Keresés

Részletes keresés

Muity Mijo Creative Commons License 2012.09.03 0 0 177

Ha az életkorára nézünk, ez esetben úgy tűnik, nem rossz buli messiássá válni.

 

Elhunyt az egyházalapító Moon tiszteletes

 

"Az Egyesítés Egyházának saját állítása szerint több millió tagja van világszerte, ám a kilépők, illetve egyes bírálók szerint ez a szám nem magasabb százezernél."

 

A magas létszám látszatát hivatottak kelteni a hit-gyülekezet prédikációiról tudósító, rafinált módon összvágott filmkockák is, melyek láttán a gyanútlan nézőben olyan érzés keletkezik, mintha az ország legnagyobb sportcsarnokát látná zsúfolásig tele. Holott ...

 

Muity Mijo Creative Commons License 2012.08.17 0 0 176

Egy újabb eseménysor, mely miatt okunk van jó mélyen elgondolkodni: Egy év alatt három halott a szcientológusok klinikáján

 

Muity Mijo Creative Commons License 2011.04.05 0 0 175

Szabad elkerekedett tekintettel és tátott szájjal tudomásul venni a hihetetlent: IGEN, a magyar állam szerint KELL A HIT GYÜLEKEZETE SZEKTA! Mégpedig történelmi egyház besorolással. Egy szintre hozva a katolikus, a református, az evangélikus és a zsidó egyházzal.

Az a  szekta, mely mőködéséhez szerencsétlen emberek halála, emberek kisipolyozása, romba döntött családok, kihasznált és roncsként eldobott emberek köthetők.

 

Történelmi egyház lesz a Hit Gyülekezete

Az Orbán Viktor első kormányzása idején hevesen támadott Németh Sándor most egy polcra kerülhet Erdő Péter egyházfővel. Megfelelnek a feltételeknek. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Míg nekünk bunyevácoknak, egy békés és szorgalmas népnek, tényleges hazai történelmi múlttal és tradiciókkal a hátunk mögött kínkeserves vergődéssel kell küzdenünk etnikai jogainkért, evidens elismertetésünkért, népünket megillető helyért a magyar nemzetiségi palettán, addig egy maga körül emberi tragédiákkal övezett gyülekezet olyan természetességgel kaphat kimagasló elismerést, amitől jobbérzésű emberek bele kifordul.

 

Íme, egy kis ízelítő, miféle mocskosságokhoz asszisztálnak a HIT-esek: HIT Gyülekezete és a vadászok I. rész.

Aki kíváncsi a többi résztre is, az célzott kereséssel könnyen megtalálhatja, de azért az is érdekes, hogy ilyen dolgok publikálására - mint a példa is mutatja - a megszokott Youtube portál helyett egy hasonló, de orosz verzió nyújt lehetőséget.

Ez bennem azt a feltételezést kelti, hogy a YOUTUBE olyan tárhely, ahonnan a HIT-esek képesek eltávolíttatni a számukra kínos filmeket. Holott egy időben halomnyi olyan video volt fellelhető, ahol a HIT-esek extázisban művelt örjöngései voltak láthatók, köztük pl. az egykori országgyűlési képviselőről, Hack Péterről készünt undorító filmkockák.

 

Mijo Creative Commons License 2009.10.27 0 0 174

 

Maffiaváddal ítélték el a francia szcientológusokat.

 

"Franciaországban a szcientológiát nem vallásként, hanem szektaként tartják nyilván."

 

Vajon Magyarországon mikor kerül vissza ez a gátlástalan társaság ugyanabba a besorolásba, ahol a franciák tartják nyilván őket?

 

 

Mijo Creative Commons License 2009.07.16 0 0 173

 

Nicsak-nocsak, milyen jó jósnak bizonyultam én liberálisilag alább.

 

 

Előzmény: Mijo (161)
Mijo Creative Commons License 2009.07.16 0 0 172

 

 

Szabadkőműveseket vettek őrizetbe a Fidzsi-szigeteken

 

Na ez az, amitől felénk nincs okuk félni a hasonszőrűeknek.

A "kiválasztott igazaknak".
Melyek némelyike milyen könnyen sértődőssé válik, ha bátorkodunk bandatagjaik milyenségét froclizni.

Hovatovább érintethetetlenebbnek képzelik magukat, mint egy mentelmi joggal felruházott országgyűlési képviselő.

Holott, ahogy azok között halomnyi a gengszter, úgy az "igazak" nem kis hányada is minden hájjal megkent gazember. Legalábbis mifelénk ...

 

 

Mijo Creative Commons License 2009.01.14 0 0 171

 

Nincs, aki megálljt parancsoljon!

Egyre fokozódóbb mérvű kiteljesedési lehetőséget nyújt a mi melegségtől átfűtött liberális honunk, a hivatkozás szerinti jelenségeknek.

Nem kell másra tekinteni, elég, ha időnként az ATV egyes műsorai pillantunk, de csak nagyon futólag, mert valójában még ennyi időt sem érdemelnek.

 

(Fel sem foghatom, hogy olyan nagyszerűnek tűnő egyéniségek, mint Jaksity Kata, mit is keresnek ebben a csürhében. Remélem nem hitére tekintettel van közöttük.)

