Keresés

Részletes keresés

Vad Creative Commons License 2000.12.24 0 0 69
boldog karácsonyt mindenkinek, elsősorban a whisky császárainak!
(remélem, nem off)
tracy Creative Commons License 2000.12.23 0 0 68
Persze én is drukkoltam már a rosszfiúknak a moziban, de azért a valóságban nem...Viszont, hogy nem bántott senkit, hát nem tudom, Te lennél-e a lefektetett pénztáros helyében...
Viszont az biztos, hogy nem egy hétköznapi figura...
Előzmény: pancho (67)
pancho Creative Commons License 2000.12.23 0 0 67
Gondolom, az emberek többségének imponál a vagányság. Azért ebben a csávóban van némi kompresszió, ami kevesekben. És az se utolsó szempont, hogy nem bántott senkit. Persze a robinhúdozás hülyeség, mert nem osztott senkinek semmit, de azért semmiképp nem egy hétköznapi csávó.
Gondolom, te is láttál már olyan filmet, ahol nem a rendőröknek szukoltál, hanem a tökös (bank)rablóknak/gengsztereknek (Pl. A nagy vonatrablás, Bankrablás Montrealban, stb.). Ez kb. az a szitu.
Előzmény: tracy (66)
tracy Creative Commons License 2000.12.23 0 0 66
Szerintem ez csak azért van, mert Mo.-n baromira alacsony a törvénytisztelet, amiben persze leginkább az állam tisztelt képviselői a ludasak, de ha ők nem lennének ilyen súlyos darabok, akkor a viszkisnek sokkal kisebb sikere lenne... De különben miért van neki ekkora?
Előzmény: Vad (65)
Vad Creative Commons License 2000.12.23 0 0 65
mégis egy kicsit csűri-csavarja az emberek érzelmeit egy kicsit, nem?
persze, az enyémet is, szinte megmagyarázhatatlanul, de mégis szeretem az ilyen "robinhudokat", akiből nemisigen van több.
Amellett, hogy nem szívesen álltam volna sorban éppen ott akkor, valamelyik helyszínen.
És természetesen, mint már írtam, és ezt w is tudja, elkapták, bűnös, meg kell büntetni.
Előzmény: tracy (64)
tracy Creative Commons License 2000.12.23 0 0 64
Oké, igazad van, nagyon off ez az okozatosság dolog. Akkor én azt mondom, hogy a hatályos jog szerint teljesen rendben van a két szám, és még érvek is vannak rá, hogy miért...
Vad Creative Commons License 2000.12.23 0 0 63
köszi...
Előzmény: Attys (62)
Attys Creative Commons License 2000.12.22 0 0 62
Ha jobban belegondolsz, akkor tracynek igaza van valahol. Próbáld úgy nézni a dolgokat, hogy nincsenek szabályok. Megy két autó, az első lefékez, ahátsó meg nekimegy. A balesetet az első okozta a fékezésével.
Az más kérdés, ha a szabályokat is figyelembe vesszük. Akkor a hátsó autó a szabálytalan magatartásával okozta a balesetet. Azt hiszem tracy ezt így érthette. Egyébként azt ő sem állította, hogy az első autó lett volna szabálytalan.

Mi is a topic címe...?

Előzmény: pancho (60)
tracy Creative Commons License 2000.12.22 0 0 61
Természetesen az szegi meg a szabályt, aki nem tartja be a kövtávot, ettől lesz ő a hibás. De ez nem ugyanaz, mint hogy ki okoz valamit. Erről beszéltem az okozatosság meg a bűnösség/hibásság összekeverésével.
Előzmény: pancho (60)
pancho Creative Commons License 2000.12.22 0 0 60
Ember, gondolkozz már!
Szerinted az szegi meg a szabályt, aki a sárgánál fékezni kezd, vagy az, aki nem tartja a biztonságos követési távolságot (utóbbi a KRESZ előírása, iga, nem konkrétan méterben van megadva).
Előzmény: tracy (59)
tracy Creative Commons License 2000.12.22 0 0 59
OFF

Általában egy eseménynek az a jelenség az oka, amelyet, ha gondolatban elvennénk, akkor az esemény nem következne be. A Te példádban valóban ilyen a követési távolság kicsisége is, meg a megállás is. Az okok közük eztán kiválasztanak egyet, és az alapján lesz valaki felelős. Általában ez az ok a szabályok megszegése, amit nevezhetünk hibásságnak is.

Előzmény: pancho (57)
DRT Creative Commons License 2000.12.22 0 0 58
a nyálasképű kis pondrónak van pofája partikra járni, az idióta újságok (pl: Playboy!!!) meg még le is hozzák a vigyori kis genyóját...
Nagyon remélem, hogy ki fog állni néhányszor 1-2 fallosz a végbeléből!...
pancho Creative Commons License 2000.12.22 0 0 57
Tévedés.
Ha a mögötted jövő tartja a követési távolságot, nincs baleset (tehát egyértelműen ő okozta, ő a hibás - a bűnös kicsit más kategória). Ilyen alapon lehetne az is, hogy te vagy a hibás, ha bárhol megállsz, mert mögötted meg jönnek, és ki tudja, észreveszik-e, hogy te megálltál. Sőt, te okoztad, mert beültél az autódba, esetleg órákkal korábban.
Előzmény: tracy (49)
tracy Creative Commons License 2000.12.22 0 0 56
Szerintem a rendőröknél fizetett le valakit, aki lenyúlta/manipulálta a mintáját, és mást már nem mert/nem tudott...
Előzmény: Attys (55)
Attys Creative Commons License 2000.12.22 0 0 55
Gondolj bele: ha lefizetett valakit, akkor miért lesz(?)börtönben. Előd senkit sem fizetett le szerintem, legfeljebb jó az ügyvédje.

