A még a motorvezérlő nincs módosítva a
Mai autókon addig teljesítmény növekedést
Ne várjon senki pl.100 LE mocibol nem lesz 110LE
Akármit öntünk bele. Nekem ez a véleményem
Szerintem a kisebb fogyasztást és a teljesítmény növekedést csak akkor lehet érezni, ha 30-40eft értékben volt a kocsiban 5ft-os és abból vettél ilyen "hatásfokozót" és 100kg-al könnyebb lett a kocsid és sok ezer forinttal meg a pénztárcád. :D
??????? Persze lehet hogy en vagyok a hulye... :-(((
El meg itt valaki?
A bronz-olom okossag velemenyem szerint nem koptatja el a huvelyt, vagy a gyuruket. Mivel igen puha femekrol van szo, ezert valoszinubb, hogy be fognak diffundalodni a feluletbe. (Jol emlekszem erre a szora?) Szarra kopott motorral valszeg nem fognak csodat tenni, de egy atlagos motornak talan meg segithetnek elettartam novekedni.
A Restore-al kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Ar/teljesitmeny aranyban ki a jobb a Metabond vs. Restore versenyben?
Eszem ágában sincs meggyőzni téged, csak nem szeretem, ha általánosítanak és keverik a szezont a fazonnal. A Metabond nem érdemli meg, hogy negatívan nyilatkozzanak róla. Egyébbként a Metabond pont az az adalék amelyik nem reklámoz az ATV-n kívül sehol. Ott sem TVshop jelleggel, hanem mint az AutoMánia szponzoraként.
Amúgy, ha láttad már személyesen a gépes tesztet akkor nem tudom miről kell még meggyőzni téged?
Stone, nem hinném, hogy az embered autója az adaléktól ment volna tönkre! Egyébbként érvényes garancia van rá, amennyiben igazolhatóan az adalék okozta a hibát a Metabond téríti a kárt!
Stone!
A Metabond nem képez filmet, nem szorítja ki az olajat, mert magát a fémet változtatja meg! (Akkor viszont szar volt az olaj és peche volt a hapsinak, ha pont olyan vegyület képződött a felületen, amire pont az az olaj nem tapadt...)
johnblow!
Azt se felejtsd el, hogy az olajcégek együttműködnek az autógyárakkal! Ha megnő az olajcsereperiódus, és ehhez nem kell k. drága olaj, az nem jó! Ha egy benzines motor 500ekm-t is elmegy generál nélkül, az se kifizetődő!
Ez a Metabond csodákra is képes. Volt egy alkalmazottam, XR3as Forddal járt, gondolta, ad egy kis extrát a gépnek, beledöntötték, majd egy hónapon belül kikettyent a motorja. Teljesen besültek a hajtókarcsapágyak, elreccsent a hajtókar, henger szétütve. A szerelő valami olyat mondott, hogy a löttyel felvitt réteg kiszorította az olajfilmet a csapágyból, szárazon futott a cucc, amíg be nem fékezett..
Mint már mondottam volt, nem kételkedem a pozitív tapasztalatokban. Én amiket eddig a Metabondról hallottam, tapasztaltam, olvastam, azokat osztottam meg veletek. Én még a Hungarocamiont is elhiszem.
De azért azt még mindig nem nagyon tudom megérteni, hogy ha ezekben az adalélkokban olyan nagy lehetőségek vannak, akkor miért nem a nagy olajipari multik gyártják, forgalmazzák. Valahogy ezek a csodaszerek mindig úgy kerülnek hírdetésre a pl. TV-Shopnban, hogy "csak_most_hatalmas árengedménnyel, akcióban, ajándék akármivel, kettőtfizet_hármat_kap, stb".
A világ legnagyobb olajos cégeinek szinte korlátlan mind anyagi, mind technikai lehetőségeik vannak arra, hogy akár a saját motorolajaihoz, akár + adalékban kifejlesszenek hasonló élettartam-növelő készítményeket. De nem nagyon teszik. Miért? Miért csak a noname bt-kft-ltd-GmbH cégek hozzák az űrkutatásból ezeket a csodaszereket?
Összegezve: Én pont abban a peches helyzetben vagyok, hogy eddig csak negatív (mondjuk lehet, hogy nem csak negatív, de pozitív sosem) tapasztalatok birtokába jutottam a témával kapcsolatban. De meggyőzhető vagyok.
Pszihoszomatikus javulásról hallottam már és tapasztaltam is. Szívesen megmutatnám neked az én tempómat, de most már egy másik autóm van ami még beállítási problémákkal küszködik, Így kedvező fogyasztási adatokról még nem tudok beszámolni.