 

Mijo Creative Commons License 2008.12.04 0 0 170

 

A minap Zomborban egy nagyobb társaságban folyt a disputa erről- arról, valaki szóba hozta a mindkét oldali rotarisokat. Mivel szerénységemnek megvan a különbejáratú véleményem az efféle formációkról, különösebben nem kötött le a téma, míg meg nem ütötte fülemet egy magyarországi szekcióról alkotott sommás vélemény, egy közelmúlti szerbiai látogatás kapcsán: "reszeges mádzsár bándá"!

Hirtelen leszegett fejjel tanulmányozni valót találtam a padlószőnyeg mintázatában ....

 

Na szóval, egyes önmagukat másoknál különbnek, "igazabbnak" hívők talán nem ártana, ha néha magukba szállnának, még ha ez nehezükre is esik, és megpróbálnának minimális mértékben disztingválni.

Hadd legyen már a szertelen részegeskedés a mi osztályrészünk, egyszerű hétköznapi szürke egereké.

Akikből a többségi társadalom áll.

Garbósoké, pólósoké, pulóvereseké, farmereseké, sportcipősöké, akik nem betegszenek bele abba, ha nem lakkos cipő, öltöny mellénnyel, fehér ing és nyakkendő teszi ki gardróbunkat.

 

Mijo Creative Commons License 2008.10.20 0 0 169

 

"Elkapták a szcientológusok weboldalának támadóját"

 

Mindenesetre megnyugtató, hogy ebben az elhülyült világban is akadnak még keményfarkú ifjak, akik képesek hatékonyan szembeszállni ezzel a gátlástalan dögvésszel.

 

Lehet, hogy most siker koronázza a "bűnüldözők" igyekezetét, de ez csak további erőt kell, hogy adjon azok számára, akik célja a szekta ellehetetlenítése, mocskos aljasságaik közszemlére tétele.

 

 

Mijo Creative Commons License 2008.08.31 0 0 168

 

"Eltűnt egy magyar diáklány Ohióban

 

A 18 éves Tímár Natália egy éve tanult az Egyesült Államokban, három hónapja nem tud róla senki semmit. Utolsó levelében azt írta, rossz társaságba keveredett. Az őt kijuttató Rotary klub legalább egy szabályát megszegte, ezért haza akarták küldeni, ezt követően nyoma veszett."

 

____________________________________

 

Igen, tartok tőle, hogy igaza van az eltűnt kislánynak: rossz társaságba keveredett!

 

(Zárójelben egy barátomnak, akivel tegnap beszélgettünk ezekről: és te ilyenekkel szeretnél kvaterkázni?)

 

Mijo Creative Commons License 2008.08.30 0 0 167

 

Érdekességek innen-onnan:

 

A Nemzetbiztonsági Hivatal és Mónus Áron kapcsolata.

 

USA egydolláros érdekes tulajdonságai.A pénzoligarchia illuminátus struktúrája

 

"Az illuminátus rend ajánlására F. D. Roosevelt elnök 1933-ban elrendelte, hogy a szabadkőműves szimbólumot, a piramist a mindent-látó szemmel, rányomják a magánkartellként működő FED egydolláros magánbankjegyére. Helmut Finkenstädt idézi John Todd-ot, aki szerint a Rothschild család rendelkezésére készítették el ezt a szimbólumot, amely az illuminátusok hatalmi struktúráját tükrözi. Az egydolláros magánbankjegyen található piramis tizenhárom titkos fokozatra van felosztva, ennek tetején őrködik a mindent-látó szem. John Todd szerint a piramis tetején található szem Lucifer szeme. Ayn Rand, aki annak idején Philip Rothschild szeretője volt, az „Atlas Shrugged” című könyvében felsorolta, hogy mi a jelentése a különböző fokozatoknak. Az első a tizenhármak tanácsát jelöli. A második fokozat a harminchármak tanácsát. A harmadik fokozat az ötszázak klubját. A negyedik fokozat a B'nai B'rith-et. Az ötödik fokozat a Grand Orientet. A hatodik a kommunizmust. A hetedik a Skót Rítust. A nyolcadik a York Rítust. A kilencedik fokozat a Rotary és a Lion hálózatot, valamint az Y.M.C.A-t (Youngmen's Christian Association, Fiatalok Keresztény Szövetsége). A tizedik fokozat a Kék Páholyokat jelöli. A tizenegyedik a „Kötény nélküli Szabadkőműveseket”. A tizenkettedik a humanizmust.
A tizenhármak tanácsa Robin de Ruiter szerint valóban csak tizenhárom személyből áll. Több szerző szerint (Fritz Springmeier, John Todd) a piramis csúcsán a Rothschild dinasztia tagjai találhatóak. Meir Kahane rabbi szerint az 1843-ban New Yorkban alapított B'nai B'rith (a Szövetség Fiai) nagytekintélyű Rend (zárt, elit szervezet) mögött a Warburg és a Schiff családok állnak. A Dope, Inc. című könyv szerzői szerint viszont a B'nai B'rith Rendet a Rothschild ház alapította. Robin de Ruiter úgy véli, hogy a B'nai B'rith-ben használatos rítusok, jelképek, fokozatok, az eszmeiség és struktúra rendkívül hasonlítanak ahhoz, amit a szabadkőműves páholyokban használnak. A találkozóhelyeket is szabadkőműves módra páholyoknak nevezik. Ugyancsak Robin de Ruiter állapítja meg, hogy jelenleg ennek a Rendnek (szövetségnek, zárt társaságnak, kvázi szabadkőműves szervezetnek) több mint kétmillió tagja van, és világszerte tíz régióban működik. Belső vezetőinek létszáma azonban csak néhány százra tehető. Ami az ötszázak tanácsát illeti, ez nagyrészt a Council on Foreign Relations, a Royal Institute of International Affairs, a Nemzetközi Valutaalap, a Bilderberg Csoport, a Trilaterális Bizottság, és a pénzoligarchia hálózata többi koordináló intézményének az irányítóiból áll."

