Keresés

Részletes keresés

nordbee Creative Commons License 2009.03.30 0 0 827
Sziasztok mindenki.

Dalok megírását, hangszerelését (szinte minden stílusban), kottázást, dalszövegek írását minden stílusban, egész estés zenés darabok, musicalek zenei illetve szöveges anyagának elkészítését vállalom.

Bővebben: www.robynmusic.try.hu

Üdv!
Dino Vercotti Creative Commons License 2007.04.17 0 0 826
Az ATV-n egykor futó moziajánló műsor (egy-két éve még biztosan ment) főcímzenéjét pedig egy Korg i50-esből (vagy is50-ből) csiholták ki, ami még nem is lenne gond, ha nem a kisérőautomatikáját vették volna segítségül.
Előzmény: Rigor (820)
Rigor Creative Commons License 2007.03.07 0 0 825
Nem gagyi az, különösen ha saját stílusokat csinálsz, szvsz. praktikus a jómunkásembernek, sok unalmas munkától kímél meg, igaz én csak egyszer kétszer próbálgattam.
Előzmény: sákány (824)
sákány Creative Commons License 2007.03.07 0 0 824

SZiasztok!

Nem tudom hová tenni a témát, talán itt......

Band in a box szakértőt keresek sürgősen.

Tudom ,hogy gagyi, de mi ezt találtuk jónak, valaki segítsen.......

nrb Creative Commons License 2006.12.21 0 0 823
Szurkolj, hogy ne küldjenek csendespihenőre a modik :D :D :D
Előzmény: phatrow (822)
phatrow Creative Commons License 2006.12.21 0 0 822
Sziasztok!

Én most kezdtem midizni, és az a problémám, hogy a billentyűzetem (fatar tmk-49, usb-vel megy be a számítógépbe) késik. A Magix Midi Studio SE-vel vezérlem. Szerintetek mi a bánatot tudnék csinálni, hogy rendesen működjön? Állítólag a billentyűzettel semmi baj. A Magix-ben kell valamit állítani? Jó lenne, ha valamelyőtök tudna segíteni. Előre is kössz!
Rigor Creative Commons License 2006.11.17 0 0 821

A srác amolyan video samplinggel készített zenét, kb mintha a sampler minden egyes hangmintájához tartozna egy videorészlet amikor épp az élő hangszeren leütik az adott hangot.

http://www.youtube.com/watch?v=JzqumbhfxRo&mode=user&search=

Rigor Creative Commons License 2006.08.31 0 0 820
Van egy ilyen ásványvizes reklám, és lassan idegbajt kapok ha meghallom és felismerem a virtual guitarist electric edition legelső patch Funk -70ties, minimális változtatással part4-6. ÁÁÁ:)
attilahun Creative Commons License 2005.07.17 0 0 819

Szigorúan kipróbálásra!!!!!!

http://sosrock.free.fr/forum/lire.php?msg=6598

attilahun Creative Commons License 2005.06.26 0 0 818
Ja igen! DX plug-in érdekelne, SONAR-t használok. De azért köszi, ha más nem valami konverterrel megoldom!
Előzmény: Sandor (817)
Sandor Creative Commons License 2005.06.26 0 0 817
AKAI Professional Decabuddy VST :))
Azt hiszem ez valami ilyesmi lehet...
Előzmény: attilahun (816)
attilahun Creative Commons License 2005.06.26 0 0 816
Hahó! Van itt valaki? Amit kérdezni szeretnék nem passzolt egyik topicba sem, feleslegesen pedig nem akartam újat nyitni, hát gondoltam benézek a "kávézóba". Igaz, már kicsit porosak a székek, az asztalok, régen járt itt vendég, de egy pár percig elidőzök itt, hátha bejön valaki... A napokban hallottam egy YAMAHA PSR 3000 szinti vocalist-jét, és igazán meggyőző volt. Arra gondoltam, hasonló biztosan létezik szoftveres formátumban is. Nos, nem igazán találtam ilyesmit. A Clone Ensemble plugin modellezi ugyan egy kórus jelenlétét, de más a szisztéma. Ez nem kapcsolódik sajnos a zene akkord-menetéhez. Tud valaki esetleg akkord vezérelt vocalist programról? Ha van valami tipp, megköszönöm. Most pedig ballagok, iszom egy IGAZI kávét... [image1]
Rigor Creative Commons License 2004.12.23 0 0 815

Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Li2ard Creative Commons License 2004.11.29 0 0 814

Hi all...

Szerintem ök nem grooveboxra gondoltak... Szóval megoldás lehet pl. egy harddiscrecorder (egy kisebb Fostex, esetleg Tascam... a Korgnak is van egy kisebb, megfizethetö árú felvevöje stb.), ez mindent tud, amit leirtál. Nem olcsó.

