Keresés

Részletes keresés

ForestGoku Creative Commons License 2001.01.23 0 0 25
http://index.hu/tech/uzlet/ujmatav2/

Most aztán tényleg itt az ideje a sztájknak!!!
Havi alig 18 óra jön ki igy, kinek elég ez?

Sztrájkoljunk!!!!!
Hívjuk az 1212-t állandóan, és reklamáljunk!!!!!

rayn Creative Commons License 2001.01.20 0 0 24
Csak tegnap értesültem arról, hogy a meg fog szünni a 150Ft-os kedvezmény. (Nem a neten, merthogy sztrájkolok!)

Arra is gondoltam, vajon a Matav nem -e csak ijesztgetni akar? Jól megijeszt minket, majd utána mégis megtartja a kedvezményt, ezáltal terrorizálva minket. Most mindenki megijed, de ha majd bejelenti, hogy megmarad a kedvezmény mindenki szívesebben netezik majd!

Na ne! A lényeg: jelenleg is piszokmagasak a telefonköltségek, a korlátlan netről nem is beszélve (nem csak matav)!
Ne azt nézzük, hogy máshol milyen drágák a telefontarifák, hanem azt, hogy máshol milyen olcsók, sőt egyes hívások díjmentesek!

Vagy ez az egész egy kiwwi-matav trükk?

rayn Creative Commons License 2001.01.07 0 0 23
Úgy látszik csupa olyan ember Freestartozik, akinek van mellette más előfizetése is. Nahát! Ezért olyan lassú. :)

Mindenesetre a sztrájkot folytatom, azzal, hogy megpróbálok minnél ritkábban netezni.

Képzeljétek mi lenne, ha még többen csatlakoznának! A cél nem az, hogy ne internetezzünk, hanem az, hogy kerüljük az indokolatlanul magas összegek kifizetését.

Sista Creative Commons License 2001.01.03 0 0 22
na, hát én is freestartozom meg kiwwizem itthon, és télleg borzalmas a kiwwi, onnan az index oldalakat tényleg egy óra lehívni.

és, hogy bővebben kifejtsem, hogy miért szar még az élet. hát pölö azért, mert azért émmá itt spekulálok egy ideje, hogy de jó lenne, ha má lenne kábel, és ezért mindig lesem, hogy az mennyibe jönne. és itt van ez a chello nevű, a fantasztikus upc-vel érkezett kishazánkba, és most végigbogarásztam a honlapjukat, érdemes, mert minden oldalán kábé ugyanazt mondja el, de szinte szó szerint, hogy mennyire király ez a sebesség, és, hogy a kutatások szerint (!) egy chello használó naponta 2,2szer csatlakozik, míg egy átlagos telefonos internetező csak 1,8szor, ha jól emlékszem. ezután már nagyon csurgattam a nyálamat, és elolvastam az ár menüpontot is, ahol minimum ötször le van írva, hogy de jó, hogy átalánydíjért lehet abszolúúút korlátlanul, ijjjen sebességgel, ennnyit internetezni - és egyszer sincs leírva, hogy de mégis, mennyi az az átalánydíj. sehol nincsen leírva. röhej. aztán persze rákerestem, hogy hátha valahol a neten van valami, mert már ugye nagyon gyanús volt a dolog.

egy népszava cikk róla, figyu:

UPC-Chello interneten

A UPC leányvállalata, a Chello Broadband NV Magyarországon is megkezdi internetszolgáltatását - jelentették be a cégek vezetői hétfőn. A szolgáltatás a UPC Magyarország kábelhálózatán november 6-tól Budapest I., II., XI., XIII. kerületében és Miskolcon érhető el. A napi 24 órás internethozzáférést lehetővé tévő szolgáltatás bruttó 25 ezer forint csatlakozási díjba, nettó 10 ezer forint modemletéti díjba, illetve havi bruttó 10 900 forint átalánydíjba kerül. 2001 végén 400 ezer lakásban lesz elérhető szolgáltatás.

MOST KOMOLYAN ENNYIBE KERÜLNE, HA ÉN BÚCSÚT MONDANÉK A TELEFONNAK ÉS BELÉPNÉK A BOLDOG KÁBELESEK SORÁBA???

tökre föl is háborodtam. mert most meg ingyé (+mindenkinek 4000, dehát abban én telefonozok is) net, igaz, hogy bazi lassú, de hát a türelmem még mindig több, mint a pénzem.