 

 

Mijo Creative Commons License 2008.08.28 0 0 166

 

Egyrészt: egyszerűen nem találok más topikcímet, ahol a rotarysokról szólhatnék.

 

Másrészt: esküszöm, minden cinizmus nélkül teszem fel a költői kérdést: összevetve az alábbiakat, hogyan lehet a látványt heveny röhögés nélkül kibírni?

 

 

"Rotary Club Baja: jelenlegi tagjaink!"

 

 

"A Rotary célja:

 

1. a barátság ápolásával, amely alkalmat ad hasznosnak bizonyulni mások számára,

2. a magán- és hivatásos életben a magas etikai alapelvek, valamint minden, a közösség számára hasznos tevékenység értékeinek elismerése által,

3. valamennyi rotarista felelősségteljes magán, hivatásbeli és nyilvános tevékenységének támogatásával,

4. a jó szándék ápolásával, amely a népek közötti megértést és békét szolgálja olyan dolgozó férfiak/nők világközössége által, akiket a segítőkészség ideálja egyesít."

 

Muity Mijo Creative Commons License 2008.08.12 0 0 165

 

Hajjaj, egyes magyar ifjak és kevésbé ifjak számára nem biztos, hogy manapság a franciák az ésszerű turisztikai célország.

 

"Nyálszondával buktatják le a füvező sofőröket

 

Szeretnék visszaszorítani a közlekedési baleseteket, ezért új szondával indulnak hadba a közlekedési rendőrök Franciaországban - jelentette az AFP. Az első nap meglepő eredmény hozott: 10 sofőrből hárman cannabist szívtak, mielőtt a volánhoz ültek."

 

Érdekes, mintha a franciák nem éppen a "magyarhoni liberális irányelveket" tartanák szem előtt, hanem - nagyon helyesen - keményen odasóznak a fogyasztóknak is.

 

Nem tudom, hogy a nálunk használatos drogszondák milyen hatékonyságúak, de valami hasonlók szerintem frenatikus hatást váltanának ki diszkós helyeink háza tájékán.

 

Mijo Creative Commons License 2008.08.09 0 0 164

 

Bajai és Baja környéki aranyifjak egyik kedvelt szórakozóhelye: "Öt eszméletlen fiatalt találtak a keceli diszkóban."

 

 

Muity Mijo Creative Commons License 2008.06.21 0 0 163

 

"A gyerekéből evett a cseh anya

 

Egy cseh anya hónapokig kínozta a saját gyerekeit a Grál Mozgalom néven emlegetett szekta utasítására. A kisebbik fiú húsából több családtag evett. Magyarországon csak Grál Világa Alapítvány van, akik a Grál Mozgalom alapjául is szolgáló könyvet terjesztik."

 

Mijo Creative Commons License 2008.05.25 0 0 162

 

Áhhh, beszélek hülyeséget, hol csüngött ez a fazon a hippi-korszakban ...

A lényeg ettől még lényeg marad, ha punk, ha hippi volt a gyermek ...

 

Előzmény: Mijo (161)
Mijo Creative Commons License 2008.05.25 0 0 161

 

Mi is a topic címe?

Kellenek-e nekünk HIT-esek és drogosok?

 

Merem remélni, hogy a társadalom többségének a válasza még mindig: NEM!

 

Fodor és fajtája másként látja ezt ...

 

Fodor füvezett, és a gyerekeinek sem tiltaná

 

Fodor egy sajátságos eszmeiségű fajtát képvisel, egy korcsosodó és karcsúsodó fajtát.

Egy letűnő fajtát.

Az eddigiek során igen erőteljes befolyással bíró liberális poltikai platformként, Fodort és társait ma igencsak süllyedőfélben lévőnek tekinthetjük, jó lenne végre már, ha egyszer s mindörökre múltidőben beszélhetnénk róluk.

 

A hippi-korszakban lehet, hogy Fodor elműhippiskedett, és bódította az agyát fentpesti csávóként mindennel, amivel azokban az időkben a fentpesti menő csávók bódították magukat, de talán miniszterként illene már feleszmélni az egykori bódulatból, és nem olyan dolgokat propagálni, mint amit hírhedt miniszterelnökünk szintén hírhedt kedves neje szokott a blúzán esetenként.

