Keresés

Részletes keresés

Constn Creative Commons License 2000.12.05 0 0 5
Azért még érthető... :)))
Előzmény: Constn (4)
Constn Creative Commons License 2000.12.05 0 0 4
Nekem is volt hasonló már kalandom.
A megoldásra bizony nehezen jöttem rá. Megállt a CPU cooler és ezt nem vettem észre. (Akkoriban a fedél még rajta volt a gépen :) )
Nem fagyott, nem hibázott, csak bontott a vonal. Hűtő csere után tökéletes lett. (Ez egy alaplapra integrált modem volt.)
Csak azért említem, mert soxor a hiba nem a szolgálatatóban van. Ha módodban áll, akkor próbáld ki egy másik modemmel és ellenőrizd a csatlakozókat is, gyakran kh-sak!

Remélem, hogy megtalálod a megoldást!

Előzmény: Visitor (3)
Visitor Creative Commons License 2000.12.05 0 0 3
Köszi az eddigi segítségeket. Gyorsan írok pár dolgot, amíg lehet:
Analógról nyomulok, de már 4 éve és különösebb pőrobléma nem volt. Persze, hogy havonta párszor mexakadt, de az még belefér. Most viszont 8-10 napja nem bírok 30 percnél tovább fentmaradni, mert lecsap.
Pingelő megy, getrighttal folyamatosan töltök, tehát olyan nincs, hogy percekig nincs forgalom.
Jelenleg a Matávot üldözöm a 143-on és személyesen.
Várom a további ötleteket.
pancho Creative Commons License 2000.12.05 0 0 2
Egyrészt érdemesebb azt beírni, hogy s10=50 (vagy ennél nagyobb szám, tizedmásodpercben mért éréke valaminek, de a fene se emlékszik más, hogy minek, AT-parancs, valami vonalbizonytalanság esetén így 5 s-ig nem szakad meg a vonalad).
Mellesleg nekem is volt ilyenem, én még pénzt is kaptam vissza a Matávtól (merthogy miattuk szakadtam le állandóan, és nem tudtam kihasználni a 150 fronyás kedvezményt). De a szolgáltatót is zaklasd kicsit.
Ui.: Ha nincs forgalom, akkor mindegyik cégnél szakad kb. 30 perc után. Ezt kivédheted, ha időnként elküldesz egy pinget valamilyen létező URL-re, vagy megnyitsz egy olyan oldalt, amit 20-25 percenként frissítesz.
Scyllum stellare Creative Commons License 2000.12.05 0 0 1
Analogrol nyomulsz, vagy ISDN-rol? Az analogrol van vmennyi tapasztalatom, de az en ket centem szerint analog vonalrol bonyolitott netezes miatt felesleges reklamalnod a MATAV-nal. (Nem vagyok MATAV-os, en is csak juzer vagyok naluk.)

SC

PS: Bocs, most nem reszletezem a velemenyem, mert elzuzok hunyni... Majd benezek...

Előzmény: Visitor (-)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.12.05 0 0 0
Tegyél rá egy szép kerek foltot...

[ZedIzDead]

Előzmény: Visitor (-)
Visitor Creative Commons License 2000.12.05 0 0 topiknyitó
Sziasztok,

Rákerestem a topicokban, de vonalszakadás témát nem találtam, ezek szerint vagy ügyetlenül kerestem, vagy pedig mindenki elégedett telefonvonalával.
4 éve rendszeresen internetezek modemmel telefonvonalon különféle előfizetésekkel és ahhoz is hozzá vagyok szokva, hogy mondjuk havonta 4-szer, 5-szor megszakad a vonal, de az utóbbi 10 napban nem tudtam felcsatlakozni 30-40 percnél hosszabb időre, de olyan is előfordult, hogy még az e-mailjeimet sem tudtam megnézni, olyan hamar lecsapott. Teszteltem több fajta előfizetést is (Interware, Drávanet, Matávnet), de mindegyiknél ue. volt a helyzet. Egyébként először náluk panaszkodtam, ahol az alábbi ötleteket adták:
1. modem speciális beállításihoz beírni, hogy s2=255
2. DNS felismerést manuálisra állítani és beírni a kiszolgáló konkrét DNS számait

Természetesen egyik sem ért semmit, egyébként mindenhol segítőkészek voltak, de a harmadik telefonom után azt mondták, hogy más ötletük nincs, szinte biztos, hogy a Matáv vonallal van a gond.

Hívom a Matáv hibabejelentőt (143) és mondom, hogy a vonalam adatátvitelre, Internetezésre használhatatlan állandóan mexakad. OK. 4 óra múlva visszahívnak, hogy valami elosztóval volt gond, de kijavították. Természetesen a helyzet nem változott. Még két telefon a 143-ra, mindkétszer visszahívtak, hogy akkor most jó a vonal nem? Hiszen beszélünk.
Majd este meglátjuk, hogy jó-e, mert nem a beszélgetéssel, hanem az Interneteéssel van gond. – mondtam.

Azóta sincs semmi. Holnap reggel megyek be a Matávponthoz balhézni, először kulturáltan, aztán majd egyre erőszakosabban. Érdemes? Fognak valamit csinálni? Volt valakinek hasonló problémája? Mit tett? Mit tett a Matáv? Egyáltalán a Matáv a hibás, vagy lehet, hogy mégis az Internetszolgáltató?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!