Keresés

Részletes keresés

minerel Creative Commons License 2 napja 0 0 8356

Én eddig a nemcsúszás miatt voltam/vagyok inaktív. Jövőhét végén végre eljutok egy hétre csúszni a családdal aztán azzal a héttel véget is é a szezon.

Nem lesz pirosbetüs szezon az idei a naptáramban az már biztos. 

zsuri Creative Commons License 2020.02.11 0 0 8355

Sajnos a soft stepin projektemnek lőttek :-( Tegnap otthon vettem észre egy nagyon komoly hibát a bakancson, hátul a talp oldalán hiányzik egy nagy darab. Nem javítható, vízállóság megszűnt és ki tudja mikor esik szét teljesen az a rész. Csodálkoztam, hogy hogyan nem vettem észre, hiszen körbe nézegettem mindkettőt mielőtt felpróbáltam. Na mindegy, visszavittem a boltba ahol nagyon korrekten mindenféle problémázás nélkül visszaadták a pénzem (T&T Sport Orbán tér). Megbeszéltük a sráccal (nem LazsLaci volt ott), hogy ő sem látta, valószínűleg az lehetett hogy amikor próbálgattam akkor esett szét és azért nem látta egyikünk sem. Állítólag szinte mindegyik így ment szét és 10 éves bakancsnál ez könnyen előfordulhat.

Én szombaton voltam egy napot Semmeringen, de fél napnál annyira fájt a lábam a sérülésem miatt, hogy egy kanyart nem voltam képes megcsinálni, örültem hogy a csúcsról le tudtam levelezni a parkolóig.

 

Freeride: tényleg jó lenne már összehozni, de az utóbbi időben még a korábbi aktivitás sincs meg itt, a hóviszonyok romlásáról nem is beszélve :-( Mindenesetre fejben tartom a "tartozásomat", amit nyugodtan behajthatsz egy normál síelő napra is, ha nem tudunk freeride-ot összehozni.

 

Én tavaly vettem egy új belsőcipőt az alpin bakancsomba (a régiben kezd szétmenni a boka körül a szivacs) mérsékelt sikerrel. Elméletileg a profibb thermo liner, de valahogy nem az igazi. Lehet, hogy 0.5-1 számmal nagyobb kellene, nem tudom még pontosan ...

Előzmény: Fishtax (8354)
Fishtax Creative Commons License 2020.02.11 0 0 8354

Én évek óta csak arról tudnék beszámolni, milyen az oktatás Visegrádon! :-)

 

Amit amúgy nagyon élvezek, bár az a trend sosem változik, hogy sokkal többen próbálkoznak maguktól megtanulni boardozni, mint ahányan oktatót fogadnak. És még aki oktatót fogad, az is megelégszik egy, legfeljebb két órával. Ha már a falevelezés megy vhogy, azonnal fordulni akarnak, megpróbálnak maguktól rájönni (megnézik youtube-on...), meg van a "majd a haverom megmutatja, ő is le tud jönni még a fekete pályán is..." típus, ebből aztán látjuk a kalimpálásokat, lejtőirányba kontrollálatlanul meginduló deszkákat, rajta az ijedtében hátra terhelő "riderrrel", és imádkozunk, csak neki ne menjen vkinek.

 

Ami talán változik, hogy egyre fiatalabb gyerekeket hoznak oktatásra - és bár akár 2-3 éves kortól is le lehet kezdeni a tanulást, azt a tapasztalat, hogy 7-8 éves kor alatt csak rengeteg foglalkozással (sok-sok oktatói óra megfizetésével) lesz látványos egy kisgyerek fejlődése a deszkán. Ezt aztán vagy megfizetni nem tudják, vagy mégis inkább síoktatásra viszik a kicsiket, ahol sokkal látványosabb a fejlődés egy-két óra csúszkálás után.

 

A felszerelésem mit sem változott, ugyanaz a deszkám van 14 (13?) éve, az első bakancsom is bírta tavalyig, azóta egy 2010-ben outletben vett másikat hajtok, de visszasírom az előzőt.

 

...és minden szezon előtt megfogadom magamnak, most már tényleg ráfekszem én is arra, hogy végre egyszer egy napot el tudjunk menni innen egy freeride túrára! :-D

 

robi

Előzmény: zsuri (8353)
zsuri Creative Commons License 2020.02.10 0 0 8353

Sziasztok!

