Keresés

Részletes keresés

vasgyári capriccio Creative Commons License 2008.03.15 0 0 172
:DD
Előzmény: Dr. Lecter (30)
chlodvig Creative Commons License 2006.05.05 0 0 170

A kep fantasztikus!! Az ürhajos emberi arca! :)

Noha a szovjet ürprogram, es egyaltalan a katonai dolgaik mindig titokzatosak

voltak, Nemere könyve elgondolkodtato! Nemreg olvastam ujra, anno nagy Nemere

rajongo voltam: Nemere Istvan: Gagarin=Kozmikus hazugsag?

Vannak benne fura dolgok!

Előzmény: én116 (165)
Helleluja Creative Commons License 2006.05.04 0 0 169

Tópitársaink!

Hát ne legyetek üdvözölve a legalsó póc, allatt 10 000 Kméterré - bül, rögtön a kérdés feltevése: járt Gagarin az ürben? Kérdem, most hol vagyunk, a mennyekbe vagy ürbe se, aztán mi van az ürbe, ürülélek? Teccenek látni, mi a realitás? Nem tudok semmit, vajon szegén ő s ők, ő is ember volt, s ember volt ő is, mivel tudott többet mint te meg én? Énsintén, ha meghalok, lehet hogy nevetnek rám az angyalok, nocsa, ő már csak tudja nem? Nem tudja?

Sok vicc meg messe - mondóka maradt vele kapcsolatba, de pont a Bánk - Bánbul a Hazám - Hazám te mindenemet hallgatta, mikor végre, az ürbe hagyva az ü rühályát, na most melliket, Haza mehetett?  

Legyetek üdvözölve, a bánász béka brekeke....se?

Törőlt_nick Creative Commons License 2006.04.17 0 0 167

off

Nemere álnevei:

Férfi nevek:

1. Anton de Saint-Etienne

2. Richard Haack

3. T. Moward

4. Chris Brandt

5. Stuart Herrington (létezik egy „Harrington” formája is)

6. S. Nording, avagy Steve Nording (külföldön Nordking)

7. Stefan Niemayer

8. Tihanyi István

9. Sir Steve Morton

10. Mack Maloney

11. Richard Stone

12. Daniel Florion

13. Paul Patrick

14. Henry Hamilton

15. Raymond Darieni

16. R. C. Smith

17. Oscar Welden

18. Robert Repton

19. Norbert Dax

20. Nigel Forest

21. Bíró Dániel

Női nevek:

1. Melissa Moretti

2. Maria Messina

3. Palma Patton

4. Stefanie Nordking

5. Lilly Seymour

6. Vanessa Wilmon

7. Salome Al-Saffin

8. Angela Preston

9. Alissa Altamira

on

andi1995 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 166

Nemere semmiben sem hiteles forrás, csak egy szenzációhajhász kamuzó. Olvassátok el az egyperces idétlenségeit és akkor azonnal rájöttök erre.

Előzmény: Dr. Lecter (2)
én116 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 165
BeR Creative Commons License 2006.04.16 0 0 164
Előzmény: BeR (161)
BeR Creative Commons License 2006.04.16 0 0 163
Előzmény: BeR (162)
BeR Creative Commons License 2006.04.13 0 0 162

Tegnap volt egy 45 éves évforduló:

Ember az űrben! 45 éve repült Jurij Gagarin (1. rész)

BeR Creative Commons License 2006.04.13 0 0 161

Hogy legyen itt a kételkedőknek olvasnivaló, hiszen tegnap volt 45 éve:

Ember az űrben! 45 éve repült Jurij Gagarin (1. rész)
Előzmény: BeR (22)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.12 0 0 160
Most megy a RED SPACE a REality-n, egyben leadnak a egy csomó részt, 11:50 ig 8:30-tól !!!!

Keressük az ismétlést, ha valaki lemaradt. Ez az eredeti, amiből mazsoláztak a Spektrumon.

