"Válasz annyi volt, hogy ez Önt ne érdekelje mert anyaggal vállalja.
A megrendelő válasza annyi volt. Köszönöm nem kérem. Viszlát. "
Én is így zártam volna.
Amúgy régi beidegződések benne vannak az ajánlatban.
Újra festés :
" Szobafestés: kaparással, gletteléssel, csiszolással, festéssel4.350 Ft /m² " még az enyves festés időszakából maradhatott benne a felsorolásban.
Az pedig jószerivel 40 éve kiment a divatból.
Ma csak a diszperziós festések dominálnak. Néha egy -egy különc vagy spórolós próbálkozik mással is. Pl. vannak megrögzött meszelők.
Most 3 hete adtam ki egy közepes lakást / 46 nm, komfortos /.. Igaz a szépségversenyen csak a futottak kategóriában lett volna a helye.
De hát nem indultunk a lakás - a sznob szépség versenyen.
Pedig volt rengeteg megfellebezhetetlen kinyilatkoztatás. Festeni kell- a konyhát és a szobát. Én is majd bevettem.
A konyha fal tényleg össze volt barmolva- volt vagy 70 luk - furat... falipolcoknak - szekrényeknek képeknek.
Amíg nézegették szörnyülködtek vagy pont az ellenkezője jöttek volna azonnal, addig haladtam a munkákkal.
A szörnyülködők nyilván nem ilyen lakásról álmodtak ( 90 eft 46 nm -- egy 35 nm -es garázs - raktár 50 eft / hó. ). Volt aki nyomban felajánlotta hogy kifesti... 6 perc után kiderült, hogy se szerszámjai / kell vagy 10 féle/ se létrája és életében nem festett még. Volt aki kifestette volna értett is hozzá, jött volna a szeretett 8,5 kilós kutyussal... végül kihátrált ,hogy dohos a lakás. A fenét, a kutyád a büdős .
Közben - mivel ilyenkor a 38 fokos hőségben mestert úgysem kapok. Kezdtem a konyha fal javítással. 70 luk - kitömni, majd gipsz, az kb. 3 óra, majd 2 óra múlva csiszolásra száradt lecsiszoltam el ment az első műszak. Másnap a festés kezdése. Sok töprengés után úgy döntöttem csak az oldalfal, a plafon most kimarad. Merész, de bejött. A fal felület 45 nm. Számoljuk a tisztasági festés kategóriát.... 2eft / nm, az 90 eft. Az anyag megvolt 2 kg glett gipsz és félvödör maradék festék... legyen max 5 eft... a vaterán eladni úgysem lehet.
A szoba ? Hát a 23 nm, az össz. falfelület 85 nm az lett volna 170 eft + az anyag.... napolva.
És kivették a lakást.
Ja költhettem volna akár kapásból 1 millát, kérhettem volna 10 eft-tal többet. Soha nem jön vissza..
Pl. a teljes festés 300 eft - mázolás 300 eft, parkett csiszolás lakkozás 120 eft, meg 15 féle szirszar dolog.
Erről érdemes beszélni, ugyanis most az a korszak van, hogy sok nem hozzáértő ember is lakásfelújítást vállal, és nincs tisztában a napi árakkal.
Ezért javaslom azoknak akik lakás felújítást terveznek, hogy nézzék azt meg, hogy ki megy árajánlatot adni. Az az ellenőrizzük le ki fogja csinálni lakásunkat, otthonunkat.
Ezt nem rosszindulatból mondom, csak rengeteg visszajelzést kapunk amikor mi megyünk egy adott felmérésre.
1 példa. A Megrendelő mesélte,hogy egy cégvezető ment ki hozzá állapot, és igény felmérésre.
Az illető keveset szólt hozzá a megrendelő igényeihez, csak forgolodott erre, arra.
A végén mondott egy szép millios összeget, hogy mennyibe fog kerülni anyagossan.
A Megrendelő nézett egy nagyot és kérdezte mennyi lesz ebből az anyag.
Válasz annyi volt, hogy ez Önt ne érdekelje mert anyaggal vállalja.
