Keresés

Részletes keresés

Dr. Lecter Creative Commons License 2002.03.18 0 0 76
Marcel...
tényleg valami igen furcsát láthatott.

Számára bizony furcsa is volt, mivel sose látott hasonlót azelôtt.

amit én is hajlandó vagyok idegen behatásnak tulajdonítani, és ez az eset a Tunguz-meteorit

konkrétan miért?

Előzmény: Törölt nick (72)
V.László Creative Commons License 2002.03.18 0 0 75
Az emlékezetből idézett írásban is úgy szerepelt, hogy a nálunk nem sokkal fejlettebb civilizációk láthatnak el igen messzire. Tehát mi még nem tudunk ilyet. Ezért is elmélkedtem azon, hogy
sokkal nagyobb távcsővel, vagy egymástól nagy távolságra levő távcsövek összekapcsolásával (ezek a megoldások reális időtávlatban megvalósíthatónak tűnnek) újabb olyan minőségi ugrás következhet be, mint ami volt a földi telepítésű és az űrtávcső viszonylatában. Persze valószínűleg akkor sem úgy látunk majd egy távoli naprendszert, mint most mondjuk a Jupitert és holdrendszerét, hanem csupán egy részletgazdag színképet. Elegendő annyi is.

Előzmény: pert1 (73)
pert1 Creative Commons License 2002.03.18 0 0 73
Azért egy apró gyakorlati probléma lehet ezzel a könnyedén látással, a Nap egy pár nagyságrenddel
nagyobb sugárzást bocsájt ki, mint a Föld, és a Föld által kibocsájtott látható sugárzás nagy
része is a Nap visszavert sugárzása. Nem hiszem hogy el tudnák külőníteni a látható spektrumban.
(Bár távoli naprendszerek bolygóit tudomásom szerint a csillagok színképvonalaiból fedezik fel,
de itt a nagyobb bolygók gravitációs perturbáló hatása játszik szerepet)
Előzmény: V.László (67)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.18 0 0 72
Kedves kiran!

Örülök, hogy egyetértünk abban, hogy a technológiai fejlődésen egyáltalán nem látszik semmi idegen hatás. Én is igen fontosnak érzem ezt UFO ügyben.
Abban is egyetértünk, hogy a szovjeteknek is voltak, lehettek hatalmas kudarcaik, amiről semmit sem tudhatunk.
A pancser megfogalmazást természetesen nem teljesen komolyan mondtam, nem akartam lebecsülni azt az óriási munkát, amit az amerikaiak a kísérletekbe fektettek, csak hát őszintén szólva elég komikus, amikor az egyik felvételen a rakéta megemelkedik vagy öt métert, majd az oldalára borul, és felrobban.

Kedves Hozzászólók!

Ami a továbbiakat illeti, jó lenne, ha túllépnénk az elfogult elméleti vitákon, és konkrét tényeken vitatkoznánk. Én például továbbra is kíváncsi lennék arra, tud-e valaki olyan tárgyi emlékről, ami konkrét, megfogható. Vagy olyasmiről, hogy az állítólag elvitt és műtéten átesett delikvenseket valaki megvizsgálta volna, és tényleg talált volna idegen orvosi beavatkozásra utaló nyomokat, vagy bármi beültetett idegen eszközt. Vagy az állítólag idegenekkel intim kapcsolatba kerülő embereken, vagy emberekben találtak volna bármi idegen életformára utaló genetikai anyagot, hajszálat, bőrfoszlányt, vagy bármit.

Visszatérve Roswellre, Marcel őrnaggyal kapcsolatban továbbra is kétségeim vannak. Az első nyilatkozatában határozottan idegen űrhajó roncsáról beszélt, egy olyan időszakban, amikor még az UFO elnevezés sem volt közismert.Az, hogy ez a feltételezés szóba jött, számomra azt mutatja, hogy tényleg valami igen furcsát láthatott.