Egyébbként a Metabond nem fogyasztáscsökkentő vagy teljesítménynövelő adalék. Ezek csak mellékhatások. A lényeg a súrlódáscsökkentés és a kopásállóság növelése.
Egyébként a Hungarocamion-nál volt tesztelve a Metabond 350-es merciken. A kezeletlen kamionoknál 1.000.000 Km-nél csapágyazás volt szükséges. (+ - 100.000 Km) A kezeltek még 1.500.000 Km-nél is vígan futottak, míg el nem adták őket. Vagyis sokkal!!! tartósabbak lettek!
Ez a lényeg benne!
Még elárulom neked azt is,hogy majdnem az összes rallys használja.
Fogyasztáscsökkentésre az üzemanyagadalék szolgál nagy sikerrel.
Ja! és végképp nem kompressziónövelésre való! Kopott motorokba valóban nem jó.
Valóban ne akard a tizenX éves amcsi autód értékeit egy Japán vagy európaival összehasonlítani. A nyolcvanas években az amerikai autó / motor -gyártás minőségileg a csapnivalónál is rosszabb volt. SZVSZ ezek az értékek 9,5 -9,3- 9,9 még mindig jobb mint az elvárható a Te kocsidtól.
Akkora motornál mint corvette már a szelepszár mellett elsüvítő gáz is jelentősen növeli a kartergázt, nem beszélve hogy nagyobb lökettérfogat esetén, azonos kompresszióveszteség mellett is több a kartergáz. Szóval felesleges EU vagy japcsi géphez hasonlítani az amcsi gépek kertergázosságát, saját kategóriájában hasonlítsd össze.
KARTER!
ganxstaeknak ehhez semmi koze:)))
ne erezd magad kiokitva, ez egy kis topic, senki elott nem egtel be.
de ha ezt egy komolyabb helyen irtad volna, szerintem lenyomattak volna veled
10 fekvotamaszt.:)))
"Ja, van még ENGINE RESTORE ami bronz/ólom adalékkal elvileg visszaállítja a kompressziót, de én max. a fűnyírómba tenném, az amúgy is kartergázos... "
Mastol is lehet tul nagy a kartelgaz, mint a kompresszio hianyatol??
En most mertem, es minden hengerben 9.5 volt, egyben 9.3, egyben 9,9, viszont kartelgaz, mint az allat....viszont olaj nem fogy eszrevehetoen...
??????
Udv.:B.korVette
Ui.:azaz biztosan fogy, de nekem nem volt sosem feltuno...
daewoofan!
neked mik nem jutnak eszedbe?:)))
rajongasod targya meg szinte vadi uj, te meg ilyeneket kerdezel?
komolyra forditva a szot, csodaszerek vannak, mi szerelok csak MEZnek csufoljuk oket.
ideig oraig mukodnek, de az nem megoldas egy beteg motorra.
a jo olaj, az viszont szamit!
0-40 sem rossz, de a csucs az RS a Castroltol.
komoly (es foleg szerzodestol mentes) helyeken csak azt ajanljak, ha jot akarsz a motorodnak.
nem csak a komoly igenybevetelhez, a hetkoznapi autozashoz is megfelelo, csak eppen draga szer.
de megeri!
Üdv,
Én egy kicsit azért meg vagyok lepődve. (DE nem kételkedem a történeteitekben!) Nekünk még 1988-ban volt egy Dacia csodánk. Akkor jött be a Metabond is. Az Apám -hallva a sok történetet a csodadaalékról- kipróbálta. De a mi tapasztalataink szerint nem volt semmi érezhető változás. Én úgy gondolom, hogy a fogyasztáscsökkenés, a teljesítménynövelés és egyéb tapasztalatok inkább pszichés alapon keltkeznek. Nagyon hinni akar benne az ember és ezért kevésbé nyomja a gázt, az autó jobban fogyaszt. Stb.
Az előbb említettem, hogy dolgoztam egy Volán vállalatnán egy darbig ott semmilyen paraméteren mérhető javulás nem volt egyik adalékban sem!!!!
És én ezt hiszem el. Ugyanis ezek dokumentált mérések voltak, nem az érzésekre hagyatkoztak.
A másik: Vannak valóban kopresszió javító adalékok, amik mindenféle szemcsét tartalmaznak. Azonban ne feledjük, hogy a komressziót lehet,hogy növeli a sok szemcse, de rohamosan tovább koptatja a motort. Kvázi olaj helyett egyéb fémes anyagok fogják a "réseket betömni".
