Keresés

Részletes keresés

baranta_ Creative Commons License 2010.06.21 0 0 88
majd belebotlott egy telefonfülkébe
Előzmény: Törölt nick (87)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.24 0 0 87
töltött a kifutópályán
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.15 0 0 86
kellett volna megérkeznie, de ebben a nagy hóesésben igazán nem csoda ha hébe-hóba késik keveset,.....
Előzmény: sörkorcsolya_skate (85)
sörkorcsolya_skate Creative Commons License 2008.03.03 0 0 85
jövő héten, ebben az órában
Előzmény: HansBlack (84)
HansBlack Creative Commons License 2008.03.03 0 0 84
ami annyit jelent, hogy most mennem kell, folytatasa kovetkezik... :-)
Pá!
Előzmény: sörkorcsolya_skate (83)
sörkorcsolya_skate Creative Commons License 2008.03.03 0 0 83
fagyosan jó lesz még száraz kenyér hellyett is, ha elfogyott a puskapor
Előzmény: HansBlack (82)
HansBlack Creative Commons License 2008.03.03 0 0 82
asott el elozo telen a fagyott talajba, gondolvan, hogy
Előzmény: sörkorcsolya_skate (81)
sörkorcsolya_skate Creative Commons License 2008.03.03 0 0 81

zacskónyi fasirozottat, amit kimondottan erre a célra

Előzmény: HansBlack (80)
HansBlack Creative Commons License 2008.03.03 0 0 80
a bejaratnal azonban gondjai voltak, mert othonfelejtette a
Előzmény: sörkorcsolya_skate (79)
sörkorcsolya_skate Creative Commons License 2008.03.03 0 0 79

hol van már a tavalyi hó..., de legyen...,

Dóri a korcsolyáját bevágta a hátizsákjába, de gondja volt a  

Előzmény: HansBlack (78)
HansBlack Creative Commons License 2008.03.03 0 0 78
Kezdjunk uj tortenetet:

pl: Dori elment korcsolyazni a Varosligetbe...

:-)
Előzmény: sörkorcsolya_skate (77)
sörkorcsolya_skate Creative Commons License 2008.03.03 0 0 77