Roswell megvitatása mellett esetleg kitérhetnénk a másik olyan esetre, amit én is hajlandó vagyok idegen behatásnak tulajdonítani, és ez az eset a Tunguz-meteorit néven ismert jelenség.

Én magam továbbra is nyitva állok mindkét álláspont előtt, ha valódi tényekről szerzek tudomást, akkor elfogadom az idegenek létezését, de filmtrükknek, fénykép retusálásnak, vagy hírnévre áhítozó emberek tényekkel alá nem támasztott meséjének nem vagyok hajlandó bedőlni.

Előzmény: Törölt nick (63)
V.László Creative Commons License 2002.03.17 0 0 71
Az, hogy ezer fényévek távolságából láthatnak bennünket és mégsem tapasztalunk egyetlen ide irányuló kapcsolatfelvételi kísérletet, ez a tény valóban a lakatlan (vagy inkább ritkán lakott) univerzum képét erősíti. Lehet, hogy szerencsénkre.... (magunkból kiindulva..)
Írod: "Aztán nem biztos, hogy kizárólag bolygókhoz kéne kapcsolni a civilizációkat, ezzel kizárva más lehetôségeket. "
Mire gondolsz? Engem pl. teljesen sokkolnak azok az adatok, hogy mi minden anyagokat lehet találni a csillagközi porfelhőkben. Szinte minden megvan ott, ami a földi életet is alkotja. És micsoda mennyiségben, és méretekben! Hogy a csudába keletkezhetnek bonyolult szerves molekulák ilyen tömegben és változatosságban a kozmikus körülmények közt?
Előzmény: Dr. Lecter (70)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.03.17 0 0 70
Technikailag nem hiszem, hogy elvi probléma lehetne.
Azonban ebben a tartományban is több tízmilliárd csillag lehet. (amúgy ha jól sejtem, a SETI-ben sem "néznek" ennél sokkal távolabbra). Aztán nem biztos, hogy kizárólag bolygókhoz kéne kapcsolni a civilizációkat, ezzel kizárva más lehetôségeket.

Más: érdemes azt is elgondolni, hogy ha néhány ezer fényéven belül találunk egy rokont, az azt kell hogy jelentse, hogy az értelmes élet csak úgy nyüzsög a világegyetemben. Én most éppen tamáskodó vagyok: szerintem irtó ritka az értelmes élet az Univerzumban. Akkor viszont gyakorlatilag esélyünk sincs, hogy a közelünkben van egy másik.

Előzmény: V.László (69)
V.László Creative Commons License 2002.03.16 0 0 69
Ezt most miért írtad? Mint írásaidból kiderül, a távcsövektől sem rettensz vissza -szerinted az optikai törvényeket ismerve, egyáltalán lehetséges ilyen nagy távolságokból bolygókat megkülönböztetni a mellette ragyogó csillagtól? Úgy tudom, a földi távcsövek méretének a súlyuk szab határt, felbontóképességüknek meg elsősorban a légkör. A világűrben el lehet képzelni gigászi méretű tükröket, vagy -mint a rádiótávcsöveknél- több nagy távolságú tükörrel növelni a felbontást.
Előzmény: Dr. Lecter (68)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.03.16 0 0 68
Több tízezer fényév az az egész Galaxisnak egy jelentôs része.
Előzmény: V.László (67)
V.László Creative Commons License 2002.03.16 0 0 67
Azt ugye tudjuk, hogy rádió adásainkkal már jó néhány fényévnyi (évtizednyi) távolságban levő esetleg előforduló civilizációk számára akaratlanul is eláruljuk létezésünket, fejlettségünket, sőt szinte mindent az életünkről.
Az viszont új volt számomra, amit valahol a Neten böngészve olvastam: a tőlünk több tízezer fényévre levő, és nálunk alig fejlettebb civilizációk is könnyedén láthatják a bolygónkat.
(A világűrben szinte korlátlan méretű távcsövek építhetők!)
A bolygó színének az elemzéséből pedig hihetetlenül sok mindent meg lehet állapítani: víz, élet, milyen élet, stb. Egy dolog ebből azért még számomra is következik : ebben a képzeletbeli gömmbben ahol még láthatnak bennünket, valószínűleg nagyon sok csillag, ill. bolygórendszer van, amik között előfordulhat fejlett civilizációt hordozó is. Ha ezek kapcsolatot akarnak teremteni más civilizációkkal (mondjuk velünk), akkor nem kell vaktábn küldözgetni a rádióhullámaikat a kozmoszba, illetve végtelen sok helyről várni értelmes lények adását! Tulajdonképpen a bolygónk fénye, utóbbi időben rádió hullámaink fénysebességgel viszik az információt a külvilág számára létezésünkről. Ha távcsöveinkkel látnánk mi is a bolygókat, nagyon le tudnánk szűkíteni a vizsgált területet.