Ugye érthető mire gondolok? Kicsit durván fogalmazva öntsél egy kis homokot az olajba, a kopressziód lehet hogy megugrik, de a motornak annyi.
Már le se mertem írni (mert kiröhögtök), de az én autóm most télen másfél literrel kevesebbet fogyaszt a 0W/40-es olajjal (10W/40 volt benne eddig). Szóval 11,5 helyett 10.
Valóban. A jó olaj sokat jelent. Viszont én nem csak a gépes tesztet láttam, hanem saját tapasztalatom is van. Pl.: finomabb járás, kisebb fogyasztás (jelentősen!! 1-2 L), valóban nagyobb üzembiztonság (erről sok történetem van).
Az olajgyártók az additívok hozzáadását tiltják. A korszerű adalékok semmilyen befolyással nincsenek az olajokra. Mint a Metabond.
Azok az adalékok amiket úgy hirdetnek, hogy kopott motorokat feljavítják azok szerintem is kamuk és, ha működnek is csak az első olajcseréig. Éppen ezért átverés. Ilyen volt (van) a Wynns kartergázcsökkentő adaléka is.
Szerintem, ha egy adalékkal növelni tudjuk a teljesítményt, csökkenteni a fogyasztást és a terhelések csökkenése miett növelni a motorolaj futásteljesítményét akkor megéri használni. Főleg, ha mindezzel még spórolunk is.
1-2 adat: 2500-as Diesel Citroën CX, a 4-es úton 120-140 + város dinamikusan, nyáron 6.5 L\100Km. Olajfogyasztás szinte nulla. A motor dinamizmusa felér egy kisebb benzinesével. ( turbo diesel-t is legyorsultam vele 100-ig).
Én csak ajánlani tudom mindenkinek!
Hát, a Metabond az egyetlen, ami nem az olajat cseszteti, hanem a felületet nemesíti (prop.)
Ja, van még ENGINE RESTORE ami bronz/ólom adalékkal elvileg visszaállítja a kompressziót, de én max. a fűnyírómba tenném, az amúgy is kartergázos...
Télen valóban jobb lehet a kevésbbé viszkózus szintetikus olaj, de kopott motornál egyszerűen az olaj is tömít, ha eléggé viszkózus (sűrű).
Üdv,
Én nem hiszek semmiféle adalékban sem. Láttam én is azokat a vevővakító előadásokat, kisfilmeket ahol mínusz ezefokos hidegben olaj nélkül egy csepp csodaadléktól pöccenésre indult a motor, vagy ahol egy csepp csodadaléktól tonnákal lehetett terhelni különféle forgó / surlódó fémeket stb.
Ezek ha nem kamuk, akkor is csak extrém követelmények mellett fejtik ki a hatásukat, hétköznapi használat során inkább csak ártanak, mert nem tudja a motorolaj kifejteni a saját jó tulajdonságait, mivel mindenféle szar adalékkal keveri a félrevezetett vásárló.
Egyébként egyik nagy magyar Volán vállalat végigtesztelte az összes adalékot, amit nálunk kapni lehetett, és a legjobb eredmény is az volt, ha nem ártott semmit. (ezt attól tudom aki végezte a kísérleteket. Nem innen-onnan hallott pletyka.)
A másik pedig, nem mindig előnyös a full syn. motorolaj. Télen bizonyos autókban én is ezt használom a viszkozitás értékek miatt, de nyári melegben szerintem inkább árt egy régi motornál. Ezért minden nyár előtt visszateszem bele az előírt -esetemben- félszint. olajat.
Azt az olajat tedd a kocsidba amit a gyár előír! Egy használt, kopott motorba többet ártasz a full szintetikus olajal, mintha egy szar ásványi olajat tennél. ( saját tapasztalatom, volt egy 400-as mocim, 10 és volt. Ha nem a legegyszerűbb shell ásványi olajat tettem bele, hanem a puccos szintetikus, akkor úgy kopogtak a főtengelycsapágyaim mint a kereplő. Egyszerűen a szintetikus olaj nagyobb viszkozitása miatt a siklócsapágyakból "kifolyt" az olaj és így a fémes felületek érintkeztek. De ha az előírt olajat tettem bele sehogy sem lehetett hallani a problémát.)
Adalék passz, csak az nem tetszik benne, hogy az autógyártók és motorolajgyártók is gyakorlatilag tiltják az utólagos adalékokat.
Viszont a 0W/40-es olajat elképesztően megérzi az autóm, szóval azt 1x érdemes kipróbálni.
Picit kevesebbet fogyaszt, hidegen élénkebb, szerintem picit erősebb is lett.