Előzmény: rayn (20)
suhodminyák Creative Commons License 2001.01.03 0 0 21
www.freestart.hu
www.kiwwi.hu
Mindkettő ingyen szolgáltat Budapesten. Az előbbi jó, az utóbbi szar.
rayn Creative Commons License 2001.01.01 0 0 20
Bővebben is kifejthetnéd!
Előzmény: Sista (18)
zsosz Creative Commons License 2000.12.31 0 0 19
:)))
Előzmény: Sista (18)
Sista Creative Commons License 2000.12.31 0 0 18
ez egy igen igen kemény világ....

szia:)

Előzmény: rayn (17)
rayn Creative Commons License 2000.12.31 0 0 17
1996-ban Robert Bishop (SGI) mondta:

"Reméljük, hogy 1998-ban önöknél a távközlési költségek a mostaniaknak a tizedére vagy a századára esnek vissza."

Azóta 4 év telt el és mi hüljék meg továbbra is fizetjük a feleslegesen sok lóvét. A mostani technológia lehetővé teszi, hogy az internet elérése igen olcsó legyen.

Ezalatt a 4 év alatt nemhogy tizedére, századára csökkent volna a távközlési költség, hanem éppen ennyiszeresére növekedett!

rayn Creative Commons License 2000.12.31 0 0 16
" A sztrájk jó ötlet, de a kivitelezés nem az. A net szükséges és kell, ha nem lépsz
be x ideig, azzal nem érsz el semmit. Sokkal hatékonyabb lenne felszólító
beadványokkal bombázni az érintett cégeket..."

Szerintem meg éppen az lenne a célravezető, ha a legtöbb internetező egyszerűen egy darabig nem lépne fel a hálóra. Én jelenleg 6000-8000Ft-ot fizetek csak telefonszámlára. Ehhez jön még a havi korlátlan net. Ha nem interneteznék, akkor kb. 3500Ft lenne a telefonszámlám.
Ha most ezt mindenki követné, aki csak tudja, akkor jelentős(?) bevételtől esne el mind a telefontársaság, mind az internetszolgáltató.

Baromira kényelmetlen - gondolom nem csak nekem, hanem másoknak is -, hogy ki kell várni a 18 vagy 15 órát, és akkor leülni a gép elé és ülni kb. hajnal 3 óráig.

Előzmény: Törölt nick (9)
Fürgeláb Creative Commons License 2000.12.26 0 0 14
Én abban látom a megoldást, hogy nőni fognak az ingyen szolgáltatók. Most a freestart használhatatlan, mert nem lehet fellépni rá rendesen, hiába hangoztatták azt, hogy mindenkit ki tudnak szolgálni.

Az Index is készül valami ingyen szolgáltatás beinditani, de ez még a jövő zenéje. És remélem lesz is belőle valami.

Ha több ilyen van, akkor a felhasználók is megoszlanak, és biztosabb elérhetés lesz.

A Matáv meg továbbra is bekaphatja. Ma este 3 percenként dob le.

tölgy Creative Commons License 2000.12.26 0 0 13
:-) jó lenne!
de tudod, én mostanság épp azon aggódtam, hogy nincs benne a matáv uj dijtáblájában a Mindenkinek csomag, és az 1212 is csak annyit mondott: nincs tudomása változásról! (ezen ijedeztem). nyugodt lennék ha ez maradhatna!

ha átszámolod a 20 dolcsit....hm..de nem lehet mindenben párhuzamot vonni!:-) mint az árak-bérek! ez meddő dolog sajna!
és tudom, sokaknak a munkája otthoni és kell a net hozzá, tehát nem csak igy mint én használja, este melcsi után:-)
üdv:tölgy

