Keresés

Részletes keresés

noresz87 Creative Commons License 2024.12.27 0 0 16681

35€-ért/2fő/éj is vannak szép, modern szállások június közepére (Heraklion közelében), 70 €-ért/2 fő/éj 4*, reggelivel, csak jól körbe kell nézni

Előzmény: qwer1234 (16678)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2024.11.28 0 0 16680

Nemtom, 2.5x az vagy nagyon alacsonyról indul, vagy felújítottak :D de egy 30-50%-os növekedés mindenhol van. 

Előzmény: totopad (16677)
kabret Creative Commons License 2024.11.25 0 0 16679

Szia, nyugaton is 60-70 európa alatt nem igen van szállás főleg a tipikus főidényben, de lent délen sem jobb a helyzet. Sajnos ez van.

Előzmény: qwer1234 (16678)
qwer1234 Creative Commons License 2024.11.24 0 0 16678

Most visszanéztem nálunk mi a helyzet. Észak-Kréta, Rethymno közelében.

2018 45 euro/éj

2022 50 euro/éj

2023 55 euro/éj

2024 60 euro/éj

2025 65 euro/éj

Előzmény: totopad (16677)
totopad Creative Commons License 2024.11.24 0 0 16677

2 éve nem voltunk Krétán/Görögországban, mivel hiányzik, gondoltam, időben, elkezdem nézegetni, jövőre a szállásokat, hátha van valami megérős.. a duplája lett a két évvel ezelőttinek a legputribb szállás is, aztarohadt..., ahol 4 éve voltunk a déli parton, ma ugyanazért a szobáért 2,5x felár van. 

kabret Creative Commons License 2024.11.14 0 0 16676
Előzmény: kabret (16673)
kabret Creative Commons License 2024.11.14 0 0 16675

Szia, szerintem nem olvastad el a topik leírást. Itt próbálkozzál  https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9166504

Előzmény: m.robi (16674)
m.robi Creative Commons License 2024.11.14 0 0 16674

Sziasztok!

Jövő nyárra keresek szállást 2 gyerekkel mennénk (11 és 14 évesek).

Ismeri valaki a mediterraneo hotelt? Jókat írnak róla, az ár is kedvező lenne. 

Illetve kint fakultatív progromakat szervez valaki?

kabret Creative Commons License 2024.07.25 0 0 16673

Nincs annyi bérlő, így az árak is lejjebb mentek.

Előzmény: qwer1234 (16671)
kabret Creative Commons License 2024.07.25 0 1 16672

Görögök/bocsánat Krétaiak/ most esett le nekik. :)                                                                        A második felvetésedre, nem kapnak normális munkaerőt a régiek meg kezdenek "kihalni" sajnos.  Egyre kevesebb a hagyományos egyszerű, de nagyszerű ízekkel és alapanyagokkal dolgozó étterem mert megváltoztak az igények/sajnos/ van egy-kettő aki tartja magát csak kérdés meddig?           Változások vannak,mi még kitartunk lesz ami lesz. :) Nem biztató az is hogy egy csomó apartmanon megjelent az eladó tábla. Ne legyen igazam /a párommal beszélgettük/ de Kréta valahogy kiesik a kiemelt nyaralási célpontokból/ a skandináv országokból van majdnem a nagyobb érdeklődés mint közép vagy nyugat Európából. Nem tudom majd télen megfejtem a miértjért.:) Vagy nem.

Nem panaszkodom csak helyzetjelentés a kedvenc helyünkről.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (16670)
qwer1234 Creative Commons License 2024.07.25 0 0 16671

Szerencsére az autóbérlés árak már nem olyan magasak mint 2 éve.

Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2024.07.25 0 0 16670

Jó, de a most kezdenek kompenzálni -> emelkednek az árak -> infláció :) 

Dytikoban az egyik hely (Mythos) konkrétan bezárt, mert nincs dolgozó, az Odysseas meg kb 1/4 mennyiségű kajával megy - ami nem lenne baj amúgy, csak az is véleményes minőségű.

Érdekes változások vannak, meglátjuk, merre megy ez az egész. Nem biztató.

Előzmény: kabret (16669)
kabret Creative Commons License 2024.07.24 0 0 16669

Szia, nem most érkezett meg most kaptak "észbe" ezért próbálnak kompenzálni. Az egész szigeten kevesebben vannak mint az elmúlt években/ Covid évek nem számítanak/ főleg a déli régiókban. Sajnos egyre több a punnyadt "van pénzem" nyaraló akik elvárnák egy amúgy gyönyörű helyen hogy ott is az legyen az apartmanban mint egy off /szállodában/ on . Krétát élvezni kéne csak sajnos egyre kevesebb az ilyen ember mint például Te, aki azért megy egy helyre mert jó és nem a csillivilli valamit keresi. Jó lesz az a kockás abrosz a friss hallal,rákkal,nyúllal,csibével,disznóval,marhával zöldségekkel,miegymással. Az árak meg sajnos mennek fel, itt is a munkaerőhiány viszi fel az árakat/egy ismerős említette/ nem találnak embert főleg nem délen ahol nincs annyi vendég ahol tudja megoldja a tulaj ahol nem az meg bezár.:(                                                                            Καλό απόγευμα  

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (16668)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2024.07.24 0 0 16668

