Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.10.10 0 0 51

20 éve senki

__PT Creative Commons License 2001.12.29 0 0 50
Neztem egy hw gyarto oldalat anonimajzerrel, es nem jott be semmi. Na, megnezem a forrast, ami lejott, es egy rakas szar javascript, hogy



es kesz. Ez a nyito oldaluk. Most normalisak ezek ??? Meg sosem lattak a http://www.webpagesthatsuck.com url-t....

Perverz Tata

Előzmény: Qqberci (42)
Qqberci Creative Commons License 2001.12.29 0 0 49
Újabb froclit talált ki Budapesti Közga(rá)zdaságtudomány és Államigazgatási Egyetem: a vizsgaanyag egy részét a hallgató kizárólag az Internetről tölthetik le. Egy 140 oldalas anyagrész a www.diplomacia.hu oldalon érhető el, kizárólag win32 alatt futó, önkibontó (exe) file formájában.

Milyen alapon kényszeríti az egyetem a hallgatókat Wintel környezet használatára?

Az anyag gazdája nem hallotta még a kompatibilitás szót? Vagy esetleg azt az egy ikont képes piszkálni (azt mutatták meg neki), ami az önkibontós tömörítést csinálja?

Qqberci Creative Commons License 2001.05.31 0 0 48
Tegnap kaptam egy levelet az b>Axelerotól, hogy holnaptól megszünik az u.n. terminálablakos bejelentkezési lehetőség. Masától értetődőnek veszi, hogy vindózt használok. Megemlíti ugyan, hogy ha esetleg LINUX-ot használnék, akkor hova meg mit kell beírni, de fel sem tételezi, hogy ezen a kettőn kívül egyéb is lehet az ügyfelei között, pedig semmi mást nem kellene tennie, mint a saját logjait megnézni.

Mitől lesz jobb az átkeresztelt Matávnet szolgáltatása, ha egy egyébként mindenhol elfogadott üzemmódot megszüntet?

Mi lesz jobb akkor, ha rákényszerítenek arra az adatbiztonsági abszurdumra, hogy az azonosítómat és az jelszavamat egyetlen rekordban, kódolatlanul egy jól definiált helyre tegyem fel fixen a gépemre?

mal Creative Commons License 2000.12.27 0 0 47
Igen egy komoly webáruház. Csakhogy 1 komoly webáruházra jut 200 fiszfasz BT, KFT akiktől a designer megrendelést kap. Egy komoly webáruház kerül 200 - 300 millió forintba. Komoly a lófaszt! Egy home banking kerül ennyibe és ebből a pénzből mégse jutna eszükbe hogy IE5+win mellett van még kb. 20 különféle más környezet is, lásd hazai felhozatal, kivéve a citybank ahol viszont 10 bőrt húznak le az ügyfélről.
Egy Yahoo egy altavista már szemlátomást ügyel ezekre a részletekre a kb. 100 Millió USD összegbe ez már belefér. Ezekután nehéz elvárni egy hazai dizájnőrtől hogy pár száz ruppóért, vagy milkáért 1-2 héten belül feleljen meg ezeknek az igényeknek is. Ha valami szélütötte ügyfélnek ilyen igénye is támadna (pl. a mi cégünk ahol már hallottunk az egyéb kategóriáról is, csak nálunk nincs photoshop-os meg webes ember) akkor sehol nem talál olyat aki elvállalná.
Előzmény: John Zero (44)
John Zero Creative Commons License 2000.12.27 0 0 46
blr:
Valóban, a vmWare sajnos nagyon drága, ahogy mondod. Viszont talán a legjobb (de tekintve, hogy egy komplett Windows kell hozzá, ez nem is csoda).

Amit próbálhatsz még: WINE (http://www.winehq.com), ehhez nem kell Windows.