Másik megoldás (kicsit olcsóbb, de csak sztereo) egy dj cd-játszó (pl. Pioneer CDJ-100S - ez már elég komoly) viszont akkor nyilván úgy kell megoldanotok, hogy bal sáv zene - jobb sáv takk. Ez nem mindig jó. Viszont ez nem ugrik, meg világit, meg nagy, meg kényelmes stb.

Használhattok egy laptopot a célra - ehhez viszont kell egy külsö (usb/firewire) hangkártya, meg amugy sem túl kényelmes.

És akkor van még az ötlet, amit az elöbb felvázoltak (Bár valószinüleg nem erre gondoltatok): A groovesampler. Szerintem talán a legpraktikusabb megoldás. Az MPC1000 hangminöségre, timingra, programozhatóságra gyakorlatilag minden mást aláz (egyedül talán az MPC2000-et és az MPC3000-et nem :), viszont ekkor valószinüleg az eddigi számaitokat majd át kell programoznotok bele, ami egy kis munka, de megéri. Én néhány hete vettem egy MPC1000-et, élmény. Ha az eddigi elektronikus alapjaitok számitógéppel készültek, akkor mindenképp megérné vennetek egy MPC-t. Föleg drumandbass-hez. A Yamaha Su-700 sajna felejtös. Hangminöség, szekvenszer a gyengéi. Amúgy jópofa cucc, kézreáll, meg jó sok effekt van benne, de mégsem tudom ajánlani. Az inkább játék. Az MPC meg egy hangszer.

Remélem tudtam segiteni...

Üdv

Lis.inc Creative Commons License 2004.11.29 0 0 813

Szevasztok elvtársak!

Én diszkót nyomok, de más is akad.

Szpokszakáll Creative Commons License 2004.11.21 0 0 811
Szia VNorbi... Azt írod, hogy drum and bass-t is játszottok. Ebből kiindulva, lehet, hogy valamilyen sampler/groove box szerű kütyü is megoldást jelenthetne. Feltételezésem szerint azért van szükségetek 2-3 GB memóriára, mert egy-egy dalom belül végig felvett dobok szólnak, vagyis nem loopok. Ha meg tudtok barátkozni a loopokkal, illetve azok használhatók számotokra, akkor megoldást jelenthet pl. egy Akai MPC1000 vagy Yamaha SU700 sampler unit. Én már mind a kettőt használtam, nagyon profik, és eleget tesznek a kívánságaidnak ("dobos mellett egy széken elhelyezve , világító kijelzővel működik lehetőleg nem gombostűfej gombokkal, könnyű navigációval, a gombnyomás után azonnal elinduló zenével, 220 ról meg.... és ha lehet ne mp3 mat játszon le hanem wavot "). Én egyedüli korlátozó tényezőnek a 2-3 GB memóriát érzem. Az MPC1000 pl. max 128 MB memóriával használható, de minden számot külön-külön be tudsz tölteni (pár másodperc) olyan Compact Flash memóriakártyáról, amiből azt hiszem 2 GB-os is kapható. Egyébként 4 kimenete van, ami bizonyos határok között tetszőlegesen konfigurálható (tehát ki tudod küldeni külön a taktjelet, vagy midiben kiküldve meg tud hajtani egy dobmodult). A Yamaha SU700-nak viszont elképesztően jók az effektjei. Jó morfondítozást!
Előzmény: vnorbi1 (810)
vnorbi1 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 810

Szevasztok.....

lehet hogy nem is ide kéne írnom de úgy éreztem hogy mégis....

Technikailag kérdeznék egyet miszerint: Van egy bandánk ami amolyan modern drum and bass és talán rockmuzsikát játszik már elég rég óta. A dob alapok ( dobos is van ) mp3 lejátszóról jönnek de ezt le kell cserélnünk mert nincs már rajta hely se meg már nem elég az a minőség amit produkál. A kérdés van e olyan cucc ami a dobos mellett egy széken elhelyezve , világító kijelzővel működik lehetőleg nem gombostűfej gombokkal, könnyű navigációval, a gombnyomás után azonnal elinduló zenével, 220 ról megy nem mindíg a legrosszabkor lemerülő elemekkel.... legalább 2 - 3 gb memóriával rendelkezik és ha lehet ne mp3 mat játszon le hanem wavot vagy valami jobb minőségbe konvertált dolgot. Mi egy hodozható diskmanra gondoltunk amiben winyó van de ha létezik erre speckó cucc akkor inkább azt vennénk . Ha valaki tud ilyesmiről szóljon légyszives thanks................ ( ja és ha a két sáv mellett egy hrmadikon legalább, mehetne egy taktjel az már tökéletesség lenne.....)

semmiho Creative Commons License 2004.09.27 0 0 809

Sziasztok!

