Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.23 0 0 88

Szállópor, kijárási tilalom

Budapest Főváros már több projektet indított a kutyapiszok mennyiségének csökkentésére. Gondolom, a pénzeket sikerült elkölteni, de az nem változott, hogy továbbra is 40 tonna (negyvenezer kilogramm) kutyaürülék kerül a főváros közterületeire. Ebbe valószínűleg nem számolták bele a vizeletet, pedig annak is számos összetevője van a vízen kívül.

Jó kis szabályokat hoztak a kijárási tilalomra, a PM10-re, a szállóporra hivatkozva. Namost megkérdezném, hogy amikor kiszárad az az évi tizennégymillió kilogramm ürülék és feltámad a szél, akkor mi lesz ebből az anyagból?

Hát szállópor.

peacemaker Creative Commons License 2002.03.13 0 0 87
Jóvanna, bocsi :))
De mi van tényleg Tomi papírjaival?
Előzmény: alfalfa58 (86)
alfalfa58 Creative Commons License 2002.02.17 0 0 86
Hogy te ma milyen melyenszanto vagy... :->
Előzmény: peacemaker (84)
nyilhegy04 Creative Commons License 2002.02.17 0 0 85
Jöhetnének Debrecenbe is (ja fityesz Kósa Laji etc.)
:O(
Előzmény: alfalfa58 (78)
peacemaker Creative Commons License 2002.02.17 0 0 84
Lehet, hogy azok nem régészek voltak, hanem Te meg Áder János, Deutsch Tamás és Pokorni Zoltán. Kerestétek az anyagot a sajtótájékoztatóhoz.
Brahman Creative Commons License 2001.01.18 0 0 83
Úgy néz ki, most már nem csak melleétermékeik miatt kell vigyázni ezekre a 4lábúakra, de könnyen szét is marcangolhatnak. Az emberek hülyék, hogy emeletes házban tartanak dögöket, vagy az állatok a felelősek?
én5 Creative Commons License 2001.01.12 0 0 82
Én épp ma reggel léptem bele egy qtyakolbászba. Véletlenül elmerengtem vmin - általában a belváros mellékutcáin éberen, nyitott szemmel lavirozok a járdákon, de ma nem figyeltem. Szerencsém lessz? Háááát, inkább bosszantva éreztem magam, hogy az igénytelenség ilyen méreteket öltött kis hazánkban. Kosz, szemét, slamposság az egész vonalon, és mindenki természetesnek veszi. Nemrég láttam egy ebet a járda közepén végezni nagydolgát, a gazdi nem rúgta volna arrább az úttestre, a járókelőket sem izgatta a dolog. Külföldi túristáknak igen megvan a véleménye... (Országimázs Központ ezt is bevehetné projektjei közé.)

Megoldás?A takarítás, büntetés, tisztaságra és öntudatra nevelés mellett módszereket kellene kitalálni az aránytalanul nagyszámú ebállat létszámának csökkentésére (nem(csak) fojtogatásra gondolok). A sok állat tükrözi Mo. lelki állapotát is - a társ szerepét is pótolja a magányban és elidegenültségben, sokan még beszélnek is hozzájuk odáig fajul a pótszerszerep dolog.

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.11 0 0 81
Említve a topicot a mamámnak, 60-as évekbeli egyetemi hallgató korára emlézve mesélte, hogy gond volt úgy bemennie az egyetemre vizsgázni, hogy legalább látvány szintjén találkozzon az ebek termékébel és így tuningolja aznapi vizsgájának sikersségi valószínűségét. Egyszerűen nem talált az utcán ebgránátot!!

Igaz, azt is mondta, akkor utcaseprők voltak még és a házmesterek takarítottak szorgosan, hogy meg ne büntessék őket. Micsoda egy antiliberális világ volt akkor, pfuj!

Szabadelvue Creative Commons License 2001.01.11 0 0 80
"A tisztaság az ellenség szava!"
alfalfa58 Creative Commons License 2001.01.11 0 0 79
Ma roppant szomorú régészekkel találkoztam a Trombitás utcában. Sajnos, pár esőmentes nap elég volt ahhoz, hogy mintegy tíz centiméter vastagságban belepje az értékes régi leleteket az új (szakértők szerint A+ minőségű) "termés"...
alfalfa58 Creative Commons License 2001.01.09 0 0 78
Örömmel jelentem, hogy a tegnapi és mai eső a Trombitás kutyaszarborításának öt legfelső rétegét eltávolította - így feltárult kutyaszarTrója VI. valamennyi értékes maradványa: régészek kicsi seprűikkel szorgoskodnak az utca teljes hosszában...
Előzmény: alfalfa58 (77)
alfalfa58 Creative Commons License 2001.01.07 0 0 77
Kedves Tasztaltársak,