Előzmény: blr (45)
blr Creative Commons License 2000.12.25 0 0 45
Próbáltam a VMware-t még régebben, elég használhatónak tűnt, csak kissé drága lenne, tekintve, hogy az árához még hozzájön egy Win ára is...

A Win4Lin progit próbálta már valaki? Nekem nem jött össze, mert a 7.2-es Mandrake kerneléhez még nincsenek modulok (a VMware legalább azt forrásból fordítja).

Előzmény: Scyllum stellare (36)
John Zero Creative Commons License 2000.12.24 0 0 44
mal:
Egy webáruház vajon megengedheti-e magának, hogy az ügyfelei közül 20%-ot (nem IE-userek) kapásból elzavarjon? És egy cég? Stb?
Szerintem ezt senki se engedheti meg magának, aki az "ügyfelekből" él.

"Az ügyfelek zöme printelt formátumban nézi meg az oldalt, és csak a dizájn érdekli őket meg hogy legyenek benne divatos faszságok, multimédia, flash."

Papíron hogyan valósul meg a Flash animáció? ;-)

Amúgy egyetértek. Viszont azért legalább annyi jóérzés és racionalizmus lehetne az ilyen designerekben, hogy rendben, hogy IE-re beoptimalizálják a lapot, de azért LEGALÁBB legyen használható más alól is (ha nem ugyanolyan szép, hát nem ugyanolyan szép).

Előzmény: mal (41)
Qqberci Creative Commons License 2000.12.24 0 0 43
A windows egyébként maga is egy írásvetítőre optimalizált oprendszer.

Ez egy jó duma, engedelmeddel terjeszteni fogom. Azon persze lehetne vitázni, hogy egyáltalán oprendszer-e a W$.

Boldog Karácsonyt mindenkinek, még a HTML-barmolóknak is,

Qq

Előzmény: mal (41)
Qqberci Creative Commons License 2000.12.24 0 0 42
Sajnos, igazad van. Ma már tényleges programozási ismeretek nélkül igen jól meg lehet élni webbarmolásból.

Én alaphelyzetben a Netscape 2.02-t használom, mert ezt szoktam meg és nincs kedvem lecserélni. Van a gépemen egy-két más is, de azt tapasztalom, hogy amelyik site az "obsolote browser" szöveggel indít, oda nem is nagyon érdemes kimenni. Érdekes módon ezek szinte kivétel nélkül magyar oldalak...

Azt szoktam mondani, hogy programot írni meg programozni az két különböző dolog. Programot írni egy jól idomított majom is tud.

Előzmény: mal (41)
mal Creative Commons License 2000.12.24 0 0 41
Helyettem is beszéltél.

A web barmolásról meg csak annyit: tesóm profi a szakmában, kb. két év gyakorlata van benne, lassan annyit keres mint én a C++ progikkal, viszont valahogy mindig így kezdődik a HTML oldala:

if (Browsertype == IE50)
...
else
if (Browsertype == NS4.7)
...
else
Document.Write("Obsolote browser...")

Természetesen semmi más platformon nem nézhető és a netcápát a jövőben kiveszi, mivel nem gazdaságos avval is vacakolni. Az ügyfelek zöme printelt formátumban nézi meg az oldalt, és csak a dizájn érdekli őket meg hogy legyenek benne divatos faszságok, multimédia, flash. A windows egyébként maga is egy írásvetítőre optimalizált oprendszer.

Mozgó návkártya, max tízoldalas szines brossúra kell nekik. Fel sem merül hogy a site informatív is lehetne, wget progival tükrözhető legyen, vagy a keresőoldalak preview funkciója ne csak az Obsolote browser feliratot találja. Aki nem nyüsztöli a netet kb. 6-8 éve annak ezekről a lehetőségekról gyakorlatilag fogalma sincs mert ez nem eladható. A webszerkesztők mind nagyobb része ilyen.

