Keresés

Részletes keresés

hmhman Creative Commons License 2002.03.01 0 0 183
Grespiket csak a legnagyobbakkal együtt lehet említeni,tehát olyanokkal pl. mint Nagy Sándor,Julius Caesar,Hannibal,
Napoleon,Edison,Einstein stb......nem értem miért kritizáltok egy ilyen kivételes tudású,magas posztra érdemes államférfit.:-)
Előzmény: Törölt nick (182)
Mr Miklós Creative Commons License 2001.12.20 0 0 181
Szánalmas ez a faszi. Egy simogatnivaló barom.
SzigDani Creative Commons License 2001.09.17 0 0 180
"Grespik László a per során úgy nyilatkozott: "A World Trade Center elleni merénylet enyhébb, mint amelyet a vádlottak követtek el a magyar társadalom ellen." "

Bemutatom a Magyar Köztársaság egyik hivatalának vezetőjét 2001-ben. Eddig nem foglalkoztam behatóan Grespik László dolgaival, mert nem érdekelt. De ez a kijelentése arra indít, hogy nemes egyszerűséggel antiszociálisnak bélyegezzem, mert nem illeszkedik társadalmunk értékrendjének tűréshatárai közé. Nem biztos, hogy igazam van, de ilyet állítani, azaz több száz vagy több ezer ember halálát és nagy anyagi veszteséget egy már szinte elfeljtett nyilatkozattal, illetve egy ilyen TV-műsorral azonos horderejűnek titulálni finoman fogalmazva is arcátlan dolog.

SzigDani

Előzmény: Törölt nick (175)
YERICO Creative Commons License 2001.09.17 0 0 179
Ez a Grespik hülyébb, mint gondoltam. Szerintem szervezzünk tüntetést, ahol követeljük, hogy minden héten mondjon beszédet. Ezen legalább egy hétig röhöghet az ország, és sokkal jobb lesz a közhangulat.
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.17 0 0 178
Tény és való, nem tud veszíteni. És minél jobban belelovalja magát annál inkább nevetséges, és még nagyobb vesztes lesz.
Előzmény: Csülök (176)
bullseye Creative Commons License 2001.09.17 0 0 177
És ez az ember még hivatalban van? Nem hittem volna, hogy M28-nál van ennyivel lejjebb, de ezek szerint van...
Előzmény: Törölt nick (175)
Csülök Creative Commons License 2001.09.17 0 0 176
Na ezzel még nincs vége! Ez a derék Grespik igen szorgalmas ember, tuti fellebbez még vagy nyolcszor, hogy a vádlottak minél több helyen elmondhassák, hogy ő milyen hülye... :)
Előzmény: Törölt nick (175)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.17 0 0 175
A Heti Hetes nyert Grespik ellen

2001.09.17. 13:45:59


A Budai Központi Kerületi Bíróságon bűncselekmény hiányában felmentették Havas Henriket, Hernádi Juditot és Verebes Istvánt. A Heti Hetes résztvevőit azért perelte be Grespik László, mert kifigurázták egy írását, valamint személyére is megjegyzéseket tettek. A tárgyaláson Grespik többször a bíró szavába vágott, így rendre kellett őt utasítania a bírónak.Fotó: HavariaPress
Határozathozatallal zárult hétfőn délben a Budai Központi Kerületi Bíróságon Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője által, Havas Henrik, Hernádi Judit és Verebes István ellen, becsületsértés miatt kezdeményezett magánvádas büntetőper. A tárgyalás során Havas Henrik és Hernádi Judit úgy nyilatkozott, hogy nem tartja magát bűnősnek, míg Verebes István nem tett vallomást.

A bíróság sajtóreferense az [origo]-nak elmondta, hogy mindhárom vádlottat bűncselekmény hiányában felmentették. Fazekas Ágoston bíró indoklásában elmondta, hogy Grespik Lászlónak, mint közéleti szereplőnek el kell viselnie az ilyen mérvű gúnyolódást. Mint ismeretes, Grespik kifogásolta, hogy az RTL Heti Hetes című tévéműsorának résztvevői kifigurázták egy írását, valamint személyére is megjegyzéseket tettek.

