Keresés

Részletes keresés

Bert Creative Commons License 2000.12.13 0 0 2
Hobe,

Hát a gond az, hogy nem tudom, hogy mi van, mert a barátomnak azt mondta, hogy egy csomó ideig keresett engem, amikor végülis megtalált és megkapta a telefonszámaimat és az email-emet, akkor a barátomnak megadta az ő emailjét. Semmi mást nem tudok róla, ennek már több, mint 3 napja és még nem válaszolt a leveleimre, nem hívott.
Ha ellopnak egy telcsit, akkor nyilván nem az a cél, hogy a benne lévő kártyával halálra telefonjálja magát a tettes, mert ezzel saját magát buktatná le, hanem az, hogy az IMEI átütése után a telcsi használtként értékesíthető. Ezért nem értem, hogy miért nem csinálják például azt, hogy az ellopott telcsiket külföldön nem lehet használni, belföldön lehet, de figyelik. Nincs rá kapacitás?

Előzmény: hobe (1)
hobe Creative Commons License 2000.12.12 0 0 1
Bert

A w-nel azt mondtak, hogy rendorsegi feljelentes mindenkeppen kell a dologhoz. Ha az IMEI szamot kiszedtek, akkor szerintem remenytelen a helyzet:-( Ellenkezo esetben a szolgaltato latja, hogy milyen SIM-mel probaltak a halozatra csatlakozni, viszont ha a telefon is le volt tiltva a koddal, akkor semmilyen halozatra kapcsolodasi kiserlet nem megy (?). Egyebkent a szolgaltatok @#$%^, mert olyan listara teszik a keszuleket, hogy ne lehessen hasznalni. Viszont muszakilag letezik egy masik lista is, amire teve a telefont hasznalhato lenne, igy meg a helyet is meg lehetne hatarozni.

Szerintem, haa megtalalo jelentkezett e-mail-en, akkor biztos fog kesobb is!

Előzmény: Bert (-)
móriczka Creative Commons License 2000.12.12 0 0 0
Hmm, 6150.
Bert Creative Commons License 2000.12.12 0 0 topiknyitó
Sziasztok,

Most kicsit tanácstalan vagyok, hátha tud valaki segíteni.
Múlt szerdán a metrón elhagytam a telefonom (6150), az övcsipesz akadhatott ki, de az is lehet, hogy ellopták. Úgy emlékszem, hogy ki volt kapcsolva, de ez nem biztos. Természetesen a SIM és a telefon kóddal védett, tehát mezei halandó nem tud vele mit kezdeni. Az eset után kb. egy órával már le is tiltattam a Pannonnál, természetesen magát a telefont is.
Szombat este kaptam egy emailt az egyik barátomtól, mely szerint felhívta őt a megtaláló (apróság: fülkéből, vissza kellett hívnia). A megtaláló azt mondta, hogy a telefonból szedte ki az ő számát (az is lehet, hogy a SIM-ről, de csak akkor, ha mégsem volt kikapcsolva), majd végülis kiderítették, hogy az enyém a telefon, erre a barátom megadta az elérhetőségeimet a megtalálónak, én pedig megkaptam a megtaláló emailjét, ami egy freemailes cím.
Írtam neki, azóta semmi válasz, pedig úgy tűnt, hogy becsületes, azt mondta a barátomnak, hogy már több napja keres, kiderítette a tulajt (nyilván a tudakozó alapján), de a telcsi a saját cégem tulajdona és valahogy a régi székhelyet találta meg (hogy személyesen-e, azt nem tudom), aminek a változását persze már rég bejelentettem a Pannonnak.
Szóval adott az emailje és a keresztneve, ha a következő kérdésekben tud valaki segíteni, azt megköszönném:
- Ha adott egy freemail-es cím, akkor van-e valami esélye, hogy a nyomára bukkanjak? Hogyan csináljam? (Az altavista nem talált semmit.)
- Egy hozzáértő szerint az újabb 6150-eseknél (ez is az, augusztus végén vettem) elég jól védett az IMEI szám. Tudja valaki, hogy milyen hardwerrel lehet megberhelni?
- Továbbá azt is hallottam, hogy a GSM szolgáltatók feljelentés esetén foglalkoznak azzal, hogy vadásznak a telcsire az IMEI alapján. (A Pannon ezt cáfolja, persze technikailag meg tudják tenni. Mi kell ahhoz, hogy ezt megtegyék? Ha egy ellopott kamionban hagytam a telefonom, akkor nyomoznak utána, különben nem?)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!