Keresés

Részletes keresés

yol Creative Commons License 2001.12.09 0 0 47
nézzétek meg ezt
vagy ezt :-) , nem én mondtam
Vandorr Creative Commons License 2001.12.09 0 0 46
A Naviscope király. Igaz N6 és Mozilla alatt nem műxik.
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.11.09 0 0 45
na vazgerok, senki nem olvassa ezt a topicot?
Előzmény: Abszolút Nulla (44)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.10.20 0 0 44
semmi?:-(((( amit eddig találtam, az vagy szutyok volt, vagy ki-kiakadt. flash-es reklámok kiszűrésére van lehetőség?
Előzmény: Abszolút Nulla (42)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.10.13 0 0 43
semmi tipp?:-(
Előzmény: Abszolút Nulla (42)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.10.12 0 0 42
Egy jófajta reklámkiszűrőt ajánljatok! Én a naviscope-ot használom, de ha fent van, nem müxik egy csomó javascriptes link meg gomb (pl: startlap anblokk). Vmi tipp?
Attilio Creative Commons License 2001.09.03 0 0 41
én az XnViewt ajánlom(képnézegető,konvertálgató,képlopó)...freeware és jópár oprendszerre meg van írva!
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.09.03 0 0 40
Valakinek valami jó tippje?

Én képnézegetőnek ajánlom az IrfanView-t. Nagyon gyors, sokféle formátumot ismer, meglepően sok szolgáltatást kínál (tükrözés, forgatás, színek manipulálása, effektek, thumbnail-nézet stb.), és ehhez a program maga alig 400Kb.

sip pista Creative Commons License 2000.12.14 0 0 39
van.
inctrl5, linket nem tudok, keressél rá, zdnet, rubenking
ja ingyenért van, forrással
p
Előzmény: HelpDesk (32)
http Creative Commons License 2000.12.14 0 0 38
Elnézést. Megtaláltam. Letöltöttem.
Előzmény: http (37)
http Creative Commons License 2000.12.14 0 0 37
Elnézést, hogy bekopogok.
A RealPlayer frissítését hogy a rákba lehet letölteni, a honlapon valahogy mindig a pénztárcámat kérik. Már-már arra gondolok, hogy a free, az annyit jelent, hogy, borzasztóan kevés pénz.
De azért fönntartom magamnak a jogot, hogy én vagyok a hülye. Ezért kérdem.
Denevér Creative Commons License 2000.12.14 0 0 36
http://www.luckymarket.hu/honosito/
akartam irni, de nem sikerult. :(
Előzmény: Denevér (35)
Denevér Creative Commons License 2000.12.14 0 0 35
A legtobb freeware/fizetos progi magyar verzioja
itt beszerezheto. Nagyon korrect(a legtobb progibol a legujabb forditasa is megvan) es sajat fejleszteseket is tartalmaz.

Törölt nick Creative Commons License 2000.12.13 0 0 34
Getright ???? Miért nem Gozillát használtok ? Getright szar: bonyolultabb kezelni mint a gozillát, nem irja ki letöltésnél a mirrorokat, megnézheted ugyan, de nem mindnél irja ki a sebességet, aminél kiirja, ott sem irja ki, hogy szerinte ez gyorsnak vagy lassúnak számít e, le is fagyasztotta a gépem már párszor, szóval egy nem felhasználóbarát vacak. használjatok gozillát. nagy, többnapos letöltésnél vigyázni kell, hogy ne nyomj resetet, mert utána nem tudod folytatni a letöltést, mert nem zárja le a filet. párszor már megszivtam vele.
Harder Creative Commons License 2000.12.13 0 0 33
"...előtti registryket, aztán saját magától megkeresi, miket kell törölni?"

Ha jól emlékszem akkor a Norton CleanSweep pont ezt csinálja.

Harder

Előzmény: HelpDesk (32)
HelpDesk Creative Commons License 2000.12.13 0 0 32
ToM!

Köszi a tippet a GR-tal kapcsolatban, már nem hiszem, hogy lesz időm kipróbálni, ugyanis hagyom, hogy elkapja, ami rá van bízva, aztán hajrá Download Accelator!
Registry: Tényleg így kellett volna csinálni, csak a progi úgy lett beharangozva, hogy semmi kárt nem tud tenni. Mondom - próba cseresznye - törlök valamit, hát nem sokat tiltakozott...

Nincs erre vonatkozólag olyan progi, ami ezt automatikusan végzi, tehát mondjuk saját magának log-olja az új telepítések előtti registryket, aztán saját magától megkeresi, miket kell törölni?
Ebben a témában még elég bamba vagyok, viszont az észrevehető lassulás már némileg megvisel...