Kicsit "félve", óvatosan toppanok be a kávézóba, mint egy pelyhesállú bojtár - kezében ódon, faragott bottal - a Pilvaxba, 1848-ban; szóval, kicsit kedvet kaptam a zeneszerkesztéshez és előbogarásztam a régi dolgaimat. Körülnéztem a Neten, mi újdonságra lelni e fronton. Párnapos nézelődés után a Buzz mellett döntöttem (valamikor Ft2-vel és AXS-sel, majd Psycle-vel próbálkoztam; - különösen utóbbival -kevesebb sikerrel).

Viszont! Ismeritek a BuzzLE nevű új projektet? A Buzz-t lenne hivatott egy kicsit modernizálni. http://www.buzzle.de

Üdv, Semmiho

--

http://krok.fw.hu

monguzpro Creative Commons License 2004.09.07 0 0 808
absynth-et vagyis az egyik hangot belőle már en is hallotam csak az egy kiadott bakeliten volt. Mondjuk nem loop hanem ilyen hosszan be csuszó kuszó és áramló
kis vinom hang persze a C3 billenttyűn.
Előzmény: Rigor (807)
Rigor Creative Commons License 2004.09.05 0 0 807

Régebben sikerült már aranyászok reklámban loopot találni (a mainapig hallani a "na akkor gondolkodjunk" mondat után), illetve egy régi matáv reklámban komplett reason basszusfutamot felismerni, - most újabb ilyen "gyöngyszermre" bukkantam.

Megütötte a fülemet, hogy a floriol reklám zenéjében
bizony valaki absynth-et használt, azon belül is a 2.0-ának
a default bank/49-es  presetet (Air massive hs) , ami egy jópofa kis dallam loop.
Na ez egy az egyben módosítás nélkül hallható a reklámban:)

Jay-X Creative Commons License 2004.08.06 0 0 806
johnnyx.srv.hu   hülye index :)
Előzmény: Jay-X (805)
Jay-X Creative Commons License 2004.08.06 0 0 805

Abszolút fakultatív... 1 számom van még fenn, de nemsokára jön a következő.

Ranloth Creative Commons License 2004.08.06 0 0 804
Számítógépes zeneszerzői verseny indul a Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskola szervezésében. További információk a verseny oldalán olvashatóak:
http://web.axelero.hu/rozsavolgyi/
Előzmény: Rigor (803)
Rigor Creative Commons License 2004.05.08 0 0 803
http://www.musiclab.com/products/realgtr_info.htm
Érdemes megnézni a bemutató videókat (nem nagyok).
Ez nagyon komolynak tűnik, ránézésre ebben sokkal több szabadság van mint a virtual guitaristben, és kezelhetőbbnek is tűnik...
monguzpro Creative Commons License 2004.03.27 0 0 802
Bizony Tamás az tényleg jó volna különösen a szinti patch depo ennek azthiszem mindenki örülne
mooe Creative Commons License 2004.03.19 0 0 801
Valóban bénázik a Fórum mostanában, de nagyon. Ha szabad így fogalmaznom: nagy a latency-je. :)
Haasz Andras Creative Commons License 2004.03.19 0 0 800
Tamás, én drukkolok!:)
Előzmény: MidiTom (799)
MidiTom Creative Commons License 2004.03.19 0 0 799
Nálunk a fazékban már föltettük főni az új oldalt, lassú tűzön párolva kábé húsvét táján lesz működős. Az egyik legfőbb cél egy normális, saját oldalon futó fórum, azon kívül különféle szolgáltatások (pl. a sokak által keresett szinti Patch depó) létrehozása. Addig úgy néz ki, meglesz a széles sáv is, mert most már néha feltölteni is csak dög lassan tudunk.
Előzmény: Haasz Andras (798)
Haasz Andras Creative Commons License 2004.03.19 0 0 798
Kéne csinálni egy hasonló felépítésű fórumot. Az absolute-os jó volna, gyors is, csak sajnos elég elfogult és egyoldalas, mostanában inkább meg se nézem, mert csak ideges leszek tőle. A Syncopa fóruma meg eléggé el van dugva, azonkivül szintén rohadt lassú időnként... lehet, hogy CountM-ért kiált a dolog?;-)
Előzmény: MidiTom (797)
MidiTom Creative Commons License 2004.03.18 0 0 797
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már hónapok óta napközben nem tudok ide feljönni. Semmiféle Index fórumra. Ha mégis sikerül, akkor beragad valahol, és nem tudok tovább lépni. Azt hittem, ha meglesz az ADSL, akkor a dolog megszűnik. De maradt.
Előzmény: Haasz Andras (796)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!