Szilveszter éjszakáján Oroszlányban Skoda Felicsita rendőrautó kék fénnyel + szirénával 40-el halad. A benne ülő 3 egyenruhás suhanc meg dobálja a petárdát. Hja, a lefoglalt készletekből könnyü, nem?
Legutóbb esküvőről, ahol tanú voltam (hát igen egy pohár pezsgőt ittam pár órával az eset elött)
hazaszállítottam a nagyszülőket, mikor is megállított a yard. Le akartak húzni pénzzel, mindenféle fenyegetőzés mellett, de sajnos nem volt nálam (hát elég idióta voltam). Erre bepöccentek, de szerintem azért nem vittek be, mert még kaszálni akartak (szombat) éjjel.
Ezután csak annyit mondott a rendőr:Ha meglátom, hogy beszász, és elővesze' pénzt, rárakom a bilincse' a kezedre vesztegetési kisérleté'!!!!!.
Én sem szeretem a rendőröket, de mostanában furcsa tapasztalatom van velük. Kb 9 hónappal ezelőtt lefestették a kocsimat egy egyedi sárga-kék-stb. mintára, és azóta kifejezetten rendesek velem a rendőrök. Volt már lejárt zöldkártya, kopott gumi, hangos kipufogó, vadulás a Váci úton, stb. és végül mindig elengedtek, normálisak voltak, társalogtak, poénkodtak. Mindösze egy alkalom volt amikor feljelentettek, de az tényleg nagyon szélsőséges volt, éjszaka Hatvanban lámpa nélküli rallyautót húztunk, nem volt nálam személyi, és a járőrt a rendörfőnök személyesen küldte utánunk, de ezt is megusztam egy 100.000 Ft-os bírsággal, aminek a kifizetésétől eltekintettek :)
Nemrég, hétvégi bevásárláskor láttunk egy "elgondolkodtató esetet". A 31-es főúton egy kereszteződés előtt ellenőrizgettek a yardok (mi az út mentén levő bolt parkolójából álltunk ki éppen). Jött a rendőrök felé egy ezüstmetál Mercedes C, kb 70km/h-val csikorgó kerekekkel befordult a rendőröktől pár méterre a keresztedződésbe és elporzott - vagy 90-el. A csalódott közeg, látván nem sikerült megállítania a Mercedest (aki szerintem észre sem vette) inkább megállított egy szerencsétlen Ford Fiestát - benne a család+gyerekek+ezer csomag, szemmel láthatólag a hétvégi telkükre mentek....
Aki hallotta a Roxy rádió egyik bejátszását: "Menjenek már tovább! Fennforgás van!" Ez a mondant mindent megmagyaráz :-)
üdv!
Eeegen.Engem a múlt héten egy civil, tárcsás vén tuskó paraszt csípett meg,zöldkártyát vadászott,de nem köszönt.A már megállított furgon elől ugrott ki,mikor úgy 40 m-re
voltam tőle.Ahoz,hogy rendesen járda mellé tudjak sasszézni,vagy 6-7métert előre kellett
gurulnom,a suttyó már üvőltött,hogy hova mész.Gondoltam -anyádat tegezd-ha te (szándékosan kis t-vel)így akkor legyen.Én nem szóltam semmit,ez meg állt mint egy meredt
f@sz és bámult befelé.Mikor beböffent az ablak résen,hogy kéri a forgalmit stb.,visszakérdeztem,hogy ki ő,milyen jogon és mit akar.Erre kigúvadt a szeme,és szólt
a rendőrnek,akivel -gondolom én- a sápon riszteltek eddig.Igaz,közben a negyvenes táblánál
vagy nyolcvannal téptek el a szerencsések,de az természetesen elhanyagolhatóan kisebb
veszélyt jelent a közre nézve, mint esetleg a zöldkártyám lejártából fakadó esetleges környezetszennyezés.A rend őre tisztességel bánt velem(köszöntött),a tárcsás köcsög pedig rögvest előbuzerálta a zöldkártyát,majd csalódottan adta vissza,mert érvényes volt.Mellette
volt a járdán a fehér CO mérős műszeres Astra kombi,de azt agyának pár sejtje révén biztosan
nem tudta volna kezelni.Vagy már előző nap elkúrta.Mindegy,lényeg hogy csak potyára állított meg.Képzeletemben lejátszódott,miként viselkedik,ha netán talált volna valamit.
Na fel a fejjel!
Megér egy misét az, hogy a rendőrök hogy állnak hozzá a munkájukhoz, és ezen kereszül az autósokhoz! Én a közlekedésiek munkájaát a középkori útonállókhoz tudnám hasonlítani.
Elrejtőznek egy forgalmas úton, "fegyverrel kényszerítik" a gyanútlan autóst a megállásra, mindent elkövetnek, hogy az autóst a lehető legjobban lehúzzák, aztán jóindulatukra hivatkozva elzavarják, és már lesik is a következő áldozatot.... (Ami sohasem egy 600 SEC)
Remélem nem nyitott kapukon döngetek a topic megnyitásával, és más már nem lőtte le....