Keresés

Részletes keresés

Rizsavi Tamás Creative Commons License 2007.10.07 0 0 108
XD
rencergizda Creative Commons License 2003.02.03 0 0 106
Röviden: 23 éves vagyok. Még megvan a diákom, de már nem vagyok az iskola hallgatója, tehát nincs a hátulján a matrica. A cégtől éves _felnőtt_ bérletem van, arra szépen ráírtam a diákigazolvány számát (ahogy az elmúlt 17 évben), csak úgy megszokásból.
Megbüntettek. Aztán bevittem az Akácfa utcába, ott meg nem fogadták el, merthogy nincs rajta a matrica, tehát nem vagyok diák. Mondom nekik, ezért van felnőtt bérletszelvényem. Akkorsejó.
Oké, tudom, hogy elvileg igazuk van, mert egy lejárt diákigazolvány nem minősül igazolványnak, tehát nem igazolhatja, hogy az tényleg én vagyok, és hozzám tartozik a bérletszelvény.
De azért idegesít, hogy miért nincs ezeknek jobb dolguk. Miért jó az nekik, ha kicsesznek velem. Látják, hogy felnőtt bérletem van, más nem tud visszaélni vele, mert az igazolványom számát ráírtam, szóval nem értem, hogy miért ilyen aljas rohadékok.
luxxie Creative Commons License 2002.01.23 0 0 105
amugy csak ratalaltam a topicra, gondoltam, felhozom :)
luxxie Creative Commons License 2002.01.23 0 0 104
raadasul az nem is torveny, hanem BM rendelet, igy gyanitom, hogy egy torveny "folotte all". bar az adatvedelmi torvenyt nem ismerem (meg persze a tobbit sem, nem vagyok jogasz), nem idezne be valaki?
Előzmény: Attys (103)
Attys Creative Commons License 2001.04.09 0 0 103
Ezzel az a baj, hogy (egészen leegyszerűsítve) két jogszabály van. Az egyik ami az adatvédelemről szól tiltja, hogy a rendőr közvetlenül az ellenőrnek átadja az adataidat, egy másik viszont amit te írtál megengedi azt.
Előzmény: kivi (102)
kivi Creative Commons License 2001.04.09 0 0 102
coolabi,
"Ott a rendőr elkérheti a papírjaidat, te meg az igazolványszámát! Ha az adataidat megmutatja az ellenőrnek, akkor te igazolványszám szerint feljelented, hogy megsértette a szm. jogaidat, mert engedélyed nélkül kiadta az adataid. Na ez neki nem is kicsit ciki"

Te egy óriási tévedésben élsz. Nézd meg a 46. beírásomat!

Előzmény: coolabi (94)
John Zero Creative Commons License 2001.04.09 0 0 101
hpeti:
Erre csak annyit lehet mondani, hogy az ilyen eset az első és az utolsó. Egyszer ki lehet tépni a bérletet az ember kezéből, de csak egyszer.
Elég pofátlanságnak tartom amúgy, de úgylátszik ez egy elterjedt "trükk", amit minden kaller tud.
Előzmény: hpeti (93)
hpeti Creative Commons License 2001.04.08 0 0 100
Hali!

Nekem megvan a Kaller szama!34. Kaller!szal megy a panaszlevel es a feljelentes!:)

Master Szaki Creative Commons License 2001.04.07 0 0 99
Én speciel elkértem volna az ellenőr összes adatát, és megmondtam volna neki, hogy feljelentem, ha nem adja vissza a bérletszelvényt.

Különben is csak arra kötelezhet, hogy töltsd ki ott az orra elött. Máskor azért töltsd ki!

