Keresés

Részletes keresés

kaszi Creative Commons License 2001.02.14 0 0 20
szedla: én ebben az iparban dolgozom minden nap...
Előzmény: szedla (17)
Neutric Creative Commons License 2001.02.09 0 0 19
Szia Győző!
Jó újra látni! :-))) Bár más nicken, de régebben elég sok építő jellegű tanácsot kértem Tőled!
Beváltak; Köszi! :-)
Előzmény: P.Győző (18)
P.Győző Creative Commons License 2001.02.09 0 0 18
Üdv!

Ebben a topicban találsz részleteket a tőzsdéről meg a tőzsdézésről.

Előzmény: fftt (16)
szedla Creative Commons License 2001.02.08 0 0 17
Kaszi!
Köszi!:)Te most hol tartassz??
fftt Creative Commons License 2001.02.08 0 0 16
Szia Mindenki!
Segitsegeteket szeretnem kerni, ugyanis most szeretnek elkezdeni a tozsdevel foglalkozni.
Eloszoris milyen konyveket kellene elolvasnom, tanulnom, 300000ft eleg e az indulashoz, es ha tudnatok ,leirhatnatok nagy vonalakban a tozsde mukodeset.
Segitsegeteket elore is koszonom.
(E-mail cimem: tazsoi1@freemail.hu)
Neutric Creative Commons License 2001.02.08 0 0 15
Hi kaszi!

Az kis összeggel kapcsolatban: %-osan ugyanakkorát lehet vele nyerni/bukni, mint a nagyob összegekkel, mivel nincs egyszeri megbízási díj, Pl 1500Ft (mármint az Equitasnál) ami ilyenkor azért jóval megterheli a számlát. Mivel a BEVA 1 000 000-ig garantálja a visszafizetést, szvsz ekkora összeggel már tényleg érdemesebb biztosabb brókercéget keresni.

Előzmény: kaszi (14)
kaszi Creative Commons License 2001.02.07 0 0 14
szia szedla!
a 40-50e azért jó, mert csak kis összeget kockáztatsz, amíg beletanulsz. Az is igaz viszont, hogy ennyi pénzzel nem lehet nyerni (a tranzakciós költségek elviszik a profitot). Az Equitasnak egyébként még az is előnye, hogy online tudsz beadni megbízásokat, bár ezt már sok helyen lehet, csak drágábban.

Azért ha később nagyobb összegeket forgatsz, érdemes lesz majd szakértőt is bevonni a dologba és valamelyik nevesebb céghez vinni a pénzt.

A felsorolt oldalakon kívül ajánlom még a www.tozsdeforum.hu oldalát is, és az sem árt, ha végiglátogatod a brókerházak honlapjait.

szia,
-kaszi

Neutric Creative Commons License 2001.02.03 0 0 13
Én is ennyivel kezdtem. :-)))
Előzmény: szedla (12)
szedla Creative Commons License 2001.02.03 0 0 12
Hi!
mondjuk ugy 40-50 ezer megfelel?
Neutric Creative Commons License 2001.02.03 0 0 11
Hi szedla!
A brókercéget nem nagyon tudod kikerülni. Pár 10000-el már el lehet kezdeni, viszont akkor érdemes az Equitast választani, mivel nincs kötésenkénti minimumdíj, és a 0,25% tranzakciós díj is elég jónak mondható.
Előzmény: szedla (8)
szedla Creative Commons License 2001.02.02 0 0 10
Köszönöm a segítséget!
Stanlex Creative Commons License 2001.02.02 0 0 9
Szia Szedla!

Vannak jó könyvek, de nem feltétlen azokra a gyakorlati kérdésekre adnak választ, amik most merülnek fel benned.
Az Egy spekuláns feljegyzései című könyvet azonban még akkor is ajánlom, ha az önmagában még nem lesz elég, sokat segíthet.
Megrendelhető:

www.portfolio.hu

Interneten van jónéhány site, amit érdemes megnézni:

www.tozsdehir.hu
Itt lehet kérdezni, nagyon jó a fórum része

www.tar.hu/tozsdestrategia
Cikkek vannak tőzsdei stratégiákról.

Előzmény: szedla (8)
szedla Creative Commons License 2001.02.01 0 0 8
Sziasztok!

Én egy teljesen kezdő vagyok, de nagyon érsekel a tőzsde.Szóval szeretném elkezdeni tanulmányozni, de ehhez kéne valami segítseg az első lépéseknél.Szoval a kérdés: Van olyan konyv a piacon amiből elindulhatok?
Másik kérdés: Mennyi a minimum amiért be lehet szállni és hol?
Harmadik:Muszály megbízni valamilyen brókercéget vagy vagy sajat "kezüleg" is lehet intézni a dolgokat?
Szóval köszönöm a segítséget!

hamariberkenye Creative Commons License 2001.01.12 0 0 7
faktal,

A realizált veszteségek értékéig, ez azt jelenti,
hogy minden olyan esetben, amikor az év során
pl. részvényeket vettél és veszteséggel eladtad
őket. Ezeket a veszteségeket év végén össze lehet
adni és a kapott összegig lehet az adóból vissza-
igényelni.