emp Creative Commons License 2002.03.16 0 0 66
szégyellem, de én sem kapcsoltam idáig, hogy ez a rőzsés anyóka
Előzmény: NevemTeve (65)
NevemTeve Creative Commons License 2002.03.16 0 0 65
jajj de OFF {
Ez egy eleg hires poen volt, naiv emberekre mondjak.
}
Na szoval, csekely ertelmu medvebocs letemre ugy tudom hogy a katonai fejlesztesek eleg titkosak szoknak lenni...
Előzmény: champman (61)
champman Creative Commons License 2002.03.15 0 0 64
Apropó Area51 (51-es körzet).
Valahol úgy kb fél éve azt olvastam, hogy az 51-es körzetet átköltöztették a hegykbe.

Ha ez történt, szerintem ésszerű lépés volt, hiszen szinte minden ember már kívülről fújja, hogy KB. mivel foglalkoznak ott.

Régebben ha jól tudom még a létezését is erősen titkolták, rá sem rakták a térképre, pedig az általam látott képek alapján a földfelszín felett is eléggé kiterjedt komplexum...

Előzmény: Törölt nick (63)
champman Creative Commons License 2002.03.15 0 0 61
Neved Teve (hehe)

Nem is tudtam hogy a champman királyfit jelent...
De hogy jön ez a kérdés ide?? :) [1985]

Előzmény: NevemTeve (60)
NevemTeve Creative Commons License 2002.03.15 0 0 60
Hat igen, qrva nagy ciki lenne, ha kiderulne hogy egy allam folytat titkos katonai kutatasokat(fejleszteseket) :-D
(Hany eves is vagy te, kiralyfi?)
Előzmény: champman (59)
champman Creative Commons License 2002.03.15 0 0 59
Sziasztok!

Én réggebben elég komolyan hittem a Roswell-ügyben.

Nemrégiben hallottam egy olyan verziót, ami az összeesküvés elméletet támasztja alá.

A lényege az, hogy ami lezuhant az nem FÖLDÖNKÍVÜLI Ufo volt, hanem földi gyártmány.
Talán éppen egy teszt közben történt valami, amitől meghibásodott a repülő. Az amerikai kormány pedig gőzerővel hajtott rá, hogy földönkívüli járműnek álcázza, nehogy az oroszok megsejtsenek valamit is.
Én ezt talán az eddigi leghihetőbbnek tartom, ugyanis ha a kormány fejével gondolkodunk, akkor mi jobb nekik, ha azt mondják, hogy az adófizetők pénzét olyan titkos kutatásokba ölik, amiről be sem számolnak nekik, VAGY, azt hogy igen, ez Ufo volt. (persze az utóbbit enyhén elködösítve, így még nagyobb lesz a csali).
A kormánynak van pénze, le tudta simán fizetni a parasztok, hogy ezt azt mondjanak.
Erről mi a véleményetek?

Egyébként meggyőződésem, hogy itt vannak valahol a közelünkben.