Előzmény: Attys (-)
Attys Creative Commons License 2001.04.07 0 0 98
Ha elolvasod a kezdő hozzászólásomat, velem pont ue esett meg. Írj egy emilt a BKV részére, hogy hol és mikor történt, hátha tesznek valamit. Én is írtam és most vizsgálják. Majd hétfőn írok róla bővebben.
Előzmény: hpeti (93)
coolabi Creative Commons License 2001.04.07 0 0 97
Hát én sem... Mi köze az ellenőrnek, hogy van-e bérletem, amit nem használok, ha adok neki egy érvényes jegyet..... Azaz: A BKV csak örüljön, ha valaki vesz egy bérletet, de minden utazáshoz jegyet használ...

cool

Előzmény: Törölt nick (95)
leha Creative Commons License 2001.04.06 0 0 96
ha valamit kitépne az ellenőr a kezemből, azt én támadásnak venném és esetleg egy kisívű dobással tudnám lereagálni ...
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.06 0 0 95
nem értem, hogy miért büntették meg a lányt, ha volt érvényes jegye
Előzmény: coolabi (94)
coolabi Creative Commons License 2001.04.06 0 0 94
Sziasztok!

Rutinos BKV-zo vagyok, van egy-2 történetem a kedves ellenőrökkel, fizettem is már pár buntetést. A dolog tényleg úgy van, hogy ha nem írod rá akkor te vagy a hunyó, de eddig ilyen nekem nem volt. Max a ráiratás! De hogy miért dühösek? Mert ha megy a haverom, lebukik, és kell a bérlet, akkor odaadom neki a biankót és spórol vele egy csomót! Szóval még igazuk is lenne, de nem szedhet el semmit! Ha valamit akar, kérd el előbb az igazolványszámát! Figyelem! ELŐBB! mert ha már megvágott, akkor szolgálatin kívül helyezheti magát, és mint civil szarik rád! Na ha megvan a száma, akkor lehet egyezkedni. Ha nincs semmid, és ráérz, akár a rendőrt is meg lehet várni. Ott a rendőr elkérheti a papírjaidat, te meg az igazolványszámát! Ha az adataidat megmutatja az ellenőrnek, akkor te igazolványszám szerint feljelented, hogy megsértette a szm. jogaidat, mert engedélyed nélkül kiadta az adataid. Na ez neki nem is kicsit ciki. És tényleg az ellenőrnek semmit nem is a közelébe engedni!
És még 1 történet! Budapest, 2 éve. A sztorit nekem is csak mesélték.... Megy egy diáklány, jönnek az ellenőrök. Előveszi a tárcáját, odaadja a jegyet. Ellenőr szarik rá, kihúzza a tárcából a bérletet, és kiadja a 3995-ft-t. (vagy a fene se tudja mennyi volt akkor) Miért? Mert a csajnak volt érvényes jegye, az a szemét meg kiszúrta, hogy volt diákbérlete, noha még az új matrica nem volt a diákon! Ennyit az ellenőrökről!
+ élmény: Megyek az Astoriánál este 6-kor, sietek.... Jön ellenőr: "Uram, nagyon siet?"
Én: " nagyon"
ellenőr:"akkor viszlát"

pedig nem vagyok 173-nál magasabb, és kb 60 kilo (vasággyal :-))) )

cool

hpeti Creative Commons License 2001.04.06 0 0 93
Sziasztok!

Remelem ezt olvassa jo par Kaller is!

Szal a rövid kis tortenetem ami miatt most a Kaller feljelentesen gondolkozom!

Megyek a Gödöllöi hévvel, szallnek le amikor odalep hogy jegyeket, berleteket, mutatom a berletemet ami a diakomba volt!Erre KITÉPI a kezembol, ránéz es azt mondja erre nincs ráirva a diakigazolvany szama!Mondom hogy akkor ráirom, Kaller: NEM! es mar vette is elo a csekket...Erre en:Adja vissza az irataimat, hiszen azt NEM kérte el Tőlem, hanem KITÉPTE a kezemből, es nyultam érte... Erre HÁTATFORDITOTT nekem, es megirta a buntetésemet, mivel JOGOS hogy igy nem ervenyes ezert szo nelkul alairtam, igaz ilyen szemet Kallerral meg nem talalkoztam, max adott egy tollat hogy irjam ra... Már be is fizettem a 400 forintot, de nagyon gondolkozom rajta hogy feljelentsem, de az a min. hogy PANASZT, fogok irni mert ez azert megiscsak tulzas, ha a pénztalcamba lett volna(ott is szoktam tartani) akkor azt is KITÉPTE volna a kezembol....
Nemhogy azok ellen lepne fel erelyesen akik jegy es berlet nelkul utaznak!Én vilag eletemben megvettem a berletet.....