Előzmény: John Zero (32)
mal Creative Commons License 2000.12.24 0 0 40
- Na ja. Windog alatt rosszabb a helyzet. Sokszor fordult már elő hogy több napomat amiatt b@sztam el, mert a winprogi mellé elfelejtették megemlíteni hogy kell neki SP3 meg az annyakínja, a setup persze nem szól.
Előzmény: xyron (22)
mal Creative Commons License 2000.12.24 0 0 39
- Egyetétek.
Előzmény: db (18)
Qqberci Creative Commons License 2000.12.21 0 0 38
Megnéztem még egyszer a BME-t, teljesen korrekt.
Qqberci Creative Commons License 2000.12.21 0 0 37
Köszi az infót.

Mi arra jutottunk, hogy:

WinAkármi alatt mind IE-vel, mind Netscape-pel megy a Közgáz

Ugyanez igaz Linuxra is

Mac-ről sem Netscape-pel, sem StarOffice-szal nem megy, de a Star legalább megmutatja, hol akarják rám erőltetni a WinFrame klienst

OS/2-ről a helyzet ugyanaz, mint Mac-ről, itt az IBM WebExplorert is néztem, azt sem szereti.

Néztük a KKF Neptunját, az mindennel normálisan megy. A BME-t most fogom még egyszer megnézni, de úgy tűnt a multkor, hogy az is rendben van. A Közgáz forráson látszik, hogy egy demo program lett átvarázsolva.

Magával a kapcsolódással nem volt gond, a 146.110.36.150-ig mi is mindíg eljutottunk, az ottani nyitó page működik abnormálisan.

Továbbra is gond, hogy a jegyzetek tömörítése nem valamelyik platformfüggetlen formátumra történik (pl. ZIP). Ez semmivel nem kerülne többe, viszont mindenki tudná használni. Egyik gyermekem ELTÉs, ők általában PDF vagy PS jegyzeteket kapnak, ez a shareware-ekkel jól kezelhető.

Előzmény: John Zero (24)
Scyllum stellare Creative Commons License 2000.12.21 0 0 36
Egy csomo terminalt at lehet allitani atlatszora. Igazabol akkor jo, ha nincs hatterkeped, mert kulonben valahol mindig rossz lesz a font color :(((

2.4-es kernelen a vmware-hez is tolni kell a bicajt. nem nagyon, de egy kicsit. ha meg nem hasznaltad meg: 128 mega alatt ne is hasznald. lapozniiiiiii fog es lassuuuuuuuu lesz. meg 192 megaban is nyogvenyelos egy kicsit.

greyhound, muszaj volt a felmegas keped belinkelni a vmware miatt???? nekem speciel 28.8-as modemem van. inkabb a hompedzsuket kellett volna....

scy

Előzmény: xyron (31)
Scyllum stellare Creative Commons License 2000.12.21 0 0 35
Off topik, bocsi:

2.4.0-test11 nem iso9660 problema van, nem kezeli a cedet. ugord at, es hasznald a test12-ot. penteken jott ki, azota azzal megyek, mukodik.

scy

Előzmény: xyron (30)
pancho Creative Commons License 2000.12.20 0 0 34
Jobb cégek adnak a webhelyükön frissítést. Sajnos, az OKI például nem ilyen, OKI cuccot ne vegyen, aki jót akar magának. Van pár printer (1995-ös termék!!!), amihez Win3.x-es driver az utolsó, azt kínálják (bitről bitre ua.-t) Win95 alá is (16 bites driver - jó szar, pedig a nyomtató jó volna), más alá meg semmit . Linuxhoz se, sajnos.
Előzmény: John Zero (32)
pancho Creative Commons License 2000.12.20 0 0 33
A kép jó, de megadhattál volna valami méretet a linkelésnél (width=xxx), mert így kicsit kurva nagy, kilóg a monitoromból :-(
Előzmény: Törölt nick (29)
John Zero Creative Commons License 2000.12.20 0 0 32
dragonman:
Valószínűleg innen van a drivered, de ha mégse, talán van érdekes dolog az alábbi oldalon:
Linmodems - WinModems under Linux

Sajnos csak néhány chipsethez/típushoz van driver, és az is változó állapotú.

