Keresés

Részletes keresés

covid-háború Creative Commons License 2021.05.18 0 0 102

Mindkét link: ERROR

Előzmény: Hoover (18)
szili21 Creative Commons License 2020.07.14 0 0 101

Beleolvastam a hozzaszolasokba, nekem szemely szerint nagyon tetszett a konyv, gepesz felolvasaban evek alatt 2szer is meghallgattam. Azert ritka manapsag egy-egy izgalmas magyar regeny. Amennyiben Scientologus az iro, egeszsegere, valoszinu mar elmult, mert ezzel a regennyel a sajat vallasat is lejaratja, inkabb kritika, igen van athallas a dolgok kozott folog a bunker ostroma, meg az alienek (akik nincsenek, ez is ki lett mondva). A vilag leghulyebb vallasa, aminek elerhetoek a kiszivargott nagy titkai, magnofelvetelek az alapito sikertelen scifi iro gondolatai.... El lehet kepzelni miket gondolgat, semmi jot :D.  Egyebkent a SCI egyeneket manipulal orrba szajba, szerintem ezzel is arcon rugna a sajat vallasat, ahogy ezt eliteli, szal nem tudom elhinni , hogy hagytak kiadni. Mondjuk az hogy nekem tetszett meg nem jelent semmet, a magyarok kozul nekem az agyvihar es a paranoia is nagyon tetszett, az Karl Sterchagen alnevu magyar irotol

IGen ez egyebkent a vegen el is hangzik hogy a Fold bortonbolygo es ezzel probalta etetni a gonosz a jot, de hazugsag volt, szal szerintem ez inkabb kritika... Nem tudom a mai napig megerteni, hogy emberek ilyen dolgokban higgyenek, foleg mert meg azok az irasok is megmaradtak, ahogy kialakult a vallas, pusztan adocsalasert, es igy lettek a "tanok" a rohadt szar scifi regenyek, nevetseges... Es ez is mutatja milyen magasra tud erni az emberi butasag :D Kicsit talan hasonlit a konyv meg a nagy "klasszikusra" is az 1984-hez, de inkabb csak a manipulalasban. Mindenesetre egyre aktualisabb ezert is gondoltam hogy irok egy pozitiv kritikat, erdemes raszanni az idot.

la mancha Creative Commons License 2014.12.30 0 0 100

Ha már pont a kereszténységet hoztad példának, "Ne ítélj, hogy ne ítéltess!"

Ha meg nem tetszik, ne olvasd! De semmiképp ne "primitívezz" le, egy nálad valószínűleg nagyságrenddel magasabb kvalitású embert, mert ilyet, csak az általad oly elítélt primitívek tesznek!

Előzmény: Törölt nick (98)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.20 0 0 98

Olvasgatom ezt a Kunoichi-trilógiát, most a 2. könyvnél vagyok. Megállapítom, hogy az író jól ír, csak nem jót. Fröcsög belőle a gyűlölet és erőszak. Én nem ezt várom el egy könyvnél, még ha bűnügyekről szól is, vagy thriller vagy akármi. Valamint hogy mitől feminista egy férfi író? Nekem ez is fura.

Női ninja klub, aki a világ minden rátámadó titkosszolgálati, katonai szervének ellenáll.

Jézus úgy mondta, kard által vész, ki karddal él, viszont itt úgy látom, a tömeggyilkos ninja klán nem vész, csak tovább gyilkol az igazság nevében. Ahogy a keresztények gyilkoltak a keresztes háborúban, szintén az igazság nevében.

Sajnálatos, hogy egy jó íráskészségű ember ennyire primitív szinten ragad meg.

Duncan Kiadója Creative Commons License 2010.10.04 0 0 97
Sziasztok!

Ismét megjelent A téboly katonái, a trilógia elveszett része:

www.brookskiado.hu
Duncan Kiadója Creative Commons License 2010.08.27 0 0 96
Sziasztok!