Különösen ne gyermekeket ösztönözzön olyasmire, ami amúgy is számtalan család számára hatalmas probléma, hatalmes teher, számtalan esetben végzetes tragédia.

 

 

Mijo Creative Commons License 2007.10.05 0 0 160

 

"Vádemelés a frontális ütközést felvevő motoros ügyében

 

A záróvonalat átlépve, a megengedettnél sokkal gyorsabban hajtott az a motoros, aki véletlenül frontálisan ütközött egy másik motorossal. A szabálytalan száguldozó videóra is felvette ámokfutását. Az ügyészség vádat fog emelni ellene."

 

Megítélésem szerint főként két dolog a motiváló tényező ezekben az esetekben:

 

- az internet

- az "éjszakák", leginkább diszkók hatása.

 

Előrukkolni olyan extrém egyediséggel, ami lenyűgözi az érdeklődőket (pl. youtube, videa, vagy indavideo révén), mely jelenség táptalaja a szórakozóhelyeken, leginkább a diszkók közegében fogant, alkoholgőzös, esetleg/és valamilyen narkótól belőtt állapotban.


Nem született véletlenül a fogalom: diszkóbaleset. Ami, mint jelenség egyértelmű úgy a balesetet szenvedettek és azok hozzátartozói, mint az illetékes hatóságok előtt. És mégis ....

Tartok tőle, hogy túl jelentős biznisz ez annál, mintse, hogy ne hagynák virágozni. Bizonyára tartanak időnként látszatellenőrzéseket, de ezek annyit is érnek.
Igen, látszatellenőrzések!


Jól emlékszem az egykori razziákra, melyek általában a következő koreográfia szerint zajlottak. Ha "bedógozott a batya", azaz általában együttműködött a rendőrséggel az adott vendéglátóipari egység vezetője, akkor megkapta

időben a drótot, és a számára kedves, ám kissé sáros klienseket távol tudta tartani üzletétől, megóva attól, hogy fennakadjon a rendőrség hálóján. Az alulinformált pitiánerek meg elbuktak.

 

Ez ma sincs másként, a zsaru is ember, részint be-betér egy-egy itókára, mert szereti, hiszen a piálás a zsarumunka szerves része, másrészt meg hát honnan is lenne képes információkhoz jutni, ha nem a mindenkori italkimérések üzemeltetőitől és közönségétől.

 

Igen, a diszkók és azok rejtélyes világa. Szinte kizárólagos helyszíne a drogok liberális adás-vételének, forgalmazásának, élvezetének. Alaposan felépített rendszer szerint, a lebukás esélyének minimálisra történő csökkentésével. Köztudott, hogy környékünkön is virágzik e műfaj. Ugyanakkor mondjon ki mit akar, ebben az országban csak az képes virágozni, amit valamilyen ok miatt hagynak virágozni az arra illetékesek.

Na ezeknek az okoknak a tisztánlátásával rendelkeznek kevesen, és azok is saját érdekükben bölcsen teszik, ha lakatot tartanak a szájukon.

 

Közben a fiatalok nyelik be a cuccost; néha nem csak lila ködben, hanem a sűrű szürke ténylegesben is elszállnak; időnként ebbe jó alaposan bele is halnak; a hozzátartozók pedig látványosan gyászolnak, mintha mit sem tudnának csemetéjük életviteléről.

 

Az ország lakosságának bizonyos értelemben vett népírtásának egyik vállfaja ez, a ma dívó sok közül.

 

Mijo Creative Commons License 2007.06.27 0 0 159

 

Amitől szívinfarktust kapnának a mi "liberálisaink": 'Szcientológus vallása miatt nem forgathat Németországban Cruise.

 

A Variety idézi a német álláspontot, mely szerint a "szcientológia nem vallás, hanem kizsákmányoló, profitorientált üzleti vállalkozás". A Szcientológia Egyházat, amely Németország több tartományában veszélyes szektaként van elkönyvelve, 1997 óta hivatalos megfigyelés alatt tartják.'

 

 

Mijo Creative Commons License 2007.05.21 0 0 158

 

Két nap után törték rá az ajtót az éhezőkre.

 

"A lakótelepi találgatások étkezést elutasító szektákról szólnak ..."

 

 

Mijo Creative Commons License 2007.02.24 0 0 157

 

A blúz és Che párhuzama ...

 

 

Előzmény: Mijo (151)
Mijo Creative Commons License 2007.02.24 0 0 156

 

Több, mint hat évvel ezelőtt tettem fel itt, az Index fórumán e témakör címeként a kérdést: "Kellenek-e nekünk HITESEK és DROGOSOK?"

 

(Jesszasz, ha belegondolok, kifélék-mifélék szemében lettem én e cím miatt egy életre feketeseggű itt Baján, és vált ez a személyem ellen éveken át tartó, azaz még ma is folyó vegzatúra kiindulópontja. Hányan és mennyi követ megmozgattak azért, hogy megszüntessék, illetve hogy kérjem e témakör megszüntetését.)

