Hehe, miért nevezik ezt a topicot ingyenes netnek?
A haverom tényleg ingyenesen netezik: a munkahelyi gépét bekapcsolva hagyja, oszt' azzal visszahívatja magát, a mhelyén meg bérelt vonalas net van, az este úgyis kihasználatlan.
Így telefonköltsége sincs. Na ez tényleg ingyenes net. Egy baja van: 28,8k-nál nem lehet gyorsabbat elérni így. Árarányos :-)))
Hát mivel én eleve csak kedvezményes időszakban netezek (mint a legtöbben), így a freestart száma eleve kiesik. Amúgy is este vagyok főleg itthon, este telefonálok, azt meg mind fedezi a mindenkinek. Tényleg, mobilszámot meg lehet adni?
Nem, nem, nem szutyok. Van bp-i haverom, akit rábeszéltem, ő is freestartozik. A freestart számát és 2 bp-i számot adott meg és így is minden hónapban a kedvezménnye nagyobb, mint a 300 Ft.
NEM SZUTYOK! A matáv egyik értelmes és használható kedvezménye (nem sok van nekik), talán ezért sem nagyon reklámozzák.
Hagyd aranyoskám, ezek szétverik a pofádat. Bálinton is sápot szednek a kábeles netért. Az ADSL-t meg miattuk nem merte előfizetni senki nálun. Bálinton.
Aha... értem. Nekem, mint szinte csak bp-i számokat hívó bp-inek viszont nagyon nem érné meg a dolog. Tehát fenntartom véleményemet, hogy a kedvenc szám szutyok. Ne mondj ellent A0-nak.
Annyi hozzátartozik, hogy főleg budapesti számokat hívok, viszont nekem ez sajnos nem helyi hívás, így nincsenek is benne a Mindenkinek-ben.
Így jöhet nekem össze az 1000 Ft körüli összeg.
De az tuti, hogy nem volt még olyan hónap, amikor a Kedvenc számok díja nagyobb lett volna a megtak.nál, szóval nekem azért nem szutyok. :-)
Ha 1000-1500 forint volt a megtakarítás, akkor 6-10E forint számlád volt csak arra a három telefonszámra. Szerintem ez nem tipikus, pláne ha mindenkinek csomagja van az embernek - nekem összesen nem jön össze havonta ennyi csúcsidős beszélgetés.
Szóval a kedvenc szám szerintem szutyok, hacsak nem telefonál rengeteget az ember nap közben. Sok netezésnél meg sokkal többet ér a 150 forint és a mindenkinek.
3 db számra -15%, havonta 300 Ft-ért. Nekem bejött, volt már olyan hónap, amikor a kedvezmény a 300 Ft levonása után is 1000-1500 Ft fölött volt. De idáig minden hónapban megérte (nagyobb volt a megtak., mint a havidíja).
Nekem egyelőre a 4e Ft-os Mindenkinek kedvezménnyel maga a net csak ennyi. Ebből még lejön egy kicsi, ui. a Kedvenc számok kedvezmény is be van állítva a freestart számára.
(Ingyenes netezési lehetőségről beszélünk; had' teszem hozzá, hogy - kerekítve - kb. 6000 Ft-ra jön ki havonta a netezés a 150 Ft-os kedvezménnyel, +4000 az alapdíj... az kapásból 10000 Ft.)
Ugyan fel tudok csatlakozni (a sokadikra :-( ), de egyszerűen nincs adatforgalmam. Felcsatlakozom, beenged, aztán semmi nem történik, nincs adatfolyam.
Látszik a modem státuszjelző lámpán, h elküldi az én kéréseimet (DPG levélletöltés indítása, böngésző, letöltőmenedzser indítása), azonban nincs válasz a szerver felől. Semmilyen adat nem jön befelé. :-( Az a furcsa, h nem állandó a probléma, mert van olyan nap, amikor megy a dolog rendesen, letöltés, minden. A még furcsább, h a DPG is "hullámzik", azaz általában nem megy.
