Keresés

Részletes keresés

---:Jani:--- Creative Commons License 2019.08.02 0 0 47977

Sztem kizárt, hogy a koboldok kiengedjék az aranyat a kezükből :D

Előzmény: nünüke88 (47976)
nünüke88 Creative Commons License 2019.07.29 0 0 47976

Talán a Minisztériumé.

Előzmény: ---:Jani:--- (47974)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2019.07.26 0 0 47975

A zsupszkulcs-ügy egy agyrém, amit egy másik agyrém érdekében gondolt ki tuggyukki.Milyen az már, hogy három iskola készülődik egy éven át, elmaradnak a kvidics-meccsek, épül a hatalmas stadion, hogy aztán a közönség (a sárkánygyalázást kivéve) semmit se lásson az egész kupából. Egy óra múlva majd kiesik valaki a vízből, útvesztőből, addig mi szotyizunk. Nem fért volna bele valami távollátó bűbáj? (Amit aztán Bertie jól összezavart volna a labirintusban.)

Előzmény: leckonszev (47967)
---:Jani:--- Creative Commons License 2019.07.26 0 0 47974

Én meg azon gondolkoztam, hogy Harry hogy nem tett már korábban előkészületeket a halála esetére. Az ötödik könyvtől fogva tudta, hogy Voldi bármikor megölheti. Én legkésőbb a hetedik rész elejére a helyében írattam volna egy végrendeletet, hogy a vagyonom szálljon Ginnyre, s így egyben a Weasleykre, esetleges elpatkolás esetén. Minden esély megvolt rá, hogy meghal. Akkor kié lett volna a pénze? A Gringottsé?

nünüke88 Creative Commons License 2019.07.24 0 0 47973

És hála a nagy magyarázatnak a 7. rész végén, mindenki tudja, hogy Harry tulajdona. Hmm, lehet, hogy Trelawney-nek igaza lesz, és Harry nem természetes halált fog halni. :D

Trelawney kapcsán még egy érdekesség: a 3. részben firtatja, hogy Harry sötét hajú, sápadt fiú baljós árnyakkal...nem tél közepén született-e? Harry mondja, hogy nem. Viszont van a szériának egy szereplője, aki sápadt, sötét hajú fiú volt és a tél közepe táján született...Denem.

Előzmény: Cymantrene (47970)
nünüke88 Creative Commons License 2019.07.24 0 0 47972

A szeretet erejével. Elpárbajozgatnak, aztán Grindelwald rájön, hogy hát ők igazából szerelmespár, nem igazán illenék kiütni a volt barátját. Így aztán elmereng, Dd. meg legyőzi. :D

Előzmény: ---:Jani:--- (47968)
nünüke88 Creative Commons License 2019.07.24 0 0 47971

Voldemort nem győzte le Grindelwaldot. A találkozásukkor Grindelwald fegyvertelen és a sokévi fogságtól és bűnbánattól elgyengült volt. Meg sem próbált küzdeni az életéért. Lelki erőben viszont Voldemort fölé kerekedett azzal, hogy félelmet sem mutatott, sőt, kioktatta.

Előzmény: leckonszev (47969)
Cymantrene Creative Commons License 2019.07.23 0 0 47970

A Pálcák Ura azért nem tűnik nekem olyan bombabiztosnak. Akiről tudunk gazdájáról, attól mind elvették így vagy úgy, általában bele is haltak a dologba.

 

Előzmény: ---:Jani:--- (47968)
leckonszev Creative Commons License 2019.07.23 0 0 47969

Ha Grindelwald és Dumbledore ugyanakkora varázslók voltak, akkor Voldemortnak simán le kellett volna győznie Dumbledoret, hiszen Grindelwaldot is simán legyőzte.

 

Hogy Dumbledore hogyan győzte le Grindelwaldot, arra megkapjuk a választ, Dumbledore tudott hatni Grindelwaldra és ezáltal gondolom nem tisztán varázslattal.

Előzmény: ---:Jani:--- (47968)
---:Jani:--- Creative Commons License 2019.07.22 0 0 47968

Dd-nak varázslóként már azelőtt is tucatnyi érdeme volt, hogy Voldi egyáltalán megszületett. Nem a pálcától lett átlagon felüli varázsló. Az igazi, és szerintem sokkal zavarbaejtőbb kérdés inkább az, hogy tudta legyőzni Grindelwaldot, amikor még annál volt a Pálcák Ura, ha egyszer ők nagyjából egyenrangúak voltak varázslóként? GW-nak kiütéssel kellett volna győznie abban a párbajban.

