Keresés

Részletes keresés

Tzp Creative Commons License 2002.02.17 0 0 17
Egyszeru, azzal, hogy felvennenk veunk a kapcsolatot, mar befolyasolnak a civilizacionk fejlodeset. Persze ha ertelmesek a lenyek, akkor ezert nem vennek fel velunk a kapcsolatot.
Előzmény: Barabol (13)
Pithecus Creative Commons License 2002.02.15 0 0 16
Nem találtak értelmes lényt a bolygón.
Előzmény: Barabol (13)
Barabol Creative Commons License 2002.02.15 0 0 15
Es ha egyszeruen a kozos nyelv hianya?
Előzmény: Dr. Lecter (14)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.02.15 0 0 14
Pl. karanténban vagyunk egyelôre.
Előzmény: Barabol (13)
Barabol Creative Commons License 2002.02.15 0 0 13
Mit gondoltok a kovetkezo kerdesrol?

Tetelezzuk fel, hogy vannak "UFO"-k. Pl. olyan szinten, mint ahogyan a Kapcsolat cimu film mutatta. Meg azt is tetelezzuk fel, hogy akar ide is tudnak jonni, sot mondjuk ide is jonnek.

Vajon ebben az esetben (mert ugye csak felteteleztuk a dolgokat), tehat ebben az esetben mik lehetnek azok az okok, amiert nem veszik fel velunk (marmint emberiseg szinten) a kapcsolatot?

conSalves Creative Commons License 2001.02.06 0 0 12
Azert nem kell ennyire viszakozni. A Holdon van viz (lasd Clementine) es tobbek kozt egy-ket ertekes anyag. Pl a helium3 izotopok, amibol tobb millio tonna van a felszini retegbe beagyazodva. Errol csak annyit, hogy a jelenlegi tech. szintunkon a He3-t nagyon szuperul tudjuk hasznositani az eromuvekben. Az az par tonna, amit egy ursiklo cseppfolyos formaban haza tudna szallitani a raktereben az USA 1 evi eneriaszuksegletet tudna fedezni. Ja, s pluszban meg hozzajon, hogy a He3 felhasznalasa nem szennyezi a kornyezetet.

conSalves

Nagybivaly Creative Commons License 2001.02.05 0 0 11
basszus. nem tettem linkbe, bocs.
Nagybivaly Creative Commons License 2001.02.05 0 0 10
szerintem egyik lgejobb lap:
www.earthstation1.com
LamaXX Creative Commons License 2001.01.05 0 0 9
Embert azért tök gáz a Holdra küldeni, mert neki levegő kell. Megfelelő hőmérséklet kell. TUTI biztonság kell (NAGYON nagy politikai gebasz, ha meghal). Kaja kell. Pia kell. Néha ürit, amit nem visel el az űrhajóban. Nem visel el 5-10 g-nél többet.

Akkor is vissza kell hozni, ha csak a visszahozás többe kerül, mint amennyit ő az unokáiig egész életében keresni fog (pedig nem keres rosszul).

Egy ember helyére szerintem minimum, hogy több mázsa hasznos teher is befér. Ami ráadásul ott is maradhat a Holdon, visszafele elég, ha csak rádiójelek jönnek a mérési eredményekről.

Szóval szerintem ember azért nem megy a Holdra manapság, mert gépekkel sokkal jobban meg lehet csinálni ugyanazt, amit az ember tenne.

Az, hogy megbeszélés van az ufókkal, már csak azért sem tartom valószinűnek, mert kutatóhajók azért sorozatosan szálldogállnak arrafele, meg vannak tervek egy holdbázis épitésére is, meg hasonlók...

Stocker Creative Commons License 2001.01.05 0 0 8
Ha UFO-t akarsz látni, menj el Gyurcsok Józsihoz, biztosan tartogat néhányat a spájzban.
Előzmény: BRUNO (-)
Dr. Lecter Creative Commons License 2001.01.04 0 0 7
Egyáltalán nem maradt abba a holdkutatás.

Csak egy példa:

Clementine

Ismerôsöd mit talált a holdkôzetben?

Előzmény: BRUNO (6)
BRUNO Creative Commons License 2001.01.04 0 0 6
Nem hiszem, hogy mennék a Holdra. Félek. :)
Csupán az érdekel, hogy miért maradt abba olyan hirtelen a Holdkutatás.
Ez pont olyan, mintha találnának egy új földrészt, kitennék a zászlót, oszt annyi. (Ja, hoznának egy követ. Egyébként egy ismerôsöm azt mondta, hogy a lehozott holdkôzet tartalmazott olyan anyagokat, amikrôl a földi tudósok azt sem tudják, hogy micsoda... de lehet, hogy ez csak kamu)

Vagy épp olyan, mintha RPG-znél a gépeden, és az egyik helységbe csak bekukkantanál, aztán nem mennél be. Lehet, hogy ott a kulcs, ami a kijáratot nyitja...