 

Nem túl nagy itt a forgalom :-( Úgy látszik ebben az évben vagy senki nem boardozik (így nincs mit írnia), vagy mindenki annyit boardozik, hogy nem ér rá írni. Nekem ez az év nagyon szerény lesz, részben sérülés részben pénzügyi okok miatt. Viszont ha már nem csinálom, akkor vásároljak felszerelést nem? Bár a régóta dédelgetett Qucséber deszkával kapcsolatban még mindig nem jutottam dűlőre, viszont tegnap felfigyeltem a sielok.hu apróhirdetési oldalán egy f2 Thunder soft stepin bakancsra az én méretemben. Bár ez nem pont az eddigi irányom, viszont már régóta tervezgetem hogy összeállítok egy puha felszerelést (ami azért ne legyen túlzottan puha), így most megvan az első lépés ebben az irányban: tök jó állapotban van és volt hozzá kötés is. Még jobb lett volna ha Hurricane-t sikerül venni (az a legkeményebb az f2 soft stepin palettán), de az ilyen 10 évvel ezelőtti technológiákkal kapcsolatban örül az ember, ha egyáltalán valamit talál jó állapotban. Azt még nem tudom milyen lappal fogom használni, kipróbálom majd az f2 Speedcross lapommal (gyárilag ahhoz is ajánlották), de talán egy Eliminator jobban passzolna hozzá. Nem tudom végül fog-e tetszeni, de gondoltam teszek egy próbát ebbe az irányba is :-)

zsuri Creative Commons License 2020.01.09 0 0 8352

Szia!

 

Én is nézegettem, de aztán elhalasztottam a vásárlást amíg jobban kialakul, hogy mit is akar a fiam. Volt 2 lap a kezemben, szépek voltak és nem tűnt rossz minőségnek, de többet nem igen tudnék mondani róla. Nem teszteltem (bár ilyesmire azt hiszem lenne lehetőség) és a neten sem nagyon találni róla információkat. Pusztán érzés alapján én valahová az alsó kategória tetejére illetve középkategória aljára sorolnám. Én valószínűleg bevállalnám, ha puha lapot szeretnék és az igényem lefedhető lenne a lapok valamelyikével, de próbálnék előtte valahogy egy tesztelést összehozni.

Előzmény: kornellia84 (8351)
kornellia84 Creative Commons License 2020.01.04 0 0 8351

Szia! Érdeklődnék hogy a Raven mennyire komoly márka? Hol pozicionaljak a piacon? Milyenek a vevői visszajelzesek. Gondolom egy szettben ezért érdeklődöm. Köszönöm 

Előzmény: the crow (8349)
zsuri Creative Commons License 2019.11.18 0 0 8350

Köszönöm, lehet hogy élni fogunk a lehetőséggel. Az Element és Pulse került képbe, de a méret (pontosabban keménység) tekintetében is elég bizonytalan vagyok.

Előzmény: the crow (8349)
the crow Creative Commons License 2019.11.14 0 0 8349

Mivel szóba került a posztban a Raven márka, ezért ajánlom a hivatalos hazai márkaképviseletet, azaz magamat :). 

Nagyon szívesen hozok, főleg nektek, bármit -még akár tesztelésre is!

www.snowboardbolt.hu - http://raven-snowboards.hu 

 

30-345-2756

 

Előzmény: zsuri (8335)
zsuri Creative Commons License 2019.11.10 0 0 8348

Sziasztok!

 

Van elfekvőben egy régi Escape Dazed 147cm hosszú ifjúsági/női alpin lapom (középen 20.5cm széles). Elég puha, biztos nem gond használni kis súllyal sem. Ha esetleg vkit érdekel ingyen odaadom, nem tudok vele mit kezdeni.

 

pdicdiver Creative Commons License 2019.10.02 0 0 8347

Bármilyen grafikával meg tudják csinálni, üvegszövetre nyomtatják a képet.