 

Zsupszkulcs: semmi értelme, csak így tudott megtörténni a negyedik rész. Már a Kviddics Világkupán el lehetett volna varázsolni Harry fogkeféjét, hogy az legyen a zsupszkulcs, vagy később küldeni neki bagollyal egy karácsonyi ajándékot, amit ha megfog, az elröpíti.

Előzmény: leckonszev (47967)
leckonszev Creative Commons License 2019.07.22 0 0 47967

Másból is lehetett volna zsupszkulcsot csinálni, nem csak a kupából. Ez szerintem egyértelműen logikai hiba. A pálcás dolgot még ki lehet magyarázni, de én inkább úgy válaszolnám meg, hogy Dumbledore csak a pálcája miatt volt nagyobb varázsló Voldemortnál, egyébként csak egy átlagos varázsló lett volna. Amit te mondasz, az nem illik bele a pálcáról szóló legendába, mely szerint hatalmas erővel bír.

Előzmény: bendeguz90 (47966)
bendeguz90 Creative Commons License 2019.07.22 0 0 47966

"Ha Dumbledorenál volt a Pálcák Ura, miért volt ilyen nehéz megfutamítania Voldemortot a Főnix Rendje végén?"

 

Gondolom azért , mert Voldi sem kispályás varázsló, így feltudta venni a DD-ral. 

 

 

"Mi szüksége volt Rémszemnek a Trimágus Tusára, miért nem csak simán odaadta Harrynek a zsupszkulcsot?"

 

 

Szerintem azért, mert az túl gyanús lett volna, mert mégis mire fel kellene csak úgy odaadni Harry-nek a kupát. Így Harry a labirintusban szépen eljutott a kupához (persze a fiatalabbik Kupor azzal nem számolt, hogy szegény Diggory is odafog érni), aztán történt , ami történt. (és egy labirintusban ez a legkönnyebb megoldás, hiszen ki tudja, hogy mi a franc történt odabent)

Előzmény: leckonszev (47965)
leckonszev Creative Commons License 2019.07.21 0 0 47965

Ha Dumbledorenál volt a Pálcák Ura, miért volt ilyen nehéz megfutamítania Voldemortot a Főnix Rendje végén?

Mi szüksége volt Rémszemnek a Trimágus Tusára, miért nem csak simán odaadta Harrynek a zsupszkulcsot?

Hogy árasztotta el Hisztis a fürdőszobát, ha szellem létére átmegy a keze a csap nyitóján?

A homoszexuális férfiak is csillapíthatatlan vonzalmat éreznek a vélák iránt?

seci Creative Commons License 2019.05.21 0 0 47964

Mint ahogy a kormány sem, ugy Voldi sem szereti a konkurenciát :D

-seci

Előzmény: neofrix baszmacs (47963)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2019.05.21 0 0 47963

Azért ez elég jó: Voldemort SVK-t tanít egy éven át. Megtehette volna, hogy jól belekavar a képzésbe, és pár év múlva végez egy komplett Voldemort-évfolyam. :) 

Előzmény: nünüke88 (47961)
arom Creative Commons License 2019.05.21 0 0 47962

Nagini esetében lehet esetleg szerelem Voldival. Még ember alakban. A szerelem sötét verem, mint tudjuk.

Előzmény: nünüke88 (47960)
nünüke88 Creative Commons License 2019.04.28 0 0 47961

A húgom megnézte a Legendás Lények filmeket, és eszembe jutott valami a mumusos részről...Fred és George elvileg a mumust Mógustól (és Voldemorttól) tanulták. Ha belegondolunk, Voldi kapott egy évnyi lehetőséget SVK tanárként. Kíváncsi lennék, mennyire szólt bele Mógus tanításába. Umbridge említi az 5. részben, hogy Mógus rendesen követte a tantervet. :D

nünüke88 Creative Commons License 2019.04.09 0 0 47960

Naginivel kapcsolatban egyetértek. Az eredeti történetben semmi utalás nem volt arra, hogy emberi múltja lett volna, magát a nevét leszámítva esetleg, mert az valóban egy ember-kígyó alakot váltogató mitikus lény. A pszichológiája is roppant érdekes lesz. Eddig még úgy nagyjából kaptunk rá magyarázatot, ki miért lett undok, aki undok lett (Petunia, Piton, maga Voldi, Crouch Jr.-nál célzás az elhanyagolásra stb.) de Nagininek vajon milyen hihető háttérsztorija lesz? Egy felnőtt nő, kialakult személyiséggel. Ha eddig nem gonoszodott meg az esetleges gyerekkori traumáitól, miért gonoszodna már meg? Ebben a filmben határozottan nem szimpatizált még a varázsló-nácikkal...Credence-vel sem töltött annyi időt, hogy esetleg miatta utálja meg DD.-t, ha az elintézi végül. Az meg nagyon snassz lenne, hogy magától az átoktól fordul ki magából, és mintha mondta is volna JKR, hogy nem feltétlenül lesz gonosz egy maledictus. Az is az lenne, ha Voldival csak amiatt állna össze, hogy párszaszájú, és tudnak beszélni. Emellett kell benne lennie valaminek, ami Voldit is képes megragadni, hiszen ő volt az egyetlen, aki felé volt valami pozitív érzése.

