Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.03 0 0 1394

Hétfőn megnézem.

Ha a közteresek komolyan vennék magukat, és nem csak a csíkon túl parkoló kocsikkal foglalkoznak, akkor rend maradhat.

 

Előzmény: fairytale (1393)
fairytale Creative Commons License 2012.11.03 0 0 1393

Parkosítottak ott. Érdekes ösvényeket csináltak ott padokkal, kis dísztujákkal, pici fákkal. Szép lett, de azt még mindig nem értem, most miért lehetett azt megtenni, amit évekkel ezelőtt nem. És arra is kíváncsi vagyok, meddig lesz ilyen szép ez a terület. Esténként hajléktalanok éltek itt, és sokszor baromi részeg fiatalok törtek-zúztak, szemeteltek. Mitől nem jönnek majd ide vissza?

fairytale Creative Commons License 2012.11.01 0 0 1392

Ha jól számoltam, mindössze három, minden ágától megfosztott fatörzs meredezik az ég felé. Még nincs fotó, ma nem voltam utcán, de holnap le akarom fényképezni.

Előzmény: Törölt nick (1391)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.01 0 0 1391

Én egy hete jártam arra, és akkor még megvolt minden. Sőt nyár végén még azt is elégedetten nyugtáztam, hogy felfrissítették a zöldrészeket spirális tujákkal (vagy mikkel). Amiket az igencsak ramatyúl vegetáló Nagymezős részre is ületettek. Kicsit féltem, hogy lesz ennek böjtje, de hogy ekkora? Tényleg kivágták a fákat? Fotó nincs?

Előzmény: fairytale (1389)
fairytale Creative Commons License 2012.11.01 0 0 1390
fairytale Creative Commons License 2012.11.01 0 0 1389

Én azt szeretném megtudni, hogy a Jókai téri fákkal mi történt. Két évvel ezelőtt még az akkor ellenzékben lévő fideszesek érdekes, de tiltakoztak minden ellen, ami a fákat érintette. Illés Zoltán nem is nyugodott, amig 11-re végre nem hozott olyan szakértői véleményt, hogy a fák makkegészségesek. És most mit látok, a Jókai tér olyan csupasz, mint a baba popsija. Ezek szerint a fák egészsége is attól függ, éppen ki van hatalmon?

 

Ez a fidesz rákfenéje, az elmúlt 8 évben csak azért tettek keresztbe minden, még előremutató kezdeményezésnek is, mert az nem az ő ötletük volt. Szartak bele az ország, a megyse, a kerület sorsába, jövőjébe, csak az volt a fontos, semmi olyan ne történjen az országban, ami egy kicsit is jó, előre vivő, a lakosság komfortérzetét javító stb. Mert az nem nekik hozott volna pontot!

 

Mert azt nem hiszem el, hogy ezek a fák csak most betegedtek meg!

üVegpohár Creative Commons License 2012.07.11 0 0 1388
Előzmény: vippa (1356)
Nannics Creative Commons License 2012.04.13 0 0 1387

ő mást egy egésen más, sokkal kellemesebb dologgal van elfoglalva: babázik. :)

Előzmény: anjelica (1378)
ladybenji Creative Commons License 2012.03.06 0 0 1386

azért érdekelne, erről mi a véleménye a nagyságos pmester asszonynak, aki apa nélkül szült:

http://petofiutca.blog.hu/2012/03/06/borzaszto_ahogy_a_hazassag_elotti_szexrol_szolo_mondat_kikerult?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_03_06&utm_campaign=index

 

ráadásul nagy rajongója az alpolgármestereknek, az előzőnek is, meg a mostaninak is ...

timetable Creative Commons License 2011.12.30 0 0 1385

Ma már ezt lusta vagyok lemenni megnézni, majd holnap. :-)

 

Így látatlanban annyit érzek problémának, hogy a Biharinál kisorolók egyformán indexelnek jobbra, köztük a Bajcsyra kanyarodók is. Így van?

Megfelelő táblázással szerintem elmegy, mintha lenne hasonló még a városban, de most nem jut eszembe hogy hol. De mondom, még nem láttam.

Mert amúgy a Körút Nyugatinál átáramló közúti forgalmának nem nagyon hiányzik ez a sáv, a villamosmegállónál lévő lámpa mögött a Váci útról érkező járművek szoktak felsorakozni.

Előzmény: Törölt nick (1384)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.30 0 0 1384