 

A válasz: naná, hogy kellenek!

Mert, ha nem kellenének, akkor nem lenne közöttünk mind több.

 

Ja, hogy kinek, kiknek kellenek, ez más lapra tartozik, én leginkább mindenki saját fantáziájára bíznám ennek megítélését.

 

Éveken át volt elfogadott bevételi forrása grandiózus közintézményünk, a zsinagógában otthonra lelt városi könytár számára a hitesek 'szobáztatása'.

Itt tartották szigorú védelmi rendszer mellett rendszeresen hallelujáikat, kigyúrt és kinyalt kapuőrök vizsla tekintetétől pásztázva azokat a gyanútlanokat, kik vasárnaponként délelőtt várossétát téve, esetleg mint turisztikai látványosságként merték tekintetüket rávetni az impozáns építményre.

 

Volt-nincs, elmúlott!

No nem a hitesek szűntek meg Baján létezni, csupán úgy megerősödtek, hogy saját birodalmat teremtettek maguknak. Úgy látszik a Magasságos meghallgatta fohászaikat, és olyannyira megtámogatta őket, hogy képessé váltak az önállósodásra.

 

Na de most hagyjuk ezeket, táncoljanak saját portájukon arra a hozsannára, amihez kedvük tartja, mi eretnekek pedig csak valljuk saját igénket a legszebb zeneszó mellett, amit két összekoccintott borospohár csilingelése hallat: hallé luja! :)

 

Van itt más!

 

Krisztus Szeretete Egyház!

 

Megáll az ész, már kocsmajáró ifjú koromban is itt mosta az emberek agyát az ámerikai Dzsim Szándersz, maholnap harminc éve lesz, hogy eljött ide közénk a dzsungelbe misszionáriusként, emberevésről áttéríteni bennünket hemendegszre, forró kutyára, bigmekre, viszkire és kólára.

No meg hát, mivel a világban híre ment, hogy a magyar történelmi egyházak képtelenek megfelelni az elvárásoknak, gyorsan betrappolt ide hiányűrt betölteni, még mielőtt a Manson észbe nem kap, és lelécelve amiból itt bukkanna fel politikai menedékjogot kérni (hisz' járt erre pl. Carlos is eleget). És akkor a nagy riválisról, az örökvigyorú Moonról nem is szóltunk.

 

Lényeg: az Izraelben megizmosodott Sanders 'vezető lelkipásztor' bebetonozta nálunk (is) magát!

Ez tetszik: e szuggesztív pásztornak köszönhetően "Jézus Krisztus csodálatos ereje által ezrek gyógyultak és tértek meg az Úrhoz."

 

Khmmm ..., ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy beteg emberek meggyógyultak - halleluja, dicsérjük az Urat -, majd ezt követően meghallva a mennyekbe szálltak.

Háááát, nem is tudom, engem évek óta gyötörnek ilyen-olyan nyavaják, de még mindig itt esz a fene a földön sokak nagy és végtelen bánattyára :(...

 

Kérem, míg a kamunyista városezetés liberalizáltan vette tudomásul a hitesek könyvtárkodását, különösebben meg sem voltam lepődve.

Az viszont már kissé sokkoló volt számomra, hogy ennek a bizonyos Sanders mítingnek a székhelye Baján nem más (tudom, már szóltam róla), mint a "Bereczi M. szakképző iskola", ahogy a rendre megjelenő hirdetéseikben szerepel.

 

Most, hogy a kamunyisták lojalitása véget ért, senkinek sem jut eszébe józanul mérlegelni a dolgokat, miszerint közel sem biztos, hogy egy ilyen gyülekezet számára ismét egy közintézmény, nevezetesen egy középiskola biztosít katedrát? Ha fizet bérleti díjat, ha nem?

Még akkor is, ha a lista, az ijesztően hosszú lista szerepelteti őket?

 

 

jpetike51 Creative Commons License 2006.04.18 0 0 155

Blúz mintáját most vetten észre.

 

A KÁBÍTÓSZER alügyi bizottság alelnöke mit szól hozzá?

Előzmény: Mijo (154)
Mijo Creative Commons License 2006.04.18 0 0 154

 

1. Mutatkozik! Miért ne mutatkozna, helyes magyar asszonyka!?

 

2. Az Apró unoka a blúza miatt került ide (lásd: topic-cím). Akár önkényuralmi jelképek is lehetnének rajta.

 

 

Előzmény: jpetike51 (153)
jpetike51 Creative Commons License 2006.04.18 0 0 153

FIDESZ PROGRAM - CSALÁD.

 

 

A Viktor miért nem mutatkozik a feleségével? MUNKA - OTTHON - CSALÁD.

Előzmény: Mijo (151)
Mijo Creative Commons License 2006.04.17 0 0 152
Mijo Creative Commons License 2006.03.23 0 0 151

 

Ez a módi kell a magyaroknak :(!

 

 

Cifra lajbit visel a babám ...

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.01.07 0 0 150

 

"Bertold Brecht

 

Egy szar vagyok

 

Egy szar vagyok. Nem
Várhatok magamtól: csak
Gyengeséget, árulást, züllést.
De egy nap észreveszem:
Kezdenek menni a dolgok; vitorlám
Jól áll a szélre; itt az időm, jobb
Lehetek, több, mint egy szar.
Nyomban belefogtam.