A másik Queenie, aki teljességgel érthetetlen nekem. Egy mugli a szerelme, erre faképnél hagyja és beáll egy muglikat leigázni akaró társaságba, mert azt hiszi, azok eltörölnék a házasodási tilalmat? Egy rakás mugligyűlölő? :D

Előzmény: lyukas csokoládé (47959)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2019.04.07 0 0 47959

Hogy a történet a szinte semmiből született az egyáltalán nem baj. És az első két filmben szerintem vannak jó ötletek. De főleg a másodikon nagyon érződik, hogy Rowlingnak nincs forgatókönyvírói tapasztalata. Túl sok minden van beletömve és nincs megfelelő struktúrája. Van egy rakat, egymástól független szál, majd a végén csak úgy összetalálkoznak a szereplők és aztán vége a filmnek. 

 

A felét ki kellett volna vágni, filmbe kevesebb fér, mint regénybe. Mondok egy példát: Nagini. Totál felesleges, semmit nem ad a történethez. A csaj egyetlen szerepe, hogy Kredenc ne teljesen magában beszéljen. Van is vagy három mondatnyi szövege... Amúgy ez még ötletnek is szörnyű volt, semmi szükség nem volt a kígyónak háttér történetre. Nagini kvázi Voldemort állati megtestesülése volt, a horcrux révén gyakorlatilag is egy rész belőle. Tömény gonoszság és állati vadság. Ezért volt ilyen fuck yeah pillanat, amikor a korábban lúzernek tekintett, lesajnált, semmire nem jó Neville legyakja a végén, ez volt az ő karakterfejlődésének csúcspontja. Most meg kiderül, hogy meggyilkolt egy szerencsétlen, elátkozott nőt... Az egyetlen ok, amiért belekerült, hogy a nézők nosztalgikus érzéseire appeláljanak, Roxfort dettó, az ezek szerint szintén száz év feletti McGalagonnyal... mindegyik bele volt erőltetve, tuszkolva. Bár lehet ez a stúdió nyomására történt.

 

A Warner-betegség is utolérte a Fantasztikus Lények franchiset: ez is teljesen sötétté és nyomasztóvá vált. De a Harry Potter filmek ezt kiérdemelték, fokozatosan sötétültek el és még az utolsó, legdramatikusabb részek is mindig tartalmaztak könnyed, vidám részeket. Pont ez kell, hogy a kontraszt érzelmeket keltsen a nézőben. Erre ez a második film... varázsló cirkusz, mi lehetne ennél felemelőbb, vidámabb?! A francokat! Kizsákmányolás, rabszolgaság, bántalmazás, nehogy már egy percig is jól érezd magad a varázsvilágban!

 

Most néztem meg egy hete a második részt. Mondjuk ez is elmond már valamit, hogy nem szakítottam rá időt se, hogy moziban megnézzem... de ez egyszerűen egy gyenge és ami még rosszabb: lelketlen film. 

Előzmény: ---:Jani:--- (47957)
nünüke88 Creative Commons License 2019.04.07 0 0 47958

Az az ő hibája, hogy úgy döntött, a Lényekből csinál filmet. De amúgy lehetne ez egy jól működő sztori, ha könyv formában lenne. Filmen túl sok ez a szál. Igazából a HP-filmek is csak a könyvvel együtt értelmezhetők szerintem, főleg a 6. rész önmagában nagyon gyenge. Ha Credence tényleg Dumbledore rokona, akkor nagyon brazil szappanoperás lesz ez a sztori (mint az Elátkozott Gyermek) viszont abban még bízhatunk, hogy csak Grindelwald hazugsága.

Előzmény: ---:Jani:--- (47957)
---:Jani:--- Creative Commons License 2019.04.07 0 0 47957

Ez nem Rowling hibája. A Legendás lények nem egy sztori, hanem egy képzeletbeli lényeket bemutató album. Ez olyan, mintha azt kérnéd számon, hogy a Határozó Kézikönyvek-sorozat mennyire rosszul van megírva, mert a "Rovarok, pókok, szárazföldi ízeltlábúak"-ból nem lehet jó filmet csinálni. Könyörgöm, senki nem kérte, hogy csináljanak belőle filmet. Egyébként nem láttam, de Rowlingnak szerintem még mindig nem ennek a jóváhagyása a legnagyobb bűne, hanem az Elátkozott gyermek. Azzal az erővel egy sokkal jobb fanficre is adhatta volna az áldását. Sajnos átment a néni Lucasba. Valszeg nem tud mit kezdeni azzal, hogy annyi éven át izgatta a történeteivel olvasók millióit, és most véget ért a sztori. Emlékszem, azt ígérte, hogy ő semmilyen formában nem fogja a történetet folytatni, most meg...