Örülök, hogy ez a szerény, minden tekintetben földhözragadt topic ily sokatok fantáziáját megmozgatta. :-)
----

Kedves Székely Kecskés János,

Igen, én is emlékszem utcaseprőkre (bár azt már nem tudnám megmondani, hogy mikor is tűntek el az utcákról és a terekről). Azt hiszem újrafeltalálásuk sok munkanélkülit álláslehetőséghez juttatna, no, és - mintegy mellékesen - az elképesztő kutyaszartömeg is eltűnne lábunk alól...

Előzmény: Székely Kecskés János (68)
MGperY Creative Commons License 2001.01.06 0 0 76
wagy azt hogy
1. holland kutyák holland földön ideszarnak, látjátok ijenek wagyunk mi hollnadok illetwe, te egyáltalán nem kedves kutyatulajdonos, hogy idszeszaratod a kutyádat hollandföldre.

2. gusztustalan kis hülye aki nem tiszteled hazád földjét (ill. hollandtársadat, aki belelép).

3. wigyázat itt egy holland kutyaszar(t) !
(vö: aknamező, ottis jelölik az kanákat h ne lépjenek bele, amig felnem szedik)

undorító, felelőtlen, egoista kutyatartók :((

Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.05 0 0 75
Szerintem ez a zászló-dolog egyszerű bunkóság. Egy nemzeti jelképet nem szabad ilyen alpári módon "felhasználni".

Mi lehetett az üzenet?

1. Ez egy holland (kutya)szar.

Miért kellett megjelölni? Rasszisták a hollandok? Más nemzet (kutya)szara már nem is számít?

2. A hollandok (kutya)szarok.

Ez egy hollandgyűlölő performance. Esetleg egy MU szurkoló, Ajax-meccs után.

3. Éljen a holland kutya(szar)!

Egy szarnál sem vagyunk alávalóbb! Átkos holland sovinizmus és nacionalizmus. Ilyenek ellen harcol Thomas van Hitetlen Amstelodamustól Lugdunum Batavorumig.

Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.05 0 0 73
OFF

Kedves Pvc padló! A Debrecenben szobrot kapott hollandusokkal nincs semmi baj. Sőt, a magam részéről Marco van Basten-t szivesen elfogadtam volna bátyámnak, Van Gogh Múzeum meg a világ egyik legszebb gyűjteménye. Csak egy kicsit összébbvonom a szemöldökömet egy-egy újabb hollandus médiahisztin. Olyan íze van, mintha a Méreg utcában keverték volna... Kicsit több eszük is lehetene ezeknek a tengerészeknek.

ON

Előzmény: Törölt nick (70)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.05 0 0 72

nem jó, pvc mingyá' tiltakozik az efféle fasisztoid módszerek ellen. Mer' ez nem demokratikus meg ajrópai
.
Előzmény: cogito (71)
cogito Creative Commons License 2001.01.05 0 0 71
Egy kutyát meg lehet tanítani arra, hogy kizárólag a rácsos lefolyóra csináljon. Nem egyszerű, de lehet. Legalábbis a nagydolgát. A kisdolgát nem nagyon, mert a kankutyák azt a területük kijelölése céljából porciózzák és rápisilnek a konkurrencia jelzéseire. (Hasonlóan, mint a politikusok teszik egymással.)
Inkább azzal van a baj, hogy ahogy a városi ember a kölykét sem képes megnevelni, a kutyáját még inkább képtelen. Egy ismerősöm úgy tanította meg a skót juhászát, hogy ha nem fogadott szót, felkapta és jól beleharapott a kutya fülébe. Egyből respektálta a gazdit és egy idő után engedelmesen ott guggolt, ahol mondták neki.
Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.05 0 0 69
Hát, most mekbuktam. Be kell valjam, én nem bírnám ki egy hétig a szagát. Elismerésem.

Jó-jó, politikában vagyunk, de ne akarjuk a kutyaszarral kiönteni a politikusokat (ajaj, ez má' komoly képzavar). Inkább sz@rjunk rájuk, ha már egyszer ők sz@arnak arra, hogy a járdán hagyot kutyasz@rra sz@rnak a kutyatulajdonosok.