B.

Előzmény: faktal (6)
faktal Creative Commons License 2001.01.11 0 0 6
Köszönom az eddigi válaszokat!

"lezárt ügyletek értékéig visszaigényelhető év végén a befizetett nyereségadó egy része. "

Ez pontosan mit jelent?

Matyi.sk2 Creative Commons License 2001.01.09 0 0 4
ffpp

A vételi és az eladási jutalékot vagy csak az utóbbit ????
Kösz!
Üdv.

Előzmény: ffpp (3)
ffpp Creative Commons License 2001.01.09 0 0 3
"Az adót így kell kiszámítani, de szerintem nem lehet levonni a jutalékokat sem(?)."
kedves hamariberkenye!
A nyereség jutalékkal csökkentet összegéből vonják az adót.
Előzmény: hamariberkenye (2)
hamariberkenye Creative Commons License 2001.01.06 0 0 2
Szia Pepszi,

Bocs hogy belebeszélek :), de nem fordítva gondoltad ?

A limitáras megbízás csak akkor teljesül a
megbízó által megadott árnál kedvezőbben, ha a
bevitel pillanatában már van a könyvben egy (faktal számára) kedvezőbb ellenoldali ajánlat. Minden más esetben csak limitáron teljesülhet a megbízása, ha egyáltalán teljesül.

Ilyen esetben akkor jár jól, ha az ő ajánlata
érkezik be később.

Szia faktal,

1. A kétféle számlán keletkező nyereség azonosan
adózik. Jelentős eltérés nincsen - a 200 eFt-ig
igénybevehető adóhitel (tőkeszámla) nem túl jelentős.

2. Az adót így kell kiszámítani, de szerintem nem lehet levonni a jutalékokat sem(?). A veszteséggel
lezárt ügyletek értékéig visszaigényelhető év végén a befizetett nyereségadó egy része.

üdvözlettel, B.

Előzmény: Pepszi (1)
Pepszi Creative Commons License 2001.01.05 0 0 1
"Konkrétan: ha én például 1000 Ft-os limitáron adnák el 100db MATÁV-ot, más meg 1500-as limitáron venne ugyancsak 100db MATÁV-ot, és ez a két tétel találkozik a számítógéppen, akkor milyen ár születik?"

Akinek az ajánlata hamarabb kerül be a számítógépbe az jár jól.

Tehát, ha a te ajánlatod volt bent előbb, akkor 1500 ha az övé, akkor 1000 lesz a kötési árfolyam.

halfogo Creative Commons License 2001.01.05 0 0 0
a kötések mindig a legjobb vételi áron történnek.
ha 5000 divnyáért akarsz velorex részvényt eladni vevő pedig 8000-en van, akkor 8000-ért adja el a gép - a csinos brokicsajnak pedig valszinüleg szimpi vagy.

az első két kérdésedre nem én vagyok a megfefelő érdeklődési körrel és tudással felvértezett halfogó.

Előzmény: faktal (-)
faktal Creative Commons License 2001.01.05 0 0 topiknyitó
Tisztelt tözsdéző társaim!

A múlt évezred vége óta tőzsdézek, s bár már van egy teljes hónapos tapasztalatom, akad még számomra pár nem teljesen világos dolog.

A tréfát mellőzve szeretnék felvilágosítást kérni pár bizonyára triviális dologban.

1. Most hogy adóztatják a tőkeszámlán keletkező nyereséget, van-e még valami ami miatt érdemes inkább ott tartani a részvényeket? Én értékpapírszámlán tartom a saját pár darabomat.

2. Az adó fizetése hogy történik? Én úgy gondolom, hogy eladás esetén ha az (eladási ár - vételi ár - kezelési kötség) > 0, akkor annak a 20%-a röpül azonnal az adóhatósághoz és csak a maradék 80% marad nekem. Jól gondolom ezt, vagy ettől azért bonyolultabb?

3. Ha a brókernél tőzsdei limitáras megbízást teszek, akkor a BÉT számítógépes rendszerében hogyan alakul ki a tényleges kötési ár?
Konkrétan: ha én például 1000 Ft-os limitáron adnák el 100db MATÁV-ot, más meg 1500-as limitáron venne ugyancsak 100db MATÁV-ot, és ez a két tétel találkozik a számítógéppen, akkor milyen ár születik? 1250 Ft? Mert ugye nekem is azt igérte a csinos brókerlány, hogy min. 1000-ért adja el, de inkább többért, meg a vevőnek is azt igérte a saját brókere, hogy 1500-tól többért nem vesz neki semmit.

Előre is köszönöm a válaszokat.
faktal

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!