Biga Cubensis Creative Commons License 2003.03.12 0 0 159
És ezt épp te mondod?
Előzmény: Törölt nick (154)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.12 0 0 158
Áááááá nem hisszük el ... :-)
Előzmény: Törölt nick (157)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.12 0 0 157
Van egy régi szovjet úrhajós könyvünk valahol, abban van egy "hajnal" (napfelkelte az űrből) fénykép a vosztokból készítve. Hogy melyikből, nem emlékszem. Hogy hiteles-e? passz.
Előzmény: Törölt nick (148)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.12 0 0 156
"Láttam én a Spektrumon szellemekről szóló filmeket is. Meg egyébként is sokszor mondanak hülyeséget."

Ja, a T-akták borzalmasak.. :)
Egy rész volt nézhető, a legelső..

Előzmény: Silan (147)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.12 0 0 155
na ezt lehet hogy megnézzük..
Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.12 0 0 154
Remélem Biga, sosem gondoltad hogy a Spektrum valamiféle tudományos csatorna. Ritka baromságokat hallottunk már rajta.. ráadásul sima világi tudományos dolgokról.. pl. nyelvészet, mongólia, ésatöbbi..

de vannak rajta használható cuccok is..

Előzmény: Biga Cubensis (149)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.10 0 0 153
Ide is beírom, érinti a témát :

Ma este 21:45-kor lesz egy dokumentumfilm az ARD-n az 1960-as bajkonuri balesetről.

Muster Mark Creative Commons License 2003.02.19 0 0 152
Olvastad (48)-at és (96)-ot? Nekem valami azt súgja, nem tettél volna nekem ilyen hangnemű kijelentéseket, ha olvastad volna.
Előzmény: Dr. Lecter (138)
JFEry Creative Commons License 2003.02.19 0 0 151
Meg ne boldogulj!
Tőled smile-t alig látni!
:-)
Előzmény: Silan (150)
Silan Creative Commons License 2003.02.19 0 0 150
Most igen. :)
Előzmény: Biga Cubensis (149)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.02.18 0 0 149
Valószínűleg ezt a filmet láttam (idézve Silan cikkéből):

In 1999 the final chapter came in the Ilyushin saga. Dr. Elliott H. Haimoff of Global Science Productions produced a documentary on Ilyushin's flight with the assistance of Moscow stringer Paul Tsarinsky. They spent five years and $ 500,000 on the film and claimed incontrovertible evidence that the flight had taken place. This documentary was purchased and broadcast by the Public Broadcasting Service in the United States. It was later picked up and broadcast by other networks around the world (including the Discovery Channel, Horizon, and the Canadian Broadcasting Corporation).

Színről-színre ez volt a sztori:

The Ilyushin story as synthesised in the documentary is that Ilyushin was launched into space on 7 April, 1961. After three orbits of the earth Ilyushin lost contact with ground control engineers. Ilyushin was unable to eject from his Vostok capsule after re-entry and made a hard landing in China. He survived, but was interred by the Chinese. After a year of captivity and convalescence, he was repatriated to the Soviet Union in a secret deal between the countries. The film makers considered it likely that Gagarin was murdered by the KGB in 1968 because he was becoming uncontrollable and was likely to give the secret away.

Na jó, meg vagyok valamennyire győzve. Mindenesetre sajnálom, hogy ha ez az igazság, akkor a Spectrum ilyenekkel rontja a nevét. Nincs tényszerű bizonyíték, ezt el kell ismerni. Mindenesetre a cikk azt mondja a végén: We are willing to keep an open mind. Lehet, hogy még azért hallunk az ügyről..

Na Silan, most boldog vagy? ;-)

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.18 0 0 148
Lehet, hogy Iljusin nem is hallott a filmről, csak bevágták a képét. Akkor is gyanús ?

Ha a fénykép ennyire gyanús, tudod-e hogy milyen technikai feltételei lettek volna a fényképezésnek a Vosztok-1 fedélzetén ? Milyen volt a kémlelőnyílás ? Mennyire volt átlátszó ? Mivel ez volt az első út, hogyan tudtak felkészülni a fényviszonyokra ?
Mivel az ember feljuttatása, és visszahozása volt az elsődleges cél, szerintem nem gyanús, hogy nem fényképeztek.

Előzmény: Biga Cubensis (144)
Silan Creative Commons License 2003.02.18 0 0 147
Láttam én a Spektrumon szellemekről szóló filmeket is. Meg egyébként is sokszor mondanak hülyeséget.

Iljusin egy idős ember, most 76 éves, biztos nem szereti, ha zaklatják és nem érdekli az egész.