A Brooks Kiadó kizárólagosan adja ki és forgalmazza Duncan Shelley könyveit.

Nálunk mindent megtaláltok, amit kerestek, Duncan régi és új regényeit.

www.brookskiado.hu

Üdv:

Brooks Kiadó
titkom Creative Commons License 2009.09.15 0 1 96
"Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek a félelemmel. Hagyom, hogy áthatoljon rajtam, fölöttem. És amikor mögöttem van, utána fordítom belső tekintetemet, követem az útját. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam."

(H.F.)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.01 0 0 95
Sziasztok!
Van Elme gyilkosaim, ha valakit érdekel...
lady.walton@gmail.com
Dr. Wakizashi Creative Commons License 2008.11.23 0 0 94
2006? Na, itt már mindenki behalt. Nem csoda, wazz.

Úgy látom egyébként, hogy valami készül megint: www.azigazsagavilagrol.hu
wöcsök Creative Commons License 2006.10.23 0 0 93

Szia!

Most a hónap végén kiadják újra az elme gyilkosait és jövőre a másik két részt, így be tudod majd szerezni, ha nem sikerült április óta!

(Ha nem szerkesztik a honlapot, akkor a www.shelley.hu - n nézelődj)

Előzmény: shinobi no mono (92)
shinobi no mono Creative Commons License 2006.04.11 0 0 92
Sziasztok!

Duncan Shelley könyveket vásárolnék! Elsősorban a Kunoichi trilógia érdekelne. Kiváltképp Az elme gyilkosai és A téboly katonái. Bárki aki eladna, vagy tud valakit aki eladná, KÉREM lépjen velem kapcsolatba a következő e-mail címen: martoncsanad@gmail.com, vagy írjon a topic-ba elérhetőséget, KÖSZI !
Clyde Creative Commons License 2005.08.29 0 0 91

Eh, remélem, egyértelmű voltam, ez az a cím, ahol fel lehet venni a kapcsolatot a "klubbal", nem az enyém! Amúgy nem is Shelley-é, és akit érdekel, és ott jelentkezik, vélhetően ugyanúgy kap majd egy levelet a "munkatársától", másik Emilről, hogy azon keresztül levelezzen.

Beleolvastam néhány korábbi hozzászólásba, ha valakinek nem tűnt volna fel, a Shelley csak álnév, magyar a szerző (pl. írói dramaturg tanfolyamot is tart(ott)), de mást sajnos én sem tudok róla (szerintetek férfi vagy nő?-miért ragaszkodik a női főszereplőkhöz?bár, leírva és belegondolva, asszem pont a VH megadja erre a választ, csak ez 1 azok közül, ami "túlzás" nála). Viszont szívesen megismerném akár személyesen is, a mentalitásával sok ponton tudok azonosulni, de néhány dolgot -leegyszerűsítve- egyszerűen vadnak, heves támadásnak tartok.

Clyde Creative Commons License 2005.08.29 0 0 90

Igen, a Téboly katonái Az elme gyilkosai folytatása, a Végső háború pedig a Kuniochi-trilógia befejező része. Sztem sok szempontból valóban érettebbek az újabb részek, így mindenképpen érdemes elolvasni a 2. ill 3. részt (talán leginkább azt, bár volt 1-2 rész, ami zavart, de azt leszámítva az a legteljesebb, és aki az akcióért rajong, azt is leginkább az fogja kielégíteni sztem), ha valamennyire megfogott a téma, és persze kiváncsi vagy a sztori (vagy a gondolatok) továbbkanyarítására.

ui.: talán nem kéne reklámoznom, de a kattintás már nem az én dolgom: a Végső háború végén szó van a Duncan Shelley olvasói klubról, amin keresztül kedvezményesen vehetsz régebbi könyveit, hallhatsz az újakról, író-olvasó találkozók, stb. duncanshelley08@hotmail.com