Üdv: HelpDesk

micu Creative Commons License 2000.12.12 0 0 31
KDE: www.kde.org
GNOME: www.gnome.org
GNOME windows alatt: http://www.gtlinc.com/gnome-desktop.html

Amúgy a kettő közül szvsz a KDE a fejlettebb, bár a Gnome is fényévekkel jobb mint amit a W$ desktop-nak csúfol. Ez utóbbinak valamivel kisebb az erőforrásigénye, és elég látványos is. Viszont ahogy elnéztem a W$ alá telepítése nem egészen triviális legalábbis most még.
Esetleg megpróbálkozhatsz még a LiteStep-pel, az ha jól tudom valamelyik linuxos Step klón portolása (AfterStep ?), és az is tud virtuális desktopot (legalábbis linuxon). Viszont egy-két éve amikor láttam elég rossz hatással volt a 95 lelkivilágára.
Egyébként nekem is a virtuális desktop az egyik olyan dolog ami igencsak hiányzik W$ alatt. Van ugyan egy csomó shareware / freeware cucc ami megpróbál ilyet csinálni, de mind erősen felejthető, egyik általam látott ilyen program sem ér a leggyengébb linuxos ablakkezelő közelébe sem. A másik egyébként a konzol és hogy parancssorból is lehessen dolgokat megoldani. Ezzel ugyanis gyakran nagyságrendekkel lehet gyorsabban megoldani egy feladatot mint kattingatással, de az az MS-DOS parancssor ami a W$ alatt betölti a "konzol" szerepét viccnek is rossz.

Előzmény: pancho (30)
pancho Creative Commons License 2000.12.11 0 0 30
micu:
Melyik felület a Gnome és melyik a KDE? elég, ha linket adsz, ahol megnézhetem.
És akkor a WinXX-eket is 4 munkaasztallal lehet használni? Az inteles Solarison (7.0?) az volt az egyetlen dolog, ami tetszett, de az nagyon. És hogy lehet majd kicserélni a mostanit az újra? (Mondjuk nekem ez - a jelenlegi - jobban tetszik, de kipróbálni mindenképp szeretném a másikat, aztán ha meggyőz, maradok, pláne, hogy láttam már az új Windows (Whistler, gondolom, Windows 2002, ha már az új Office száma 2002 lesz a tervek szerint) UI-ét, hát az elég szörnyű).
Előzmény: micu (23)
Shingitai Creative Commons License 2000.12.11 0 0 29
Hát nálam öszeakadt az INoculate, lehet hogy jó progi, de az én laptopomon minden félóra után kikapcsolta a képernyőt, máis sem tudom mivel akadt össze.
Jó progi még, ha sokat kerestek a neten: a copernicus, címe: copernic.com
Előzmény: H_G (27)
ToM Creative Commons License 2000.12.11 0 0 28
HelpDesk:
Getrightnál Ctrl + Alt + klikk
vagy
a beállításoknál a monitor fülnél be kell írni azt a fájlkiterjesztést, amit le akarsz tölteni egy klikkeléssel.
Regedit pucolás előtt csinálj a regeditből egy exportot akárhová, magyarán mentést. Ha valami rosszul sül el, egyszerűen rákattintasz erre a reg fájlra és visszaállítja neked az eredeti regisztrációs adatbázist.

A Getrighthoz annyit, hogy nekem a magyarítással instabil lett, úgyhogy maradt az angol nyelvű.
Az automatikus kikapcs is hibátlanul működik.

H_G Creative Commons License 2000.12.11 0 0 27
Maximálisan 1etértek Kilátóval, a CA InoculateIt a lehető legjobb víruskereső, soha nem akad össze semmivel, amit a McAfee-ról nem lehet elmondani (nálunk elméletileg az a standard, hát az én gépemre be nem teszi a lábát).

Letöltésre az említetteket mind kipróbáltam, de nálam (proxy mögül) a NetVampire műxik legjobban. Pofás kis progi, csak a System Resource-ökkel bánik pazarlóan (= a Delphi keze nyoma).

pancho Creative Commons License 2000.12.11 0 0 26
Igen, be is akartam linkelni a Wigwamot, csak nem jutott eszembe a címe, aztán gondoltam, a semminél az is jobb, ha felrakom valahova én magam.
A Wigwamot egyébként is érdemes látogatni, szakemberek írogatnak bele jótanácsokat.

micu:
Köszi!

odson forja:
Igen, a Symantec vette meg és benne van a Norton Security(?) 2000-ben, de állítólag rontottak rajta, a 3.22-es jobb volt.

Előzmény: CoolWitch (22)
Harder Creative Commons License 2000.12.11 0 0 25
ZoneAlarm-hoz egy tipp, hátha valaki nem tudja:
Ha Win2000-en használod, és feltetted a SP1-et, utána a nem megy a ZA. Le kell tölteni egy patcht, pl a lentebb említett PC-Testőr honlapról.

HelpDesk:
Getright helyett próbáld meg a Download Accelerator Plus-t, az 100%, hogy jól fog működni. Én már közel 2 éve használom, eddig soha nem hagyott cserben. Rendszeresen használom az automatikus bontást, mindig megbízhatóan csinálja. Nem akkora böszme nagy állat, mint a Getright, de részben pont ezért is szeretem.

Ha mégis a Getright mellett döntesz, akkor használd a kapcsolat bontására pl. ShutDownNow!, Shut Down King, Disconnect, NetLaunch... stb programok valamelyikét.
Ja még egy dolog a DAP mellett: nem jelentget mint a Getright...