Ha mennék is, azért, hogy megbizonyosodjak: nincs ott semmi és senki. Vagy hogy biztosan megbizonyosodjak, hogy nem érdemes oda tovább visszajárni, letelepedni. És ez nem a biztonsági játékos szerep, mert szerintem ez a "nézzünk szét a világűrben" túl nagy játszma ahhoz, hogy csak ilyen félvállról kezeljük... Nem?

Üdv: BRUNO


Előzmény: tüzes fal (5)
tüzes fal Creative Commons License 2001.01.04 0 0 5
Szerintem azért nem létesítenek bázist a Holdon,
mert nem lenne kifizetődő.
Mit lehetne találni a holdon, ami itt nincs meg
sokkal olcsóbban?
Ha majd szorítani kezd a cipő /foszilis energiahordozók kimerülése/ és muszáj lesz más gazdaságos energiahordozók kutatásába belekezdeni, akkor talán.
Ha jól tudom, találtak jeget a holdon, és igy elképzelhető lenne egy bázis felállitása.
A jégből lehetne hidrogént nyerni, amivel vissza lehetne jönni a földre.De lehetne vizet, és oxigént is fejleszteni.
Esetleg ha találnának ott valamilyen fémeket amit érdemes lenne kibányászni, akkor lehet hogy tennének oda embereket.
Kutatóállomást már most tudnának szerintem késziteni , amivel tanulmányozhatnának dolgokat.
Nem is feltétlen ember lakta bázisnak kéne lennie.

Te Bruno miért menél a holdra?

BRUNO Creative Commons License 2001.01.04 0 0 4

Kösz a hozzászólást. Tényleg.
OK.
A terraformálásnál egy kicsit elôreszaladtam, belátom. Engem csak igazán az érdekel, hogy elég-e nekünk, hogy a Holdon kábé egy négyzetkilométernyi területet vizsgáltunk meg (és azt sem túl alaposan...). Elég nekünk két fénykép a Hold túloldaláról?
Elég nekünk, hogy messzirôl nézegetjük a Hold felszínét? És nem nézünk be alá?
Ugyanúgy, ahogy én, Te sem tudhatod mi van ott. Lehet, hogy olyan ásványok, amit igenis érdemes kibányászni. Lehet, hogy olyan leletek, amelyek segítenek megérteni, hogy hogyan keletkezett az élet... (hú, ez nagyon súlyos, na mindegy)

Szóval, szerintem sok indok van, amiért igenis érdemes még visszanézni a Holdra. És hogy a topicnál maradjak (lehet, hogy ezt az egészet át kéne tenni a Holdas anyagokhoz...) lehet, hogy az idegenek a Holdon vannak. Nem? Amíg oda nem megyünk és nem nézünk körül alaposan, addig ezt sem tudhatjuk...

Üdv: BRUNO

LamaXX Creative Commons License 2001.01.04 0 0 3
A Holdra most is föl lehetne menni, csak nincs miért. Embertelen pénzekbe kerülne. Akkor, 69ben még embertelenebb pénzekbe került, de akkor volt egy plusz hajtóerő: meg kellett mutatni az amerikai, CCCP, valamint földlakó állampolgároknak, hogy az USA, meg a kapitalizmus jobb, mint a CCCP, meg a szocializmus. (Nem véletlen, hogy a CCCP összeomlása után töredékére csökkent a NASA apanázsa).

Ez a szöveg, hogy "terraformálás elméletben létezik", szerintem orbitális ;-) badarság. És még enyhe voltam. Az élet nem Master of Orion 2. (Még :) )

Teljesen lehetetlen a közeli néhány évtizedben (sőt szerintem még a mi életünkben is az lesz sajna :( ) hogy a túlnépesedés problémájának reális megoldása legyen a fölös népesség Holdra költöztetése. Egyelőre még az is a megoldhatóság határán lenne, ha például párszázmillió embert csak itt a Földön, egyik kontinensről a másikra kéne mozgatni viszonylag rövid idő alatt.