Grespik László magánvádlóként többször a bíró szavába vágva tett fel kérdéseket, többek között Verebes vagyoni helyzetével kapcsolatban. Amikor a magánvádló sikertelenül emlékeztette a bíróságot a büntetőeljárási törvényre, akkor a bíró az alábbi szavakkal utasította rendre: "Amikor én beszélek, akkor maga hallgasson!" A bíró ezenkívül tájékoztatta a tárgyaláson részt vevőket, hogy a Pest Megyei Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal megkereste a bíróságot, hogy szolgáltasson adatokat a vádlottak adóalapot érintő adatairól. A megkeresést a bíróság elutasította.

Grespik László a per során úgy nyilatkozott: "A World Trade Center elleni merénylet enyhébb, mint amelyet a vádlottak követtek el a magyar társadalom ellen."

[origo]


attus Creative Commons License 2001.01.16 0 0 174
Ez csak részben igaz. Én a Grespiket a 7i7 nélkül is teljesen hülyének tartottam kezdettől fogva. Bár a műsor kétségkívül adott némi színt a dolognak, és biztos van egy csomó ember, aki csak onnan ismeri a GL nevét, de attól ő még egy barom marad.
Előzmény: odson forja (173)
odson forja Creative Commons License 2001.01.16 0 0 173
az alapkérdés szerintem nem ez! a dologban az az érdekes, hogy a mindenkori hatalom kontra közember általad leírt kontaktusát itt a sértett és a vele szimpatizálók (miközben elvileg kétségkívül a köz által választott hatalom oldalán állnak -legalábbis e kérdésben) éppen_fordítva_élik_meg, vagyishogy egy elnyomott (! -vagyis önértékelési problémáktól szenvedo) hatalom/ideológia/beállítottság karakán munkására/hivatalnokára (vagyis kisebbfajta, de területén hosiesen makacs fogaskerekére) rátámadt az uralkodó közvéleményformáló ero(=hatalom) hét sztárja (vagyis egyáltalán nem közembere), és teljes médiatámogatottsággal és profi(?) riporteri retorikával és humorista poénkészséggel vonul föl szegény szerencsétlen ellene. Hogy a közember is hülyének tartja Grespiket? Nem, nem ez csak a média-agymosása.
Előzmény: VangSo (169)
bullseye Creative Commons License 2001.01.15 0 0 172
No még eccer, mielőtt kidobnak itten floodért...
METRO cikk, imádnivaló

"Iránban nem lehet viccelni a humorral

ÍTÉLET Nyolc hónapi fegyházbüntetetésre ítélt csütörtökön a teheráni sajtóbíróság egy ismert iráni humoristát.
Ebrahim Nabavit azzal vádolták, hogy "hazugságokat publikált, megsértette és alaptalan vádakkal illette a rendszer vezetôit". A humorista-újságíró több reformpárti, Mohammed Hatami elnököt támogató napilapnak dolgozott. Nabavit tavaly augusztus 12-én tartóztatták le, és november 15-i tárgyalásán elismerte, hogy "túlságosan messzire ment" a humorban.
Az iráni igazságszolgáltatás, amelyet az iszlám rendszer konzervatív vezetôi tartanak ellenôrzésük alatt, tavaly április óta tizenhat napilapot és egy tucatnyi folyóiratot tiltott be. Több kiadót és újságírót bebörtönöztek, mások ítéletre várnak."

toniokröger Creative Commons License 2001.01.15 0 0 171
Szó szerint?
Előzmény: Iván Gábor (170)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.01.15 0 0 170
Hát én ezt nem értem, hogy Grespik lehülyézése miatt ilyen bírósági perek vannak.

Én a PKKB tehát a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírónőjét Rajkay Ilonát hülyéztem le írásban nagy nyilvánosság előtt és a különböző hivatalos szerveknél is.

A bírónőt leváltották. Talán követhető lenne a példa.