Előzmény: iev (87)
Clyde Creative Commons License 2005.08.29 0 0 89
Csak a korrektség kedvéért: nem 30 alatti nők, Zoét leszámítva, mindannyian negyvenvalahányévesek. Úgy emlékszem, legalább is, de ha tényleg végigolvastad, bizonyára tudsz rá hivatkozni, hogy hol szerepelt a koruk, én ugyanis pont arra emlékszem, hogy meglepődtem, amikor egy-egy helyen elszórta. Ja, tudom, valszeg az Elme gyilkosai legelején, a szereplők bemutatásánál ír ilyet. Tutira nem huszon évesek. Mellesleg, a helyzetre való felkészültségüket (1 példa jut eszembe: Végső háború, teljesen váratlan esemény, 6 (de lehet, 3) perc alatt minden cuccal, örökre hátra hagyják a házat, szándékosan végleg) én is túlzásnak vélem (meg pl. a sírós dolgot), de hát elvégtére is ez egy regény...
Előzmény: Törölt nick (84)
1237 Creative Commons License 2005.08.22 0 0 88
Miért nem működnek vajon ezek a hivatkozások?
Előzmény: Hoover (61)
iev Creative Commons License 2004.12.28 0 0 87

Sziasztok!

Akkor A téboly katonái Az elme gyilkosainak a folytatásaÍ? Mármint ott kezdődik, ahol az elme gyilkosaiba végződött? És ugyan azok a szereplők vannak benne ugyanazzan a sztorival?

Bocs a sok kérdést!:))

iev

Törölt nick Creative Commons License 2003.04.14 0 0 86
Nem az egy külön 2 rész. Ott ugyangy csajok vannak, de most CIAügynökök( a fönöknő itt is leszbi) és itt meg ők a legjobbak... Vannak benne jó poénok, de mintha tükör lenne... Mégegy bőr ugyanarról a témáról.

Üdv
Adept

Előzmény: James Bond (85)
James Bond Creative Commons License 2003.04.14 0 0 85
De a "Leszboszi cápa"-nak ugye nincs köze ehhez a két másikhoz? Vagy ez lenne a harmadik rész?
Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.07 0 0 84
Olvastam az Elme gyilkosait és a Téboly katonáit. És olvastam a Leszboszi cápát is. A téboly katonái már nem ugyanaz a hangulat mint az első. Mintha tul sok idő telt volna el a két könyv között, még a stilusa is változott...

Érdekes hogy minden könyvében végigvonul a "leszbikus szerelem" szál. Először azt hittem hogy azért mert hatásvadász és igy többen olvassák, de most már nem tudom mit gondoljak.

Marhára nem tetszett az amikor bárhova ment a klán mindenre volt kiképzésük. 30 alatti csodaszép és okos nők MINDENRE ki vannak képezve és ez minden oldalon ki van emelve.

Viszont az "összeesküvés elmélet"-tel jó érzés volt gondolatban eljátszani... A legfelsőbb kaszt gondolata számomra valóságos. A média és az orvostudomány hatalma, a maffia és a bűnüldözés összefonodása mind-mind realitások, mégha nincs is rá bizonyiték. Valszeg sosem lesz...

Élveztem a könyvet, elgondolkodtatott, néha megnevettetett. Kár hogy érződik rajta a Scientologus vonal.

Üdv
Adept

James Bond Creative Commons License 2003.04.07 0 0 83
Sziasztok,

nem tudja valaki, hogy a harmadik rész kiadása mikorra várható?

Hoover Creative Commons License 2002.06.26 0 0 82
Sziasztok!

Én (egyelőre) nem olvastam a könyvet, csak 1. a hátulján levő szöveget, 2. illetve egy szcientológus hosszan idézett valamelyik fórumon a könyvből (és úgy csinált, mintha a saját gondolatait adná elő - amikor kritzálni kezdtem, akkor derült ki hogy nem tud mit felelni :-) és lebukott!), 3. plusz egy másik szcientológus írt nekem egy levelet, melyben a könyv egy filozofikusnak szánt gondolatát osztotta meg velem (rákérdeztem hol olvasta ezt a baromságot - akkor derült ki, hogy innen van ez is).