ezért érdemes volt

77

Előzmény: Törölt nick (74)
sörkorcsolya_skate Creative Commons License 2008.03.03 0 0 76
76
Előzmény: sörkorcsolya_skate (75)
sörkorcsolya_skate Creative Commons License 2008.03.03 0 0 75
ha már idejöttél...
Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.02 0 0 74
közben kis idő eltelt
Előzmény: Mustár (73)
Mustár Creative Commons License 2001.02.17 0 0 73
- Don! - rúgta föl a széket Lívia - ott szerencsétlen emberek élnek, sok ezermillió élet.
- Kicsi lányom, szaladj a helyedre! Te még nem tudhatod meg a valóságot!
- Don, ha nem mondod el, kihúzom a dugót!!! Nem lesz akkor Lajcsi!!!
Don elfordította randa fejét, és csendben gondolkozott. Nehéz döntés volt.
- Lívia, te egy nagy zsaroló vagy! De hát, legyen! A Dáridót nem hagyhatom ki egyszer se! Azok valójában nem mind emberek!!!
- Oké, oké, elismerem, hogy van pár tigris. Olyan cukik!!! Minél előbb le szeretnék szállni oda!
- Nem így értettem, de ha kell az egész történetet elmondom. A régebbi barátainkkal már 76'-ban megfigyeltük ezt a meteort. Már akkor tudtuk, hogy veszélyes, és hogy jónéhány év múlva be fog csapódni. Sokáig tétlenkedtünk, de jónéhány éve kifejlesztettük a meteor szétrobbantásának elvét. Ekkor egyik barátom talált az Alkazula-barlangban egy furcsa ösvényt. Hosszas kutatás után rájöttünk, hogy ez egy térkapu. Megfejtettük a térkapu nyitókódját, és eljutottunk erre a meteorra. Emberszerű lényeket és különböző már régen kihalt állatokat találtunk. Ezek az emberek, habár fejlettségileg hasonlítottak hozzánk, külsejük mégis halvány kék és zöld színeket tartalmazott. Hajuk igen ritkás, egészen kopasz. Nemsokára visszatértünk a Földre, és megpróbáltunk elméleteket kifejteni.Eszerint ezek az ősemberek maradványai, akik hajdanán egy bolygóhoz jutottak. A barlang kutatásakor 65'-ben egy 1000 fős kutatócsoportot betemetett a barlangomlás, menedéket csak a kapun át találtak.
A meteori humanoidok fejlettsége ezzel magyarázható, hogy a kedves barlangászok némileg civilizálták őket. A kihalt állatok pedig nagy viharok, fagyos zimankók idején húzódhattak be. A meteoron dinoszauruszokat is találtunk, ők valamikor az ismert meteor becsapódásakor érzéki kódolást kaptak az idegen bolygótól, és tömegesen vonultak a térkapuhoz. Felfedezéseink után ismét elmentünk egy 30 fős csoporttal a meteorra. Próbáltunk beszélni a humanoidokkal. Ez részben sikerült, sokat megtudtunk. Az idegen bolygó élőlényeinél dolgoztak meglepő módon földmíveléssel, cserébe örök életet kaptak. Sok-sok éven át dolgoztak, a végén sztrájkoltak. Közben a bolygó idegeneivel szapordtak, ezzel magyarázható a fura bőrszín. A sztrájkuk 500 évig tarthatott, mikor az uralkodó ufó felszabadította a humanoidokat, s azzal az ürüggyel, hogy békés, gyönyörű környezetben akarja őket elhelyezni hálájául, egy Földre indított meteorra helyezte őket, de előtte mindegyik egy orvosi vizsgálaton eshetett át. Szegények, pedig bevették a dolgot, de mi átláttunk egyből az ügyön. Megpróbáltuk őket felvilágosítani, mire egy humanoid erős támadással akart biztosítani minket, hogy uruk sose tenne ilyet. Egy csapással 15 emberünket leterítette, mire mi elfogtuk azt, s idehurcoltuk a Földre, gondosan bezárva, és kódolva a térkaput. Tudósokat hívtunk persze titokban a nép előtt. Összes porcikáját végigvizsgáltuk. Űrhajónk indulása előtt pár héttel fejeztük be.
- És miért indított meteort a Föld felé az úr? - ámuldozott Lívia.
- Jó a kérdés! Már vártam! Szóval a boncoláskor, találtunk egy parányi fura követ a lény gondolkozórendszerében. A kő nem tűnt különösebbnek, de én a biztonság kedvéért alapos tanulmányozásnak vetettem alá. Kiderült, hogy ez a kő egy információ és vezérlőegység. Laborunk csodás tudósainak köszönhetően megtaláltuk a megoldást, és lefordítottuk a követ. A történeti részéből kiderült, hogy az úr megelégelte a sztrájkot, és mivel egy másik égitestről talált alkalmasabb munkaerőt, a földiekkel pimaszságuk és "nyers utálatot kifejező mosolyuk" miatt végleg le akart számolni. Úgy gondolta, hogy a meteor becsapódása mellett ad egy kis pusztítási vágyat a humanoidoknak. Ezt a vezérlő követ ültette bele mindegyikbe, miáltal ezek a humanoidok végteenül erősek lettek, és a kő miatt vágyat éreztek a fajtársaik pusztításáhz. Azb úr leleményesen időzítette ezt a szerkezetet, hogy már a meteoriton ne gyilkolásszák le egymást. Aki minket megtámadott, valószínűleg rosszul lett beprogramozva. Ahogy te, mielőtt még semmit se tudtunk, ki akartuk menteni őket, de az információk megérkezésével, rájöttünk, hogy legjobb, ha mindegyiket kiírtjuk, különben vége az embereknek, és az amőbáknak. A térkaput most is próbáljuk hatástalanítani, végső cél a térkapu megsemmísítése. Van kérdés?
- Nem is tudom, hol kezdjem - szólt Lívia.
babi Creative Commons License 2001.02.16 0 0 72
Líviának kezdett elege lenni az űrutazásból. Sehol egy normális férfi, gondolta. Beton átpártolt a koldusasszonyhoz, Smilek egy infantilis tamagocsi-tenyésztő, Ödön meg mégiscsak a testvére, azzal nem illik. Halálosan unatkozott. Legalább egy ufonauta jöhetne, akinek a kedvéért kékre festené a haját és felvenné a legújabb metálszínű, testhezálló azbesztruháját.
Leült az infravörös refraktortávcső elé, amely a nap 24 órájában a közeledő meteort pásztázta. Csinos kis pofija visszatükröződött a megfigyelőlencsében. Elővette Spacelab márkájú vérvörös rúzsát, és közelebb hajolt a távcsőhöz, hogy kifesse a száját... A döbbenettől a rúzs kiesett a kezéből, és vészjóslóan csörömpölve gurult végig a padlón. De Lívia ezt már nem hallotta, mert amit a távcső mutatott, az olyan volt, akár egy álom. A meteoron élet volt! Lívia tengerpartot látott, lágyan hajladozó pálmafákat, kéz a kézben sétáló, emberszerű lényeket. Tigrisek hevertek az árnyékban, mellettük zebrák legelésztek. Amott kisgyermekek játszadoztak egy oroszlán farkát rángatva. Fiatal pár szeretkezett a fövenyen, néhány öregasszony ülte körül őket, és békésen sörözgettek.
Lívia nem tudta levenni a szemét a látványról. Ekkor egy kéz nehezedett a vállára. Felnézett. A Don állt mögötte.
- Nos, gyermekem - szólt a maffiavezér. - Ideje megbeszélnünk, hogyan fogod felrobbantani ezt a fránya meteort...
Mustár Creative Commons License 2001.02.13 0 0 71
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ - foglalta össze röviden Beton.
- Jaj, bocsi Beton! A csibékasz-om bizi megijesztett. Ezt még Fidónak csomagoltam be, ha a macskákat esetleg lövedék szempontjából kéne használnunk. - mondta Smilek
- És mi lesz ha a csibékasz kereszteződik a macskákka és fidóval? Szörnyű felelőtlenég
babi Creative Commons License 2001.02.12 0 0 70
Csak egyvalaki volt az űrhajón, akit cseppet sem érdekelt a hang forrása: Terezát, a koldusasszonyt. Még bekapta az utolsó falat tejfölös-lazacos spagettit, majd szinte a levegőben úszva, legszebb lánykorát idézve szaladt oda a Donhoz, és ugrott a nyakába:
- Ibrahim! Csakhogy visszatértél hozzám!
A lendülettől mindketten a földre zuhantak, átszakítva néhány létfontosságú kábelt. Elektromos szikrák pattogtak körülöttük, hajdani szerelmük hevét idézve, majd kialudt a fény. Az űrhajó sötéségbe borulva száguldott tovább zaklatott útján.
A meteor pedig egyre közeledett, wazzeg! Hát gondoljunk már erre is!

