Nekem az analízis csak a szigorlaton nem ment elsőre, de a valszám még másodikra sem. Így a három matek tárgyat egyenként abszolváltam, három alkalommal. Meg voltak még más szépségek is, gyak. iv., meg ilyenek... :-))
De úgy harmadiktól már egész jól ment a dolog (pedig akkor is dolgoztam az egyetem mellett). Még ösztöndíjat is kaptam. :-))
Igaz, hogy másodév után már nem volt egy szigorlat se.
Vannak időnként szűrők, amiket ha nem teljesíted, elbocsátanak. Pl. hogy x. félév végére legyen legalább y kreditpontod, vagy meglegyenek bizonyos vizsgáid.
Én már elég régen jártam egyetemre, így nem vagyok igazán tájékozott: mivel lehet kiérdemelni azt, hogy az embert kivágják az egyetemről? Amennyire emléxem, annak idején legfeljebb félévet kellett ismételni. De hogy kivágjanak valakit? Mit kell ehhez tenni?
az eredetije az az, hogy orvostanhallgató hölgyek laborgyakorlaton nagyon vihorásznak, miközben a mikroszpók alatt nézegetnek valamit.
- odamegy a labvezér és kérdezi, hogy ugyan mi olyan mulatságos a kiadott minta vizsgálatában...?
- válasz: nyálmintát nézünk.
- labvezér: lássuk csak! (belenéz a mikroszpókba)
- megállapítás: ha maguknak lányok ilyen a nyálmintájuk, akkor legközelebb alaposabban öblítsék ki a szájukat reggel!
(gy.k. kémcsőben be lehet vinni 'mintát' labra)
Ilyet én is akarok vizsgázni! :)
Digit technika vizsgám előtti napon estétől a vizsga napján hajnali fél 4-ig tanultam (meg előtte napokig)... összekapartam egy kettest...
Nálunk egyik digit technika vizsga volt szívatós.
Írásbeli volt, mindenki leült már a helyére, tanár bejött, elcsendesedtünk, amikor megszólál, hogy ma jó kedve van, és aki esetleg úgy érzi, hogy nem készült fel a mai napra megfelelően, az minden következmény nélkül felállhat, elmehet, nem írja be az egyest! Nosza, nagy székcsikorgatás, rakás emberke feláll, távozik. Ismét elcsendesedünk, tanár ismét megszólal: jól gondoljuk meg, ez az utolsó lehetőség, még most felállhat aki akar, nem kap egyest... Pár másodperc csend után ismét felállt még pár ember és távozott.
Ezek után akik bentmaradtunk, megírtuk a főiskolai pályafutásom egyik legkönnyebb vizsgáját, az osztályzata mindenkinek 4-es vagy 5-ös lett.
Még valami: idén szigorlatozni kell ófrancia irodalomból(ha ófranciául kérek kaját, adnak?), előfeltétel többek közt egy olyan regény, ami nincs meg Magyarországon... Minek van szakos könyvtárun? Ja ide perkálni kell 500 Ft-t félévente. Igaz, ezt én mellőzöm, na nem szoc. rászorultság miatt, persze ez inkább diplomafeltétel, mint a vizsik teljesítése... Miért nem mondanak egy összeget a diplomáért, kiperkálom kölcsönökből, aztán felejtsük el egymást... Most nézem az Excaliburt, van benne varázsige, sajna nem értem, most meg fogok bukni a szigorlaton, ó jaj!
Dunaújvárosban volt egy Deter fedőnevű matektanár. Vizsgát és gyak uv-t tartott együtt. Először a gyakjegyesek mentek be, közölte velük, hogy minden második padba üljenek. Az egyikük viszont annyira meg volt zavarodva, hogy véletlen beült a másik mögé közvetlenül. Deter odament hozzá, szúrósan nézett rá vagy fél percig, aztán közölte:
-Kérem szépen, aki a minden második definícióját nem ismeri, az nem méltó a matematika kettesre! És kirúgta. :-) vagy inkább :-( ?
Gépelemek kollokviumon az egyik feladat valami közlőmű felvázolása volt. (informatikus voltam, így viszonylag könnyebb volt a vizsga, bár én éppen eleget szoptam vele így is.) Egyszer csak a tanár szól az egyik hallgatónak, miután hosszan nézegette a rajzát:
-Kolléga úr, jöjjön csak utánam! - és elindul az ajtó felé.
A tag tiszta ideg lett, mert a lába között volt a puska, de valahogy el sikerült dugnia.
A tanár kiküldi a teremből, még mindig senki nem ért senkit, majd közli vele, hogy be fogja csukni az ajtót, a hallgató meg nézzen be a kulcslyukon. Utána behívta és megérdezte:
-Látott valamit, kolléga?
-Persze, láttam XY-t, aki pont a kulcslyuk vonalában ült.