Szóval megvan a véleményem a szerző műveltségéről (értsd: műveletlenségéről), a vallások és filozófiák terén való tudásáról (azaz tudatlanságáról). Pl. azt írja, hogy Mohamed békét akart eredetileg, és mi lett belőle (tehát az egyház és a vallás nem ugyanaz - ismerős gondolat a szci-ből). Aki olvasta a Koránt (mint pl. én), aki olvasott az iszlámról (mint pl. én), az ilyenkor dob egy hátast. Aki nem, annak persze nem tűnik fel. Szóval, ha valaki viszonylag (vagy csak kicsit, de átfogó jelleggel) olvasott pl. a vallások területén, egyből kiszúrja a szerző torz világképét, és alulinformáltságát (esetleg tudatos hazugságait...). Ehhez persze olvasni kell: itt a neten is sok a jó oldal, hajrá!

Persze, ez csak a mű egyik oldalát érintő kritika - a másik oldalhoz mást kell olvasni.

Hoover

Előzmény: Bendzso16 (79)
Stanlex Creative Commons License 2002.06.17 0 0 81
És szerintem nem is az ő szövege az "ideológiai nyomatás" nagy része. Mert va benne egy lapos ideológiai rész és egy jó kis krimi.
Előzmény: mano01 (80)
mano01 Creative Commons License 2002.06.14 0 0 80
Üdv

Most találtam meg ezt a topicot, és láttam benne elég sok képzavart. Nos abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy személyesen ismerem Shelley-t és 100% ig biztos vagyok benne hogy ő nem szcientológus. A pszihiátriáról kialakított negatív véleménye NEM a szcientológia sugalmazásából ered. Aki ezt állítja az hazudik!
Egyébként ha szeretnétek Shelley-vel "írni" az alábbi linken megtehetitek!

http://two.guestbook.de/gb.cgi?gid=508766&prot=lzdmas

Vagy: http://www.medianox.hu
belépés-klub-üzenő oldal

Bendzso16 Creative Commons License 2002.06.09 0 0 79
Mint itt majdnem mindenki én is olvastam a könyvet. Most azt mondom " Nekem tetszett a könyv és szerintem akár valóság is lehet az ideológiai tartalom", mire mindenki azt fogja mondani, hogy azt se tudod miről beszélsz, még csak 15 vagy, hogyan is érthetnéd ezeket a dolgokat, stb.
De! Beszéltek itt szcientológiáról és arról, hogy hogy is lehetne ez az egész könyv valóság és miért utálja D.S. ennyire a pszic.- eket?!
Szerintem több lehetőség is van arra, hogy ki lehet D.S. és ha ezt tudnánk, minden kérdésre válasz születne.
- D.S. szerintem lehet egy ember a "legfelsőbb kaszt" tagjai közül. Azaz lehtséges, hogy D.S. egy Andan aki beleírja magát a könyvébe és valóban egy olyan profi csapat védi, hogy simán napvilágra kerülhetett a könyv, rejtett utakon. Ez elég bizarr megoldásnak látszik, de miért ne lehetne valóság? Sokszor a valóság tudja a legmegrázóbb dolgokat művelni velünk!
-Második lehetőség, hogy létezik a "legfelsőbb kaszt" és valamiért jónak látja felfedni kilétét.
Shelley olyan dolgokat ír le a CIA- ről szupertitkosként, amiket bárki akár az internet utján is megszerezhet.De én is csak néhány -a könyvben titkosnak írt- dolognak nézhettem utána. Mindnek utánajárni a lehetetlenség határát súrolja! De a könyvből kiderül, hogy valahonnan nagyon jól ért a fegyverekhez, járművekhez és nagyon sok mindenhez. Ha ez a tudás olyan tudás lenne amit mondjuk a netről kellett megszereznie akkor az k.b*szott nagy munka lett volna. Akkora, hogy az már szinte lehetetlen!
Szóval én látok fantáziát benne és el tudom képzelni, ohgy D.S. egy olyan beavatott személy aki megundorodott világától és kitálalt.Ez már előfordult a történelemben, csak volt olyan aki vissavolnult és elzárkózott a világtól, volt aki öngyilkos lett stb.
Itt sokan vagytok akik foggal- körömmel véditek a pszichológusokat/pszichiátereket. De milyen alapon? Lehet, hogy ez a Shelley gyerek sokkal többet tud a témáról, mint közülünk bárki nem? ne értsetek félre! Én nem a szcientológiát védem, csupán nem zárom ki, hogy ennek a könyvnek semmi köze ahhoz. Naiv vagyok? Lehet! De ellenérveitek nincsenek alátámasztva semmilyen bizonyítható dologgal. Ez ugyanaz amit Shelley leír a könyvében. Ördögi kör! :) Hátt ennyi lenne a röpke hozzáfűznivalóm! Remélem lesz mit hozzászólni.
ready Creative Commons License 2001.12.24 0 0 77
Errol nekem a dune cimu film jut eszembe :
A FELELEM AZ ELME GYILKOSA
ashen Creative Commons License 2001.12.24 0 0 76
Megjelent a második rész. :-) Címe: A téboly katonái.
kuang11 Creative Commons License 2001.11.05 0 0 75
Sziasztok!