Előzmény: Törölt nick (12)
tölgy Creative Commons License 2000.12.26 0 0 11
szvsz. ma az ISDN (kétéves fix szerződéssel) 2 vonallal Mindenkinek csomaggal 10 ezer körül van, ha nem beszélek este 6 előtt és reggel 7 után, najó szo-vas lehet csevegni már du. 3 tól.:-)
az UPC ajánlata eleve 10ezerről indul, és nem lefelé megy idővel-ahogy a tv-s programmcsomagjaié sem, és nem reális álom, hogy valahais lefelé fog menni!
ha ujak jönnek, azok beruháznak, megvesznek jelenlegi szolgáltatóktól-pl a kiépitések eddigi elkészitőitől-tehát ezt a majdani igénybevevőkön hozzák be! tehát a mai árak alá menni aligha fognak!
egyébként az ISDN-es szerződés igazhogy 2 évet leköt, de ebből a kb 10 ezerből még lebeszélhető 2000.- (vagy 2,5?) is benne van! igy már nem is olyan vészes!
persze még nem jött ilyen számlám, uj nagyon, és gondok is vannak még vele, a leszakadásokkal, de ez lehet más ok is.
(ja egyébként a netszolgáltatóm nem a Matávnet)
uezidőkkel ha hálón vagyok az még 2800 ft/hó+ áfa, és az ingyeneseket én is használom, de lassabbak a fizetősömnél.
hát ezeket csak szinnek szántam a palettára, üdv:tölgy
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.26 0 0 9
A sztrájk jó ötlet, de a kivitelezés nem az. A net szükséges és kell, ha nem lépsz be x ideig, azzal nem érsz el semmit. Sokkal hatékonyabb lenne felszólító beadványokkal bombázni az érintett cégeket, persze nem valamilyen hacker támadásra gondolok, hanem pl. mindenki naponta kétszer elküldené emailben, faxon és minden lehetséges módon a megfogalmazott tiltakozó szöveget. Elsősorban a matáv a bűnös, bár az utóbbi időben már tettek néhány pozitív lépést is. Kérdés, hogy milyen változtatásokat eszközölnek februártól. Ha a net szempontjából kedvezőtlen döntéseket hoznak, akkor máris indulhat a "flooding". Lényeg, hogy elég sokan tiltakozzanak.

Ugyanakkor vannak nagyon is fair módon működő fizetős ISP-k, ezt ki kell hangsúlyozni. A matávnet nem tartozik közéjük.

Ha már telefonról van szó, én a matávnál sokkal alantasabbnak érzem a mobilszolgáltatókat. A mézesmázos arculat és "akciók" mögött rendkívül aljas, "extraprofit éhes" árpolitika rejlik. Szerintem ők az igazi ellenségek, nem a matáv. Igaz a net szempontjából szerepük még elhanyagolható.

rayn Creative Commons License 2000.12.25 0 0 6
A lényeg tehát az, hogy a szolgáltatások árai indokolatlanul magasak, vagyis lehetnének lényegesen olcsóbbak is!
Hülyeség egy szolgáltatásért feleslegesen sok pénzt fizetni. A szolgáltató pedig röhög, hogy sok birka mennyit képes kifizetni. Jó példa a mobiltelcsi. Jó drága volt, ezért sokan nagyképűsködtek vele. Később azt lehetett hallani, hogy nem veszik komolyan azt a vállalkozót/vállalkozást, akinek nincs mobilja. Később az internet is ilyen lett: "akinek nincs email címe nem veszik komolyan"...

Legalább annyi kiderült, hogy azok, akik eddig benéztek ide imádnak szép nagy pénzeket elszórni olyan dolgokra, ami kevesebből is kijöhetne.
(Nem sértésnek szántam, jelenleg én is ezt teszem.)

Mindenesetre, azok akik sztrájkba kezdenek, nem fogják:
- látogatni azon webhelyeket, amiknek ez érdeke,
- internetről rendelni a dolgokat,
- fizetni a túl sok pénzt (tel.számla, inet díj)
- hosszabb ideig internetezés nélkül kibírni. :)

Nem tartom valószínűnek, hogy ez a dolog sokakat érdekel, viszont ha egy ilyen sztrájk "lefutna" és eredményre vezetne, akkor:
- többen interneteznének,
- több bevétele lenne az internetes boltoknak,
- többen látogatnák azon webhelyeket, amiknek ez érdeke,
- sok embernek örömet okozna.

rayn Creative Commons License 2000.12.24 0 0 5
Nem vagyok pesti. Pillanatnyilag azt fontolgatom, hogy beleugrok ebbe a Matáv ISDN dologba. Igaz, hogy így többet kellene fizetnem, meg ha jól tudom, 1 vagy 2 évre kell szerződést kötni, de lehet, hogy jobban megérné, mert többet telefonálhatnék is olcsóbban? Ráadásul semmi garancia nincs rá, hogy ha 2 évre szerződök, akkor nem -e lesz időközben kedvezőbb ajánlat. Esetleg nálunk is elérhető ingyen net.