VangSo Creative Commons License 2001.01.15 0 0 169
Az alapprobléma szerintem a következő: a hivatalbeliek hatalmat kaptak, amivel megváltoztathatják az életünket. A közembernek természetesen nincs ilyen erejű hatalma, hiszen a négyévenkénti nagy nemzeti "Szeretlek-Nemszeretlek" mókán kívül, nincs lehetősége érdemben odahatni a hatalomgyakorlókra. A kisember cserében kitalálta a viccet, a karikatúrát, az odamondogatást, az anyázást (kultúráltsági és indulati különbségekkel), ami az ő kis jól megérdemelt szabadsága a kiszolgáltatottságért cserében (jus murmurandis). Namármost ez a dolog rendszertől, párttól független és természeténél fogva kiírthatatlan (senki nem tilthatja meg nekem, hogy Grespiket, Hornt, Orbánt stb. hülyének tartsam, adott esetben kiröhögjem őket). Ennek külső megjelenéseit persze lehet üldözni - paranoiás hatalmi berendezkedések teszik is rendszeresen - a dolog azonban örökéletű. Okos hatalom "tűr" és uralkodik, beteg hatalom felségsértést kiált és bosszút liheg.
Mindezek miatt nincsen soha kormánypárti, hatalmi humor, az az éppen kisebbségben, ellenzékben, elnyomásban, kiszolgáltatott helyzetben lévők (diktatúrák, beosztottak stb.) fegyvere és hatalma. Hatalom és humor (most ide sorolom a legmesszebb menő szólásszabadságot is) fordítottan arányos (ill. az kell, hogy legyen), ez Caesartól Hornig és Orbánig semmit nem változott, és nem is fog.
csinovnyik Creative Commons License 2001.01.12 0 0 168
ha arra gondolsz, hogy a politikusaink évek óta hülyének néznek bennünket, és ennek ilyen kifinomult módon adnak hangot, nos igazad van.

ha egynémelyikük túljátsza szerepét és erre valaki felhívja a figyelmet, számíthat egy formás becsületsértési/sajtóperre.

Előzmény: subika (167)
subika Creative Commons License 2001.01.12 0 0 167
gondoljatok bele: az Ubi sokkal keményebb, mint a 7i7-es!! Míg a 7i7-esben értelmesnek nevezhető emberek közszereplők működéséhez fűzött kommentárjain röhögünk, addig az Ubiban gyakorlatilag a saját kifacsart mondataikból készült "poénokat" láthatjuk, azaz akkor most ki hülyéz kit?
Előzmény: originalqszi (164)
AZS Creative Commons License 2001.01.12 0 0 166
"Na ebben az esetben vagyok olyan hülye, mint Grespik?"

Max. gyenge kezdő vagy. Gyakoroljál még, jó sokat.
Bár inkább ne is próbálkozz... A te kísérleteden érződik az izzadságszag, a grespikből meg spontán dől a cuccos :-).

Az az ember (?) egy született tehetség.

Előzmény: bullseye (152)
joy Creative Commons License 2001.01.12 0 0 165
Off!
Okuszi!
Igazad van, de én speciel yobbat tudok a magam, és mások balfaékén rötyögni, mint a seíze-sebüze uborkakompótnak örülni.
Ha befött, legyen édes, ha uborka, csípös-ecetes!
On!
Előzmény: originalqszi (164)
originalqszi Creative Commons License 2001.01.12 0 0 164
Tudod, az uborka azért jó, mert abban szerepel legalább egy-két SZDSZ-es is:))))) A hetihetesről mindig a Kohn vicc jut eszembe, aki kénytelen volt beérni avval, hogy a szódás lovait rugja valagba, miközben a szódás fenn, a lakásban dugta Kohn feleségét:DDDDDDDD
Előzmény: csinovnyik (161)
subika Creative Commons License 2001.01.12 0 0 163
mi az az Uborka?
Előzmény: csinovnyik (161)
Hexen Creative Commons License 2001.01.11 0 0 162
Tájékozatlan vagyok, a Grespiknek nincs gyereke?
Előzmény: CyberSlider (153)
csinovnyik Creative Commons License 2001.01.11 0 0 161
a politikai szatírának ez a sajátja. és nem is lenne sikeres, ha a vicces emberek (udvari bolondjaink) nem azt mondanák, amit mindenki (vagy a többség gondol) ettől volt vicces hofi annak idején, mert bunkózta az elvtársakat. nem is kellett őket néven nevezni, úgyis mindenki tudta, kikről van szó. most egy kicsit nagyobb a választék, most nem árt, ha megmondod melyik hülyéről beszélsz. persze, most, hogy pártosodunk, mondhatjuk, hogy a te bohócod ne szidja az én királyomat, vagy annak seggnyalóját, de ez nem számít. az ilyesmit is az ostoba királyok használják csak fel, és őket ezért is lehet ostobázni.