Ha pedig történt is kapcsolatfelvétel tényleg gázos lenne nagy dobra verni, mert ki tudja, hogy a földhöz ragadtak hogy reagálnának.

Előzmény: Törölt nick (54)
vingardium_leviosa Creative Commons License 2002.03.15 0 0 58
hell & bocsánat az <off>-ért,

Lockheed SR-71A Blackbird:

azért annyira talán nem gyökeres az eltérés pl. a kb. kortárs Mikojan-Gurjevics MiG-25 M elfogó vadászrepülőgéphez képest, amit kifejezetten a nagy előd ill. esetleg csak rajzasztalon realizált egyéb USAF pályázatok ellen fejlesztettek ki, és amely mindmáig birtokolja a sugárhajtású merevszárnyú repülőeszközök magassági világcsúcsát (37.650 m, Alekszandr Fedotov, 1977. aug. 31., Podmoszkovnoje, SzU, E-266 M).

a Blackbird max. sebessége asszem 3,31 Mach.

</off>

:vl

Előzmény: RIPityom (49)
jee_c Creative Commons License 2002.03.14 0 0 57
Nekem van egz videofileon egy űrben készített felvétel egy műhold pályára bocsátásáról (asszem shuttleből), amin odafigyel egy tárgy?, amely manőverez. Nem tűnt fake-nek, persze ki tudja..
Van egy másik amit az Apollóról filmeztek a Hold körül keringve, azon is látszik valami kiterjedéssel, és mintázattal bíró képződmény (ami a Hold takarásába is kerül, ha jól emlékszem)..

A régműltban is voltak ufo észlelések, sőt folyamatosan az emberi történelemben.

Amit a másik topikban kiszámoltunk, az nem használ "advanced" technológiát (pl. féregvezetékek, {vagy féreglyukak?} téridőt kihasználó megoldások), meg olyat sem, amit most még csak elképzelni sem tudunk. :)

Előzmény: pert1 (55)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.03.14 0 0 56
Marcel sohasem látott azelôtt neoprén-polietilén anyagot, pláne olyat, amelybôl akusztikus felderítésre tervezett ballont és radartükröt készítettek.
A Discovery Sci-Trek csatornán idônként adják azt a filmet, amelyi bemutatja mind a hatféle (!) verzióját az ufológusoknak, majd összehozza személyesen Charles Moore professzort, aki a katonai léggömbök fejlesztésén dolgozott Új Mexikóban és Irwin Newtont, aki a leleteket tanulmányozta Raymey ezredesnél (ahová Marcel ôrnagy küldte a cuccot).

Az is tény, hogy a területet lezárta a hadsereg, ezt nem indokolja egy lezuhant meteorológia ballon.

Valóban nem, az viszont igen, hogy attól tartottak, hogy szovjet katonai szerkezet maradványa, ami felderítô, vagy akár titkos fegyveres küldetésen járt arra.

Tegyük hozzá, hogy Roswell egy kis koszfészek volt a sivatag közepén, az UFO-biznisz viszont elég jól jövedelmez számukra.

Szóval számomra elég egyértelmű a sztori, persze mindenki higgyen abban, amiben akar.

Előzmény: Törölt nick (54)
pert1 Creative Commons License 2002.03.14 0 0 55
Ha jól emlékszem, az ufólátások 47 körül a hidegháború idején kezdodtek. Minha az egyik ilyen
ufópánikot bevallottan maguk az amerikai katonai hatóságok kezdeményezték volna egy balul sikerült
rakétakisérlet álcázására (talán épp a roswellit?). Amúgy meg az akkori idokben direkt kapóra is jött
a dolog Amerikában, akkoriban kezdodtek a kémrepülések és a rakétakisérletek, ezek álcázására jó
magyarázat volt. Ami az ufójelenségek leírását és a megfigyeléseket illeti, szvsz. semmi olyan
különlegesség nincs, amit a mai tecnikával laikus megfigyelo számára ne lehetne létrehozni (azaz
némi pénzbol lehetne ufót építeni, lehet hogy már titokban meg is tették, ez jó álcázás pl egy
radarvisszhang nélüli repülogépnek. A jugók által lelott láthatatlan repülo is eléggé ufószeruen
néz ki). Az is érdekes, hogy csak laikus cowbolyok, esetleg néhány foleg amator pilóta látta
oket, de pl nincs olyan felvétel amikor több katoani radarállomás beazonosította vola oket, vagy
pl valmi ürvelvétel, pedig nem hiszem hogy 1-2 méternél kisebbek lennének.

