Keresés

Részletes keresés

Cascat Creative Commons License 2008.08.26 0 0 1214

hello,

Segítségeteket kérném:

Egy mappában van mondjuk 30 kép, sorba rendezve. Ha megnyitom a mappát, sorban vannak, ha bezárom, úgy is maradnak, a legközelebbi megnyitáskor is sorban vannak.

Ha máshonnan nyitom meg a mappát, azért, hogy valahova beszúrhassak vagy feltölthessek egy képet - ugyanezek a képek NINCSENEK sorban!!

30 db-nál még nem lenne nagy probléma, de van, ahol 2-300 ból kell beszúrnom és olyankor mindig sorba kell rendeznem, minden egyes beszúrás alkalmával!!

Valamit valószínűleg elállíthattam vagy elkattinthattam, mivel 2 héttel ezelőttig olyankor is mindig sorban voltak, amikor beszúrás miatt nyitottam meg a mappát.

Remélem, érthetően ecseteltem a gondomat!  :)

Mit és hogyan állítsak át, hogy ismét sorban legyenek a beszúrások alkalmával is a képek?

Kössszzz!  :) :)

CBA Creative Commons License 2006.11.02 0 0 1213
Köszi! Újabb problem, nem működik a mikrofonom, a jackdugó ki-be huzogatásánál megjelenik egy ikon jobbra lennt, állítólag az windows xp-ben lenne valami elállítva?
rali Creative Commons License 2006.10.22 0 0 1212
Ha telepítesz FTP szerver progit azokra a gépekre, akkor lehet.
Előzmény: CBA (1211)
CBA Creative Commons License 2006.10.08 0 0 1211
A Total commanderben van egy olyan ikon fent hogy FTP. Erre ráklikkelve, ismerve a jelszót szoktam kapcsolatot létesíteni a munkahelyem szerverével és az e-mailhoz képest sokkal gyorsabban mennek át a képeim. Kitudok -e ilyen kapcsolatot alakítani egyszerű számítógépekkel is? Emailon nem mennek át a nagyobb méretű képek, pláne ha több is van belőlük. Ezért lenne jó ez az FTP rendszer...
Cascat Creative Commons License 2006.09.08 0 0 1210
Azért köszönöm!
Előzmény: rali (1209)
rali Creative Commons License 2006.08.31 0 0 1209
Ezt ennyi információból nem lehet megmondani.
Előzmény: Cascat (1208)
Cascat Creative Commons License 2006.08.31 0 0 1208

Sziasztok!

Az emule programot használná egy ismerősöm, de a legújabb letöltések után nem lehet kapcsolódni. Nálunk simán megy, neki viszont nem jön össze!

Mi lehet a probléma, mi hiányozhat?

Fent van már a gépen minden, csak éppen kapcsolódni nem engedi és hát addig a letöltés sem indul el!

Köszönöm!

Caipi Creative Commons License 2005.12.18 0 0 1207

Én sem.:-)

Viszont van egy CD-recorderem.

Én a megjelenéskor vettem meg a létező legelsőt (PHILIPS), és akkor nem volt olcsó, de azóta biztos utánadhajigálják, ha létezik még egyáltalán.

Előzmény: soppingfüggő (1206)
soppingfüggő Creative Commons License 2005.12.18 0 0 1206
Rádióadást szeretnék felvenni, de nem kazettára, hanem pl. újraírható CD-re. Milyen eszköz lehet erre alkalmas? A számítógépnél olcsóbb megoldást keresek.
rali Creative Commons License 2005.02.28 0 0 1205
?
rali Creative Commons License 2005.01.14 0 0 1204
Nem voltam, nagyon messze van.
Előzmény: soppingfüggő (1203)
soppingfüggő Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1203
Törökbálinton a GL outletben megnyílt Európa egyetlen számítástechnikai outletje. Voltatok arra, tényleg olcsóbbak pl. a laptopok?
kuoni pasztor Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1202
Koszi, atmentem.