Átalakították a Szt. István krt. végének sávkiosztását a Nyugatinál. Korábban úgy lehetett két sávban kanyarodni a Westend felé, hogy a Nagy Ignác utcai kereszteződéstől a körút 2 sávja kibővült egy harmadik balkanyaros sávval, amiből nem sokkal utána egy újabb kanyarodósáv jött létre, amit buszosítottak. Az egyenesen haladó 2 körúti sáv folyamatossága tehát megmaradt. Ez így rendben is volt. Egyedül a buszsáv felirat okozott gondot, mert a tiltás miatt feltorlódtak a Szent Istvánon a kanyarodni kívánó kocsik.
Ezt a torlódást akarta a BKK megszüntetni, ezért pár hete átszervezték a sávkiosztást. Csakhogy ezáltal újabb zavart okoztak. Mostantól ugyanis az van, hogy a Margit hídtól a korábban egyenesen továbbfutó középső sáv balkanyarrá válik, miközben az így megszűnő egyenes irányt csak a Bajcsy sarok előtt pótolják vissza. Ráadásul nem sávelhúzással, hanem egy jobbra megnyíló rövidke új sávval, ahová viszont ki sem lehet rendesen sorolni, ha ott épp kanyarodnak, vagy beparkolnak.
Vagyis a Nagy Ignác u. és az Alexandra Könyvesház közti szakaszon egysávossá szűkül a körúti egyenes - amit ráadásul a kint lévő előjelző táblák sem jeleznek. Így most mindenki az utolsó pillanatban kénytelen kikeveredni az immáron kanyarodósávvá vált korábbi egyenes irányából.

Elhibázott, zavaró megoldás. Ti hogy látjátok?

 

 

anjelica Creative Commons License 2011.12.12 0 0 1383

Változás helyett a szemünk alá, azt kaptuk:

 

Áll (még) a ház
Ráday Mihály
2011.11.11. Az értékek felmutatása, megismertetése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy lehetőséget kapjanak a megmaradásra. Csokorba gyűjtjük hát azokat a házakat, amelyek szemmel láthatóan veszélyben forognak: van tulajdonosuk, de az – ki tudja pontosan, mire spekulálva – üresen tartja...

 

http://varosvedo.hu/cikk.bve?id=500

anjelica Creative Commons License 2011.12.12 0 0 1382

Bezzeg kapkodod a netsajtó morzsákat és elfutsz vele, igaz?

Mi az a mókamamri?

Előzmény: Törölt nick (1381)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.10 0 0 1381

Lapozd a netsajtót, máshoz se értesz - mókamamri :)))

Előzmény: anjelica (1380)
anjelica Creative Commons License 2011.12.10 0 0 1380

Nem utánam ugrálj, hanem locsold fel a rehabos topikot.

Előzmény: Törölt nick (1379)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.10 0 0 1379

Összehozzalak a ház képviselőjével hogy képbe kerülj? Adj egy elérhetősége és meglesz.

Előzmény: anjelica (1378)
anjelica Creative Commons License 2011.12.10 0 0 1378

Nocsak, nocsak folytatódik az ingatlanpanama?

 

http://www.helyitema.hu/Budapest/Nem_tudni_mikor_lesz_teto_az_Andrassy_uti_lakohazon.html

 

Hol van az a kiscsaj a Millió-millió zsebbeszáll c. dalocskával? Most nem fog zsebbeszállni már egy huncut krajcár sem?

fairytale Creative Commons License 2011.11.27 0 0 1377

Egyre gusztustalanabbak Terézváros utcái. A környékünkön hetek óta nem volt egy utcaseprő sem, nem beszélve a járdalocsolásról, ami szerintem hónapok óta nem volt. Jó, már hideg van, de nem fagy, az utcánk pl. olyan gusztustalan, hogy azt nem tudom elmondani. Ráadásul szemét mindenütt, több hete ott rohad az autók alatt és a járdán minden. Ma jött pár közmunkás megint, direkt figyeltem, minden 5. nagyobb szemétdarabot takarították csak fel...

anjelica Creative Commons License 2011.10.14 0 0 1376

zsófikának mennyiért zsírosodnak a habart loknijai, hogy zsebrevágta a Samsung a Nyugat téri óráért és szökőkútért?

Ki kell várni a rohanó városiaknak, míg megmutatja hány az óra, addig lehet olvasni, mit moshatsz 15 fokon és samsung, samsung a köbön, égen-földön. Túl sok már ez a vizuális, reklámos, óriásplakátos környezetszennyezés a városban, amit a simicskával együtt nyomatnak.

 

Bezzeg a kulturális műhelyek csórók, ezért őket körbe kell üldözni, ki kell nyírni.

 

 

fairytale Creative Commons License 2011.09.19 0 0 1375

Lehet vajon valahol reklamálni amiatt, hogy már nem tisztítják az utcákat, úgy, mint régen? Nálunk még tavaly is folyamatosan locsolták az utcát, ami nem is ártott, hiszen ott vagyunk a Nagymező utca szomszédságában. Most, hogy ezt már nem teszik, csak a Jókai utca járdáját tisztítják, iszonyú állapotok vannak a környéken. Húgy, hányás, kutyaszar (gyanítom, nem csak kutya) mindenütt, több napos és hetes foltok, bűzlik minden és elég gusztustalan. Én az ablakunk alatt mindig locsolok ki vizet a járdára, de sajnos ez kevés, más ablaka alá meg nem merek, mert még megszólnak. Régebben olyan normális és tiszta volt a kerület, de ennek már nyoma sincs!

 

Arról nem is beszélve, hogy utcaseprőket sem nagyon látni, áll a szemét halomban, néha ugyan járnak csoportban arra (szerintem inkább közmunkások), de azok is inkább beszélgetnek, mint tisztogatnak. Minden harmadik, negyedik szemetet szedik csak össze.