Betonnak és Fidonak végre sikerült összekötniük a kábeleket, néhány macskát használva hézagpótlónak, és felgyulladtak a fények. A doktor körülnézett. Lívia épp a melltartójában turkált, nyilván az antennát akarta működésbe hozni. Smilek és Ödön elmerülten kockapókereztek. A koldusasszony és Koszleone két lombikot nézegettek, és klónozott másaikban gyönyörködtek. Szépen fejlődtek a kicsik. Olyan békésnek tűnt minden. Miért volt mégis Betonnak valami furcsa érzése? Hirtelen ráeszmélt: egy nagyfejű, békára emlékeztető lény néz vele farkasszemet!

Előzmény: Mustár (69)
Mustár Creative Commons License 2001.02.11 0 0 69
Ödön mérgesen ráförmedt Smilekre:
- Mért nézed mindig a Colombo hadnagyot???? Az idegeimre mész, ha bekapcslva hagyod a tévét. A múltkr is azt hallottam "Uram! Az ajtó mögött van elrejtve." Ekkor a kólatároló szekrény ajtajához léptem, és kitártam, persze rámzúdult az egész lötty. Azóta hiszek a szomjamnak, és csak Sprite-ot iszok. Bár ez az egész emlékeztet iskolás éveimre, amikor dobozos sört rejtettem a kabátujjamba. Jött a legjobb haverom, és jó erősen megrázta a kezem. Alkoholos lett az egsz kezem, és aznap még jelenésem volt az igazgató néninél...

