Keresés

Részletes keresés

Canis Creative Commons License 2000.12.21 0 0 14
Ja és a kedves öreg, kövér, fehér szakállú, piros ruhás Santát a Coca Cola egyik reklámjának köszönhetjük... mi lett volna, ha a Pepsi találja ki, kékben járna a MIkulás :-)))
Előzmény: Canis (13)
Canis Creative Commons License 2000.12.21 0 0 13
Egyébként szvsz mindenki azt ünnepel, amit csak akar. Kérdés, hogy a karácsony mennyire kötődik Jézushoz? Szinte kizárt, hogy karácsonykor született, ráadásul nyugaton a jó öreg Santa Claus hozza az ajándékot a zokniba - Jézusról egy szó sincs.
Láttátok a Fekete Vipera sorozatot? Azt mondja benne karácsonykor az egyik szereplő:
- Na jó, mondj mesét, de ne arról a szerencsétlen fickóról szóljon, aki karácsonykor született, összehordott mindenfélét, majd felszögezték egy fára a Közel-Keleten, mert az elrontja a karácsonyi hangulatot.
Előzmény: bundee (-)
Gonosz Frici Creative Commons License 2000.12.21 0 0 12
Tudom, hogy a szó latin, de a vs rövidítést tényleg angol szövegben láttam először. És eltartott egy darabig míg rájöttem mit is akarnak vele.
Előzmény: Brumimackó (9)
Canis Creative Commons License 2000.12.21 0 0 11
:-)))
Előzmény: Brumimackó (9)
bundee Creative Commons License 2000.12.21 0 0 10
Najo, lezarom a VS. temat.

A versus szo a latinbol szarmazik, jelentese korulbelul annyi, mint ellen.

A harcok idejen a ket ellenfel kozti kapcsolatot fejezte ki - ok nagyon versus-ok voltak, egymast tekintve :)

bundee

ui.: mostmar vissza lehetne terni az eredeti temahoz? :)

Brumimackó Creative Commons License 2000.12.21 0 0 9
Kevéssel a pankrátormérkőzések előtt az úgynevezett latinok már használták a versus kifejezést, bizonyára a gladiátormérkőzések alkalmával.

Gonosz Frici Creative Commons License 2000.12.21 0 0 8
Ez az egész vs dolog szerintem megint az amerikai angolból származik. magam láttam valamelyik műholdas adón, ahol egy magas kultúr igényű "pankrátos mérkőzést" így kb. hirdettek : Ganaj Kapitány vs Dagadt Patkány.
Előzmény: tivadar (7)
tivadar Creative Commons License 2000.12.21 0 0 7
Mármost, nektek nem szégyellem bevallani, nekem ez a VERSUS kimaradt az életemből - lehet hogy bunkóság, ez van ;-)
Ha lúd, legyen kövér: tessék nekem lefordítani, mit jelent a topic címe úgy ahogy van !

t-r, a műveletlen

Előzmény: Biga Cubensis (1)
Gonosz Frici Creative Commons License 2000.12.21 0 0 6
Csak szerényen jegyezném meg, hogy jóval Jézus ideje előtt a Mitrász-hívők szintén a téli napforduló idején ünnepelték Mitrászt. Tehát javaslatom a vitában a hithű zsidó úrnak, ne Jézust, Mitrászt ünnepelje és máris ugrott a hamis próféta felé való fordulás. Vagy mégse? Mert Mitrász se az igazi... Akkor a ünnepelje a hanukát, vagy amit akar. Esetleg semmit.
Előzmény: gyorgyi_ (5)
gyorgyi_ Creative Commons License 2000.12.21 0 0 5
Kedves Echo!

Dec. 24 nem Jezus szuletesnapja, de ezen a napon unnepeljuk meg, hogy Jezus megszuletett (mar aki unnepli).

Előzmény: Echo (2)
VILÁGOS Creative Commons License 2000.12.20 0 0 4
Ja, hogy versus!!! Hát persze, hogy versus, most már VILÁGOS!
Előzmény: Biga Cubensis (1)
gyorgyi_ Creative Commons License 2000.12.20 0 0 3
Kedves bundee!

Amerikaban a zsidok nagy resze, aki valamennyire is komolyan veszi vallasat, nem unnepli meg a karacsonyt. Azok kozul a zsidok kozul, akiknek csak a szarmazasa az, de nem erdekli oket a vallas, van aki unnepli. Van is egy zsido ismerosom, akit nem erdekel a zsido vallas, es o unnepli a karacsonyt.
Egyebkent meg ilyen tajban a zsidok a Hannukah-t unneplik. Sok helyen a karacsonyi diszek mellett ott van a 9 agu gyertya is (legalabbis New Yorkban). A TV-ben pedig sokszor azt mondjak, hogy "Merry Christmas and Happy Hannukah", vagy egyszeruen csak "Happy Holidays".
Az is erdekes, hogy az amerikaiak mindenfele diszekkel es egokkel feldiszitik a hazaikat es az udvart. Azon a kornyeken, ahol foleg zsidok elnek, nincsenek ilyen diszitesek.

Echo Creative Commons License 2000.12.20 0 0 2
Hi bundee

1. A zsidók nem ismerik el, hogy Jézus Isten fia - miért ünnepelnék a születésnapját?
2. A decemberi dátum nem Jézus születésnapja, csak rá fogták - miért ünnepelne egy csinált napot ?

Biga Cubensis Creative Commons License 2000.12.20 0 0 1
versus :)
Előzmény: tivadar (0)
tivadar Creative Commons License 2000.12.20 0 0 0
Kedves Bundee !

Jelenlegi tudomásom szerint a zsidó vallás szerint, J.K. nem volt több, mint egy hamis próféta (ezt egy zs. rabbi szájából hallottam) ezért, nem csoda ha a hívő zsidót egyháza tiltja annak szülinapját ünnepként megélni.
('J.K. nem lehet megváltó, hiszen a világ szemlátomást "nincs megváltva"' - mondják...)

Ugyanakkor, ha valaki nem vallásos zsidó, de ebben a kultúrkörben él, szvsz nyugodtan megünnepelheti a karácsonyt.
Kérdés: árul már el mi ez a VS ?
Üdv: t-r

bundee Creative Commons License 2000.12.20 0 0 topiknyitó
Udv...

Egy amerikabol hazatelepult zsido ismerosommel sokat vitatkoztam arrol, hogy o" unnepli-e a karacsonyt, vagy egyaltalan unnepelheti-e. Mar odaig "fajult" a vitank, hogy megkerdezunk egy rabbit, hogy egy zsido resztvehet-e a karacsonyi "buliban".

So"t, valami olyasmit is mondott, hogyha megkerdezne o" a rabbit, vagy jonne "bulizni", akkor a zsinagogaba nem lephetne be tobbet ugyanugy, mert neznek...

Kerdem en, tilos-e egy zsidonak a sajat Istenenek egyetlen fia szuletesnapjarol megemlekezni, aki mellesleg szinten zsido volt... Bar, ez most reszletkerdes, hogy aztan vizkeresztelkedes, stb volt - ugyhogy lehetoleg ne errol szoljon majd a vita, hanem a zsido VS. karacsonyrol.

koszi

bundee

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!