nem rég vettem egy chippelt ps2 - t, probléma az hogy az írott játékot betölti, de az eredeti lemezt már nem iditja el.... Modbo chip kikapcsolva sem indul el az eredeti játék.
sziasztok neharagudjatok kiirtam 2 féle képpen is egy dvdre iso fájlba egy játékot.videokon láttam mind 2 irás tipust! Annyit tudni kell hogy régebb ps2 indito cd van hozzá még hozzá ar2 v2. tudna valaki abba segiteni hogy hogy kellene, mert berakom az inditot utánna a dvdt és az indito cd utána csak sötét else indul. köszi
Néhány napja újra elővettem a Ps-t úgy 1,5 évnyi szundikálás után.Akkoriban már nem igazán olvasta be a lemezeket,így mivel most sem ment neki,így vettem egy új olvasófejet.
A problémám ezzel az lenne,hogy ami eredetileg benne volt(mondjuk azt is én tettem bele.szóvsal nem gyári fej) annak a típusa GPU 3170 J volt,amit pedíg rendeltem az GPU 3170 G. A helyzet az,hogy elméletileg nincs különbség a két típus között,vagyis hogy ahonnan rendeltem ugyan annak a szériának a tagjaiként tüntették föl.
Viszont:
beletettem az úl olvasófejet,és pozícionálja is meg minden,viszont a lemezt nem kezdi el felpörgetni.Gomdoltam,hogy esetleg a motor is feladhatta,viszont miután a régi fejet visszatettem csodák csodájára felpörgette a lemezt,viszont mivel a fej nehezen olvassa már a lemezeket így nem az igazi.
Nem tudom,hogy tud e valaki valamit tanácsolni,mit nézhetnék még meg.
alaphelyzet: alaplaprol kabellel kivezetheto PS2-s port, hozza legeccerubb PS2-s 3 gombos eger, w98 (ujratelepitve)
kikapcsolas utani inditasnal hiba uzenet jelenik meg, h az egeret nem talalja, blabla,
resetelve semmi gond, illetve ujabb resetek utan sincs, csak ha ki lesz kapcsolva
"van egy csatlakozó, akiről azt képzelem, hogy egy PS/2 billentyűzet-aljzat... oda lehetne a PS/2-es egeret bedugni ?"
Igen... a fejlesztés következő eszköze a vasfűrész/fúró, amivel lyukat ütünk a házon... előtte mindent szereljünk ki belőle...
"Másrészt van egy 8-1 tüskéből álló "csatlakozó" az alaplapon PS2 felirattal, talán oda lehetne valamiféle kivezetést tenni..."
A mérések ezt nem támasztják alá :-(
Ugyanez az én nyomorom is (AT doboz, AT/ATX-es régi alaplap): a billentyűzet dugasza mellett (kívülről hozzáférhetetlenül :) van egy csatlakozó, akiről azt képzelem, hogy egy PS/2 billentyűzet-aljzat... oda lehetne a PS/2-es egeret bedugni ?
Másrészt van egy 8-1 tüskéből álló "csatlakozó" az alaplapon PS2 felirattal, talán oda lehetne valamiféle kivezetést tenni... csak nem tudom hogy hol lehet ilyet kapni
(A soros/PS2-es átalakító nekem sem működött, igaz a boltban előre figyelmeztettek...)
A PS2-es csati az USB csatlakozóval együtt egy kártya"tartóra" van szerelve és elvileg az alaplappal együtt szokták csomagolni.
Az alaplapi csatlakozója közvetlenül a régi típusú csatlakozó mögött van, F-betűvel jelölve(User's Manual 4. oldal).
Barataim! Probaljatok a billentyuzet csatlakozoja mellett keresgelni. Lehetoleg belulrol, mert a NEM ATX-es hazakon nincs kivagva a helye. Valoszinuleg egy kis femhazas csatlakozot fogtok talalni a billentyuzet aljzata mellett. Ha megtalaltatok, akkor ne keseredjetek el, mert en 3 evig nem talaltam meg...... :o)
Szóval adott egy AMPTRON PM-9800-as alaplap, amihez nincs meg a PS/2-es portkivezetés (mármint a fizikai csatlakozó a kábellel). Nos, az alaplapon van egy szép csatlakozó, leírásban benne a kivezetések jelentésével együtt - BIOS is tudja kapcsolgatni, szóval elvileg megy.