A szívszaggató történetet megtörte Beton doktor rémült kiáltása. Don Koszleone hasonmása szivárgott ki a vezérlőpultból. Senki nem értette a dolgot. Hogy lehet Don egyszerre két helyen? A rejtélyt fokozta az emlék mikor Lívia keservest álmodott. Smileknek hirtelen felcsillant a szeme:
- Don, te egy gazember vagy! Te engetted ki a koldusasszonyt az űrhajóból, te vagy a furcsa hang, és te egy... egy.. számítógépes aggyal rendelkező óriás amőba vagy.
- A három állítás közül csak egy igaz. Nem én miattam lódult ki a koldusasszony az űrbe, nem én voltam a hang, de valóban, modernizált óriás amőba vagyok. Most már érthetitek mért viselem a szívemen az óriás amőbák ügyét. És osztódni is képes vagyok, ezért a Földről is tudok navigálni, és itt is körül tudok nézni. - mondta Don.
- Az álmom mégis igaz? - kérdezte Lívia.
- Igen - kezdett bele Beton - még mindig érzem a tamagocsi nyomát a nyakamon. Ödön pedig nem mer a gardróbba menni, mióta a vállról indítható rakétával megfenyegetted. A lebegő nő valójában egy délibáb volt, nem láttunk akkor senkit.
- És mikor a pókhálót felszolgáltam neked hangyapürével, megcsípett Király, a hypertarantullám. Ezáltal megfertőzött I Love vírussal, és egy kis hangterjedelem-fokozót is öntött beléd (nem hiába Király). Ezért ébredtl sikítva. Az i love vírusnak köszönhetően fokozódott szerelmed Beton iránt. - ekkor beton szemérmesen elpirult - Ez a két kórokozó külön-külön nem nagy veszély, de együtt halált okoznak. Lassú halált. - fejtette ki Don.
- Napjaid meg vannak számlálva, ezért akartam, hogy a koldusasszony helyett te költözz a robbanófejbe. Neked már mindegy - szólt Beton.
- Hát ez mind igaz? - pityeredett el Lívia.
- Így van. Én pedig végig láttam minden eseményt Vagyimirovtól kezdve, idáig. Tudtam, hogy ilyen okos, helyes nőt pótolni kell, ezért hívtam ide Katit. Csak azt nem tudom, hogy kiez a rejtélyes hang? - mondta Don.

És tényleg? Ki ez a hang?

