Én is így jártam, hogy ami összeégett tranzisztor, azzal forog maxon, majdnem maximumom, az újjal meg semmi. Nem találtam sehol elérhető leírást. (max egy angolt: https://frenchcarforum.co.uk/forum/viewtopic.php?t=25122#p165982 ) Klíma szabályzó egységre gondolok (vagy a BSI- be van beépítve már?) de nem tudom hol van valaki ha tudja légyszi... Nem volt türelmem lebontani a műszerfalon a szabályzó gombot, hogy ellenőrizzem. Remélem neked már sikerült megoldani a problémát- és tudsz nekem segíteni :) Vagy akárki, aki olvassa... hogyan kell kimérni a "gombot" vagy hol van a központi egység vagy a BSI-t? 2002- es Xsara, ventilátor szabályzos és auto mód a hőfok Celsiusban állítható az működik most is . Köszönöm!
Üdv mindenkinek! (9 Éve látom ): )Nekem is a fűtőventilátor nem kapcsolható ki . Lehet így használni vagy tönkre megy végleg az elektronika? (gondolom zárlatba égnek ilyenkor a tranzisztorok) A javításig kivenném a 40A biztitt . Ebben a hidegben nem túl jó fűtés nélkül. Kösz Konrad22 az összegzést.
Sziasztok!segítségre lenne szükségem citroen xsara 2.o hadi!fűtő ventillátor kikapcsolt állapotban is lassan forog nem reagál a fordulat szabályzóra.A klíma is be kapcsol néha magától néha fel fel pörög a ventilátor 1-2 másodpercre mi lehet a probléma?
Nekem egy olyan problémám van hogy a fűtőventillátor maximumon ment,komplett előtét ellenállást cseréltünk a motor meg sem mozdult.Kicseréltük a 2 tranzisztort de a motor igy sem megy.. :(
Hali. Vasárnapi autózás közben nekem is előjött a probléma, hogy a ventillátort nem lehet leállítani és maxon dübörög. Itt olvastam, hogy a venti alatti tranzisztorok mentek ki, neki estem szétszedtem 2000 Ft-ért vettem 2db BDX- es tranziszort. Egy akkus fúró a szegecshez, egy páka a forrasztáshoz, (hővezető pasztával). Összeraktam és már jó is.
Sziasztok, lenne pár problémám szeretet citroen xsaram-mal, pl. Vezető oldali kilincs 3 szor tört el, esteleg valaki tudja hol szerezhetek be erősebb kivitelt belőle :) A másik fűtő ventilátor random működik, de ekozben a szabalyzoknal hol van hol nincs világítás, valamit a ventillator is teljes fokozaton is valamikor nagyon gyorsan pörög valamikor lassabban, szóval érdekes aramingadozasok vannak mert e hiba kozben pl, a tompított fényszóró is erősebb fénnyel világít, kb ennyi ha valaki laki találkozott már hasonló gondokkal, és sikeresen orvosolta akkor ossza meg velem :)
Nekem is nagyot koppant, de kisebb kátyúkba is azt hittük torony, ki is lett cserélve végül a kutyacsont nevű alkatrész volt a ludas rendes neve talán stabilizátor pálca. És a legjobb is kb 5000ft. Nekem ez majdnem 50be jött ki :D
Tiszteletem a hölgyeknek és ureknak!Még friss Xara tulaj vagyok.
Szeretnék tanácsot kérni egy problémával kapcsolatban.
Van egy 98-as kiadású 1.9 td xarám, és az a problémája, hogy meleg
Motornál nagyon nehezen indul és az alapjárat is le esik, úgy hogy majdnem
lefullad.
Ez adagoló hiba lehet, vagy mi?
2002-es Xsara (1.6 16v) ban szeretném a gyári rádiót és hangszórókat kicserélni. Meg tudnátok mondani hogy mekkora hangszórók valók bele? (ajtókban lévők elöl hátul + magas sugárzó).
A rádió cseréléséhez szükséges beépítő keret? Ha igen hol találok?
Valamint jó lenne ha a kormányról vezérlést nem buknám a cserével. Ha jól tudom ehhez valamilyen jelátalakító kell és olyan rádió ami ismeri a funkciót. Tudnátok segíteni milyen rádiót érdemes (mit kell tudjon) és hol szerezhető be?
Egy 1999-es évjáratú xsaram van. Azt vettem észre,hogy ha rámegyek egy fekvőrendőrre bárhol és bármilyen lassan,elég nagy ütést érzek és elég nagy koppanás hallatszik. Megköszönöm ha valaki tudna tanácsot adni. Előre is köszönöm. Szép napot mindenkinek!
Sziasztok! Nincs véletlenül valakinek Xsara (2000-es évjáratú) ablaktörlő motor szerkezeti rajza és/vagy kapcsolási rajz/rajzok? Ha lenne valakinek legyen szíves ossza meg velem is.:) Előre is köszönöm.
Sziasztok. Köszönöm én is a leírást, sikerült rendben megcsinálni és az első próbák szerint működik. Így az ajánlott több tizezer helyett 3 ezerből + saját munka kijött a javítás.
helló mindenki! az előző hsz-ből kimaradt a kérdésem!:) 16"-os felnit akarok venni az autómra és az ET számmal nem vok tisztában! a felni ET száma ET31! azt szeretném megtudni h ez jó lesz e az autóm alá!Ha esetleg tudja vki a gyári alufelni ET számát azt is megköszönném!
Hiba: Fűtőventilátor nem kapcsolható ki járó motornál,érzéketlen a fokozatkapcsoló állására,teljes sebességgel pörög.
Megoldáshoz segítség:
Hali köszi mindenkinek, hogy megosztotta tapasztalatait A citroen xsara Break fűtőventilátor hibájával kapcsolatban.
"A tranzisztor pontos típusa FW26025A1 (20A 160W) Darlington tranzisztor, ilyet nem hiszem hogy már lehet kapni, de nyugodtan lehet helyette (2N6287-ST)-est tenni,vagy BDX66C-t".
A fűtőventi az anyósülés előtt, a kesztyűtartó alatt található,alulról három csavar kicsavarása után leesik a padlóra,ha a csatlakozókat kihúztad belőle,szemügyre is veheted.
A ventilátor és elektronika egy műanyag burkolatban található a függőlegesbe állított eszköz tetején a lapátok vannak, a burkolat alján egy csavar kicsavarásával a motor egyben kiemelhető.
A burkolatban két csavarral van rögzítve az elektronika amiben a két db. Darlington tranzisztort ki kellcserélni:FW26025A1.(figyelem a hűtőborda és nyáklap közt van egy kis korong, ami nincs rögzítve csak a hűtőfelületre van tapasztva, nem biztos hogy jó ha elveszik a szerelés közben)
SOS Magától jár a fűtőventillátor teljes fordulaton:-( Jó hallgatni a duruzsolást, de unalmas:-) Mit kezdjek vele? Használható ötletet kérek, vagy egy kapcsolási rajzot. Xsara 1,6i 16V sx
Eddig két kacsa egy Diane, majd BX,AX.
Most pedig Picasso HDI. Közben még egy Peugeot Partner. Nálam az Auto francia, a többi csak közlekedési eszköz.
mindezek után nagyon szeretnék egy DS-t. Nem tud valaki megdobni egy infóval?