Előzmény: Kleroo (8344)
Kleroo Creative Commons License 2019.09.23 0 0 8346

Király, ez teljesen jó ár. Azt hittem mivel manufaktúra, stb, ezért kb 200k-nál kezdődik a buli. :)
Akkor felkeresem őket, köszönöm! :)

Előzmény: vau1111 (8345)
vau1111 Creative Commons License 2019.09.23 0 0 8345

Új deszkánál egyértelműen ajánlható, bár szerintem fontos az is, hogy milyen deszkát is akarsz, mert hiába lesz szép, ha az igényeidhez nem passzol. Mindenféle deszkát jól el tudnak készíteni.

Árban csak tippelek, régi infóm van, meg technológiafüggő is, most kb. 65 ezret mondanék. De ez csak egy nagyon durva sacc, felfelé és lefelé is eltérhet akár jelentősen is.

A honlapon a kapcsolat menü alatt van ajánlatkérési opció. Vagy telefonálj, és meg tudjátok beszélni.

Meglévő deszkára nem tudom, hogy tudnak-e grafikát tartósan felrakni, meg kell kérdezni.

 

(megj.: kb. ilyentájban szoktak az éves párhetes szörftúrára menni, azaz ha pár hétig nincs normál válasz, vagy a telefon sikertelen lesz, ne add fel)

 

Előzmény: Kleroo (8344)
Kleroo Creative Commons License 2019.09.23 0 0 8344

Köszi!

Az nem tényező, hogy mennyire passzol lézerprecízen az elvárásokhoz, mert akkora boardos tapasztalat nincs hogy ez kristálytiszta legyen.

A cél az egyedi grafika. Pontosabban az általalm átadott grafika felvitele pompás, időtálló minőségben.

 

Erre is javaslod őket? árban kb mire számítsak full standard akármilyen deszkát alapul véve?

Előzmény: zsuri (8343)
zsuri Creative Commons License 2019.09.23 0 0 8343

Tudom ajánlani a balatonfűzfői Pirate Műveket :-) Itt a topic-ban is többen csináltattunk nála deszkát. Az enyém 18 éves és még mindig jól szuperál, van aki 2-3 éve csináltatott. Én is gondolkodom, hogy valamikor fogok még deszkát csináltatni ott, csak még nem alakult ki 100%-osan mit szeretnék. Anno a design-ban nem volt olyan nagy választék, most már sokkal profibb külsőt tud adni neki. És ugye a legfontosabb: olyan méretű, karakterisztikájú lapot kapsz, ami a te súlyodhoz, magasságodhoz, elvárásaidhoz passzol.

 

https://www.pirateboards.com/

 

Az sem utolós referencia, hogy számos versenyen (pl. Magyar Bajnokság) jó helyezéseket értek el a Pirate deszkákkal.

Előzmény: Kleroo (8342)
Kleroo Creative Commons License 2019.09.23 0 0 8342

Sziasztok! Egyedi deszkát szeretnék csináltatni. Egy saját grafikát akarok a lapra nyomatni.
Tehát nem vmi konfigurátorban összekattintgatni, hanem a megfeleő felbontásban/képarányban odaadni egy cégnek a képem, és utána megkapni a deszkán. 

Ismertek megoldást?

Pl leharcolt deszkát felújíttatni így; avagy van eleve ilyen custom, blank deszkákat gyártó cég, stb

badmad Creative Commons License 2019.09.18 0 0 8335

Nézd meg, hogy mit írnak egy BX lapra és vegyél egyel puhábbat. A gyerek is gyarapodni fog, súlyban és tudásban is, a lap is puhul majd idővel.

Előzmény: zsuri (8334)
zsuri Creative Commons License 2019.09.18 0 0 8334

Eddig kb. ezt sikerült összehozzam:

- kb. 160cm hossz

- all-mountain kategória

- directional shape (ez hogy van szépen magyarul?)

- camber vagy hybrid-camber (két végén kisebb rocker-es rész)

 

A flex-nél vagyok kicsit bajban. Tippre azt mondanám, hogy olyan 5-7 közötti (hogy ne legyen azonnal túl durva), de a fiam 55kg-ja miatt bizonytalan vagyok. A torziós merevséggel kapcsolatban is: ha magamról lenne szó azt mondanám a max, ami lehetséges, de nem tudom hogy egy még középhaladónak számító embernél a túl sok torziós merevség nem teszi-e kezelhetetlenné a lapot. Illetve hogy amikor egy free lapra azt mondják, hogy torziósan merev akkor az mégis mennyire merev?

