Köszönöm szépen a segítséget! Így 550.000 km után valóban lehet, hogy megkoptak a tárcsák már, akkor próbálkozok nagyobbal, aztán meglátom, melyik válik be.
Alapból az autókon 9.5mm-es szíjak vannak. Rátehetsz 10mm-est, de annak 5°-kal nagyobb az ékszöge. A következő méret a 12.5mm-es de az széles lesz rá, ki fog lógni a tárcsából.
Viszont ezeknek új korukban is mélyen ült a szíj. !! Az a lényeg, hogy ne üljön le a tárcsa aljára. Amíg nem ér le addig teszi a dolgát. Ha cseréled és nem akarsz vele szopni, akkor "teli" szíjat vegyél, ne bordásat. Nem egyszerű, de azért lehet olyat "találni". A bordázott szíj egyrészt alacsonyabb profilú, másrészt minden borda közötti rész hiányzik abból a felületből ahol át kell vinni a nyomatékot. Ergo, vagy csúszni fog hamarosan, vagy túl kell feszíteni, amit nem díjaznak a csapágyak.
Hol tudnám megnézni, hogy a Golf 2 1.6D (JP, 1987) motoros autónak mekkora gyári ékszíjmérete? Most 10mm széles van rajta, viszont a főtengely, és vízpumpa ékszíjtárcsán eléggé bent ül, szerintem elférne rá egy szélesebb. Én már ezzel a szíjjal vettem, de most hogy rá akartam húzni, mert megnyúlt, akkor vettem észre ezt. Próbáltam nézni a gyári használati útmutatóban, viszont ott nem írja egyáltalán. Van valamilyen netes kereső, ahol meg tudnám nézni? ETKA-n próbáltam, de ott se jártam több sikerrel. Webes alkatrészkatalógusok (bárdi, unix, kovácsautó) pedig hoznak rá mindenfélét, 10-est, 11,9-est, 13-ast. Klíma, szervó nincs.
Köszönöm az infót, hála Neked,kezdek megnyugodni ezen a téren. Valószínű,hogy jól kitalálták ezt a német mérnökök!!!!! Egyébként már több autón is meghallgattam,hogyan muzsikál a motor amikor még hideg az olaj (VW Passat,VW Caddy, Seat Leon) mind 2.0 CRTDI és mindegyiknél hallható ez a "betonkeverő hang". Úgyhogy ezt tényleg el kell fogadni,hogy ez így normális. Köszönöm mégegyszer,hogy foglalkoztál a problémámmal!!!
Bocsi akkor rosszul kérdeztem nem vagyok profi,az alany2003-as Golf 4 BCB motorkóddal,a fényszóró ködlámpás. A gond az hogy nem kapcsol be a távfényszóró csak a fénykürt működik. A biztosítékok jók.
Egyrészt, a kapcsolót nem vezérli semmi, a kapcsoló vezérelné a relét, ha lenne. G4-ben valószínűleg nincs relézve a fényszóró, de készült az az autó 10évig, 3 karosszéria változatban, legalább 4 különböző fényszóróval......... Szóval az, hogy G4, az nagyon kevés információ.
Ahogy érzed.Ez egy flottás autóé volt, tegnap lett először kicserélve, 562.000 km van benne, gyári szíj, 2014-es 2.0 L 150 Le. Semmi morzsalék a teknőben, repedés sem látható rajta. Az olajpumpa hangosan és gyönyörűen nyekereg.
Segítséget szeretnék kérni hátha találkozott már valaki ilyen hanggal. Az alany VW Golf 7 2.0 CRTDI DCYA motorral. Ezt a súrlódó hangot csak hidegindítás után produkálja,ha megyek vele pár km-t a hang teljesen megszűnik. Az autón semmi más problémát nem tapasztalok.
Tudja valaki biztosra,hogy 2017-es évjáratú Golf (MK7) 2.0 CRTDI 150LE autóban az olajszivattyút már bordásszíj hajtja? A motorkód DCYA. Ha igen hány kilóméter után célszerű cserélni?
Ja az a legszebb, az Allegron lehet rendelni ilyen matricákat pontosan a gyári formátumban, ~10eft összegért. Olyat készítenek amilyen adatokat megad a megrendelő.
Szia! Köszönöm válaszod. A Volkswagen márkakereskedésben azt mondták,hogy 2016 után nem raktak ilyen adattáblát az autóra,ami valós lehet mert 2020-ban vásároltam egy új Octáviát és azon sincs. A baj csak az,hogy a közlekedési felügyelet szerint a külföldről behozott autó ennek hiányában nem helyezhető kis országunkban forgalomba. A lényeg,hogy van megoldás ,aminek a neve COC papír (járműnyílvántartási adatlap),amit a Porsche Hungária nem állít ki,mert ők csak a Magyarországon forgalomba helyezett autókra ad ki ilyet,úgyhogy külföldi cégen keresztül cirka 120€-ért be lehet szerezni. Egy picit lehúzásnak tartom,de ez az én véleményem szigorúan. Németországban frissen szervizelt,frissen műszakiztatott autót, amit az EU-ban gyártottak, nálunk csak egy ilyen papír után helyeznek forgalomba!!! Ez vicc. Azért köszi mégegyszer!