Ami meg az idegenek ide-oda repkedését illeti, egy mésik topikban számolgattuk, hogy mennyi
energia kell egy csillagközi ürrepüléshez, és az bizony elég sok, így nincs értelme állandóan
ide-oda repkedni. Itt a naprendszerben meg nemigen találtuk meg oket eddig.

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.14 0 0 54
Kedves Hozzászólók!

A roswelli eset az egyetlen UFO esemény, amit még én is hajlamos vagyok komolyan venni. Ennek pedig az az oka, hogy itt voltak tárgyi bizonyítékok is, bár ezeket azóta nem látta senki. A másik dolog, ami miatt nem egyértelmű az eset, az a kémelhárítással foglalkozó Marcel őrnagy nyilatkozata az újságoknak. Egyértelműen idegen jármű maradványaiként azonosítja a megtalált roncsokat. Az, hogy később minden bizonnyal a parancsnokai utasítására lefényképezteti magát a léggömb maradványokkal, az nem teszi meg nem történtté az újságíróknak adott első nyilatkozatát. Másrészt aki látta a fényképen Marcel őrnagy arckifejezését, az sokkal inkább egy bosszankodó de engedelmes embert lát a képen, mint egy olyat, aki hisz a léggömb történetben. Nem hiszem, hogy egy ilyen ember ne tudna megkülönböztetni egy léggömb maradványt egy UFO roncstól, és azt sem hiszem, hogy meggondolatlanul hülyét csinálna magából egy nyilatkozattal. Márpedig az első, újságokban megjelenő nyilatkozata tény, az Interneten is fellelhető a korabeli újság címoldalának fényképe. Az is tény, hogy a területet lezárta a hadsereg, ezt nem indokolja egy lezuhant meteorológia ballon.

De. És itt most jöjjenek az ellenérvek. Aki már látta az amerikaiak első rakéta fellövéseiről készült képeket, látta a felrobbant, eldőlt rakétákat, akkor, amikor az oroszok már fellőtték a szputnyikot, abban kialakulhat az az érzet, hogy az amerikaiak eléggé pancser módon fogtak hozzá az űrhajózáshoz. Nem hiszem, hogyha több mint egy évtizede akkor már a birtokukban lett volna egy idegen űrhajó, akkor leállnak kísérletezni ilyen amatőr rakétákkal. Az oroszokkal folytatott űrversenynek sem lett volna semmi értelme. Hát kit érdekelt volna akkor az, ha az oroszok szállnak le először a Holdon, ha az amerikaiknak meg olyan űrhajójuk lett volna, amivel a Galaxisban is utazhattak volna. Szóval nem életszerű az egész. Az 51-es körzet szigorú titkairól meg annyit, hogy ha az atombombát el tudták lopni az oroszok, akkor nem hiszem, hogy az 51-es körzetről ne tudták volna már kideríteni, hogy mondjuk egy idegen űrhajót őriznek ott.

Általában az egész UFO kérdéssel az a bajom, hogy túlságosan nagy az ellentét a két oldal hívei között. Az UFO hívők ezerszámra számolnak be a találkozásokról, észlelésekről, míg azok a tudósok, akik a kapcsolatfelvétellel próbálkoznak csak néma világűrt találnak. Ez a két dolog egyszerre nem létezhet, valaki nem mond igazat.