Előzmény: badmad (8339)
badmad Creative Commons License 2019.09.17 0 0 8339

Tudom, hogy drága bolt, de a honlapjukon elég jól összeszednek minden infót és nagyon sok gyártó típusait forgalmazzák. Ez a blue-tomato.

Ott a szűrésekben szinte minden paramétert be tudsz állítani, még talán a gyerek súlyát is. Aztán érdemes megnézni, hogy mit dob ki az ő rendszerük. Utána lehet keresgélni, vagy hasonló paraméterű, vagy akár használt konkrét típust. 

Előzmény: zsuri (8337)
zsuri Creative Commons License 2019.09.16 0 0 8338

Nézegettem a Nidecker lapokat:

 

https://www.nidecker.com/snowboards/gear/boards/

 

Meglepődtem, hogy a free lap / puha bakancs kategóriában mennyi carving orientált lapot csinálnak manapság (concept, area, spectre - nem is értem igazából mi a különbség köztük). Sajnos ezek csak újonnan elérhetők és úgy biztosan nem férnek bele a keretbe - pedig elég szimpatikusak lennének.

 

zsuri Creative Commons License 2019.09.16 0 0 8337

Na jól elszállt a válaszol :-( Akkor újra ...

 

Amit tudok, hogy eddig inkább két síelés között csúszkált a boarddal, ebben az évben mentünk együtt mélyhavazni és a carving-ot is elkezdte és azt mondta, hogy a jövőben többet szeretne boardozni, viszont úgy érzi a mostani lapja kemény pályán és nagyobb sebességnél nem elég stabil. Amit biztosan szeretne: 1) carving 2) mélyhavazás 3) ha már elfáradt akkor moderáltabb, kényelmesebb csúszás. Amit biztosan nem szeretne: ugrálni

 

Amit írtál hasznos volt annak ellenére, hogy a konkrét lapokat nem ismered. Lehet, hogy valóban nem bx lapot kellene keresni: csak most kezdte a carving-ot és nagyon könnyű (55kg). 

 

Azt nem tudom megítélni, hogy ezek a lapok mennyire kemények: a Bullwhip 700-ra pl. azt írják, hogy jó kondi kell hozzá. Ez mit jelent, mihez képest? Egy kezdő laphoz képest? Egy alpin laphoz képest? Feltételezem azért még mindig puhább, mint egy bx lap ...

 

Ha van más ötlet (esetleg konkrét típus) hogy milyen lap lenne jó szívesen várom, én nem nagyon vagyok járatos a free lapok világában ... Viszont ettől az 50-60e forinttól nem szeretnék többet kiadni. De lehet használt is, ha nincs lehasználva.

Előzmény: vau1111 (8336)
vau1111 Creative Commons License 2019.09.16 0 0 8336

Kis véleményezés, szigorúan saját vélemény és elképzelés alapján!

 

Én azt mondanám, hogy nem kell neki BX, jó, ha van egy kis játéklehetőség is a deszkában. Bár a BX-el is lehet ugrálni, trükközni, de inkább csak mérsékelten. A korából adódóan még bőven érdekelhetik a trükkök is.

 

Ha csak carvingra nézem, a Decathlonos lapok rádiusza sokkal szimpatikusabb. 9-10m, ezekkel már lehet ívet húzni, 9m alatt inkább csak carving imitáció lehet, annyira hamar az ember alá fordul a lap. De ez megint csak szubjektív, kezdetben a 10m lehet hogy inkább rémisztő, hiába megy már jó ideje.

 

Outline-ban ha csak carving oldalról nézem, a raven a szimpatikusabb, ennek a leghosszabb az effektív éle.

 

Szélességben szerintem free deszkánál 26cm a minimum, de én az extrém széles free lapok híve vagyok. Attól is függ, milyenek a kötésszögei, de carvingban 42-es bakancs 30-fokot kíván, hogy ne lógjon le.

 

Torziós merevséget csak a Bullwhip700-ra írnak, valószínűleg az a legmerevebb, de carvinghoz talán ez a legfontosabb tulajdonság.

 

Ezzel persze semmit sem könnyítettem, azt tudom, talán olyan is hozzászól, aki valamelyik deszkát ismeri.