Amúgy a "tuti" sajnos tényleg csak a külső modem, az aztán biztos nem winmodem. Meg kell mondanom, hogy én ismerősöknél (többször, több gépen) olyanokat szívtam a winmodemekkel, hogy volt, amikor egyszerűen külső modemre való csere lett a vége.

Ha megy, akkor persze lehet, hogy jól megy. De a fenti esetekben volt, hogy a driver megmakacsolta magát, elszállt a gép (kék képernyő), vagy hogy driver csak win95/98-hoz volt, NT-hez nem (igénytelenség a csúcson).

Hasonló dolog: a HP-nek van egy párhuzamos portos scannere (3200c), relative olcsó. Csak éppen nincs hozzá NT driver, csak win95/98/Me/2000.
Persze ez már nem tűnik gondnak, de amikor a nyomtató kijött, akkor rosszabb volt a helyzet, mivel akkor még nem volt WinMe/Win2000, csak 95/98/NT, amiből az NT-t nem támogatta.

Szóval az ilyenek miatt még az se érezheti magát nyugodtan, aki Windows-felhasználó.

Előzmény: xyron (30)
xyron Creative Commons License 2000.12.20 0 0 31
greyhound, ez a VMware telepítés előtt mekkora(win-es és linuxos változata együtt?) Lehet, hogy meglátogatom a helyi szoftverkalózt:-)

És balra lent az a kisbetüs szöveg tényleg egy működő(átlátszó) szöveges terminál? Olyat honnan lehet szerezni?

Előzmény: Törölt nick (29)
xyron Creative Commons License 2000.12.20 0 0 30
Üdv
Nekem ez már betegség:-) Persze az lenne a legegyszerűbb, ha vennék egy külső modemet, de minek, amikor van nekem egy működő. Ezt(más összefüggésben) linuxos fórumokon láttam: minek vegyek mindig úgy, erősebb gépet, ha az M$ kihoz egy új op.-ot? Egyébként mostanában épp a különböző kernelek fordításával próbálkozom(most a 2.4.0-10test-el kisérletezem, mert már elég jó pci support van benne(meg isapnp, ami már régóta hiányzott a lin-ből), hogy hátha, úgyhogy kösz a tippet, kipróbálom.
Előzmény: Scyllum stellare (28)
Scyllum stellare Creative Commons License 2000.12.20 0 0 28
dragonman,

a winmodem leginkabb attol "win", hogy vendozos drajver kell hozza. nem akarlak megbantani - ha megis sikerul akkor szorri - de ez annyira beteg otlet, hogy ilyent juzer nem vesz. jo, biztos oreg vagyok, meg konzervativ, meg hallottam zongorazni errol-arrol, es emiatt mindig is kulso modemem volt, azert ekkor a szam.

En forditanek egy olyan kernelt amiben beleturok a $KERNELSOURCETREE/include/linux/version.h fajlba, hatha.

All in all nem vagyok rola meggyozodve, hogy a winmodem az a szint, amihez feltetlenul igazodni kell.

Scy

Előzmény: xyron (22)
xyron Creative Commons License 2000.12.20 0 0 27
Na akkor ezt John Zero meg is oldotta, azokkal az adatokkal már a Mac-es közgazos is tud neptunozni. A kliens letölthető a bme neptunos oldaláról is (http://www.neptun.bme.hu/), ahol a telepítéshez is vannak infók. Már csak a winmodemet kell megoldani és kész is vagyunk:-)
Előzmény: Qqberci (23)
John Zero Creative Commons License 2000.12.20 0 0 26
Word "formátum" használata: ebből csak annyi sült ki, hogy a pár évvel ezelőtt WinWord 2.0-ban írt, matematikai formulákkal teletűzdelt jegyzetek használhatatlanok, ha valaki WinWord 95-2000-el próbálja megnyitni (a formulák helyett összevisszaság van).