Mert egy szar voltam, észrevettem,
Ha részeg vagyok, egyszerűen csak
Odafekszem és fingom sincs,
Ki megy át rajtam; most már nem iszom.
Azonnal abbahagytam.

Sajnos, tisztán azért, hogy
Megéljek, sokféleképpen
Ártottam magamnak; annyi
Mérget beszedtem, hogy
Négy ló megdöglene tőle. De
Én csak bírtam
Élni; így például néha
Kokóztam is, míg aztán olyan lettem,
Tőle, mint egy csont nélküli lepedő.
Akkor azonban a tükörbe néztem -
És nyomban álljt vezényeltem.

Megpróbáltak persze rám varrni egy
Szifiliszt, de nem
Sikerült nekik; csak megmérgezni
Tudtak, arzénnal, az oldalamból
Csövek álltak ki, éjjel-nappal
Folyt rajtuk a genny. Ki
Hitte volna, hogy egy ilyen nőért
Újra bolondulnak majd a férfiak? -
Persze, belefogtam újra.

Nem kellett olyan ember, akiből nem volt
Valami hasznom; és mind kellett,
Ha szükségem volt rá. Már szinte
Nincs bennem érzés, nedv is alig,
De
Feltöltekezem újra, föl-le mennek a dolgok,
Nagyjából inkább: föl.

Még rajtakapom magam, hogy a konkurrenciámat
Vén kurvának nevezem, és konkurrenciának
Nézem, mert egy pali nézi.
De jött egy év és
Erről is leszoktam-
Belefogni rég belefogtam.

Egy szar vagyok: de mindennek
Engem kell szolgálnia, feljövőben
Vagyok, nélkülözhetetlen
Lettem, a holnapi nemzedék
Nemsokára nem szar már, hanem
Kemény malter, amiből
Városok épülnek.

(Ezt hallottam egy nőtől.)

 

Tandori Dezső fordítása"

 

 

Mijo Creative Commons License 2005.10.02 0 0 149

 

Vajon miért is lenne különb a sportvilágunk, ha olyan a politikánk, olyan a közéletünk, amilyen!?

És még mi minden lehet a felszín alatt, amiről egyszerű halandóknak elképzelésük sem lehet ...

 

Súlyemelés magyar módra (idézet):

 

 

"Gy. F.: Akkor melyik verziót tartja elfogadhatónak az Aján?

K. L.: Azt, hogy az első olimpiád, a sikerért mindent megtettél, elismerted, beszedted ezt a lófaszt. Azt mindenképpen el kell mondani, hogy nem mertetek kockáztatni, így idegen vizeletet leadva, sajnálatos módon... vették be az oxanrolont. Nem doppingoltál, itt az a lényeg, hogy nem doppingoltál. Nem várja el tőled senki, hogy te azt mondd, hogy te doppingoltál. Nagyon megbántad, még azt is hozzáteszed...

V. L.közbevág: sajnálod, hogy valakit megbántottál.

Gy. F.: Mit mondok, hogy hogyan csempésztem be oda az idegen vizeletet?

K.L.: ...Elintézted és kész. Egyébként nincs más megoldás, megtörtént. Nyugodtan megmondhatod, ha nagyon forszírozzák, hogy előbb-utóbb, tudniilik elismerte az Imrő is, a Bökfi, a Bökfivel ezek egymásra mutogatnak, hogy az ő vizeletük volt. Azért jó ez a verzió, bazdmeg, mert nekik már teljesen mindegy, neked meg nem. S ők nem tudják letagadni, mert az övéké volt, bazdmeg. Mert elvégzik a DNS-vizsgálatot. Most olyat mondok, amit végérvényesen felejtsél el, amit most mondok neked! Az Aján neve sehol el nem hangozhat, az Ajánról, az Ajánnak ehhez semmi köze nincs. Itt most az új súlyemelő-szövetség elnöke, meg te, a magyar súlyemelés megmentéséért kiállunk a színre és elmondjuk az igazságot. Hosszú vajúdás után. Könnyű helyzetben vagyunk, mert az Imrő Dezső elmondta az igazságot. Nem megyünk bele Krutzler Esztibe, nem bonyolódunk bele Varga Viktóriába, nem megyünk bele Likerecz Gyöngyibe. Mert ha az Imrő Dezső megszólal, negatív irányba, a bűncselekménnyel elmehet a picsába, te meg megdicsőülsz.

Gy. F.: Én nem lehetek a bűncselekmény részese.

K. L.: Nem, ellened nincs semmi. És most már nem mondok többet, azért nem mondok többet, mert minden garancia megvan ezzel gesztussal, hogy kiállunk, hogy senki tehozzád senki nem nyúl semmilyen szinten. Egyedül te jössz ki győztesen, a magyar súlyemelést mented meg, és nem győzöm hangsúlyozni Feri, nem engem, bazdmeg, mert én már azon a ponton vagyok, hogy beleszarok. Mert nekem akkor ki is kell állnom, akkor is ugyanezeket el kell mondanom, de a nagyságodat fogja jellemezni, hogy odaállsz az emberek elé. És nem doppingoltál. Oxandrolon volt. Ezzel mented meg az Ajánt is, mert ő is oxandrolont mondott.

