Keresés

Részletes keresés

csite Creative Commons License 2002.12.23 0 0 57
naná!

ezenkívűl lesznek áthidaló borok a kajcsik között! :)

Előzmény: kaviat (56)
kaviat Creative Commons License 2002.12.23 0 0 56
tudod már a borrendedet?

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: csite (55)
csite Creative Commons License 2002.12.23 0 0 55
sütök majd zserbót aszú mellé fincsi lesz
sütök majd diós-rácsost szamorodni mellé fincsi lesz
sütök majd vargányás-galambgombás lazacot, póréval kitömve olaszrizlingmellé fincsi lesz
sütök majd mustáros hagymásrostélyost(marhából) cab. sauv. mellé fincsi lesz
kaviat Creative Commons License 2002.12.23 0 0 54
nem hiszem el ezt a topicot :)) [hogy mik vannak]

nagymama már mindenféle halakról beszélt nekem pár napja, sütik már voltak, de gondolom a nagyüzem holnap fog beindúlni :))

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: dalia (53)
dalia Creative Commons License 2002.12.23 0 0 53
Szépjónapot! :-)

Tudjuk már mit eszünk az idén? :)

d.

kumisz Creative Commons License 2001.01.02 0 0 52
Lemondtam a sarga festekrol, hutom mar a gondolatra is hevesen reagalt, olyan hideg lehellettel arasztotta el a lakast (aminek tetemes reszet O foglalja el), hogy mandulaim mellett mar a levego is alig fer el.
Maradok a forro tej+whisky kuranal...
Előzmény: morticia addams (51)
morticia addams Creative Commons License 2001.01.01 0 0 51
Fellazadt ellened a konyhad?:)
Ha sargara fested a hutot, azzal csak bizonyos rovarokat fogsz legfeljebb elriogatni.Kulonben nem rossz szin egy hutonek, raadasul kicsit legitimizalhatod a falak uj szinet is a latogatok elott:))

csak egy szo mostanra: Korhelyleves!
:))

Előzmény: kumisz (46)
tündérlala Creative Commons License 2001.01.01 0 0 50
Na akkor még én is archiválom, hogy mennyire jól sikerült a mai borjúbélszín saját dizájnú borókás-vörösboros mártásban burgonyakrokettel és áfonya/szilva szósszal! Myamnyamnyam!
:)))

tündérlala

kaviat Creative Commons License 2000.12.31 0 0 49
ugyan ez már nem karácsony, de biza a fincsi kis malacka szép ropogósra sütögetődött :))) nyami nyami :))

.kav]4t r.e.b.

dalia Creative Commons License 2000.12.30 0 0 48
Már talán elmult a karácsonyt, de én ma bukkantam a topicra...
Karácsony másnapján ebéd-vacsora egybekötve, rakletteztünk hatan, az anyuék, testvéreim és párom, vékony bélszinszeleteket, borjucsíkokat, pácolt pulykadarabkákat, ezer fée zöldséget, padlizsánt, cukkinit, almát, barackot sütöttünk közösen, baconnal, mártásokkal, friss gyümölcsökkel, sajtokkal...
De a legcsodálatosabb az volt benne, hogy órákon át lassan ettünk -sokat:) - és beszélgettünk, és jó volt. Ez a legjobb az "asztalon készülő" ételeknél, hogy közös esemény lesz egy vacsora. Én nagyon szeretem.

Az este két kulináris élvezeti csúcs számomra:
Az anyu meglepett a kedvenc portugál fehérborommal, amit 3 éve ittam utoljára, és hozzá a picinyke 10 centis palacsinták, amiket ott az asztalnál készítettünk el mi magunk, majd nagyszemű narancssárga kaviárral és füstölt lazaccal töltöttük meg, isteni volt.

d.

kaviat Creative Commons License 2000.12.28 0 0 47
rekreációs fázis

.kav]4t r.e.b.

kumisz Creative Commons License 2000.12.27 0 0 46
Idokozben lemondtam rola, raesett a labamra...a dog...ez mar a vegso bosszu, hogy fogom igy lemozogni amit jobb nem kotoraszni?!
Igazabol kezdek felni tole, ugy erzem egyre nagyobb es nagyobb teret nyer az eletemben, allandoan les a szemem sarkabol, remalmokkal gyotor, lehet, hogy at kellene festenem sargara?

Ja, es ugy tunik az a gaz huto bosszubol lazadast szitott, reggel a kavefozo megtamadott, es galad modon vadaszgep modjan lecsapott ram. Engem ugyan nem sikerult eltalalnia, de a kavezaccnak a konyha minden egyes negyzetcentimeteret sikerult beteritenie... egy ciganyasszony minden bizonnyal kejes kialtasokkal vetette volna bele magat a jovendelesbe, en csak apro nyogesek kozepette megadtam magam, mire a nagyjat sikerult levakarnom a falakrol, alazatos tisztelettel kozeledtem uj Istenemhez...