Én most fejeztem be a könyv olvasását, és összességében tetszett a könyv. Alapvetően a cselekmény és annak ötletei tetszettek, de néhány filozófiai fejtegetésével is egyetértek (de semmi közöm a szcientológiához). A vége felé mondjuk tényleg gyanús volt már, hogy mennyire túlhangsúlyozva agitál a pszichiátria/pszichológia ellen.

Filozófiai téren az emberek elbutítása sajnos általános: pl. CKM, FHM, Leggyengébb láncszem, Bázis, Romantica TV, sorozatok, show-műsorok, ... Úgy általában a TV nézésnek van egyre kevesebb értelme; én már leginkább csak természetfilmeket nézek: azokban viszonylag keveset lehet hazudni-félreinformálni. TV nézés helyett inkább ismerd meg más emberek gondolatait, világképét, hogy azáltal fejleszthesd magadat. Magyarul: olvass könyveket (olyat, ami szól valamiről), beszélgess a barátaiddal, vitázz velük, sportolj, ...

Ne jussunk már el oda, hogy az egyetlen beszédtéma a legutóbbi show-műsor (vetélkedő, ...) kitárgyalása legyen!

kuang11

Ben Nyhyl Creative Commons License 2001.09.24 0 0 74
Sziasztok!

A hétvégén olvastam a könyvet (már majdnem végeztem, menekülnek a barlangban). Szerintem ha egy -az - egyben igaz lenne, akkor nem jelen(hetet)t volna meg.
Az, hogy az embereket lebutítják és manipulálják, sajnos igaz.
A duplacsavar a dologban az, hogy a szci mint megoldást kínálja magát, holott része a rendszernek. Ha mégis igaz lenne a könyvben leírt szupermaffia, akkor a könyv az ö eszköze lenne a "már ébredezők" léprecsalására.

Ben

hetedik Creative Commons License 2001.06.29 0 0 73
Duncan Shelley, jelentkezz! Ha mersz.
hetedik Creative Commons License 2001.06.29 0 0 72
Igazán örülnék, ha Duncan Shelley is bekapcsolódna a beszélgetésnek mondjuk nem igazán nevezhető, de mindenesetre három-négy naponként folytatódó csevelybe. Mert hogy olvassa és olvasta, arra mérget veszek. Mert egy ilyen formátumú, titkosszolgálati témákban doktorálni képes szakértőtől minimum ennyi elvárható.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!