-Na látja. Akkor ha kérhetem, legközelebb ne sraffozza be a furatot a rajzán, jó? - és helyreküldte. Szegény srácnak közben tutira kinézett egy enyhe lefolyású infarktus. :-)
A heti kérdés: mire jó a diploma? Aki megfejti, vsz állása lesz:(...
A múlt félévben nem jártam egyetemre, mert nem tudtam járni, ui térdműtétem volt. El is mondtam mélyen tisztelt tanáraimnak, csak a főszakosakat említem meg. Az egyik kérdezte, mért nem jártam. Elmondtam az okot. Eltelt öt perc, kérdés újból: ütközött valamivel az órája, azért nem járt? Még ötször tett fel ilyen és hasonló kérdést , majd elmentem vizsizni. Végig a téma: ezt előadáson nem hallotta? Megmondom a kollegáknak, hogy adjanak kevesebb anyagot, mert maga képtelen a normális mennyiséget megtanulni. Talán ideje bejárni az órákra.
Amíg tudtam járni, bejártam.
Vizsgajegy: kegyelem kettes.
Vizsgasztori 2.
Előzetes: mondtam a tanárnak, hogy hiányoztam, kérdeztem, mit tanuljak. Válasz: kérdezze meg a csoporttársait. (rövid memória csúcsa avagy a tanár is hiányzik az óráiról? Esetleg playback-kel?)
Vizsin elmodtam az anyagot, készültem lexikonokból, kb. 3-ast minimum adtam volna magamnak. Értékelés: Maga nem ért semmihez, ne válasszon foglalkozást, katasztrofális a franciatudása( szabadidőmben fordítást vállalok pénzért, és az eddig profi minősítésű lett, a franciákkal kiválóan elbeszélgetek bármiről, végül is 9 éve tanulom a nyelvet, így nem nagy kunszt), hát csak kettest tudok adni. Egyébként hova tűnt a félév során? MOndtam, hogy járni tanultam.
GYakjegyszerzési megpróbáltatás: beszélek a tanárral, ui az infókérési e-mailra szart válaszolni. Közölte, hogy nem szabadott volna ennyit hiányoznom(nem tudtam, hogy orvosi diplomája is van:(), tegyem jóvá a hiányzást. JEgybeírási napon dobta vissza a szemináriumi dogát, amit másfél hónappal azelőtt adtam be. Aztán alig akarta beírni a jegyet, emiatt fizetnem kellett a beiratkozásért. Hiába mondok ott bármit, a diák véleménye nem számít.
Nem szakos vizsgán halasztást kértem e-mailban, a tanár vissza is jelzett. Vizsgán megkérdezte, hogy jobban vagyok-e már, és a tudásomta értékelte, nem szívózott a hiányzás miatt. NA így kaptam ötöst. Így is lehet...
Szóval SENKI se menjen a debreceni egyetemre, eleve ötletszerűen adják az ösztöndíjat, ostoba kifogások vannak tömkelegével, rosszabb az egész, mint egy Hitchkok-film. LEgalábbis azt meg lehet szakítani. Miért nincs hajfesték és pszichológusi kezelési ttámogatás? HA nem lenne a diákhitel, régen éhenhaltam volna. Sajna a szüleim tényleg csórók, különben adnának pénzt, meg a tesóm is egyetemista. Kérdés: Hol lehet örökbefogadni gazdag amerikai rokonokat?
MEgj: a BTK-s diploma amúgy se ér szart se nálunk a szakon. Jó nagy tudásunk lesz, de a nagy tudású embereknek is egységáron adják a kaját!
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de kivagyok...
nemtom van-e ilyen topic, ha nincs akkor epp ideje volt. :)
ki ismer jo sztorikat, hogy valakit jol megfingattak/megszivattak/szetszopattak? :)
kezdenem eggyel, eredetibb az adok-egy-ezrest-es-egy-karot-egy-dugasert sztorinal, sot nevhez kotodik (amit asszem nem szabad kozolni:)
volt egyszer egy hon szeretett BME fizikatanar, HG, aki feleltetett.. kimegy a diak a tablahoz, miutan HG felteszi a kerdest, es mielott a diak meg tudna mukkanni, mar mondja is:
"fogjon egy kretat es huzzon egy vonalat"
a diak huzza, huzza..
"huzza csak.."
huzza, elert a tabla szelehez..
"huzza csak tovabb.."
a diak atmegy a falra, ki az ajton, aztan semmi...
par perc kopog, es bejon, es rajzol tovabb a falon :)) kozbe meg korberajzolt egy egesz folyosot... visszaer a tablahoz..
"koszonom, megvan a 2-es"
:) (ez HG csaladjabol szarmazik:)
egy masik, elte bilogia, ez ilyen nem hiteles forrasbol van:
csaj nyalmintat ad, hogy elemezzek projektoron 200 diak elott.. kimegy, belekop, stb...
berakjak a mikroszkop ala, es a projektoron megjelenik a nyal, benne sok sok kis ficakodo spermiummal. :)))