Ti talalkoztatok mar ilyen esettel????

Guanó Creative Commons License 2001.02.16 0 0 92
Silan hozzaszolasahoz:

A csepeli HEVen utazo "szekusok" tenyleg ijesztonek tunnek. En sem tudom mit csinalnak. Amit eddig lattam ket alkalommal, az az volt, hogy hajlektalanokat szallitottak le a kocsirol. Ez persze szukseges (kinek van kedve budosben utazni, rosszabb esetben pedig borgozt szagolni), de ugy gondolom, hogy ez tenyleg sok penzbe kerul. Persze amikor par hettel ezelott a vegallomason gyulekezo borfejuek akcioztak, akkor nem lehetett beloluk egyet sem latni!!!
De oruljunk! Szivesebben nezek ket szekrenyt a sarokban, mint egy folem tornyosulo ellenor-allatot!

Előzmény: Silan (85)
Attys Creative Commons License 2001.01.30 0 0 91
Az a baj, hogy hivatalosan nem tettem panaszt, mert csak akkor tehettem volna, ha 3400 Ft büntetést fizetek. Így viszont megúsztam 400 Ft-tal és emilben kértem a véleményüket.
Előzmény: warQ (90)
warQ Creative Commons License 2001.01.30 0 0 90
Hello!
Ha a BKv (vagy barmely mas szolgaltato) a panaszkönyvi beírásra ill. levélben írt panaszra 30 napon belől nem válaszol érdemben, akkor fordulj a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelethez.Azok ilyenkor lejátszák helyetted a játszmát, és jó eséllyel meg is büntetik a céget.
Előzmény: Attys (88)
djkalo Creative Commons License 2001.01.30 0 0 89
Huhh.......hát nem semmi.
Egy tanulságot azért hadd irjak le....soha ne adjátok oda a bérletet, csak a kezetekből mutassátok, max ha nem látja nyomjátok az orra alá...
A **** gondolná, hogy ilyesmi előfordulhat.

ANYÁTOKAT BKV
ÉS MÁV is.........
Az általam inditott fórumban ajánlom olvassátok el mi a baj a MÁVVAL....

Attys Creative Commons License 2001.01.30 0 0 88
December 20-án írtam egy levelet a BKV-nak. Mivel nem válaszoltak elküldtem nekik pár nappal ezelőtt mégegyszer. Ezt kaptam vissza:

"Tisztelt Uram!

XII. 20-ai üzenetére válaszolva tájékoztatom arról, hogy az ügyében - két
szakterületen - azonnal megindított vizsgálat - akadályoztatás miatt - még
ma is tart, annak eredményéről, remélem hamarosan beszámolhatok.

Válaszunk megérkezéséig szíves türelmét kérem.

Üdvözlettel:
Horváth Józsefné
Ügyfélszolgálati irodavezető"

Na mégis lesz valami. Remélem nem ellenem indult a vizsgálat akadályoztatás miatt.