Filburt Creative Commons License 2002.03.14 0 0 53
Ha mar igy benne vagytok a temaban, itt van egy 'kicsit' regi levelezes par reszlete. Tegnap talaltam oket.

A ket link osszefugg, ez az elso, ez pedig a masodik.

Kivancsi vagyok a velemenyetekre, hogy mennyire lehet ez kamu vagy nem.....

Filburt

Dr. Lecter Creative Commons License 2002.03.14 0 0 52
arra.
Előzmény: jee_c (51)
jee_c Creative Commons License 2002.03.14 0 0 51
A meteorológiai ballonra gondolsz, amit rögtön az eset után fényképeztek a sajtónak?
Előzmény: Dr. Lecter (50)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.03.14 0 0 50
Feltételezem, hogy a roosevelti baleseten a roswelli esetet értetted, de nem biztos, mivel a dátumok egyezését hozod fel. Tényleg: mi is ez a dátum szerinted?
A roswelli dolog viszont azóta egyértelműen tisztázott, az összeesküvés-hívôk persze ezt szeretik nem tudomásul venni.

Egy legalább annyira hihetô változat: a híres 51-es körzetet azért ôrzik annyira, mert itt folytak/folynak a titokban tartandó kísérletek. Ezek azonban nem UFO-technológiára épülnek, hanem a például emberek találnak fel és építenek új és új dolgokat, bármennyire hihetetlennek hangozzék is, hogy emberek a saját fejükbôl kiindulva is képesek újat kitalálni.

Ráadásul a valódi és olykor óhatatlanul látványos repülési kísérletekrôl kiválóan el lehet terelni a figyelmet, ha elhíreszteljük, hogy itt egy szupertitkos UFO-bázis van, foglalkozzon inkább azzal a nagyérdemű.

Előzmény: RIPityom (49)
RIPityom Creative Commons License 2002.03.14 0 0 49
Kedves hozzászólók!

Az (Alfa-)Holdbázis programhoz nem is szólnék hozzá. Szerintem teljesen nyilvánvaló, hogy a politikai indítatású űrpogram miért szenvedett drasztikus költségkeret csökkenést. Más volna a helyzet, ha Kína a következő 5éves tervben kutatóállomást szeretne létrehozni a Hold „láthatatlan” oldalán… addig azonban az űrkutatás mostohagyerek marad, akárcsak más kutatási irányzatok, melyek akár sokkal húsbavágóbbak is a mindennapi életben (rák, AIDS).

Hanem,
az UFO témáról: kiran kolléga felrója például a pilóták hozzáállását. Amennyire én sejteni vélem, a pilóták minden bizonnyal kötelesek beszámolni az efféle élményeikről. Máskérdés, hogy szakmailag (stressz-tűrés/szellemi állapot) megkérdőjelezhető az a pilóta, aki hallucionál(?) különböző be nem azonosítható eseményeket. Ha pedig a teljes személyzet szemtanuja egy efféle eseménynek, ami mondjuk kiértékelhető részleteket is tartalmaz, az (hála a paranoiámnak :) mindenbizonnyal 7pecsétes titokká válik.
A polgári lakosság felvételei, mert vannak… vagy filmtársaságok(?) vásárolják meg, exclusive jogokkal – aztán vagy készül belőle egy $20 költségvetésű based on a true story, és/vagy a feledés(?) homályába merül.
Egy valami bizonyos:
a katonai fejlesztés kifejezetten érdekelt az esetleges idegen-technológiai információ-morzsákra. Teljesen újszerű megközelítési módszerek pattanhatnak így ki ihlet gyanánt a kutatók fejéből, az idegen-múzsa csókja nyomán… S amennyire én tudom, Kedves Holden, az 51es körzet őrzését elég komolyan vették/veszik. Szerintem bizony megoldható, ha a nemzetbiztonsági szakértők úgy itélik meg, hogy ha valamiből komoly katonai előny származhat, akkor az igen komoly vesztegzár alá kerüljön, a nyilvánosság totális kivonásával. Akár.