meg lehet egyébként nézni, hogy a politikusaink által megrendelt, garantáltan senkít nem gúnyoló, viszont mindenkit mindenkivel összemosó uborka című rémdráma milyen népszrűséget produkál. hányan maradnátok fenn éjfélig, hogy meghallgassátok, éles istván szenzációs torgyánparódiáját?

Mikó Creative Commons License 2001.01.11 0 0 160
"Úgy emlékszem, a Hét-interjúban Grespik sem hitte el Havasról, hogy nem bántaná őt, ha lehülyézné."

Ha Grespik ezekután lehülyézte volna, és Havas a szokásos nagyképűségével csak mosolygott volna?! Istenem, de szép lett volna, micsoda finom komikum és hatalmas röhej a képernyők előtt.

Bocs, de nehezen tudom elképzelni, hogy Grespik hibátlan magyarsággal ki tudta volna ejteni a "Hülye" szót (micsoda szégyen, ha most még ezt is elrontom, csak erre gondolhatott, ezért nem is kockáztatott).

Tudjátok: költséghaszonelv vagy mi, azért mégis 30 percig unatkoztam előtte, mert persze a műsor végére nyomták a bulit (na a királyi tv is érti már a cirkusz csíziót!).

Mikó

Előzmény: Pucros Mackó (148)
Mikó Creative Commons License 2001.01.11 0 0 159
Kedves borzimorzi!

"Mikó (115), kicsit ijesztőnek találtam a hozzászolidat, mintha szándékosan értelmezted volna félre, amit mondtam. Én csak arról beszéltem, hogy ha a bíróság kimondja, hogy ezt a Grespiket szabadon anyázhatja bárki a lehető legnagyobb nyilvánosság előtt is, akkor ki lesz az a marha, aki ezután majd be fog ülni a hamarosan (valszeg jogosan) menesztendő Grespik megüresedett székébe? Láttál Te már olyan képzett, épeszű Mbert, akinek az az életcélja, hogy lássa a kedves édesanyját regeltől estig csuklani?"

Pedig a politikusoknál kisebb a mama csuklásának esélye mint a futballbírónál. Martonyi mamája pl szerintem csak akkor csuklik, ha beszéli a környező országok nyelvét. Puhl Sanyi pl vb-döntőt vezetett, mégis sok vizet kellett inni a mamájának.

Én azelőtt az iskolaügy előtt azt se tudtam, hogy létezik az a "Közigazgatási hivatal", mégis működött Budapest. Gőzöm sincs mióta létezik ez a hivatal? Miért nem tudtam? Vagy mert nem csináltak semmit, vagy mert nem csináltak botrányt. Jön egy GL, és hirtelen botrányok lesznek. Imád közszerepelni a lelkem, hát rendre kitalál valamit, hogy bekerüljön a médiákba. Sikerült neki! Ha valaki reflektorfénybe kerül
, hát rácsap a média, körülszaglásszák. A média rájön, hogy GL egy ideális Balfácán (a tudományos munkái és a köztisztviselői szereplése együtt azért komoly balfácáni tehetséget selytetnek, micsoda szivatható alany?!). A népnek cirkusz kell, a cirkuszhoz bohóc. Balfácán GL egy ideális bohóc. A bohócot megfricskázzák, az duzzogni kezd, így lesz belőle tökéletes bohóc, akin már mindenki röhög.

GL-nek létrejött az imázsa. Innentől kezdve GL már nem tud javítani, ő már bohóc. Tiltakozik, hogy ő nem bohóc, meg a bohócot ne hülyézzék le, de már senki se veszi komolyan.