Előzmény: morticia addams (34)
pint Creative Commons License 2000.12.27 0 0 45
Oh, hát nem kihagytam a kedvenc savanyúságomat: ecetes zöldparadicsom is volt, bizony. A szokásos uborka, paprika mellé.
Előzmény: tündérlala (38)
Nerdy Creative Commons License 2000.12.27 0 0 44
Citromos gyömbéres mazsolás kalács. Mmmmm, nagyon fincsi volt.
Na meg minden ami a karácsonyi menüknél szokásos: pulyka, hal. beigli (sokkk), sütik, sültkrupli, majonéz, és töltöttkáposzta minden mennyiségben.
pofee59 Creative Commons License 2000.12.27 0 0 43
Nagyon ujat nem tudok a kozosbe behozni, viszont nalunk volt kozos tequila ivas. De hogy ne csak ilyen hulyesegeket irjak. Evekkel ezelott harcsasultet ettunk, nos remelem ez meg nem oly elterjedt.

pf59

sélli Creative Commons License 2000.12.27 0 0 42
24.-én szokásos halászlé ( évente 1szer), sültcsirke, majonézes saláta. Süti nem volt, mert Anyukám nem tud sütni.

25.-én húsleves, sajttal-sonkával-aszaltszilvával töltött pulyka, Budapest szelet, 4 féle köret, rántott hús. Csoda süti, méteres. (Apuméknál)

26.-án húsleves, natúrcsirke, rántotthusi, konyakos pulyka, Budapest szelet (nem elírás, mindkét nap volt), hal. 5 fajta köret. Hókifli, túrós-sajtos pogácsa, mézes zserbó, kuglóf, csoda süti Nagyi módra. (Nagyiéknál)

27.-én Maradék halászlé, süti, süti, süti, szaloncukor.

28-29-30 Böjtölés

31.-én lencse, töltött káposzta, virsli, de inkább IVÁSZAT. Vagy eszem, vagy iszom, de inkább az utóbbi így Szilveszter tájékán.

s.

.hun Creative Commons License 2000.12.27 0 0 41
Na, a rend kedvéért, meg egy szivaros cimbora topicjának támogatására én is idefirkantom a karácsonyi menüsort :))

24-e este: borleves, rántott ponty
25-én: húsleves, kacsasült minden földi jóval, burgnyával, aszalt szilvával, stb. (hú, de jó volt!!)
26-án (sógorom családjánál): vadnyúl knédlivel (megintcsak húú! :) ), majd uzsonnára egy kis szarvaspörkölt... :))))

Plusz bejglik, sütik, libanyakak, ésatöbbi. Na erre pihenek most rá! :))

Előzmény: kaviat (-)
Pomfrey Creative Commons License 2000.12.27 0 0 40
Töltöttkáposzta, meg töltött káposzta, és káposztva töltve.Meg tőtöttkáposzta.
kaviat Creative Commons License 2000.12.27 0 0 39
nem ad6juk fel, utolsó csepp falatért harcolnunk kell .))

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: tündérlala (38)
tündérlala Creative Commons License 2000.12.27 0 0 38
Tengeri halszeletek sörtésztában ciromkarikákkal, pulyka fehérboros csudamártásban, apró fokhagymákkal és szalonna darabkákkal megspékelve. Krumplipüré, áfonyaszósz, majonézes-hagymás krumplisláta, apró savanyított dinnyécskék. Aranyló levesek, sült liba, párolt káposzta, törtkrumpli. Hozzá Szőke, Vesztergombi és Polgár borai.
Apró, csillag és szív alakú karácsonyi sütik szerecsendiós-fahéjas fűszerezéssel, marcipánnal és citrommázzal bevonva, tetejükön kandirozott gyümölcsdarabok. Hókifli, hasonló tésztából szívek, és a sztár: édesre aszalt sárgabarack, rajta kis marcipánkupac, az egész étcsokimázzal bevonva, a tetején mandula...
És pezsgő reggel, pezsgő napközben, - este pezsgős koccintás...

Még bírom! :)

tündérlala

Advanced Lamer Creative Commons License 2000.12.27 0 0 37
Az időérzékem elteleportált egy másik idősíkba, tehát csak össze-vissza:
Emlékszem egy húslevesre, amiben apró májdarabkák és cukorborsók úszkáltak a hosszútészta mellett. Emlékszem egy zöldséges fasírtra, amiből félbevágott főtt tojás sárga napja ragyogta be az estét. Emlékszem egy bécsi szeletre, melynek hátát tejföl, apróra vágott fokhagyma és reszelt sajt borította. Emlékszem a szivárványszínű zöldségköretre. Emlékszem a gesztenyés tekercsre és a gyümölcstortára a sok tejszínhabbal.
Hmm.. megéheztem:)
Cecil Creative Commons License 2000.12.27 0 0 36
Te meg birod?:o)
De sajnallak...;)))

