De leírtam azt is amit én tudok eme lánc típusról . Ez volt falulumban apám Pannoiáján is , ez a márka . Ugyan ilyen tekercsből lett hasznalva . Ő napi szinten 30 km -er motorozott tavasztól-őszig ( munkába járásra ) . S én még munkagépnek is használtam a motort és a láncot is apám halála után .
De volt MZ Tophyn is amit ugyan így használt a tulaj , s neki sem volt vele gondja . Minden hétvégén (tavasztól -őszig , hobbi kerbe jött a párjával ) Békásmegyer és Szentmartonkáta között hosszú éveken át .
Egyébként én szedtem erre a méretre szét, mert ezt úgy egyben hozták ki a gyárból annó . Nagyjából 50 méter volt ez a méret és a Pannoniához is (a Pannoniából már nincs 1 cm-er sem ). A kerékpár lánc meg 100 m-er körüli volt . Abból sincs már csak nekem 1db tartalék . Ez a méretből meg ( ami 50 m-volt ) már csak ennyi van. S eddig nem kaptam panaszt senkitől .
Szóval ez amit én tudok adni és amit tudok erről a láncról mondani . Aztán mindenki magának dönti el ,hogy kell neki vagy sem .
Nem megazdagodni akarok rajta ( mint látni az áron ), a segítő szándék vezérelt inkább .
Egyébként nincs harag , ahhoz többet kéne tenni 😉
Csak nem szoktam senkit az életbe illetlenül vádolni ,olyannal aminek nincs alapja .
Tisztelettel : M Gyula .
Én itt befejeztem, ha kell valakinek akkor itt van . Ha nem hát akkor nem .
Tudja én ezt a láncot mikor vettem jó 40 éve még volt apámnak Pannoniája ( volt Pannonia láncom is ebből a márkából és ugyanígy végtelenített ) Én építgettem munkagépek akkoriban . Oda is használtam ezeket a láncokat .
De ismerősömnek a Danuviáján is ez a lánc van fent ( nem csak törölgetni szokta a 125 ét )
Aztám 1999 években a Mátra fém láncokat kerékpárok tömkelegére adtam el ( akkor még szinte fillérekért ) . A saját agyvaltós bringámon is ez a márka van fent .
No de a lényeg , megértem az ön véleményét is termeszetessen , de mint írtam nem nézek senkit 20 évesnek . S ha így van ,hogy ez a lánc rossz akkor bocsánat . S elnézést , hogy ezzel feltartottam a fórumot .
S köszönöm a hozzászolását de sajnos nem tudom eltávolítani a fórumról amit írtam . S én nem is állok el az eladástól . Mivel ez a márka már számomra bizonyított ,motorkerékpárok is .
Persze...ezért is írtam, hogy fel lehet szerelni csak nem érdemes nagyon terhelni.
Nekem is volt ilyen láncom, valamilyen mezőgazdasági gépről kb 8 méter.
Örültem neki, hogy el leszek látva jódarabig lánccal de hamar elfogyott, hiába kentem vastagon zsírral. Szar volt az anyaga.
Akkoriban még lehetett kapni eredeti NDK-s láncot....az sokkal jobban bírta.
A géplánc akkor sem bírta sokáig ha elől hátul is új lánckereket kapott.
Egysze szétment a patentszem messze az otthontól. Széttörött a hátsó bakelit és szerencsére kifutott a lánc. Volt nálam új patent és össze tudtam rakni de olyan fekete lett a kezem mintha festékbe nyúltam volna. Nem volt egy darabka rongy sem amibe megtörölhettem volna.
Sajnos ezek csak sima gépláncok. Gyenge az anyagminősége, a görgők hamar kitöredeznek belőle és nyúlik .
A stiftek nitteléséből látod, hogy nem motorkerékpár lánc.
Persze fel lehet szerelni az MZ-re is ha jó a szemtávolság de azt tudni kell, hogy terhelni nem ajánlatos mert a dekni rövid idő alatt megtelik törött görgőkkel.
Szép napot mindenkinek ELADÓ egy MZ TS 125 GYÁRI FESTÉS motorja átforog papírok nincs meg de alvázszám és motorszám eredeti megegyezik a régi forgalmival. ára 140000ft érdeklődni daniel1925@freemail.hu
Mivel inkább olajos teleszkóp mintsem lengéscsillapító 2dl bőven elég bele. Legyen meg a kenése és ezzel a mennyiséggel a szimmeringet sem nyomja ki.
A lánc tekintetében az ETZ lánc is ugyanaz csak eltérő a szemek száma. Vedd meg a hosszabbat és annyi szemet veszel le róla, hogy a hossza elég legyen a TS 250-hez. Nem mindegy az sem, hogy hány fogas az első lánckereked ezért jobb ha Te magad vágod méretre a hosszabb ETZ láncot.