 

Az is egy megoldás, hogy megbeszélitek, mi az amit a jelenlegi deszkájában szeret, és mi az amit nem. Ebből talán pontosabban meg lehet határozni a legközelebbi deszka karakterisztikáját.

Előzmény: zsuri (8335)
zsuri Creative Commons License 2019.09.16 0 0 8335

Eddig ezeket találtam megfizethető árban:

 

https://www.decathlon.hu/all-road-500-snowboard-id_8399047.html

https://www.decathlon.hu/snowboard-bullwhip-700-id_8397797.html

http://ravensnowboards.com/product/pulse/

 

Esetleg vélemény a fenti lapokkal kapcsolatban?

 

Ezek mondjuk nem éppen bx lapok, de azok elég drágák újonnan. Persze majd még lesznek használtak ha közeledik a szezon. Ugyanakkor azon is érdemes elgondolkodnom, hogy a fiam bár 7 éve boardozik, de eddig inkább csak a sí kiegészítőjeként használta és csak most kezdi a carving-ot és egyébként is csak 55kg - vajon egy bx lap nem lenne-e túl durva neki?

zsuri Creative Commons License 2019.09.10 0 0 8334

Sziasztok!

 

Szeretnék egy kis segítséget kérni: a fiam 8 éve boardozik. Eleinte csak a sí mellé kiegészítésként,  de tavaly sikerült egy pár carving-os kanyar neki illetve mélyhavaztunk párat, és most nagyon rákattant. Pillanatnyilag egy 150-es rocker-es Salomon lapja van, amit azért kapott mert könnyű vele menni. A bakancsa egy puha f2 Thunder Intec (írigylem is nagyon). Szerintem a lapját több tekintetben is kinőtte: eleve jobban passzolna a 176cm-es magasságához egy 160-as lap illetve most hogy elkezdett carvingolni a puha rocker-es Salomon nem annyira stabil.

 

Szeretném őt meglepni karácsonyra egy új lappal. Mivel 55kg nem könnyű megfelelő lapot találni neki. Első gondolatom az Eliminator volt 160 körüli hosszal (ahhoz elméletileg a súlya is passzol), de újban nem fér bele a keretbe, használtat meg nem nagyon találni ezzel a hosszal (tavaly is kerestem). Nyilván most még nem indult el a szezon, lehet hogy pont lesz megfelelő, de könnyebb lenne ha nem csak Eliminatort keresnék.

 

Nem tudtok esetleg ajánlani más puha lapot, ami azért elég stabil a (mérsékelt) carving-hoz is? Nem szükséges mindenképpen BX lap legyen - pl. az előző hozzászóló linkjét megnézve a Raven Pulse is valami ilyesmi lehet, nem?

the crow Creative Commons License 2019.07.26 0 0 8333

Szezon előtti hír! Az extramegfizethető kategóriában elkezdjük a Raven Snowboards deszkák értékesítését (deszkák, kötések, bakancsok).

A Raven (Holló) név kötelez. aloha Hollósi Péter

www.snowboardbolt.hu

zsuri Creative Commons License 2019.03.28 0 0 8332

Lehet, hogy valamikor én is veszek egy nagy levegőt és megint nekiállok, hogy "egybevonjam" a 158-as szlalom és a 161-es freecarve lapomat (csak akkor nem tudom mit csinálok a meglevő 2 lapommal). Egy 160-163 körüli torziósan merev, egyébként puhább 23cm középszélességű lapot tudnék elképzelni mérsékelt (10m körüli) kanyarívvel. Ami kemény pályán a szélességétől eltekintve hasonlóan megy, mint egy szlalomlap, viszont mélyhóban is lehet vele boldogulni és ha buckák között kell farolgatni arra is jó (azaz nem túl hosszú és viszonylag könnyű tologatni a hátulját, ha az kell - ez adódik a szélességéből). Tulajdonképpen ilyesmi az f2 Speedcarve lapom, csak egészen kemény pályán kevésbé tart, mint egy szlalomlap. A szlalomlapom meg nem túl jó, ha mélyhavazni akarok. Mivel "hagyományosan" csak 2 lapot viszek magammal (és ezen nem is szándékozom változtatni) ezért a teljes spektrumot nem  tudom soha lefedni. Ha szerencsém van pont a jó lapok vannak  velem, ha nem akkor valamit hiányolok. Persze azért a 172-es Pirate és a 161-es Speedcross együtt azért egész jól lefedi a dolgokat, ha egy napra megyek általában ezt a kettőt viszem. Egy hétre lehet, hogy elviszem mind a hármat ...