Your DEvil Creative Commons License 2000.12.31 0 0 87
Nem én vagyok a Terminátor, haver.:))))
Előzmény: yol (47)
Your DEvil Creative Commons License 2000.12.24 0 0 86
Nemrég minden buszgarázsban számítógéppel vezérelt
töltöfelszerelést építettek ki. Persze többmilliárdért. Eddig pár ember végezte a feladatot normál bérért.
Ilyenkor hálát adok az égnek (meg persze magamnak), hogy nem az én pénzemet használják a BKV-sek.
Előzmény: Silan (85)
Silan Creative Commons License 2000.12.23 0 0 85
Biztos kevés pénz van a BKV-nál, de a jelek szerint amire akarnak költeni, arra azért tudnak. És szerintem nem a legjobban költik a pénzt. Tavaly meg tavalyelőtt pl. több milliárdos beruházással felújították a csepeli HÉV vonalát. Azt hittem, ettől majd gyorsabb lesz a HÉV, de semmi nem változott, a menetidő ugyanannyi. (Mellesleg a HÉV rémes lassan áll be a megállókba, irtó hosszú ideig csak fékez, fékez, fékez... nem győzöm kivárni, míg végre megáll. Mintha nem is HÉV volna, hanem Boeing 747-es repülőgép. Nem valami korszerű a technológia!) Miből volt pénz a HÉV-vonal felújítására? Én azt hallottam, hogy ezt nem hitelből csinálták, hanem saját forrásból. Azt a pénzt nem lehetett volna inkább járatsűrítésre fordítani? Aztán meg a buszmegállókat újrakövezik, kicsinosítják, marhaszép utasváró pavilonokat raknak ki, stb. Ez ki a fenét érdekel? Ha gyorsan jön a busz, a nyavalyát se érdekli, ha nem szép a buszmegálló. A járművön se az érdekel, hogy szép legyen az ülés kárpitja, ha közben a nyakamba szuszog a másik utas, mert olyan tömeg van. Szóval szerintem vannak azért elfekvő források a BKV-nál, csak éppen rosszul használják fel: kozmetikai csinosítgatásokra, az "image" javítására fordítják, ahelyett, hogy az utazási szolgáltatást javítanák. Meg aztán egy rakás helyen lehetne az egymáshoz csatlakozó járatok menetrendjét összehangolni, csak ehhez nincs elég eszük. Ja igen, és a legfontosabb az volna, hogy vegyenek néhány tartalék buszt, hogy járatkimaradásnál legyen mivel pótolni. Szerintem nyugodtan meg tudnák venni, ha akarnák. De ezeknek csak a buszmegálló kikövezésén jár az eszük...

És ha már panaszkodom a BKV-ra: a csepeli HÉV-en egy ideje egyenruhás biztonsági őrök járnak. Nagyon ellenszenvesek, fasisztoid külsejűek, úgy néznek ki mint a kommandósok vagy az SS-legények. A megállóban is és a HÉV-en is leülnek, elterpeszkednek, foglalva a helyet az utasok elől. Egyébként nem csinálnak semmit, röhögnek, kihívóan megnézik a jobb nőket, dumálgatnak a talkie-walkiejukon. Csak tudnám, hogy mi a fene szükség van rájuk. Nem szívesen utazom együtt ilyen alakokkal. Na ezeknek a bérét is meg lehetne takarítani.

Rastaman Creative Commons License 2000.12.23 0 0 84
Gondolom a HEV-nel van egy "egyeztessuk az orainkat" c. kitetel...ugy ertem,h van egy ora, amihez lehet igazodni
mig a buszoknal!! :(
Es nem egy pelda volt. eleg gyakran megesik, h a 8 oras buszt nem erem el, mert az orrom elott megy el, pedig az oram szerint meg csak 7 58 van...persze, biztos az enyem jar rosszul, mondanam, ha nem en lennek az egyetlen, aki igy rendszeresen lekesi a buszt

Rastaman

Előzmény: A hely szelleme (79)
Rastaman Creative Commons License 2000.12.23 0 0 83
mert csucsidoben erthetobb, ha dugo, vagy barmi mas fennakadas miatt kesik, akkor van forgalom. mig csucsidon kivul...
csucsuidon kivul mar nem is siethet az ember annyira, h szamitson az az egy-ket perc?