Én is jegyet vettem a cirkuszba. Azt a dögunalmas Hetet is végignéztem vasárnap este, csakhogy láthassam, és röhögjek egyet rajta. De megérte!

Mikó

Előzmény: borzimorzi (136)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2001.01.11 0 0 158
kicsit off
sarg (125)
Tessék: sértve érzem magam, mert T.J. pártelnök nagy nyilvánosság előtt azt mondta, hogy engem (is), mint liberális férget ki kell irtani. Sértve érzem magam, mert Cs.I. feltörekvő pártelnök nagy nyilvánosság előtt a bűnös globalizáció szekerét toló magyarellenes kapitalista bérencnek nevezett (mint multicég alkalmazottját). Sértve érzem magam, mert G.L. hivatalvezető nagy nyilvánosság előtt idegenszívűnek nevezett, mert ostobaságnak tartom a magyarság eredetéről alkotott nézeteit. Folytassam...?

Igen folytasd! Egészen odáig, hogy a "lét végső kérdéseiről másként gondolkodók", mert nekem ez is szúrja a szemem.
kicsit on

Szerintem ha valaki köztisztséget vállal, sőt kinevezik, az nagyon kétélű dolog.Egyrészt önveszélyes a kinevezőre, másrészt a kinevezettre. Jelen esetben mindkét oldal kiállította magáról a szegénységi bizonyítványt. Miért nem feltétel egy köztisztviselő (közszereplő) esetében az, hogy nyilvánosság előtt ki tudja fejezni magát magyarul, értelmesen?? Miért lehetnek hebegő, habogó, kulturálatlannak ható, tájékozatlan, suk-sük-ölő, negatív hősök a porondon? Csak nézz meg egy átlag híradót! Politikusok, szóvivők, képviselők, polgármesterek, fegyveres erők képviselői... Igenis legyen feltétel, hogy kommunikálni tudjon az, aki a köz elé kerül(het).Elsősorban a magyar nyelv szabályairól beszélek, ezután jönne az illem/etikett, aztán meg a józan paraszti ész.

Kicsit más: ha dr. G szerint mi magyarok a szíriuszról jöttünk, meg a hasonló (imho) baromságai nyilvánosságra kerülnek az nem baj.Pontosan annyira nem zavar, mint az ufó magazin, meg a harmadik szem, meg a gabonakörök, mindenki azzal foglalkozik ami neki tetszik. Ha ebből pártoló klubot csinál, ám legyen. De ha mindezt úgy csinálja, mint a Közig.Hiv. feje, akkor alkalmatlan a posztra ahova tették, és tűnjön el.
Ha ő nyilvánosság előtt nevetségessé teszi magát mint dr.G, akkor rendben van, de ha mint a Közig.Hivatal feje, akkor alkalmatlan a posztra ahova tették, és tűnjön el.
Ha ő magánvádas eljárásban bepereli Havas Henriket becsületsértésért, akkor nyer, vagy veszít és kész. De ő beperelte HH-t, mint Közigazgatási Hivatal,(másodlagos vádló vagy mi) (aminek tkp nincs is anyja) ergo alkalmatlan a posztra ahova tették, és tűnjön el.

Én egy ilyen önjelölt "politikust" mint grespik, a tettei, nyilatkozatai alapján ítélek meg, amennyit a média róla tudat. Ha ebből én azt szűröm le, hogy drgrespik egy eszement idióta, akit szájkosár nélkül az utcára sem lenne szabad kiengedni, akkor az az én saját magánvéleményem, amit nem kell sem bizonyítanom, sem indokolnom, viszont ragaszkodom hozzá.
Sajnos az ingatlanvásárlást is jobb volna rendelettel, vagy törvénnyel szabályozni(ha nincs), mithogy egy ember v. egy bizottság döntsön szubjektíven. Nem az én tisztem ezt eldönteni, nem vagyok közigazgatási szakember, de úgy tűnik, hogy grespik sem az. Nem ő járt ki az USÁba meg az ENSZ-be előadásokat tartani, a magyar közigazgatásról, talán nem véletlenül.