Előzmény: Biga Cubensis (146)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.02.18 0 0 146
Ha a műsor ilyen régi, nyilván azokra gondoltak, melyeket feloldottak a titkos besorolás óta a 90-es években. A Spectrum ismeretterjesztő csatorna és nem hinném, hogy 0 forrással és ténnyel futó műsorokat leadjanak. Legalábbis én nem így ismertem meg. Mellesleg a cikked sem közöl forrásokat.

Nagyon hallgatsz arról, hogy vajon mi tartja távol Iljusint, hogy tisztázza ezt a dolgot egyetlen egyszerű mondattal. Sőt azt sem mondta, hogy nincs mit elmondanom, ellenkezőleg, idézve a cikkedből: "'Although Ilyushin promised to reveal his story on camera, upon the producers arrival in Russia, he chose to steadfastly maintain his secrecy'". A semmit minek titkolni?

Előzmény: Silan (145)
Silan Creative Commons License 2003.02.18 0 0 145
Azért kíváncsi lennék, hogy 1. milyen dokumentumok kerültek elő, 2. miért mondod a 2000-ben készült műsorról, hogy azt mondták benne, hogy 2002 augusztusa óta új dokumentumok kerültek elő.
Előzmény: Biga Cubensis (144)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.02.18 0 0 144
Annyit szívesen beismerek, hogy ez a műsor tényleg sokat alapoz a slágergyanús dolgokra, sőt azt is beismerem, hogy a csend Iljusintól nem bizonyíték, legfeljebb gyanús. Munster Mark fényképezős érve sem bizonyíték, csak gyanús.
Előzmény: Törölt nick (143)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.18 0 0 143
Amit Spektrumon < a href="http://www.libertyinteractive.com/programs/tv_series/phen/">adnak, az 2000-ben készült. A Red Space, amiből ebben is mazsoláznak (titkos archívumok), szerintem korábban, mert már 1999-ben adták a VOX-on (németül), a péntek esti Themenabend-ben leadták tavaly is (kb 6 óra!!).
Az Iljusin-ról szóló részben nem volt benne hogy most megkérdezték volna, csak a tények voltak, hogy nyugati újságok írtak róla, kínai "gyógyüdülés"...

Tényleg érdekes ez a sorozat, de nem tudhatjuk, hogy tényleg megkérdezték-e, vagy csak úgy bemondták, hogy még érdekesebb legyen.
kb két hete véletlenül találkoztam az eredetivel (Red Space) a Realityn, ha valakit érdekel, érdemes megnézni.

Előzmény: Biga Cubensis (142)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.02.18 0 0 142
Majd csak megszokom a stílusodat egyszer. Mi a ráknak kell a hozzászólásaid végére mindenképpen valami cinikus dumát hozzáfűznöd azoknak, akikkel nem értesz egyet?

Az astronautix cikkét tavaly augusztusban írták. A Spectrum TV műsorban azt mondták, azóta kapták fel az ügyet ismét, hogy jópár dokumentumhoz hozzá lehet már férni az orosz űrkutatással kapcsolatban. Ha én írnék ilyet érvként, hogy "A good friend of Ilyushin stated that he had 'never heard of such delusions'", rögtön rámförmednél, hogy honnén tudod? forrás? stb. Ez az állítás mennyire perdöntő, hogy egy barátja mesélte? Ha akkoriban tényleg történt ilyen dolog, amit titokban tartottak, biztos lehetsz benne, hogy nem sok barátja tudott róla.

Valószínűleg Iljusin is tud ezekről a "hazugságokról". Csak annyit kéne mondania, hogy "nem jártam az űrben". Nem a barátjának vagy a szomszédjának. Neki. Sokaknak ez sem lenne elég, de elhiheted, engem meggyőzne.

Előzmény: Silan (139)
BZoltan Creative Commons License 2003.02.18 0 0 140
ja ilyesmi.. :) csak az a gyanum, hogy voltak ott olyan sportagak is amikro esetleg nem tudhatunk... mondjukideologiai, szarmazasi, sogor-koma szempontok.. e smint tudjuk a szovjet vilagban egy egyetemi diplomaval felert a jo kaderlap.

z

Előzmény: Dr. Lecter (138)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!