Rastaman

Előzmény: A hely szelleme (80)
NaNe Creative Commons License 2000.12.23 0 0 82
A nyolcvanas években történt velem, hogy a 47-es villamoson elkapott az ellenőr. Soha nem blicceltem, szerintem akkor is volt bérletem, legfeljebb otthon maradt - nem emléxem rá. Nyár volt, zenekari próbára igyekeztem. A srác - aki egyébként csak pár évvel volt idősebb nálam - elkapta a dzsekim újját, mint ha ettől bármit is remélhetett volna, majd leszálltunk a legközelebbi megállónál. Majd egy hirtelen ötlettől felbuzdulva elkezdtem vele tangózni a járdaszigeten. Ettől úgy ledermedt a figura, hogy elengedte a farmerkabátom újját, így mielőtt észbekapott volna már a villamoson voltam és gyia tovább a próbaterem felé.
Üzenem neki: volt bérletem, de sietnem kellett.
:)

NaNe
(P.S. Ha lát valaki a Móricz Zsigán egy megkövesedett, csodálkozó tekintetű BKV-huszárt a 47-es megállójában, óvatosan pókhálózza le:) )

vip Creative Commons License 2000.12.23 0 0 81
Nekem egy dolog be szokott jönni a metrónál.Ha ugy megyek feléjük,hogy a pénztárcámban vagy a táskámban "elmélyülten" matatok, valami oknál fogva eddig sosem kérték el még tőlem a "jegyet vagy bérletet". Tényleg nem tudom,miért,de be szokott jönni.
Nomeg lenne egy kérdésem is. Idén lettem egyetemista, a középsulis diákomra viszont szereztem érvényesitőcimkét egy havertól.Ráadásul egy olyan cim van ezen a diákon,amin már rég nem tudnak elérni(azóta 2szer változott az ideiglenes lakcimem, és az is egy ideiglenes cim volt,ráadásul arra vigyáztam,hogy átjelentkezés után postai átirányitás ne történjen meg).A multkor a gödöllői héven egy büdösszájú ellenőr(mind az egyébként)azért birságolt meg,mert nem tudtam,hogy a gödöllői állomáson kötelező a kiegészitőjegyet a pénztárban megvenni(bezzeg 2 megállóval odébb már nem).Ha nem lett volna ott a törött(!) lábú barátnőm,egyszerűen leszálltam volna,de őt nem akartam otthagyni.Nade lényeg a lényeg,ezt a diákot adtam oda neki,anyám nevének persze egy kimondhatatlan családneved irattam be, viszont van egy dolog,ami aggaszt.Elvileg ugyanis a diákon ott van a nevem, a születési helyem és dátumom is,ami helyes.Ez alapján nem találhat meg az a hires behajtó cég,ami a büntetés be nem fizetésekor aktiválja magát?És ha meg is találna, elfogadható érv lenne,hogy "én már eldobtam azt az igazolványt,hisz van új nekem, biztos valaki visszaél vele". Várom a véleményeket!

Szép Karácsonyt mindenkinek, még a büdösszájúaknak is,a fene vinné el őket!

A hely szelleme Creative Commons License 2000.12.22 0 0 80
Hát igen, a csúcsidőbeli járatokról szól a megjegyzés, miért akarod ezt a csúcsidőn kívüli járatokra értelmezni?
Előzmény: Rastaman (77)
A hely szelleme Creative Commons License 2000.12.22 0 0 79
Nézd, azt, h este 10-kor késett-e vhol a vmelyik busz, azt nemtom. A busz, mint olyan, mivel h a közúton megy az autók között, késhet-siethet stb. Nemcsak a csűcsforgalom miatt. Azt tudom Neked ezügyben mondani, h a szentendrei HÉV gyak.ilag kivétel nélkül percre pontos szokott lenni, de tényleg most évekre visszamenően nemléxem késésre-sietésre.
Mindenesetre elhamarkodott dolognak tartom az 1 (2?) példából való általánosítást.
Előzmény: Rastaman (76)
LeifEriksson Creative Commons License 2000.12.22 0 0 78
Kedves barátom,

a legkevésbé sem szeretem ha a szavaimat kiforgatják , vagyis hogy azt mondod, szerintem a járatritkítás a fejlesztés.

Szerintem a fejleszés az hogy pl a piros 7-esen kulturált új buszok vannak, hogy a földalattit felújították, stb.

ennyit erről

Előzmény: pancho (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!