint mondta, a magyar szervek rendelkeztek információkkal a szlovák törekvésekről, és megfelelően kezelték is azokat. A szlovák akciók így nem érték el céljukat, ezért sem tartotta az előző kormány szükségesnek, hogy a két ország közötti, egyébként is feszült viszonyt ezzel a nyilvánosság előtt tovább terhelje.

A szlovák rendőrség nyomozást folytat 15 olyan konspirációs ügy miatt, melyekkel az Ivan Lexa vezette korábbi szlovák hírszerzés Magyarország mellett Lengyel- és Csehország európai és észak-atlanti integrációját is megpróbálta ellehetetleníteni.

A már korábban ismertté vált akciókkal kapcsolatosan a SITA szlovák hírügynökség tegnap arról számolt be: a rendőrség a szolgálat több korábbi tisztjét gyanúsítja az esetek kapcsán, közülük a legmagasabb rangút, az egykor az elhárítás igazgatói tisztét is betöltő Rudolf Ziakot nem találják. A volt vezető az ügy kipattanásakor még Szlovákiában tartózkodott, és azt ígérte, megvárja a vizsgálat eredményét, ám azóta eltűnt, a rendőrség szerint feltehetőleg az USA-ban van.

A szlovák hírszerzés az egyik Magyarország ellen indult akciónak a Balaton fedőnevet adta -- derült ki az eddigi vizsgálatok alapján. Ez a magyar politikai körök hiteltelenné tételét célozta. A szlovák szolgálat ugyanakkor a Híd fedőnevű akcióban az osztrákok és a németek között akart feszültséget teremteni.

Konkrét ügyekkel kapcsolatban nem adhatok felvilágosítást -- szögezte le érdeklődésünkre Szabó Gábor, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító miniszter hivatalvezetője, aki így nem kívánt válaszolni arra sem, együttműködik-e bármelyik magyar hatóság a szlovák rendőrség e nyomozásában. Mint mondta, a szolgálatok figyelemmel kísérnek minden olyan törekvést, amely nemzeti érdekeink megakadályozását célozza. Ha volt is az integrációs politikánk ellen irányuló akció, az -- tekintve, hogy Magyarország immáron NATO-tag, és az EU-csatlakozásra váró országok között is az élen áll -- nyilvánvalóan sikertelen volt.

(Dudás Gergely )

>>>>>>>>>>>>>>>>

Néhány gondolat az eset kapcsán:

1. Vajon milyen haszna származhatott volna ebből Szlovákiának? Vagy semmilyen, csak dögöljön meg a szomszéd tehene is?

2. Milyen mélyen lehetnek a gyökerek? Mit várhatunk a jövőben?

3. Már nagyon sokadszor idézve George Washingtontól: "The nation which indulges towards another an habitual hatred or an habitual fondness is in some degree a slave. It is a slave to its animosity or to its affection, either of which is sufficient to lead it astray from its duty and its interest."
Vajon mikor szívlelik ezt meg a szomszédaink?

4. ...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!