A megrendelő vásza annyi volt. Köszönöm nem kérem. Viszlát.
Nyilvántartásba történő felvétel napja: 2018.06.06
Székhely: 9090 Pannonhalma, Hunyadi u. 15.
Adószám: 69021686128
2019.02.14- i
furcsállom, hogy ez a nyomorult féreg, akinek én megadtam a telefonszámod nem jelentkezett nálad...'
2019. február 20.
Igen, elismerem, a rohadt kéménnyméretezéseddel kapcsolatba nem mondtam igazat ! Le is írtam, azt is pontosan mi történt, és azt is miért nem a valóságot mondtam
' nem vagyok híve a mellébeszélésének, és nem is akarok az lenni ! Követtem el hibát, például azt hogy a kéményeddel kapcsolatba nem a 100% ban valós helyzetet kommunikáltam,.!'
'....mert valóban hazudtam a kémény méretezéseddel kapcsolatba, és az egész kémény ügy kicsúszott a kezemből !...
2019.02.25
nem intéztem el a kéménybélelés engedélyezését, ez igaz, nem törtem össze magam, és még hazudtam is, hogy nem X, hanem Y -al fogod tudni megcsináltatni, óriási érvágás
és amikor a bolha köhögni kezd:
2019.02.25:
Ha nem adsz meg egy vasárnapi, legrosszabb esetben hétfői időpontot, és helyszínt, én kereslek meg jogi képviselettel, ha kell a munkahelyeden, vagy a saját lakásodban !...
2019.02.25
én "rád szakítom az eget" a jogalapom, és a lehetőségem is megvan hozzá!...
Jogosulatlanul 2017.09.06- tól (Nyilatkozatmegrendelő aláírása- mely dokumentum a megrendelő által az aláírás időpontjában kifizetésre került)- 2019.04.30- ig (1 év 8 hónap) dokumentum visszatartás- többszöri kérés, írásbeli felszólítás ellenére:
és elkezdtem tudatosan megváratni
2019.04.30- ügyfél által szervezett ügyvédi jegyzőkönvezéssel hitelesített tárgyalás:
Horváth Benedek a generálkivitelező szerződéséből kivette a teljes kéménybélelést (méretezést, FŐKÉTÜSZ engedélyeztetést, kivitelezést), és a gázkazán engedélyeztetésével és üzembe helyezésével kapcsolatos feladatokat, azzal, hogy ezeket ő elintézi.
az egyeztetés keretében bemutatta Horváth Benedeknek a FŐKÉTÜSZ által 2019. március 12. napján rögzített hibákat, hiányosságokat
'nem vettem ki a gázengedélyeztetést a fővállalkozói felelősségi körből, miért szivattam volna magam??'
Horváth Benedek kérdésre válaszolva kijelentette, hogy a gázkészülék engedélyeztetésével, üzembe helyezésével kapcsolatos komplett feladatot (gázterv készítése, engedélyeztetési, üzembe helyezési eljárás a Gázműveknél) nem vette ki a generálkivitelező szerződéséből. Ezt követően Horváth Benedek megtekintette a megrendelő birtokában lévő vonatkozó dokumentumot, és a nyilatkozatát módosította, mely szerint valóban kivette a generálkivitelező szerződéséből a gázkészülék engedélyeztetésével, üzembe helyezésével kapcsolatos komplett feladatot (gázterv készítése, engedélyeztetési, üzembe helyezési eljárás a Gázműveknél).
Ajánlanék egy falvágással foglalkozó vállalkozót, Breier Csaba urat, akinek a cége nagyon szuper munkákat végez. Ajtó-ablak nyílás kivágása panelházba nekik nem gond. Bármit kivágnak a betonból, sőt ha kell át is tudják fúrni a panelfalat és a födémet is. Tehát ha lakásfelújítás van, akkor hívjátok őket nyugodtan!
Lakásfelújítás után szokott jönni legtöbbször az a gond, hogy nem sokkal leázik az alattunk lakó, esetleg a falon keresztül a szomszédunk.
