Végigszenvedtem! Nem csak a döntőt az egész Copa Amerikát. Legalább annyi eszem volt, hogy nem éjszakáztam, hanem másnap reggel megnéztem felvételről a meccseket, mikor még nem volt tele az eredményekkel az összes hírportál.
Nagyon rossz volt. Nem igazán tudnék kiemelni egy mérkőzést sem, ami hosszú időre megmaradt volna bennem. Nem tudom milyen lesz a következő VB színvonala, ha innen, jobban mondva Dél-Amerikából maximum 7 csapat kvalifikálhatja magát a világbajnokságra. Talán 4 ( Argentína, Brazília, Kolumbia, Uruguay) olyan csapat van ezen a kontinensen jelenleg, ami egy világverseny színvonalát emelheti. A többiek... De a házigazda Egyesült Államok és Mexikó is borzalmas labdarúgással rukkolt elő. Jamaicától, Panamától nem is vártam többet, Kanada négy közé jutása viszont meglepetés volt.
Igaz, nagyon nehéz dolguk nem volt, mert a csoportmeccsek után Venezuelát kellett ehhez megverniük.
Argentína lehet megérdemelten nyert, ugyanakkor igazán egy nehéz meccsük volt, az egész tornán méghozzá a döntőben Kolumbia ellen. Még a másik oldalon Kolumbia, Uruguay és Brazília egymással bokszolta le a döntőbe jutást. A szó szoros és átvitt értelmében is. Sajnos ez a Copa nem szólt másról, mint a durvaságról, fetrengésről és a szimulálásról.
Van ez a Lionel nevű gyerek az argentinoknál, jól lát a pályán, jól passzol és kombinál másokkal, a befejezésein van még mit csiszolni, de egy jó edző csodákat tehet. Jelenleg az USA-ban játszik, jövőre szerintem már valamelyik top5 bajnokságban fogjuk látni.
Üdítő kivétel Kolumbia, James-szel aki második fénykorát éli, az ő meccseik tényleg hozzák az elvárható szintet, remélem hogy Uruguay ellen sem fogják majd vissza magukat. Argentina Kanada ellen elvileg papírforma, na de majd meglátjuk hogy mennyire veszik ezt is félvállról, Ecuadorral kis híján megszívták.
Rendkívül rossz meccs volt. Itt is államigondozásba lehetett volna adni a labdát, annyira rosszul bántak vele. Mindkét csapat csak a rúgdosódással és a fetrengéssel volt elfoglalva. Sajnos nagyrészt az egész Copa erről szól.
Uruguay hazaküldte a brazilokat, akik nem is érdemeltek többet az idén. Viszont ezt a Nandez nevű banditát remélem eltiltják 2 meccsre, kis híján eltörte Rodrygo bokáját, de még a sárga lapot is sokallta volna magának, szerencsére a VAR szólt hogy ez piros.
Végre egy egészen nézhető meccs, Panama a tavalyi CONCACAF elődöntőjük után ismét megtréfálta az USA-t. Ehhez persze kellett Weah idióta kiállítása is az első félidőben, de Panama ügyesen kihasználta, amúgy ők is tizen fejezték be. USA ezzel kb ki is fog esni, ha csak meg nem verik Uruguayt.
(Tócsa valami katasztrófa, félméteres lesgól ismétlésénél sem esett le neki hogy a VAR vajon miért vizsgálódik...)
Argentína nyert, Kanadának is megvan a győzelem. Érdekes, hogy Argentína nem csoportelső, mert nem számít az egymás elleni, csak a 4. helyen, szóval Kanada jobb gólkülönbséggel simán lehet első.
Nem láttam ezt a meccset, de a statok alapján felborult a pálya, annyira egykapuzás mehetett. Costa Rica betolta a buszt és a 0,03 xG hozott nekik 1 pontot :D Brazilok lehet hogy lazán állnak hozzá, de észnél kell lenniük mert az idei lebonyolításban csak két-két továbbjutó van a csoportokból.