Ha gondolod írj emilt.

Előzmény: tracy (54)
tracy Creative Commons License 2000.12.22 0 0 54
Szerinem az ivás/drogozás koccanásnál sosem kerül elő. Ha meg súlyosabb, akkor úgyis van rendőr. Elődke meg simán lefizetett valakit szerintem. Ezt viszont csak ilyesminél lehet megcsinálni, a viszkisnek erre esélye nem lenne soha...

OFF: Attys, ha gondolod, elbeszélgethetünk a dologról...

Attys Creative Commons License 2000.12.21 0 0 53
Kik akarták eltussolni a drogot? A rendőrök, akiknek a kollegájuk halt meg? Vagy kik?
Előzmény: Vad (51)
Attys Creative Commons License 2000.12.21 0 0 52
Ezen el lehet vitázni egy ideig. Én úgy gondolom, ha mindenki 100%-ig szabályosan közlekedne, akkor nem lenne baleset. Tehát, ha valaki szabálytalankodik, akkor a szabálytalan magatartásával ő okozza a balesetet.
Előzmény: tracy (49)
Vad Creative Commons License 2000.12.21 0 0 51
elődkénél viszont keményen dolgoztak, hogy eltussolják a drogot, drogtörvén yide vagy oda
(ypszilon meg ide-oda)
Előzmény: Vad (50)
Vad Creative Commons License 2000.12.21 0 0 50
de ezt többnyire elnézik, betétlapcsere és kész, de ha valamelyikőtök ivott, vagy drogozott, vége a dalnak, mindegy, ki okozta a balesetet. csak hogy legyen egy kis ON téma is
Előzmény: Vad (48)
tracy Creative Commons License 2000.12.21 0 0 49
Na pont erről beszéltem az okozás meg a bűnösség (hibásság) összekeverésénél. Mindketten okoztátok, de te vagy a hibás.
Előzmény: Attys (47)
Vad Creative Commons License 2000.12.21 0 0 48
így mindennap lenne baleset, mert a bp-i morál szerint sárgáról pirosra váltáskor még gázt kell adni. ha ezt nem teszed, 90%ban balesetet okozol, mert a mögötted jövő erre számít, és még át akar csúszni. Ezt mint gyalogos egyébként rühellem.
Előzmény: Attys (45)
Attys Creative Commons License 2000.12.21 0 0 47
Ha a zöld lámpánál átmegy egy gyalogos a zebrán, és én ezerrel átmenve a piroson elütöm őt, akkor ki a hibás? A gyalogos? Ha nem megy át a zebrán, akkor nem ütöm el.
Előzmény: tracy (46)
tracy Creative Commons License 2000.12.21 0 0 46
Ha te nem fékezel, akkor lett volna baleset?
Előzmény: Attys (45)
Attys Creative Commons License 2000.12.21 0 0 45
Nem így van. A balesetet az okozta, aki hátulról belédment. Mert ha ő betartotta volna a követési távolságot, akkor nem ment volna beléd. Mivel nem tartotta be, ezért balesetet okozott.
Előzmény: tracy (44)
tracy Creative Commons License 2000.12.21 0 0 44
Kedves Pancho!

Te azt mondtad, hogy csak az okozhatja a balesetet, aki megszegi a szabályokat. Szerintem nem. Példa: mész szépen, szabályosan, bevillan a sárga, erre te megállsz, a mögötted túl közel jövő emberke meg belédmegy, és valaki megsérül. Te nem vagy felelős (bűnös), nem szegtél meg semmilyen szabályt, de te (vagy te is) okoztad a balesetet.

Előzmény: pancho (35)
Hörbi Creative Commons License 2000.12.21 0 0 43
Pontos napot én sem tudok, csak azt, hogy abban az időben volt a bűnügyi hírek között. Akkoriban Veszprémben laktam, ráadásul naponta olvastam a Naplót, így nem tudom megadni a pontos dátumot. Már említettem is, hogy fel sem tünt volna a cikk, ha nem akkor olvasom.
Előzmény: ttime (42)
ttime Creative Commons License 2000.12.21 0 0 42
Megbocsáss Hörbi, de azért az, hogy "AMIT A VESZPRÉM MEGYEI NAPLÓ ÍRT", nem igazán tekinthető korrekt forrás-megjelölésnek.

Ttime

Előzmény: Hörbi (41)
Hörbi Creative Commons License 2000.12.21 0 0 41
Már megadtam! Olvass lejjebb!
Előzmény: ttime (40)
ttime Creative Commons License 2000.12.21 0 0 40
Bocs Hörbi, de ezt a két hetet Te sem gondolhatod komolyan. Ennyi idő alatt még a rendőrségi vizsgálat sem zárul le, a jogerős bírósági ítélet megszületéséről nem is beszélve. Azt hiszem jogos igény, hogy a forrást megadd.

Ttime

Előzmény: Hörbi (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!