boci101 Creative Commons License 2001.02.11 0 0 68
Én tudom ki az. Hallatszott egy hang.
Előzmény: Gai-luron (67)
Gai-luron Creative Commons License 2001.02.11 0 0 67
Kati néhány másodperccel később szertefoszlott.
- Egy hallucináció! - mondta Dr. Cuncimókus. - Ugye mindannyian láttuk?
Beton doktor, Ödön, a koldusasszony, FIDO és Smilek ijedten bólogadtak.
- Valaki megmérgezte a reggeli tubusos csirkét. Lívia igazat mondott. Tényleg áruló van közöttünk.
Előzmény: boci101 (66)
boci101 Creative Commons License 2001.02.11 0 0 66
Lívia egy ideges mozdulattal beleszívott cigijébe, ám ekkor hirteklen egy finom zaj hallatszott a felettük lévő rács mögül. Néztek egymás szemébe, nem mertek feltekinteni: egymástól várták a válszt, hogy mi lehtet az? Egyszerre valami furcsa füstös illat érződött, inkább valami tömlyénes, nem lívia cigije volt, s a következő pillanatban a rács szétolvadt, és egy anyaszült meztelen lány ereszkedett közéjük. Volt az egészben valami fájdalmas, ahogy a vörösen izzó ráccsonkok között átjött az a porcelánsima női test, de volt valami furcsább: a lány lebegett. Pedig az antigravitációs generátor be volt kapcsolva. Be kellet hogy legyen kapcsolva - futott át Lívia - agyán, hiszen minden reggel bekapcsol. Az indulás előtt ő mega aktiválta az időkapcsolót. A lány meztelen volt, a biztonsági viseletként előírt antigravitációs csizma nem volt rajta, és mégis, súlytalan volt.
A lány lídinának háttal érkezett meg. Valószínűtlenül fehér volt a bőre, és valószínűtlenül meleg volt a teste is. Líviát ez zavara a leginkább. Jéghidegre számított, és mégis, nagyon emberi volt.
Ekkor a lány lívia felé fordul. Lívia hátrahőkölt, nem hitt a szemének. A lány ugyanis Kati volt, Lívia legelső lányszerelme. Kati, aki egy viharos éjszakán, úgy tizenött évvel ezelőtt, elindúlt a tengerbe, és soha többé nem érkezett vissza. Csak a bomló tetemét találták meg.
Lívia végtelen félelmet és kiszolgáltatottságot érzett. Ugy érezte, valami felsőbbrendű hatalom birtokolja, aki ismeri a legapróbb érzelmeit is, s most játszik vele. Vele, az üvegszerűen attetsző, szinte már semminek tűnő Líviával.
Előzmény: Gai-luron (65)
Gai-luron Creative Commons License 2001.02.11 0 0 65
Lívia nyugodtan gyújtott rá egy cigarettára.
- Igen, tényleg az FBI ügynöke vagyok. Rendszeresen küldtem jelentést a tányérantennámmal, de ne gondoljatok rosszra. Az a küldetésem, hogy megvédjelek titeket. Irodánk két hónappal ezelőtt egy UFO leszállásáról szerzett tudomást. Szemtanúk szerint egy nagyfejű, békára hasonlító lény szállt ki belőle, növénymintákat gyűjtött, majd telefonálni akart. Nem fogadták el a hitelkártyáját. Az idegen ekkor dühöngeni kezdett és túszul ejtett néhány salátát. Akciócsoportunk sajnos elkésett, a lény megszökött, és gyanítjuk, hogy most álruhában itt van az űrhajón, hogy megakadályozza küldetésünk sikerét.
Előzmény: Gai-luron (64)
Gai-luron Creative Commons License 2001.02.11 0 0 64
- Miről van szó? - nézett hátra Dr. Cuncimókus, és megnyomott egy piros gombot közvetlenül az automata-pilóta vezérlője mellett. Ödön és a BKV ellenőr üvöltve zuhantak a sterilizáló fülkébe.
- Csak nincs valami gond Líviával?
FIDO idegesen rágott egy még viszonylag ép macskafejet.
- Tegnap szerelmünk beteljesedett a zéró-gravitációs kamrában - mondta Beton doktor szemlesütve. - Ha ugyanezt önálló számként előadjuk egy cirkuszfesztiválon, akkor most valószínűleg a 12 kínai biciklis Chi-ling fivér mellett emlegetnék nevünket, de mindegy. Amíg Lívia csendesen, akár egy kisangyal aludt a mennyezeten, én ellebegtem egy tubus csirkéért. A csirkét kenve véletlenül meglöktem Lívia melltartóját. Egy FBI feliratú tányérantenna gurult ki belőle! Lívia, te galádul kihasználtad az érzelmeimet! Mindannyiunknak hazudtál!
Beton fájdalomtól elgyötört arccal támaszkodott neki a hajtóműnek, majd sikítva rántotta vissza gőzölgő kezét.
- Ez igaz? Te az FBI-nak dolgozol, gyermekem? - kérdezte döbbenten Dr. Cuncimókus.
FIDO morogva indult el Lívia felé, és a koldusasszony elővett egy rozsdás ágylábat.
Előzmény: babi (63)
babi Creative Commons License 2001.02.05 0 0 63
Az "éhezés" szóra a koldusasszonynak eszébe jutott, hogy az űrhajóban felejtette az uzsonnacsomagját, és ütemesen lábtempózni kezdett. Lánykorában sokat úszott; amikor Albániában súlyossá vált a helyzet, ő a Gibraltári-szoroson át menekült, majd egy delfin farkába kapaszkodva jutott Dél-Amerikába. A farkak egész életében fontos szerepet játszottak. Erre gondolt, miközben a légüres térben úszva egyre közelebb került Betonhoz. Kinyújtotta a kezét, és a doktor, gyengéden megfogva azt, besegítette őt az űrhajóba. A nagy kalandtól kimerülve, szó nélkül álltak. Még egymás kezét is elfelejtették elengedni. Angyal szállt át az űrhajó felett. Smilek rögtön megállította, és menetjegyet vagy bérletet követelet rajta, majd ezek híján fenékbe billentette az angyalt, aki lezuhant a mélybe. Bizony, sok minden másképp történt volna, ha Smilek inkább otthon marad a BKV kötelékében, de most már mindegy.
Lassan a többiek is bemásztak az űrhajóba. Éppen azon tanakodtak, hogy mivel rögzítsék a robbanófejhez a koldusasszonyt, amikor Beton megszólalt:
- Nem engedem, hogy ez az áldott asszony húzza meg a kallantyút. Lívia fogja megtenni... Vészjósló arccal fordult régi kedvese felé.
- Mindent tudok rólad. Le vagy leplezve.
Előzmény: Gai-luron (62)
Gai-luron Creative Commons License 2001.02.05 0 0 62
A helyzet fokozódott.
- Beton doktor! Próbáld ezt a vonósugarat beakasztani a koldusasszony fejébe! Talán így visszaránthatjuk. - mondta Dr. Cuncimókus a mikrofonjába.
- A vonósugár lemerült! - kiáltotta Ödön. - Mindennek vége!
FIDO idegesen szaglászott egy hasadóanyagot.
- Ne aggódj, gyermekem, tekerni is lehet.
- Miért van ennyi éhezés a világban? - kérdezte nyugtalanul Beton.
Előzmény: Mustár (61)
Mustár Creative Commons License 2001.01.30 0 0 61
Az űrhajó legénysége, mind kint volt a zűrbe, hogy visszahozzák a koldusasszonyt. Nem volt könnyű dolguk, messze járt tőlük a koldusasszony. Épp egy ufó ablakának koccant neki, mire a földönkívüliek mind a három kezükkel mérgesen kalimpáltak. De ekkor egészen szörnyű dolog történt. A koldusasszony 100 méteres körzetéből apró robbanóanyag darabkák zúdultak az űrhajóra, csak ugy kopogtak, mint a lágy, tavaszi eső. Az egyik meg is perzselte FIDO sisakját. A kiskutya a félelemtől két oktávval magasabb hangot nyüszített, mint Jimmy annakidején. Beton doktor egy láthatatlan ellenségre, Lívia egy fehér lyukra, Ödön pedig csak délibábnak hitte.
De a vészjósló jelek mindhármat lehetetlenné tették...
Gai-luron Creative Commons License 2001.01.29 0 0 60
- A koldusasszony! - sikoltotta Smilek.
- Valószínűleg a Z568vc00-ás zsilipajtót nyitotta ki, ami pont az űrhajó ürítőkabinja mellett van. - mondta Dr. Cuncimókus. - Azonnal szkafanderbe kell öltöznünk, és vissza kell hoznunk! A Föld sorsa az Ő, és kallantyúja kezében van.
Beton, Smilek, Ödön, Dr. Cuncimókus és FIDO elsiettek.
Lívia újabb öt ikszet írt jelentés gyanánt a hajónaplóba.