A megoldás LaTeX lehetne, de mivel van olyan tanár akinek ez túl bonyolult lehet, így még a HTML, de inkább a PDF is elfogadható lenne.
Mivel a PDF egy PostScript-alapú formátum, elég biztos, és várhatóan időtálló. (És van hozzá több ingyenes, szabad forráskódú nézegető is.)

Szerintem egy kis odafigyeléssel mindenkinek jobb lehetne.

Törölt nick Creative Commons License 2000.12.20 0 0 25
Húúúúúúú micsoda topic cím, elnézést, ha offoltam, de tetszik :)
John Zero Creative Commons License 2000.12.20 0 0 24
Közgázhoz:
ip cim: 146.110.36.150
Beallitasok: Network: Published application: Neptun32
Látszólag megy jól a Linuxos klienssel (nincs loginnevem, így ezt most nem tudom ellenőrizni). Az adatokat a neptun.bke.hu oldal (ill. aloldala) forrásából szedtem ki.

Az viszont tényleg érthetetlen számomra, hogy miért nem lehet a fenti információkat publikálni a megfelelő helyen...
És akkor kapcsolódhatna "vígan" Mac-es, Linuxos, stb. user.

Qqberci Creative Commons License 2000.12.20 0 0 23
Kedves Láncfűrész!

Az intézménynek valóban joga eldönteni, hogy falain belül milyen rendszer használatát írja elő. Amikor azonban a döntés nem pénz kérdése, csupán odafigyelés arra, hogy mások más erőforrásokkal rendelkezhetnek, akkor a kijelentésed már nem áll meg.

Igenis tudomásul kell venni, hogy vannak még Win16-os rendszerek, van, aki nem számítástechnikus viszont van egy Mac-je és vizsgázni szeretne a Közgázon, sőt, a jegyzeteket is szeretné elérni. Innentől kezdve vizsont az intézménynek nincs joga megvonni tőle ezeket a lehetőségeket csak azért, mert a mekkmestere a windózt szereti (szeretné...). Ha akarod, elküldöm Neked mailben azt a förmedvényt, amit bejelentkező lap helyett/ellen rakott fel a Közgáz. Pedig csupán annyit kellett volna tennie, hogy átveszi a jól működő BME vagy KKF alkalmazást...

Előzmény: Chainsaw Picasso (14)
xyron Creative Commons License 2000.12.20 0 0 22
"Kb '97-'98 tajaig teljesen abszurdnak tunhetett volna a modem-driver, mint olyan."
Változnak az idők, a fejlesztőknek talán alkalmazkodniuk kéne...

Egyébkén a poén az, hogy pl. az én modememhez(Conexant HSF) van driver http://www.o2.net/~gromitkc/winmodem.html csak éppen binálisban (éljen a szabad forráskód!). Azt persze mondanom sem kell, hogy a linux még csak hallani sem akar róla, hogy a 2.2.14-es kernelhez készített driver menjen 2.2.14-es kernel alatt csak azért, mert az alal verziószáma 2.2.14-5.0 nálam meg a 2.2.14-15mdk volt. A 2.2.17-ről meg ne is beszéljünk, mert azt ugyan úgy utálja. Azt sem tudják megoldani a kedves linuxfejlesztők, hogy egy modul szépen becsapná a progikat és (ha ez szükséges) átfordítaná a hívásokat? Ilyen progi még a kőkori MS-DOS alá is volt, ami olyan verziót mutatott a proginak, amit az szeretett volna látni.

Előzmény: db (18)
H_G Creative Commons License 2000.12.20 0 0 21
Na, ez az! Aki nem Windózik, az néha emuláljon. 1ébként is +éri, az IE 5-nek sajnos nyomába se jöhet a Mozilla, semelyik verziója.
Előzmény: micu (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!