Kipróbáltam másik tel.kábellel, eredmény ugyanaz. Kipróbáltam máshol a modemet: hibátlanul megy.
Tulképpen nem várok én itt megoldást erre a dologra, mert gyanítom, h a telefonközpontunk környékén lesz a gond. Mintha kizárólag az internethívások le lennének kapcsolva (?).
Csak az lenne a kérdésem-kérésem: van-e itt freestart-használó a 06-26-os körzetből? (Konkrétan Budakalász) Ha igen, kérem, írja meg nekem, h működik-e a net/levelezés/Freestart rendesen.
Köszi előre is!
Az újabb megfigyelésem az, hogy freestart-tal a külföldi lapok nagyságrendekkel lassabban töltődnek le, mint ha az ember egy "rendes" szolgáltatón keresztül netezne.
Miért van az, hogy ha a kiwwin keresztül csatlakozom, akkor nem tudom elérni a www.lanyokfiuk.hu oldalt, míg ha a freestarton keresztül, akkor igen. Van ennek valami magyarázata? Ez tegnap óta van így nálam, és nem a weboldal hibája, hiszen akkor a másikról sem lehetne elérni. A többi hely, amit próbáltam, ok.
Elképesztö változások álltak be (az én szemszögemböl legalábbis) a FreeStartnál. Az utóbbi hetekben min. 15 percig tartott mire sikerült kapcsolódnom. Erre tegnap óta 1-2. tárcsázásra beenged. Ki látott ilyet? Lehet, hogy volt valami abban az ígéretben, hogy januárban növelik a behívókapacitást?
Egyszóval a FreeStart király, a Kiwwi meg olyan lassú nálam, mint a tetü. Az ember nem gyözi kivárni, mire lejön egy oldal. Bárhonnan.
Ilyen se volt még. Kiwwi 10x foglalt, Freestart 2. felenged. Kiwwi begyorsult, de érdekes, h az Indexet lasabban hozza be, mint más, akár magyar lapokat is.
Jeleztem, hogy nem értek hozzá, de ha nekem kijelzi a gép, ha a Kiwwin, vagy a Freestarton vagyok, pontosan 10 másodpercenként 20 (néha 21) bájtot elküldött, akkor én ezt itt leírom, megosztom. Bárki megnézheti.
Miért nem homályosítassz föl - nemcsak engem, mint láthatod - a sok mosolyjel helyett?
Ha másik két szolgáltatónál nem tűnnek el 20 bájtok, emezen kettőnél meg qurvára, akkor magyarázatnak szerintem nem elég a tengernyi mosolyjel.
Én leírtam, hogy mit látok, meg azt, hogy Anterisnek nem is olyan rossz a szeme. Aki kiröhögte Anterist, szintén adós maradt a válasszal. Ott röhögés, itt mosolyjelek, magyarázat, válasz meg sehol. Maximálisan feltételezem, hogy csak elfelejtettél válaszolni, rosszabb esetben pedig nem csináltad végig ugyanazt, amit leírtam, csak csípőből válaszoltál valamit egy jelenségre, amit meg se néztél, csak úgy véltél valamit róla.
Tehát a gép kijelzése szerint hová tünnek a 20 (ritkán 21) bájtok? Vagy hibásak a gépek? Vagy miről van szó? Mert itt ezen folyik a problémázgatás, nem pedig arról, hogy ki a szuperlámer.
Én megköszönöm, hogy reflektáltál a problémázgatásainkra, válaszod várva, üdvözlettel:
http
Nem tartom valószinünek, mivel a csatlakozáshoz nem kell Freestart-os program, egyszerüen csak a Telefonos hálózatba beírod a telefonszámát a szolgáltatónak és kész. Magának a Windows-nak kellene kiskaput tartalmaznia, hogy elrejtse a tűzfal elől az adatforgalmat. A szolgáltató a böngésződ által kiadott http dokumentum lekéréseket gyűjtheti szerintem, magyarul hogy milyen weboldalakat látogatsz.