V. L.: ...az Aján szava ne hangozzon el

K. L.: Nyugodtan elmondhatod, hogy te is szedted, úgy gondoltad, nem tudtad, hogy ez mi van. De sajnálatos módon, akitől kaptad az idegen vizeletet, azok is kellett, hogy szedjék, mert megtalálták, az idegen vizeletben megtalálták az oxandrolont. Feri, ha nem mondjuk el az igazságot, bazdmeg, bebizonyítanak mindent és akkor bazdmeg viszont elő tudnak venni. Téged is, mindenkit.

Gy. F.: Hogy jön össze az, hogy én nem doppingoltam, mégis szedtem oxandrolont?

K. L.: Honnan tudod azt, hogy az oxandrolon dopping? Te teljesen nyugodt voltál. Miután megjött a nagy eredmény, megijedtél, hogy nehogy valami legyen, ezért folyamodtál ahhoz, hogy idegen vizeletet igénybe vettél. Kész, és már meg is menekültél, bazdmeg. Ez lenne a legjobb variáció. A szádon ki ne ejtsd, hogy te doppingoltál! Hogy ők azt úgy minősítik, hogy az oxandrolon doppingszer, minősítsék úgy. Össze nem lehet hasonlítani az oxandrolont a doppinggal. Ezt tudományosan mindenki bebizonyította, hogy ez nem teljesítményfokozó. Innentől kezdve meg nem tudnak semmit sem csinálni. És még egyszer mondom, mellénk áll az állami vezetés, az olimpiai vezetés, mindenki, bazdmeg. Ellenkező esetben neked is véged, és az egész magyar súlyemelést lesöprik a föld színéről, mert mindent be tud bizonyítani a WADA, az Aján, mindenki. És a szerencsétlenség mellett kurva jó, hogy bejött ez az oxandrolon-téma. Mert ne azt mondják, hogy a Gyurkovics, a faszom tudja...

V. L.: (közbevág) ...semmitmondó oxandrolon.

K. L.: ...ez még megalapozza a kérelmedet is majd, amikor benyújtod az enyhítést. Enyhítő körülmény lesz, hogy mindegy, hogy mikor, őszinte beismerő vallomást teszel ország-világ előtt. Nem kerülsz önmagaddal sem ellentmondásba, mert nem doppingoltál.

Gy. F.: Ez oké, de azt is mondtam, hogy nem manipuláltam a vizeletet.

K. L.: Hát bazdmeg...

V. L.: (közbevág) ...kényszerhelyzetben voltál...

K. L.: Mert te nem tehettél mást, neked ezt kellett cselekedned. És ezt revideáltad fölül, hogy most már ennyi idő után nem tudod elképzelni az életedet súlyemelés nélkül, és úgy érzed, ezzel tudsz segíteni mindenkinek, hogy ennyi idő után őszintén feltárod a történteket. Megerősíted az elnök úr által elmondott dolgokat.

Gy. F.: Lajos, hogy csináltam végig tizenegy hónapot?

K. L.: Hát akkor bazdmeg, most akkor nem akarod feltenni a koronát?

Gy. F.: Én nem mondom, hogy nem akarom, hallgatom, amit mondtok. Nem mondtam, hogy nem akarom, egy szóval nem mondtam.

Hangzavar, ketten beszélnek

K. L.: ha te nem állsz oda ki mellém, bazdmeg, akkor rajtad marad a gyanú, bazdmeg, hogy ember vagy. Hát jó, rendben van, az elnök úr elmondta, a Gyurkovics nem adta magát az ügyhöz...

Gy. F.: Csak egy valamit nem értek még mindig, miután én azt mondtam, hogy lezárom az ügyet, az Aján miért nem tudja lezárni?

K. L.: Mert ő neki, bazdmeg enélkül nem zárta le az ügyet. Meghurcolták egész világ előtt, hogy honnan vette ezt az oxandrolon-baromságot? Azért. És megvádolták azzal, hogy ő manipuláltatta meg a, ő tetette az oxandrolont a kémcsőbe, bazdmeg. Ez a lényege. Őt kell ez alól mentesíteni.

Gy. F.: Nem fáradtak ennyire, csak a laborfőnök aláírta a jegyzőkönyvet. Ennyire nem fáradtak, hogy manipuláltak volna.

K. L.: Feri, mindenki tud mindent, egyem a szívedet, bazdmeg, mindenki tud mindent. Ez az út, ez a menete.

(...)

K. L.: Hidd el, bazdmeg, hogy nem véletlenül van ez az egész. Állítólag még a Gyurcsány is odaáll mögénk, bazdmeg. A Telesportba, az MTV-be visszakerül a súlyemelés.

(...)