 

Én nem tudom, mit lehetne csinálni, de valamit kellene. Én már szedtem össze szemetet, locsoltam járdát, de asszem, ehhez kevés vagyok egyedül.

anjelica Creative Commons License 2011.09.11 0 0 1374

Döghúsnyesedékekből készít kutyaeledelt egy bezárt bolt volt alkalmazottja Budapest közepén. A tevékenységre nincs semmiféle engedélye. Aligha lehetne. A hatóságok mégis tehetetlenek. Hónapok óta dobálják az ügyet egymásnak. S közben az orrfacsaró bűz egyre csak terjeng a Bajcsy-Zsilinszky úti ház körül, a lakók egyre növekvő kétségbeesésére.

 

http://nol.hu/belfold/20110910-illegalis_doghuskifozde

 

Pedig milyen szépen elintézték a Tűzrakteret, biztonsági őrökkel, áramkikapcsolással, vendéglátóhely bezáratással és egyéb keménykedésekkel.

fairytale Creative Commons License 2011.03.28 0 0 1373

Én csak egy dolgot szeretnék megkérdezni, mint terézvárosi polgár. Az hogy lehet, hogy 2010 előtt a Nagymező utcai fák kivágása politikai ügy volt, ellenezték nagy bőszen a helyi fideszes képviselők Illés Zoltánnal az élen, még keresett is olyan hozzáértő kertészt, aki 10-nek végre azt mondta, amit hallani akart, a fák egészségesek. És egyszerre most hopp, kiderült, ezek a fák valóban betegek és balesetveszélyesek?! Hiszen a jelenlegi önkormányzat is a kivágás mellett tette le a voksát. 

 

Tulajdonképpen akkor ki hazudik és mikor?

 

Ez csak azért pipásító, mert szemben, a Liszt Ferenc téri fákkal hasonló volt a helyzet. Azok ráadásul  nyár fák, amelyek két-három héten át a vattás virágzatukkal elborítják a környéket, ez idő alatt lélegezni sem tudok. Ezekről a fákról szintén született látlelet, ezek belül korhadnak, ám hasonlóképpen politikai ügyet csináltak ebből is. Bár arról kevesen szóltak, hogy a Liszt Ferenc téri fák melletti tüntetés után, egyik hajnalban az egyik fa kidőlt, rá az Andrássy útra. Mert tényleg korhadt belül. 

A Liszt Ferenc tér azóta gusztustalanabb, mint eddig bármikor. Egy kosz és porfészek, de sem térnek, sem parknak, sem játszótérnek nem nevezhető.

A környéken parkoló autóktól pedig továbbra sem lehet normálisan közlekedni a járdán, ott róják a köröket a szomszédos utcákban, így a mi utcánkban is parkolót keresve, a levegőt szennyezve.

 

Én speciel követelek a környékre mélygarázst és utána azt, hogy kötelezzék az autósokat oda parkolni, megszüntetve az áldatlan állapotokat a szűk utcákon azzal, hogy ott viszont legyen tilos a parkolás. Csak a helyi lakosoknak nem. (Nekem nincs autóm, ez utolsó mondatot csak azért tettem hozzá, mert nyilván, akinek autója van, az a saját háza környékén akar parkolni. Bár ha a mélygarázsba a helyi lakók este ingyen parkolhatnának, az még jobb lenne!)

plankenhorst Creative Commons License 2011.03.15 0 0 1371

Szóval az ügyészség rágalmaz?

 

Ha x meggyilkolja y-t, akkor amig nem lesz jogerős ítélet, addig az objektív valóságot tilos kimondani?

Előzmény: anjelica (1366)
VEE Creative Commons License 2010.05.16 0 0 1369
Nem tudom.
A júliusi beírásom táblájára sokkal később és sok levélre azt a választ kaptam, hogy az a tábla nem a tábla helyére vonatkozott, hanem az Andrássy út sarkára, és ott maradt véletlenül...
Előzmény: Mester u /elado-katt ide/ (1368)
Mester u /elado-katt ide/ Creative Commons License 2010.05.15 0 0 1368
Az hol volt, hogy zsákutca, megfordulni tilos ?    :)
Előzmény: VEE (1349)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.14 0 0 1367
anjelica Creative Commons License 2010.05.11 0 0 1366

Ez most uigye 1 lejáratási kampány, az őszi polgármesteri választások elött?

Amíg nincs bírósági végzés, addig bizony rágalom amit ez a kiscsaj csinál és ez nem is független a párthovatartozástól.

Jöjjön a következő kiskirály, akinek még több millió, millió zsebbe száll?

Úgy járnak, mint az ötker, ahol zsebrevágják Roggánt, aki mindent elkövet, hogy védett épületeket bontathasson.  A főucca nem korrupciószagos?

Felőlem...

Előzmény: Törölt nick (1365)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.11 0 0 1365
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.16 0 0 1364

Fedlap fejlemény

Többszöri levélváltás és hosszas telefonos kommunikáció után beindulni látszik a fedlapkommandó.

Előzmény: Törölt nick (1362)
gázsro Creative Commons License 2010.03.10 0 0 1363

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!