Röviden öszefoglalva dr.grespik csak egy újabb szégyenfolt a közszereplői palettán, jó volna letörölni és kompetens emberkével helyettesíteni.Most, hogy az őt pozícióba helyezők is egyedül hagyták a saját maga által kevert szarban, talán valaki felismeri, hogy egy ilyet vissza is lehet hívni és visszaküldeni a magán szektorba, ahol dolgozni is kell.

és mégegyszer: köztiszteletben álló =/= köztisztviselő v. közszereplő

Hayloft
2001 Magyarország

leha Creative Commons License 2001.01.11 0 0 157
az, hogy a tv néző mit ragad ki a környezetéből, nem érdekes. ilyen alapon azért is feljelenthetnének valakit, ha azt mondja: Ha Iksz Ypszilon kiül a Hősök terére egy szál hatvanas méretű, katonai mintájú alsógatyában, fején bohócsipkával és gyógyiszap gyanánt lócitromot dörzsöl a hónaljába, hülyének fogom tartani. ebből kiválóan ki lehet ragadni, hogy Iksz Ypszilont hülyének fogom tartani. NEM MINDEGY A SZÖVEGKÖRNYEZET (és mivel tv-ről van szó, értékelni kell a nonverbális dolgokat is!!!)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.11 0 0 156
És még vmi: mennyire számít közszereplőnek a Budapesti Közigazgatási Hivatal vezetője közszereplőnek???!!! Az előző 9 év vezetőit nem tudnám felsorolni, pedig biztos nem csak üdülni jártak be...

Valószinüleg tették a dolgukat. És csak azt, ami a dolguk volt.

Grespik úr maga kezdett el politizálni, ezáltal lett közszereplő.

Előzmény: subika (154)
subika Creative Commons License 2001.01.11 0 0 155
kire gondolsz vesztesként?
Előzmény: CyberSlider (153)
subika Creative Commons License 2001.01.11 0 0 154
Emberkék!!

1., Borzaska, user_af:
bennem felmerült egy kérdés: hogyan lehet tényként állítani vkiről azt, hogy "hülye"? Egyáltalában, mit jelent az, hogy "hülye"?
Mert ugye az orvosi terminológiában ilyen nem létezik...

2., Pucros Mackó, leha (sorry, ha vkit kihagytam!): az anyázással kapcsolatban Bullseye-nek kell igazat adnom, márcsak azért is, mert nem biztos, hogy minden TV-néző figyelembe veszi a szövegkörnyezetet, illetve hogy eszébe jut az "anyád" másodlagos, szövegkörnyezettől függő jelentése!!

3., Löszy:
Arra, hogy sértettsége kapcsán mivel azonosítja önmagát, íme egy részlet dr. g.l. szájából (fellelhető a HÉT c. műsorban elhangzott "vitában"): "...én azt a cikket még ügyvédként írtam...". Itt most, én legalábbis úgy érzem, némi ellentmondásba keveredett önmagával, avagy hogy lehetséges az, hogy a sértegetett cikkíró ügyvéd egy közhivatal levélpapírján, mint az adott hivatal általa sértettnek vélt vezetőjeként kér helyreigazítást?! Ez hasonló a "hatalommal történő visszaélés" tipikus esetéhez...
És még vmi: mennyire számít közszereplőnek a Budapesti Közigazgatási Hivatal vezetője közszereplőnek???!!! Az előző 9 év vezetőit nem tudnám felsorolni, pedig biztos nem csak üdülni jártak be...

CyberSlider Creative Commons License 2001.01.11 0 0 153
Sziasztok,hát nem semmi ez a Grespik a 12 éves ügyvédi múltja emlegetésével olyan kistorgyánnak hatott ;)

Érdekességképpen írom le egyébként,hogy jár a munkahelyemre
egy emberke,aki nem fogjátok elhinni,a Grespik szomszédja!
Ez még nem is lenne nagy durranás,csakhogy perben állnak! :)
Évek óta,mégpedig azért,mert az említett úr gyermekei
zavarják Grespik urat a nyugalmában.
Most úgynézki,elveszti a pert.
:-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!