K. L.: Nyomatékosan felhívom a figyelmed, ahogyan tegnap is kértem, kivételesen tedd túl magad minden villogáson. Se ügyvéd, se Dolovai. Hidd el, mi szívjuk annak a levit, hogy a Dolovai meg az Aján összeveszett. Én nem tagadom meg a Dolovaival a barátságomat, de a Tamással történt valami. (...) Nem tudom, mi a valóságalapja, de állítólag, elég rendesen iszik is mostanában.

(...)

Gy. F.: Képes lenne az Aján tönkretenni az egész magyar súlyemelést?

K. L.: Képes lenne, mert elvárják tőle is. Nem csak az Ajánnal van itt a legnagyobb probléma, te nagyon jól tudod, hogy a Schmitt Pál meg az Aján hogy van. Te nagyon jól tudod, hogy a kormányzati tervek, hogy ez már kőkemény politika, itt már nem lehet homokba dugni a fejünket. Az életben nem lesz súlyemelés Magyarországon. Nemzetközi szinten magyar sportoló többé ebben a sportágban ki nem jut. Kitörlik a súlyemelést az olimpiáról... most egyszerű a helyzet, mert most meg tudjuk oldani. Kezünkben a megoldás kulcsa. Meg a lehetőség is. Ha nem tesszük meg, akkor katasztrofális helyzet van, és mindennek vége.

V. L.: ...Addig, amíg az Aján ki nem köpi a gombócot..., amíg meg nem követik őt a nyilvánosság előtt, nem közvetlenül, nem szó szerint, hanem ebben a formában, akkor fogja kiköpni a gombócot.

Gy. F.: ...Aján ezt a helyzetet jóformán magának köszönheti. Senki már nem emlékezett rá, senki nem foglalkozott Aján Tamással, amikor ő április vagy május végén pont az IWF-tárgyalás után előjött ezzel az oxandrolonnal, illetve a manipulációs történettel... erre aztán miért volt szükség?

K. L.: ...Te megemésztetted volna azt, hogy a saját elnököd nem javasol a nemzetközi szövetség székébe? Örüljünk annak, hogy nem ragadtatta el magát, és ezt a lehetőséget megkaptuk.. Csak azért mondom, hogy érzékeljétek, hogy az Ajánt nem szabad megemlíteni, ő semmiről sem tud... de engem már este így is felhív telefonon... utolérhető az Aján úr. Én akkor megyek be hozzá, amikor akarok. Ezek után, hogy ha megcsináljuk, meg pláne... Na, most annyit, hogy a sajtótájékoztató résztvevőinek lesz egy pogácsa, lesz egy üdítő meg egy kávé."

 

(Forrás: Index)

 

Mijo Creative Commons License 2005.09.27 0 0 148

 

Ha jobban belegondolok, talán nincs is okom különösebben meglepődni azon, miként nyomul Baján és környékünkön a nazarénus hívők gyülekezete.

Miért nincs okom meglepődésre? Hát csak mert nem akarom elhinni, hogy akad még honunkban olyan város, mely egy olyan közintézményében ad otthont a végtelen erőszakosságáról hírhedt Hit-gyülekezetnek, ahol leginkább gyermekek fordulnak meg, azaz a város könyvtárában. Egy valamire való városvezetés ezt még akkor is megakadályozná, ha nevezetesen éppen egy kisegyházról van szó, ez sokunk szemében még akkor is a legocsmányabb szekták egyikre marad, ha légyen bármiféle liberális vívmányú legalitása is.

 

Tehát a példa adott.

Visszatérve a nazarénusokra.

Hát kérem, ezek nem akármilyen imaház komplexumot hoztak/hoznak össze pillanatok alatt! Ezeknek nincs szükségük egy évre kivitelezésre, mint főterünk esetében.

 

Éppen ma meredt rám amerikai vendégem tágra nyílt tekintettel, mint aki nem akar hinni a szemének. Azt hitte, valamilyen paródiát lát, de kijózanítottam: NEM!

Nem paródia az barátom és nem humor, az bizony Gyurcsók József mágus a maga teljes hústornyos valóságában! És az a sok szerencsétlen pára bizony önként és dalolva fizeti az emeltdíjas telefontarifát az idő alatt, míg az a néphülyítő aljadék jóízűeket szuszog és szortyog a tévé képernyőjén. És még durván le is barmolja a népet, ha az nem akarja kinyilvánítani az azonnal ható távsugallt gyógyulást ...

Ehhez a nyomoronchoz képest, a magának évtizedek óta országunkban jól termő talajra lelt Jim Sanders, egy skatulyából előhúzott finom úriember.

Na jó, tudjuk szinte mindnyájan, a lényeg mindegyiknél ugyanaz: minél több pénzt bezsebelni a hiszékeny agyfertőzöttektől!

 

Helyszín Baján, a Kaszás-Tornyai utca sarka:

 

 

Foto: Mijo

 

Foto: Mijo

 

 

 

A nazarénus devla csak-csak itt bújkál galád lelkemben: ha már ekkora summa összegyűlt csudapalotát építeni, akkor arra a parlagfűtől sem mentes gazdzsumbujra is illene nagyobb figyelmet fordítani, ami a saccra is több focipályányi telek végében "díszíti" a környezetet!

 

Mijo

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!