Keressük a burkolónkat, hogy mi is lehet a gond, és kiderül, hogy spóroltunk a folyékony fóliával (szigeteléssel).
Érdemes odafigyelni ezekre a dolgokra, mert sok pénzt és bosszúságot takaríthatunk meg azzal ha tusolónkat, teraszunkat akkor szigeteljük mielőtt burkolatot kapna.
Hogyan is szigeteljük, burkoljuk tusolónkat?
Első sorban arra törekedjünk a szigetelésnél (folyékony fóliánál), hogy sima egyenletes, pormentes felületre vigyük fel.
Ez azért is fontos, mert ha poros a felületünk akkor csak bizonyos ideig marad meg rajta, és ezt követően a burkoló lappal együtt fog elválni.
Miután leszigeteltük a kívánt felületet, persze leellenőrizve magunkat, hogy egyenletesen és lyuk mentessen dolgoztunk.
A száradási idő után burkolhatunk is.
Burkoláskor ügyeljünk arra, hogy a fogazott glett vassal ne sértsük meg szigetelésünket, mert az egy áztatási forrásunk lehet.
Amennyiben sikerült leburkolnunk a felületünket ezek után a fugázási, esetleg szilikonozás következik.
Fugázásnál ügyelve arra, hogy ne maradjanak még apró kis lyukak sem.
Ettől függetlenül, hogy szép lett a fugázásunk figyelve a szilikonozásra is, hogy ott sem maradjanak lyukak.
Ha mindezt szem előtt tartsuk akkor nem kell számítanunk a leázástól és esetleges újra bontástól.
Én csak annyit szólnék hozzá hogy éppen az imént említett cégnek dolgozom és belülről látom hogy mi van és hogy működik..Csak sajnos nem tudok tul vidám dolgokat említeni..Ügyfél részről nem a legrosszabb...Én éppen most adok fel hírdetéseket hogy munkát vállaljak,régen is saját megrendelőim voltak és úgy néz ki hogy jobb ha a továbbiakban is magamnak vállalom a munkát.. :(
Egyébként ha igény van rá nyugodtan kérdezzenek árakkal,műveletekkel kapcsolatban-szívesen segítek..
Üdv, én annyit szeretnék hozzászólni hogy nem ismerem ezt a HamarHomes bt.-t de már pár éve mikor valamit javítani kell nálam vagy festeni 2 maszek uriembernek szoktam szólni, teljesen meg vagyok elégedve!, legalább olyan jól csinálják mint egy lakás felújító cég és töredék áron!Ha kell tudom ajánlani akik nálam dolgoztak.
Ezt a céget nem ajánlom senkinek, mert nem tisztességesek és rosszul dolgoznak, sőt jelentős kárt okoztak: kivitelező: Balogh István, cég neve: Remont-Bau Bt.
Helló mindenki! Csatlakozom az előttem szólókhoz, hasonló rendszerben:
1. Mire kell figyelni, amikor új házat, lakást veszel: -igen, mindenképpen vigyünk magunkkal szakembert (statikus pl., vagy a kivitelező, vagy akárki, már ha laikus vagy), de nem utólag, hanem mondjuk amikor már kiválasztottad a lakást, de még nem foglalóztad le (házról nem tudok nyilatkozni). Inkább nézd meg 6-szor. Ami sok pénzbe kerülhet, és nem biztos, hogy azonnal tudod (áralkunál pl.), ablakcsere, ajtócsere, parkettafelszedés/új padló, födémjavításos mókák (ne csak a beázott fürdőszobára gondoljunk, hanem egy nem vízszintes, lejtős-hullámos nagyszobára is akár), na meg a villanyszerelés sem kis mulatság. Amikor én néztem lakásokat (elég sokat), a végén már kifejezetten mulattatott, amikor a tulajdonosok csináltak egy tisztasági festést, legjobb esetben felcsiszolták a parkettát, és próbálták néhány millióval drágábban eladni a lakást, mivel "felújított".