K.p.
Előzmény: rali (1200)
rali Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1201
Előzmény: kuoni pasztor (1199)
rali Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1200
nem tudok ebben segíteni.
Előzmény: kuoni pasztor (1199)
kuoni pasztor Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1199
Hali!

sw kerdesem volna. Kaptam egy file-t, .img kiterjesztesu. Elvileg egy konyvtarszerkezetet es a benne levo file-okat tartalmazza. Mivel tudnam 'kinyitni'? Probaltam alcohol-lal, winimage-el meg meg ki tudja mivel. De nem akarja az igazat es holnapra szuksegem volna ra.
Az eleje igy nez ki. Ismeros valakinek?

eleje
rali Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1198
Van valami Hot Rod kártya hozzá.
Előzmény: Tyb (1197)
Tyb Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1197
Hali! Hát most már nem tudom, mit gondoljak... Az egyértelmű, hogy a vinyó adatátvitele elég gyors ahhoz, hogy elvigye a 4x-es DVD írást. Most itt nem tom letesztelni, de Néró bácsi sebességtesztje szerint bőven elbírja. Másoláskor tényleg a fejmozgatás vihette el az időt. Ugyanakkor ha DVD olvasásra csinálok sebességtesztet, akkor alig megy 2x-es fölé, és stabilan ott is marad, írásnál meg 2x-es írás esetén is el-elfogy a cache időnként. Logikus lenne a feltételezés, hogy a DVD-író hibája a dolog, de mondjuk Pioneer-ék nem arról híresek, hogy sz*rt gyártanának, magyarul ha csinálnak egy 4x-es írót, attól legalábbis elvárjhata az ember a 4x-es írást. Ja, és ugyanezt csinálja a CD-íróm is, mondjuk azon kevésbé vagyok meglepődve, mert az LG, és alapból PIO4-es módot szeret. Amúgy mostanában azt csinálja a DVD-író, hogy nem hagyja magának bekapcsolni a DMA módot, pedig régebben hagyta. Igazából többek között ezért is kezdtem el drivert/biost/firmware-t frissíteni. Most leteszteltem "kézzel", a vinyóról 4,5 MB/s sebességgel olvas, a DVD-ről 2,8-cal. A múltkor volt egy újabb fajta gépben a vinyó, ott a Total Commander szerint a vinyón belüli másolást is valami 5 MB/s körül vitte, tehát én csak a vezérlőre gyanakszom... Külső IDE vezérlő: miért lenne lassabb? A PCI busz is 33 MHz-n megy, és ráadásul még 32 bites is, tehát ennek nem kéne szűk keresztmetszetnek lennie. Jelenleg, úgy látom, az alaplapi IDE vezérlő lassúsága okozza a bajt, nem pedig az, hogy milyen buszra csatlakozik, hisz ennél még az ISA elméleti sávszélessége is nagyobb... (hm, valahol biztos van egy ISA-s IDE kártyám... :)). Szal nem lehetséges, hogy egy külső vezérlő gyorsabb lenne? Persze, tudom, ki kéne próbálni... csak nem tudom, hol lehetne guberálni ilyet... Üdv: Tibi
Előzmény: nfl (1196)
nfl Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1196
Azt nem is vártam, hogy a 33 MB/s-et megközelíti. Az már régen rossz lenne, a mechanika kell legyen a szűk keresztmetszet. Van valami sebességtesztelő programod? Az én vinyómról (QUANTUM FIREBALLP LM20.5, kb. 2-3 éves, 7200 rpm, UDMA-66) bő 20 megabájtot lehet olvasni másodpercenként.

A PCI-os nyilván nem gyorsabb, mint az alaplapi vezérlő. Ha esetleg itt-ott jobban oldották meg az időzítést, az sem lehet számottevő.
Előzmény: Tyb (1194)
SzJucus Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1195

Köszi!

Tényleg csak átmeneti hiba volt, tegnap már ment a levelezés!

Előzmény: nfl (1193)
Tyb Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1194
Köszi!

Megcsináltam, de nem lett gyorsabb.

Mondjuk a linkelt oldal alapján az UDMA-2 mód 33 MB/s-t biztosít. Akkor ennek az én gépem kb. 15 százalékát használja ki...

Amúgy nem lehet kapni ien PCI-os IDE vezérlőt külön? Azzal nem lenne gyorsabb?