Hát nem tudom, de az ISP-kben rémeket látok. A Matávnet tűnik nekem a legszimpatikusabbnak, viszont a Matávban az nem tetszik, hogy van kapcsolási díj, meg gondolom a másodpercdíj is emelkedni fog januártól.

Szerintem "kissé" el vagyunk maradva a többi országtól az "információs társadalmat" illetően. Az internetes áruházak sem engedhetik meg maguknak (jelenleg), hogy törzsvásárlóiknak díjmentes internet elérést biztosítsanak. De ez lehet, hogy nem is jó ötlet.

Fürgeláb Creative Commons License 2000.12.24 0 0 4
Nem tudom, honnan internetezel, de ha pesti vagy, akkor fölös a cirkusz.

Választhatsz: fix 8500 Ft/hó a Matávnetnél
vagy havi 4000 + freestart.

8500-nél egy "biztos" interneted van, este 6-tól,
a freenetnél meg ha nyolcig nem lépsz fel, egy ideig nem is fogsz.

Lehet hogy drága az internet, de ha nem akarsz Matávolni, használj ingyen net-et.

A sztájk ötlet..., ne is haragudj, de nem mondok rá semmit.

Előzmény: rayn (-)
Razide Creative Commons License 2000.12.24 0 0 3
Nem érdekli a
nagy hegyet, ha kósza légy
rávégzi dolgát.
Sista Creative Commons License 2000.12.24 0 0 2
hát nem internetezni, azt már nehéz lenne. beleépült az életembe, tanulásba, munkába. beleépültem én is. (ez meg drámai lett, ugye:)?)
Előzmény: rayn (1)
rayn Creative Commons License 2000.12.24 0 0 1
" én pölö mindenféle ingyé elérésekkel machinálok, "

Régebben én is azt tettem, lehet, hogy most ismét azt fogom tenni.

" és miféle sztrájkot akarsz? "

Egyszerűen nem fogok netre előfizetni és egyáltalán internetezni.

Ha belegondolok, akkor valamilyen formában Te is sztrájkolsz, mer "ingyé elérésekkel" machinálsz.

Előzmény: Sista (0)
Sista Creative Commons License 2000.12.24 0 0 0
jaaaaaaaj rayn, már nem is olyan irtóztatóan drága azért. tanultam az isiben, hogy mindig akkor kezdődik a lázadás, amikor épp kezd fellendülni a helyzet. én pölö mindenféle ingyé elérésekkel machinálok, meg még a legolcsóbbak, és mindenkinek csomag, így azért nem olyan vészes már, és valszeg jobb lesz. az még valóban gáz volt/van, amikor az embernek arra is lehetősége van, hogy ezervmennyiért előfizet a matávnál a fasza start csomagra, havi öt óra, mintha szemenként árulnák a cukorkát, s elhitetnék, hogy ezt így is lehet enni. millllen szép hasonlat! és miféle sztrájkot akarsz? én azt hiszem, hogy ilyesféle sztrájk értelme köbö a nullával egyenlő. (ha még lehet ilyesmit gondolnom, és nem előzött meg valaki, aki kevésbé bőbeszédű)
Előzmény: rayn (-)
rayn Creative Commons License 2000.12.24 0 0 topiknyitó
Bizony méllyen a zsebébe kell annak nyúlnia aki ma Magyarországon internetezni szeretne. Szerintem a hazai internet szolgáltatók indokolatlanul magas árakat kérnek a szolgáltatásért. Ehhez jön még a telefon költség is. Ha véletlenül megszakad a vonal, de én még szeretnék netezni, akkor kénytelen vagyok ismét 150Ft+kapcsolási díjat fizetni.
Úgy döntöttem, hogy sztrájkba kezdek és egy darabig nem fogok internetezni.

Aki úgy dönt, hogy csatlakozik hozzám tegye nyugodtan.

Lássuk kinek mennyi felesleges ablakon kidobandó pénze van!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!