Valami napilapnak kellene felkaroli a dolgot, hiszen a téma caz utcán hevert! :)

Előzmény: cogito (61)
Székely Kecskés János Creative Commons License 2001.01.05 0 0 68
Fiatalkoromban volt utcaseprő. Mikor haltak ki? Miért ne lehetne újra?
Előzmény: alfalfa58 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.05 0 0 67
Jó! Például szétválaszthatnánk a hatáskört (és a mani leosztását is) az alapján, hogy kinek a KEZELÉSÉBEN vagy egy-egy terület.
Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.05 0 0 66
Könnyebb egy holland fizetett hirdetést helyreigazítani, mint egy kutya szarát feltakarítani.
Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.05 0 0 65
Értette mindenki a célzást kedves PVC padló (olvasom, hogy megint akció van a Domb utcában). Ahogy nézem a hírdetésed, Te is egy metafora lehetsz a Hajdú-Bihari Naplóban... Holland trikolór és a pesti kutyaszar pediglen egyszerű képzettársítás. Örülök, hogy egy kedves baloldali elvtársnak jutott az eszébe és nem egy jobbos nácinak. Így hitelesebb. :-)
Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.05 0 0 64
A népnemzeti qtya ugat, a karaván halad.
Előzmény: cogito (61)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.05 0 0 63
Szerintem kifejezetten fellendítette a topicot :-)
cogito Creative Commons License 2001.01.05 0 0 61
A valódi kutyaszarral nincs problema, mert ha belelép az ember úgy ráragad a cipőre, hogy egy hétre megvédi beázás ellen. Viszonta politikai kutyaszar az nemcsak közterület szennyező, de állampolgári közérzet rontó is. A libsi polit-kutyákat kéne a sintérrel elvitetni, mert telecsinálják az egész közéletet a mocskukkal.
Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.05 0 0 60
Én azt gondolom, hogy ilyesmi csak akkor jelenthető ki megalapozottan, ha előzetesen különválasztjuk a helyi önkormányzati qtyasz@rt a fővárosi qtyasz@rtól....
Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.05 0 0 59
Esetleg lehetne a tűzködés a magyar nyugdíjasok mellékjövedelme, afféle nyugdíjkiegésztés, nem. Bár lehet, hogy nincs rá szükség, hiszen a horn kormány alatt soha nem látott mértékben nőtt a nyugdíjak reálértéke.
bloki Creative Commons License 2001.01.05 0 0 57
És mi volna, ha nem a zászlórudat* tűznénk a kupacba, hanem a kupacot húznánk a rúdra?!
Esztétikailag ugyanaz az eredmény, viszont a járdáról eltűnne a kifogásolt termék (a főprobléma megoldása), és a kompozíció mobilitásánál fogva...

-------------------
* Ne csak nemzeti zászlókban gondolkodjunk!

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.05 0 0 56
Elnézést, de a mostan helyzet tarthatatlan.

_Valamilyen_ (bármilyen!) megoldás kell!!! És nem érdekel, ha az ellenzék síkítozik én nyugodtan várom kutyaellenőröket (panelban állítkínzás lenne tartani, pláne, hogy reggel 7 és este 10 között nem lenne, aki kivigye kis és nagy dologra).

Kutyaszarmentes legyen végre a város - márpedig az elmúlt 10 évet a szakértő (és sajnos nem szaGértő), un. "szociálliberális" koalíció vitte végig itt a világvárosban.

Az "eredményeket" pedig nem lehet a fideszre kenni... :))

Nyitott vagyok minden javaslat megvitatására.

U.I.: a BSA-val se lenne bajom, ha a velül járó rendőr a BSA által lépviselt cégeken kívül más szoftvertermékekkel is azonos mértékben foglalkozna.

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.05 0 0 55
Ez az 5let teccik.
Tovább kellene fejleszteni. Például a különítmény előzetesen bejelentené, hogy melyik utcára vonul ki ellenőrizni (mint az Önkormányzatok a lomtalanítást), hogy a qtyatulajdonosoknak legyen idejük legalizálni.... azaz tisztítani az utcát.

Már látom is ahogyan az éjaszaka leple alatt, sötétben bujkáló qtyatulajdonosok tolják a másik portája alá a canis mergát.

Persze meglepetésszarű ellenőrzések nélkül mindig csak ott lenne tiszta az utca ahol előre bejelentették, ezért a szárnyas szarvadászok különleges jogosítványokkal lennének felruházva. (elektromos sokkoló, gázspraj, önvédelmifegyver, kislapát stb.)

Az elgondolást tovább kéne fejleszteni, a lehetőségek korlátlanok.

Elnézést ha egy kicsit szarkasztikus voltam. :-)

Előzmény: Törölt nick (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!