(Rákerestem az aproneten, van ilyen, de csak 1 db, ATA133-as, 4 ezer forintért. Enniyért 4 másik alaplapot kapnék...)

Tyb
Előzmény: nfl (1190)
nfl Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1193
A levelezőprogram nem tudott kapcsolódni a levelezőszerverhez. Lehet, hogy csak átmeneti hálózati hiba okozta. Ha azóta sem megy, akkor ellenőrizd a beállításoknál a levelezőszerver nevét!
SzJucus Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1192

Sziasztok!

Tudtok segíteni??

Otthon a levelező programunkban nézegettük, mi hogy van beállítva, mert egy másik gépen is be szerettük volna állítani a levelezést - közben talán valami el  lett állítva vagy vmi kitörölve -, de azóta nem működik a levelezés!

A következőket írja ki:

" Hiba a szoftvercsatornában: 10061     Hibaszám: 0x800CCC0E "

Mi lehetett átállítva vagy kitörölve? Vagy csak egyszerűen nem ment a levelezőprogram?

rali Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1191
Végülis épp ezért váltottam én is - egyszerűen nem bírta a hajszát, linux telepítést meg el lehetett felejteni.
Előzmény: Tyb (1189)
nfl Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1190
Ha egy kábelen vannak, akkor az egyik eszköz nem tud semmit csinálni, amíg a másik küldi vagy fogadja az adatokat. (SCSI az okosabb, ott akár az egyik eszközről közvetlenül mehet a másikra az adat.) Én a helyedben hagynám egyedül a winchestert, és a második IDE csatornán a master lenne a DVD-író, a slave pedig a CD-író. Ezt a kettőt úgysem használod egyszerre.

IDE kábel kiosztása (valahol a felső részen).
Ez is érdekes, bookmarkolom ide magamnak. :-)
Előzmény: Tyb (1188)
Tyb Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1189
Hali!

Nos, az ASUS honlapján van az alaplaphoz BIOS frissítés, IDE driver, AGP driver, fel is tettem szépen sorban mindet.

Az AGP drivert azért raktam fel, mert 2x AGP módban instabil volt a TNT2, amint komoly terhelést kapott, kipurcant szegény. Na, gondoltam, hátha ez a driver megjavítja. Hát marha jól megjavította: letiltotta a 2x AGP támogatást... :-/

Ja, és persze az IDE átvitel se gyorsult egy dekányit se...

Úgy imádom, amikor elkezdek valamit, frissítek, újraindítok, finomhangolok egy órán át és a végén örülhetek, hogy ismét műxik a rendszerem - ugyanúgy, mint amikor elkezdtem...
Előzmény: rali (1186)
Tyb Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1188
Köszi!

Miért ne lehetne egy kábelen a kettő? Korábban volt két külön kábelük, csak azért raktam őket így, mert mindketten UDMA2-t visznek, a CD író meg csak PIO4-et tud, és hallottam valami olyat, hogy nem jó két (ilyen szempontból) különböző eszközt egy kábelre tenni.
Mindenesetre a teljesítményben azóta nem érzékeltem különösebb változást, bár lehet, hogy akkor megpróbálom még1x... csak akkor kérdés, vajon mit dugjak a CD író seggébe, a vinyó kábelét, vagy inkább a DVD íróét?
Az IDE kábel 16 bites? Látod, ezt nem tudtam. Azt hittem, hogy a 40 drót úgy jön ki, hogy 32 adat + egyéb jelzések + föld. Akkor viszont jó kérdés, hogy mit csinál a maradék 24 drót...
Előzmény: nfl (1187)
nfl Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1187
Ne rakd a vinyót és a DVD írót egy kanócra! Ha pedig egy winchesteren belül másolsz, a fejmozgatás viszi el az időt. Egyébként az IDE kábel 16 bites.
Előzmény: Tyb (1182)
rali Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1186
Semmit, nincs hozzá BIOS.Öt évig használtam ilyet.
Előzmény: Tyb (1185)
Tyb Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1185
Az okozza? Nem lehet ezzel csinálni valamit?

Mielőtt megvettem, utánanéztem a neten, szinte csak jókat írtak erről az alaplapról...

Köszi

Tyb
Előzmény: rali (1184)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!