Hívtam az Amptron kirendeltséget, akik átirányítottak egy másik helyre, akik azt mondták, hogy _egyáltalán_ nem tudnak segíteni - nekik nincs ilyen portjuk (akkor kinek van???) :(
Az alaplap mellesleg AT/ATX-es.
Mit lehet ilyenkor csinálni? Szerezzek egy másik alaplaphoz való kivezetést és forrasztgassam át? Egyáltalán hol lehet PS/2-es portot venni? Van valami ötletetek?
Előre is köszönöm a segítséget!
u.i.: Természetesen soros-PS/2 átalakítóval egyáltalán nem megy az egér, de úgy hallottam, hogy ezzel ne is nagyon próbálkozzak...
Beszéltem még valakivel, ő is amellett van, hogy más a kábelkiosztása az alaplapomnak mint általában. Kapok tőle többféle csatlakozót is, ha minden igaz holnap.
ES amugy mas eger mukodik a gepedben? Csak kivancsisagbol. Vagy tokre semmi adas nincs ott a ps/2-esben?
majd szolj ha tortenik valami =) pl. megjavul (!)
udv, karex
-ez még at-s alaplap, tehát adott ugye a kis téglalap, összesen 4 tűvel;
-ezelőtt nerm használtam;
-nem lehet rosszul rádugni (csak extralámák képesek rá), mivel 5 tűből, mint tudod hiőányzik egy. És ez ugyenígy van a csatlakozón. Tehát adott egy 1x5-ös téglalap, de csak négy tű...
-két kábelt is próbáltam;
-az egég -hála Istennek- jó, működik; :)
Úgyhogy továbbra is egy a lehetséges, más a kábelkiosztás...
Szerintem mielott nekiallsz forrasztgatni azert gondoljunk vegig egy s mas dolgot :)
ize
tehat ez milyen ps/2-es port? Ugy ertem alapbol ki van vezetve (valami ATXes cuccos) vagy csak egy teglalap alaku csatléakozo van az alaplapon es azt vezeted ki egy kabellel aminek a vegen van a csatlakozo? Ez elott mukodott vagy csak most kezdted volna hasznalni? Ha olyan kivezetos akkor tobb dolog is lehet:
- rosszul van radugva (esetleg forditva) a csatlakozo
- hibas a kabel
- nem egyezik a kiosztasa a kabeleknek. ez akkor fordulhat elo ha masik alaplaphoz gyartottt kivezetot hasznalsz. ebben az esetben egy acorpot kene talalni (lehetoleg tipusazonost)
ellentetben ha alaplapi port akkor annak mukodnie kell.erdemes kiprobalni meg:
- masik egerrrel ezt a gepet, egy ps/2-es mezeivel, hogy az megy-e
- az egeret egy masik gepen, mert leeht hogy az gyari hibas?
probalkozz... :)
sajnos sokfelel lehet a hibaforras...
remelem azert tudtam valamit segiteni..
boldog karacsonyt :)
udv, karex
Van már egy sejtésem is.....Az én alaplapomon máshogy van forrasztva a ps2, mint más alaplapokon. Ha valaki tapasztalt már ilyet, az leírhatná, hogy mit mivel kell felcserélni!
Na lényeg, a bélyeg tapadásán kívül az, hogy mintha nem működne a PS/2-es portom...
-Acorp Ali 5Ali61-es chipset, alaplap,
-ps/2-es infra egér,
-biosban nincs ps2 enable opció,
-alaplapon van tű három is, a ps2-nek,
-úgy tűnik, hogy nem is jut áram a portra, mert nem villog az infrás egér riszívere sem...
-Bios upgrade is megvolt már...
Légyszi segítsetek, mert nem működik a karácsonyi ajándékom!!! (az egér)
:)