Előzmény: vau1111 (8331)
vau1111 Creative Commons License 2019.03.28 0 0 8331

https://translate.google.com/translate?sl=ja&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.graysnowboards.co.jp%2F

 

DESPERADO Ti TYPE-R

 

Plusz még pár MOSS deszka, talán ezek is japánok, ezekről nem találtam gyári infót.

 

Moss Majest 157 (angle:F39°,R36° stance:57cm), Moss Twister 155 (angle:F39°,R36° stance:57cm), Moss Caballero 158.5 (angle:F39°,R36° stance:58cm)

 

A Desperado (de a többi is) elég erősen BX-nek tűnik, nagyon komoly. Kár hogy nem írja a hosszt, mert nem mindegy a rádiusz miatt. 160 alatt még 9-10 m a rádiusz, de e fölött 12-13 ill. 15-16 m!

 

Rádiuszban már meg sem lepődök, mióta Ryan Knapton is kifejtette amit már régóta érzek, hogy free deszkán haladóbb szinten egy zsákutca a mainstream 8m.

https://www.youtube.com/watch?v=8khTqmZOoNw

 

Egyre jobban körvonalazódik a már sok éve halogatott Qcséber custom free deszka specifikációja. Elég hibrid lesz, ha eljutok valaha a rendelésig, 160 cm hosszú, 28 cm széles, torziósan kifejezetten merev az éltartáshoz, hosszirányban relatív lágy az ugrásokhoz, hammerhead, camber, nose- és tailrocker. Terpesz ha jól emlékszem most 62 centin áll, az kényelmes, de kis variálás miatt választható 0-4 cm setback is kéne. Rádiusz még kérdéses, vagy változó, 9.5-10.5m és directional, vagy 9.5m állandó és szimmetrikus. Bár szerintem változó rádiuszú, de ettől eltekintve szimmetrikus outline kéne.

Előzmény: zsuri (8330)
zsuri Creative Commons License 2019.03.28 0 0 8330

Nagyon szépen csinálja. Milyen lapok ezek, valamilyen BX?

Előzmény: vau1111 (8329)
vau1111 Creative Commons License 2019.03.28 0 0 8329

Mostanában néha kapok a youtube-tól pár érdekes snowboardos videó ajánlatot...

 

https://www.youtube.com/watch?v=8Pn38uNLf00

 

Mindez puha!!! kötéssel.

zsuri Creative Commons License 2019.03.14 0 0 8328

Nekem úgy tűnik, hogy pont a K2 (kerékpáros SPD-hez hasonló) step-in rendszere volt, amire anno sokan panaszkodtak, hogy eltömődik és akkor annyi. Persze lehet, hogy azóta javítottak rajta ...

Előzmény: vau1111 (8326)
zsuri Creative Commons License 2019.03.14 0 0 8327

Nyilván az lenne a legjobb, ha valami profi vezetővel egy komolyabb freeride terepre tudnánk menni, de részemről az is teljesen működőképes, hogy felmérjük az általunk ismert hagyományos síterepeket, hogy hol van a legtöbb lehetőség a pálya mellett biztonságosan kiruccanni, jó esetben "jelölt" freeride" útvonalon. Tipikusan ilyenek, amikor egy völgykatlanban van és körben a gerincről szabadon le lehet jönni.

 

Ami így elsőre eszembe jut: tavaly Koralpe-n viszonylag sokat mentünk a pályán kívül és elég biztonságos is volt illetve Planneralmon dedikált freeride útvonalak vannak:

https://hu.bergfex.com/koralpe/panorama/

https://hu.bergfex.com/planneralm/panorama/

 

Persze ez még önmagában nem elég, kell a megfelelő (friss) hó is. De hát az első mindenképpen az kellene legyen, hogy kiválasztunk egy helyet, aztán viszonylag flexibilisen rámozdulni, ha jók a viszonyok. De hát ez most már marad jövőre ...

 

 

Előzmény: vau1111 (8326)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!