V. Fejezet
Baljós Árnyak

Előzmény: Mustár (59)
Mustár Creative Commons License 2001.01.28 0 0 59
Végül is Smilek is belekezdett a maga történetébe:
- Szegény családból származtam, apám aranyórájával kellett jojóznom. Reggelire csak 2 helyre mentünk el svédasztalos reggelire, ebédkor a szarvas-főzelékemre soha nem kaptam feltétet. A bejárónőnk a parókájával sikálta ki a pezsgőfürdős kádat. Egyszer anyám elcserélte a virtuális valóságomat egy..., egy... plazmatévére. Akkor álmatlan éjszakáim voltak, nem mertem játszani a kubai szivarokkal építőset. A kishugom mindig csak egy ktezrest kapott zsebkendőnek. Apám tényleg olyan szegény volt, hogy a Mercédeszünket el kellett adnia, mert csak Ferrarira tellett. De van ezeknél borzalmasabb is. Nem engedték, hogy légitársaságot vegyek, mert gyűjtögetni kellett a szegény napjainkra.
Dr. Cuncimókus elsírta magát, Lívia Beton ölébe hajtotta fejét. Ödön gyengéden odalépett Smilekhez, és megcsókolta.
Fido orrhangon mormolni kezdett, majd emberi szavakra csücsörített, és belekezdett:
- Smilek, ó, hogy kerültél ilyen szegény BKV ellenőr sorsra?
Smilek felemelte bús, könnyes ábrázatát, és mély hangon kezdett ujra mesélni:
- Tragikus volt. Anyám bankigazgatót, apám focistát akart belőlem faragni. Elküldtek Selmecbányára tanulni, ott ismertem meg első barátomat, valami Sanyit. Ő azt mondta, hogy menjek vándorszínésznek, de én inkább egy másik barátommal Mórickával tartottam. Ő rajongott a szívbetegségekért. Orvos sem akartam lenni, így hát Bíró Lacikához mentem. Akkor még nem értettem, hogy mi az a golyóstoll, én csak a csetbordomon kommunikáltam vele. Kimentem az utcára, és elgázolt egy busz. Azóta van ez a villám alakú seb a homlokomon. Felronottam a buszra, hogy szétverjem a buszvezetőt, de beleszerettem egy kalauz-lányba. Az a lány egy elmebajos kis csaj volt, csak azt tudta mondani, hogy BKV-ellenőr. Ezóta vagyok BKV-ellenőr.
Tátott szájjal álltak a többiek, ekkor Smilek ismét meglátott az űrben egy lebegő asszonyt...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!