A kapcsolatfelvétel,
pedig szerintem, de ezt gondolom nem csak én hiszem így, addig nem fog megtörténni, míg mi el nem jutunk más civilizációkig. Az bizonyos, hogy gyökeresen új felfedezésekre van szükség. És azt is gondolom, sok idő fog még addig eltelni; talán az emberiség képes etikailag is sokat fejlődni odáig… s talán, ha szerencsénk van, a minket figyelő/őrző idegen civilizáció(k) igen óvatos cseppekben porciózzák az ehhez szükséges tudást, mintegy a példa kedvéért „véletlen” UFO balesetnek álcázva.

Nos,
legvégül pedig kérlek nézzétek el nekem, hogy a rossz-nyelvek szerint a végsebesség nélküli, ám Mach3 -ban maximált, UFO technológiára épített
SR-71 –es repülőgép képeivel bombázzalak Benneteket. Lehetséges, hogy csakugyan véletlen a roosevelti baleset és az említett típus kifejlesztési dátumának egyezése… de az biztos, hogy gyökeresen eltér ennek a modellnek a kiképzése, az addigi repülőgépekéhez képest:

SR-71 - Taxi on Ramp with Engines

SR-71 - Taxi on Ramp with Engines


RiP

torrente Creative Commons License 2002.03.05 0 0 48
Kedves Holden!

Van benne igazság amit írsz,de én másképp látom ezt a vallás dolgot.Sok-sok csúnya dolog történt régebben azért mert valaki mást állított mint ami a Bibliában van.Na mindegy ezen ne vesszünk össze,te így látod,én amúgy.

Viszont:
" Részemről luxusnak tartanám egy ekkora Világegyetem létezését egyetlen Föld kedvéért "
Ez egy jó felvetés.
Ezen már én is gondolkodtam.DE mi van ha MI(emberek) vagyunk az elsők.Ha mi vagyunk a legfejlettebbek az univerzumban.Viszont ez ellentmond a sok Ufo észlelésnek.

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.01 0 0 47
Kedves Torrente!

Nem látom, hogy az idegen élőlények létezése miért mondana ellent a vallás tanításainak. A Biblia semmi olyasmit nem állít, hogy az ember lenne az egyetlen teremtett intelligens,tudatos élőlény. Abból, hogy a Bibliában nincsen explicite benne, hogy az Univerzum más tájain is élnek élőlények, még nem következik ezek létezésének tagadása. Részemről luxusnak tartanám egy ekkora Világegyetem létezését egyetlen Föld kedvéért (persze ez nem bizonyít semmit).

A kapcsolatfelvételről: ezt illetően meglehetősen szkeptikus vagyok. Ha az állatokkal történő kapcsolat milyenségét vizsgáljuk, az sokkal inkább érzelmi, ösztönös, mint tudatos. Lehet, hogy az idegenekkel való kapcsolat alapja sem a matematika lenne, hanem valami egészen más, talán feléledne bennünk valami közös, misztikus kozmikus ösztön, és ezt sokkal jobban használhatnánk, mint a számokat, vagy a szavakat. Persze az így átadható információ milyensége is más lenne, hiszen nehéz lehet a relativitás elméletről eszmét cserélni érzelmek segítségével.

Előzmény: torrente (40)
Barabol Creative Commons License 2002.02.22 0 0 46
Ahogy gondoltam: amig nincs kommunikacios program, addig nincs kapcsolatfelvetel :)
Előzmény: jee_c (45)
jee_c Creative Commons License 2002.02.20 0 0 45
Namég1ccer:

A válasz már érkezik.

:))

Előzmény: jee_c (44)
jee_c Creative Commons License 2002.02.20 0 0 44
A már érkezik..

:)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!