Előzmény: lyukas csokoládé (47956)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2019.04.07 0 0 47956

A suszter maradjon a kaptafánál. Rowling jó író, de nem jó forgatókönyvíró. Kellett volna mellé egy tapasztalt szakember és akkor lehetett volna valami a történetből. 

Előzmény: EOwyn (47954)
feketekavics Creative Commons License 2019.04.07 0 0 47955

Madách Imre se "Az ember Tragédiája" után.

_FK

Előzmény: EOwyn (47954)
EOwyn Creative Commons License 2019.03.21 0 0 47954

Tegnap megneztem a Legendás allatok 2-t, de alig tudtam vegigulni, annyira unalmas volt. szerintem nem alakított nagyobbat Rowling az eredeti HP széria ota. 

lyukas csokoládé Creative Commons License 2019.03.14 0 0 47953

Akkor én leteszem a megszeghetetlen esküt a lottó ötösért, valaki szerezzen egy varázslót, felezünk!

Előzmény: feketekavics (47951)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2019.03.14 0 0 47952

Ezek szerint a legnagyobb Voldi-terror idején, mikor sorra hulltak az emberek, nem akadt egy sem, aki megeskűdōtt volna, hogy felkōti Voldit a kígyójával?

Előzmény: feketekavics (47951)
feketekavics Creative Commons License 2019.03.13 0 0 47951

A Megszeghetetlen Eskü nekem tiszta:

Az válik az egyén sorsává amit az esküben bevállalt.

Egy sima halállal nem lehet kiváltani.

Ezt csak Ron egyszerűsíti le így.

_FK

Előzmény: ---:Jani:--- (47941)
---:Jani:--- Creative Commons License 2019.03.06 0 0 47950

A 4. könyvben elhangzik az egyik Weasley-iker szájából egy mondat, amivel Percy-nek a Kupor iránti rajongására utal: "...kár, hogy Kupor nem nő, mert akkor Percy feleségül vehetné." Az jutott eszembe, hogy amilyen a mai világ meg tekintve, hogy miket művel Rowling, valszeg ha írnék neki melegjogi aktivistaként mutatva be magam, meg kiposztolnám ezt egy-két olvasott fórumra, fogadok, hogy ezt is átírná a könyvében...

nünüke88 Creative Commons License 2019.02.23 0 0 47949

Én azért feltettem, mivel megkaptam karácsonyi ajándéknak, és egyébként voltak benne tetszetős ötletek is (Scorpius karaktere, Albus Mardekárba kerülése) de fel lehetett volna építeni egy érdekesebb, kevésbé klisés, szappanoperás sztorit is, amivel nem karaktergyilkolják le Pitont (sosem lett volna olyan nyálas szerintem) Voldemortot (ő, mint apa...hagyjuk) Cedricet (a megtestesült becsületesség, sportszerűség, erre beállna egy utolsó évesként elszenvedett megaláztatás miatt egy embergyűlölő bűnözőszervezetbe? Rowling maga mondta, hogy a Hugrabug az egyetlen ház, amiből nem kerültek ki sötét varázslók, egyszerűen mert a jellemük kizárja.)

A Legendás Lények széria kapcsán is sejtek néhány baljós árnyat, de ott még kikerekedhet valami logikus, érdekes az egészből. Az meg már csak azért is érdekel, mit kerekít Nagini köré, illetve mit talál ki Credence-nek, aki egy Dumbi, Voldi, Grindi szintjén álló varázsló, talán még erősebb is kicsivel, tehát valaminek lennie kell vele a végén, ami magyarázza, hogy a HP-szériában nincs jelen.

 

Előzmény: Tuk Peregrina (47947)
smile64 Creative Commons License 2019.02.23 0 0 47948

Dumbledore mindenhez IS ért. :)

Attól, hogy átváltoztatástant tanított a 40-es években, még taníthatott SVK-t 20 évvel korábban.

 

Nagyobb baj, hogy McGalagony az eredeti kánon szerint 35-ben született, szóval nem kellene szerepelnie fiatal tanárként ebben a filmben.

Előzmény: Tuk Peregrina (47947)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!