-szomszédok: szerintem nagyon kevesen szánnak energiát eme problémakör feltárására, szerződéskötés ELŐTT. Én csak bemákoltam (egyelőre).
2. Mesterek: SOHA NE BÍZZ SENKIBEN :) na jó, ez így túlzás, de legyél szkeptikus! Az, hogy generálkivitelező vagy külön emberek, mindenkinél más és más jön be, én is láttam sok esetet a családunk révén. Nekem generálkivitelezőm van, és áldom az eget érte, de láttam már pocsék munkát is. Ami fontos, hogy írjatok szerződést, részleteset, határidőkkel és pénzekkel - lehetőleg minél részletesebben. Ha fix díjad van a munkára, akkor legalább azt nem szívod meg. Persze nem árt, ha néhány árajánlatot is bekérsz - 3-4-5-öt. Referenciát is kérhetsz. Ne sajnáljátok rá az időt és az idegeket - én is nagyon sokat foglalkoztam vele, de mindenképpen megéri. Ha már megvan a szerződés, akkor lehet nekilátni munkáknak. Pénzt előre nem adunk! Akármennyire is sírnak a munkások. Nálunk a családban két esetben is úgy csináltuk, hogy megegyeztünk, hogy melyik fél veszi meg az alapanyagokat. Vannak olyan cuccok, amit a kivitelező, mert olcsóbban tudja beszerezni, de vannak olyanok, amiket meg én - persze kellő utánjárással. Eddig egészen jól működik a dolog. Az órabéres dolog nagyon gáz, akkor nincsenek motiválva a munkások. És ott kell állni, nézni, ellenőrizni, anyagot leszámolni, miegymás.
Ha megvan az alapanyag, elkezdik a munkát. Átmész, megnézed, (akár naponta is), leellenőrzöd, és csak akkor fizeted ki a munkadíjat, ha normálisan megcsinálják. Ha nem jó, újra kell csináltatni. Ha elpocsékolják az alapanyagot, vegyék meg ők még egyszer. Nyilván ehhez megintcsak kiállás kell + hangerő +ideg.
3. Felújítási büdzsé: A.Találd ki, mennyit szánsz rá. B. Kérj árajánlatokat, válaszd ki a legszimpatikusabbat. C. kérj még részletesebb árajánlatot D. szorozd be a végösszeget minimum 1,3-1,5-tel (mert valami mindig közbejöhet) E. imádkozz, hogy ne legyen ÁFA-emelés, vagy áremelés
hasonló a helyzet az idővel is, a dolgok mindig elhúzódnak, főleg, ha van a felújításban engedélyeztetés (gáz, cirkó, stb.)
4. Alapanyagok Jobb, ha utánanézel minél több dolognak. Ezen kívül én nem bántam meg, hogy bizonyos alapanyagokból nem a legolcsóbbat vettük meg - ha hosszú távra tervezek, és én akarok majd ott lakni a lakásban, akkor nyilván nem akarom, hogy szétessen az egész 2-5 éven belül. Nem mindegy, hogy milyen a beton, nem mindegy, hogy milyen az OSB lap, a csempe, a ragasztó, az ajtó, a festék, a bármi.
5. Ha nem akarod, hogy idegbeteg legyél, a büdzsét szorozd meg még egy tetszőleges számmal, bérelj fel egy embert, aki idegeskedik helyetted, vagy szedj nyugtatót:)))
Létesült egy oldal, amelyen magyarországi kereskedők hirdetik elfekvő, kifutó, kiállított, illetve enyhe szállítási sérült termékeiket (természetesen korlátozott mennyiségben) melyek lényegesen a piaci ár alatt vannak.
Magam is így újítottam fel a lakásom és (nem vicc) százezreket spóroltam!
Ha nem akarjátok hogy szellőzéskor a radiátoron lévő termosztát maxra kapcsoljon (4C° alatt automatikusan maxra állítja a szelepet) akkor tegyetek rá egy jó vastag sízoknit. Iszonyatosan sokat lehet vele spórolni télen amikor 10 percet szellőztetünk a -10 fokban.