Jelen pillanatban a nagy meccs az űrkutatásban baromira nem látványos, de ugyanolyan létfontosságú az emberiség hosszútávú jövője szempontjából: az OLCSÓ űrutazás kifejlesztéséért folyik. Erre van igény (jó sok műhold van, amit jó sokan jó olcsón fel akarnak juttatni Föld körüli pályára).

Van szó egyébként újabb Holdramászkálásokról is, bár most a Mars a soros (ott ugyebár még nem járt ember). De (szerintem) korántsem biztos még, hogy egyáltalán már megszületett az az ember, aki majd először a Marsra fog lépni.

Sokat fog lenditeni a dolgon, ha sikerül valamiféle nukleáris hajtóművet kifejleszteni. Én azt gondolom, hogy a vegyi hajtóanyagok határa kb a Holdig terjed.

BRUNO Creative Commons License 2001.01.04 0 0 2
Kedves Nevem Teve,

Igazad van, a Holdon dics víz, levegô, busz, meg a pizza is kihűl mire odaér, de itt inkább arra gondoltam, hogy ez lassan már lehetne, de nem tervezik. Ugye a terraformálás már létezik - elméletben - úgyhogy ideje lenne kipróbálni a gyakorlatban is. Arról nem is szólva, hogy a Hold remek kis hely lehetne, hogy onnan tovább induljunk a nagy univerzumba.

Hogy a pénz hiánya - pontosabban a befektetôk hiánya - okozza ez? (ezt most említette itt valaki)
Nem hinném. Akinek van erre pénze, az nem 5 években gondolkodik. Bányászat, üdülés, kísérleti laborok, stb. Amit csak el tudsz képzelni.
Az elôzô hozzászólásomban meg arra gondoltam, hogy a Hold talán már foglalt. Valakik (na, jó mondjam már ki: egy idegen civilizáció) már telepet létesítettek ottan, oszt megállapodtak velünk - perszem nem velem, meg Veled -, hogy mostan hagyjuk mán egy kicsit békén ôket a Holdon.

Üdv: BRUNO

NevemTeve Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1
"Jelen pillanatban az foglalkoztat leginkább, hogy miért nem vagyunk már a Holdon? Harmic éve jártunk ott, azóta már a technika annyit fejlôdött, hogy simán lehetne már ott egy-két bázisunk. Vagy valami más a bibi?
Megelôztek bennünket? Vagy ott vagyunk (mi emberek), csak (mi kis emberek) nem tudunk róla?
Nincs ott semmi érdekes?
"
Te szeretnél a Holdon lakni ?! Nincs víz, nincs levegő, kb tízévente járna az űrhajó... nem lenne keresett munkahely...
Előzmény: BRUNO (-)
tüzes fal Creative Commons License 2001.01.04 0 0 0
Nekem volt egy ufo élményem.
A multkor az ablakon berefült egy 0 alaku tárgy és leszállt a 0 modem kábelemre.
Kilépett belőle 2 kis 0 azután felébredtem :(
;)
nulláztam :)
BRUNO Creative Commons License 2001.01.03 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Gondoltam indítok egy topicot, amely azokkal a kérdésekkel foglalkozik, amire én nem tudom a választ. Remélem valaki tud majd segíteni.
Jelen pillanatban az foglalkoztat leginkább, hogy miért nem vagyunk már a Holdon? Harmic éve jártunk ott, azóta már a technika annyit fejlôdött, hogy simán lehetne már ott egy-két bázisunk. Vagy valami más a bibi?
Megelôztek bennünket? Vagy ott vagyunk (mi emberek), csak (mi kis emberek) nem tudunk róla?
Nincs ott semmi érdekes?
Hááát...
Aki tud valamilyen logikus vagy illogikusnak tűnô, de elképzelhetô választ, az segítsen!
Na, de a topic címe elsôsorban az UFO-k. Most akkor vannak (leszögezem: szerintem vannak) vagy az egész csak paranoia (és én is az vagyok, ezt is elismerem...de ki nem az,ugye)?
Szerencsére nekem még nem volt UFO élményem (ez ugye azt jelenti, hogy majd frászt kapok tôlük), de szívesen olvasom/olvasnám mások beszámolóit.
Ugyhogy, mindent bele emberek, írjatok valami érdekeset!
Ja, bocs, mégvalami: ha bármi olyan kérdésetek,feltételezésetek, gondolatotok, észrevételetek van (és nem offtopic, ofkórsz), ami ezzel kapcsolatos plíz írjátok meg. Egy embert biztos érdekelni fog. :)
BUÉK mindenkinek, aki ide téved.
Bruno

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!