Letöltésről jut eszembe: az Opera alapból tudja a megszakadt letöltések folytatását.

Harder

HelpDesk Creative Commons License 2000.12.10 0 0 24
Ez is a Primes magyarítás. A legnagyobb kínom az a GetRighttal, hogy néha nem törődik vele, hogy valamit le akarok tölteni, ilyenkor rendesen az Explorer indul...
Előzmény: Törölt nick (21)
micu Creative Commons License 2000.12.10 0 0 23
Jó.
Foto retusáló: Gimp (linuxról áthozva)
MP3 tömörítő: lame, bladeenc ott is megvan
Debugger: Borland Turbo Debugger
C fordító: gcc (cygnus), Borland C++ valahány, az ottlapjukról le lehet tölteni.
Adatbáziskezelő: Postgresql megy NT4-en, de nagyon sok varázsolás kell hozzá. De most már van InterBase 6 (ennek is van linuxos verziója is). Meg a MySQL is mintha GPL-es lenne, legalábbis a linuxos verziója.
Web server: Apache is át van hozva, bár állítólag linux alatt még akkor is egyszerűbb életrekelteni ha nem értesz a linuxhoz.
MP3 lejátszó - itt is dunát lehetne velük rekeszteni.
Commander: van valami UFO, egy régi Chip magazin mellékletén volt egész jó, van Dos Navigátor, és portolták a linuxos Midnight Commandert is, de szegénynek nem tett jót, sokkal bénább mint linux alatt.
ZX Spectrum emulátor: xzx (ez is linuxról portolva, talán a legjobb Spectrum emu amit láttam)
C64 emulátor: VICE (dettó, ráadásul emulálja a VIC20-at, és a C128-at is /meg még egy párat/)

Ezek azok a szoftverek amiket használok és tudom hogy van windows-os portjuk is. Amúgy W$ alatt főleg pénzes szoftvereket használok: Delphi 1, Delphi3 és játékok. De a postgresql-t, és a gcc-t már használtam ott is.
Jó hír: készül a linuxos Gnome windows-os portja. Úgy hogy lesz már valamennyire használható GUI is windowsra, ráadásul egy rakat alkalmazás is van benne. Bár én igazán az XBill nevű játék windowsos portjára várok ;-)

Előzmény: pancho (8)
CoolWitch Creative Commons License 2000.12.10 0 0 22
Pancho: nagyon szépen köszi. Megnéztem azt a honlapot, amit Harder ajánlott, ott is megvan az AtGuard, 3.22-es verziója. Ez az, nem?? Mert akkor nem is kell feltenned:-)
Harder: köszi, nézegetem is:-)

Az eSafe Desktop 2.2-ről van valakinek tapasztalata?

Törölt nick Creative Commons License 2000.12.10 0 0 21
Töbszőr dolgoztam GetRighttel. Megoszlanak a tapasztalataim. A hun rész mondjuk nem megy, pedig mindent úgy csináltam, ahogy le van írva. Egyszer PC World-ről tettem fel, nagy instabil volt. Aztán a PRIM-ről húztam le, az megy rendesen.
Előzmény: HelpDesk (18)
odson forja Creative Commons License 2000.12.10 0 0 20
Az Atguard volt a legjobb freeware tűzfal, meg is vette valamelyik mamut (Symantec?) és saját nevén fejleszti tovább, úgyhogy szerencsés, aki még megszerezte - én is úgy kaptam, a második legjobb a ZoneAlarm, de az Atguard okosabbnak tűnik, mióta azt használom, jórészt kiszűri még a reklámokat is: gyorsít. És ilyesztően sok behatolási kisérletet blokkol.
egyébként a Nonags meg a FreewareHome kedvenc letöltőhelyeim, de van egy remek programozó, Jan Verhooven, akinek van egy site-ja rengeteg saját programmal, érdemes megnézni www.jansfreeware.com
Előzmény: pancho (6)
Kilátó Creative Commons License 2000.12.10 0 0 19
Kedves Horasz,

Nálam jobb, vagy, mert én mikor installáltam az esafe-t, az nyomban végtelen ciklusba futatta a számítógépemet. Csak bekapcsoltam, automatikusan betöltődött az esafe, egy fél percig futott, majd újraindította a számítógépet. Nagyon jó játék volt :)) Bele kellett nyúlni Ctrl+Alt+Del-lel az automatikus indításba, majd kilőni a futó esafe-fájlt, hogy be tudjak lépni a gépemre.

A Download.com is nagyon jó oldal (pontozás és elég sok felhasználói vélemény is olvasható az egyes szoftverekről angolul), bár lehet, hogy felesleges megemlítenem, annyira ismert.

Előzmény: Törölt nick (14)
HelpDesk Creative Commons License 2000.12.10 0 0 18
Ez egy link akart lenni:
GetRigth Hun
Mostmár remélem sikerül. Ez az első linkem, HTML próbán jól ment :-)))
Előzmény: HelpDesk (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!