(az a baj, hogy legszivesebben en is mindent osszevissza ennek, de gyomorilag mar_egyszeruen_nem_birom!ugyhogy most irigyelve vagy:)

udv:
morticia

Előzmény: kaviat (35)
kaviat Creative Commons License 2000.12.27 0 0 35
üdv éhező barátaim, most nyeltem el némi falatokat vacsi gyanánt : egy részeges csirkecomb /ez a neve :)/, a húslevesből visszamaradt falatkák, kolbász, ubi, paprika, kenyér, sajt/zelleres/

atomkirályság a beszámoloitok :))

.kav]4t r.e.b.

morticia addams Creative Commons License 2000.12.27 0 0 34
naja, ez a kotoraszas nem lenne egy aldasos tevekenyseg ebben a pillanatban....:)
kulonben meg a hutot hiaba hajigalod, jovore is lesz karacsony, he-he...:)))
Előzmény: kumisz (29)
djkalo Creative Commons License 2000.12.26 0 0 33
Hali
A Karácsonyi süti áradat nálunk sem volt semmi, de persze a többi sem...na nézzük sorba. Háttérinfonak annyit, hogy 12-17 ember szokta nálunk együtt tölteni a karácsonyt, most csak 12-en voltunk. Leves nem igen volt....viszont főételek annál inkább..és sok közöttük, az otthon házilag kiagyalt kaja.

Rántott pulyka, Gombával töltött káposzta, Márványsajtos zöldséges makaróni, Sajtos csőben sült zöldség, Búzafasirt, Zöldsaláta, Franciasali, Hagymás krumplisaláta, Sajtos paradicsomos rakott krumpli,

Diós-Mákos bejgli, Gyümölcskenyér, Almás pite, Kuglóf /házi/, Pozsonyi kifli diós-mákos, Százaska

Ez utóbbit szinte senki nem ismeri...sőt nyugodtan mondhatom hogy senki. Pedig nagyon finom süti. Úgy képzeljétek el, hogy három lapból áll. Alul fölül egy-egy kakaós, középen egy sima, és a 3 lap között vastag rumos - vaníliás krém húzódik. Pontos receptet most nem tudok adni, majd megérdeklődöm. A Százaska elnevezés onnan ered, hogy régen 100 Ft-ból meg lehetett csinálni, ma már a kivitelezése egy tepsi sütinek 2-3 ezreske is van....

kumisz Creative Commons License 2000.12.26 0 0 32
Te mazochista vagy kedves, nekem ezt meg olvasni is faj, te meg begepeled...de most jobban belegondolva, lehet hogy az utolso kegyelemdofest szandekozod megadni az erre jaroknak?
Előzmény: pint (31)
pint Creative Commons License 2000.12.26 0 0 31
Az előző próbálkozás elhussant a téli szélben, bizonyítván, hogy az írás is elszáll :(
Na megint.

Előétel: hidegtál: saláta alap (uborka, póréhagyma, paradicsom, füstölt lazac, feta), rajta rokfortos-vajas krémmel töltött sonkatekercsek, kaviár, főtt fürjtojás, paradicsomszeletek, fokhagymával töltött olajbogyó, reszelt ementáli sajt.

Szokásos húsleves, előbb a sűrűje, aztán a leves metélttésztával.

Főétel bélszín vörösboros mártásban, valamint rántott bélszín (ekkora marhaságot is csak az én apám eszel ki), rántott csirke, sültkrumpli, csőben sütött zöldségek (kelbimbó, brokkoli, répa, borsó, kukorica).

Gyümölcssaláta déli gyümölcsökből és házi készítésű rumos zöld dióból.

Bejglik, zserbó szelet.

döbrögi Creative Commons License 2000.12.26 0 0 30
Ajánlom az érintettek figyelmébe a Neopampour c. készítményt!
kumisz Creative Commons License 2000.12.26 0 0 29
En most inkabb nem kotranek jobban magamba :-), de ha valaki megegyszer azzal ebreszt hogy mit szeretnek enni, mikor eppen a folyekony karacsonytulelo fajdalmas utohatasaira eszmel lassan lassan az agyam, akkor nem garantalom, hogy hirtelen elkovetett indulatbol nem dobom ki a hutoszekrenyt egyszer es mindenkorra. Ott lennt aztan vigyoroghat ram a racsos dupla alkapcsaval, a melyhuto kenguruzsebe meg csak szakadjon le...
Előzmény: morticia addams (28)
morticia addams Creative Commons License 2000.12.26 0 0 28
ettol tartok en: hogy csak a fele sztrajkol...;)))

en mar megfogadtam hogy soha_de_soha nem fogok senkit "vegyel meg egy kicsit" kerlelesekkel idonap elott arnyekvilagra kuldeni,de azert ha jobban magambakotrok, ez azert megiscsak jobban tetszik mint az ellenkezoje...:))
mielott felreerthetoen morbidnak talaltatnek: minden ugy van jol, ahogy van...:)
(meg akkor is, ha melyhutom ezennel elerkezett turokepessege vegso hataraihoz,en meg a szodabikarbona es a Bilagit jotekony hatasat mericskelem ossze...)

Előzmény: kumisz (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!