Tegnap jöttünk meg, Görögországba mintha most érkezett volna meg az infláció, vagy most jutott el oda, hogy kocsmában 1.5 euró helyett 2 euró az üdítő. Lendas/Dytiko elég szarul áll, vendég alig, helyek működgetnek, de igazából nem nagyon jól. Megy a panaszkodás is, szóval ez most fostalicska év lesz. Xerokambos jó volt, de ott is, ami tavaly kijött 45 euróból (vacsora), most inkább 50-55. 

kabret Creative Commons License 2024.07.17 0 1 16667

Szia! Dél-Krétai megállapítás helyes ahogy említetted a nyugati régióban vannak főleg elszállva, ezért kell a Bertrand által többször említett keleti régióba menni. Tudom messze van aki a Sziget másik felén van.                                                        Balos már több éve elveszett oda vagy nagyon korán kell érkezni vagy az odacipelt "túristák" után.Az utat sohasenem fogják megcsinálni, mert minek meg fizessen a tök vicc hajóútra a jóember vagy reszkírozza az autókölcsönzősök rémét./ Szerintem egy normál tempóval simán teljesíthető, egy 70-80 -al el lehet menni de hát az ember Krétán van  aki meg siet fizessen/  A sok nagyhajó után vannak az általad említett olajfoltok és ez egy szerintem/nem csak szerintem sok helyi szerint is/ elég nagy probléma ez nem nyílt víz hogy majd eloszlik sőt  az általában uralkodó szélirány miatt inkább bentartja. Tavaszra kitisztul csak kérdés mennyi marad leüllepedve, szar ügy. Prevelinél ugyanez volt 30-25 éve sokan jöttek kisebb hajókkal, kiköttek és az egész paralia úgy nézett ki mint ahol elsüllyedt egy olajszállító hajó.                                                                                 Elafonissi egy nem tudom mi?   A dinnye kérdésbe nem tudok hozzászólni max annyit hogy a helyik egy ochi-val válaszolnak amikor megkérdezem hogy görög e a dinnye :)

Előzmény: qwer1234 (16666)
qwer1234 Creative Commons License 2024.07.16 0 1 16666

Dél Kréta kezd egyre drágább lenni. Legalábbis a nyugati részén ez volt a tapasztalatom idén (is). Mintha felismerték volna az ottani taverna tulajdonosok, hogy van egy nyugat-európai szubkultúra, akikkel meg is lehet fizettetni a magasabb árakat. Persze nem minden helyre igaz, meg nem is jelentős a különbség, de régebben mintha olcsóbb lett volna dél északhoz képest.

Balos:

2018-ban voltunk arra utoljára, idén úgy voltunk vele, hátha építettek azóta egy normálisabb utat. Hát nem. Ugyanolyan szar köves. Annyi változás történt, hogy a lenti kantint a széléről áttették középre, ahol jó drágán lehet kapni ezt-azt. pl. Víz 2.5euró, doboz kóla 3.5. A táj még mindig szép, sajnos lent a kőolaj szennyezéssel szintén nem sikerült foglalkozni. Nagy összeállt darabokban fellelhetőek a kőolajszármazékok.

Idáig amikor ott voltunk szélcsendes időt fogtunk ki. Most sem volt nagy szél a szigeten, de lent viszont kifejezetten rossz volt a helyzet. Persze az irány sem mindegy. Érdemes tájékozódni előtte mondjuk egy windguru oldalról, mi a helyzet. 

Elafonissi:

Tavaly voltunk ott utoljára, idén már el sem mentünk. Gyakorlatilag felépítettek egy bazi nagy fizetős parkolót fentebb (mondjuk ez ok, mert lent mégiscsak egy kiemelt természetvédelmi terület lenne), onnan lehet levándorolni. Viszont lent mint a heringek, annyian vannak. Régebben ez is mérsékelt volt. Az elafonissi türkizkéket egyébként egyszerűbben el lehet érni falassarna bizonyos részeivel. Csak oda is délelőtt kell menni, mert akkor jön még jó irányból a nap hozzá.

Elmondható, hogy a klíma ismét jobb volt odakint mint idehaza ebben a júliusi időszakban. Ráadásul idén szúnyoggal sem találkoztunk. Panaszkodott az egyik boltos, hogy milyen kurva meleg van. Volt vagy 32 fok. Itthon meg 40.

Görögdinnye továbbra is rossz. Egyszerűen nem sikerül kint venni olyat ami jó lenne. Éretlenek. Több éves tapasztalat ez. Voltak velünk rokonok, először jártak Krétán. Mondtuk, hogy nem érdemes görögdinnyét venni, mert nem lesz jó. Vettek. Szar volt. Hazajöttünk, itthon meg simán vettem jót. Ki érti ezt? Igaz a klasszikus sötétzöld - tehát nem csíkos - magszegény fajtát veszem itthon. (hazai termelés) De kint is próbáltam már a sötétzöldet.

A sárgabarack szintén nem megy, pedig ott nincs virágfagyasztó idő. Bár lehet, hogy annak inkább a kontinentális klíma fekszik? Az őszibarack, nektarin pedig jó és a sárgadinnye is. ( A sárgabarackot próbáltuk zöldségesnél, lidliben, és direktben fáról is. )

Másik nagy talány az ananászlé. Sok éve 1 euró 1 liter ananászlé. De mit tudom én, talán 10 éve ugyanannyi. Pedig Görögország nem egy ananásztermelő vidék. Hogy a fenébe tud ennyire stabil lenni az ára?

Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2024.07.12 0 0 16665

Ha nem multi a kölcsönző - márpedig 20 éves autóval nem valószínű, akkor szerintem kamu. Viszont keress gyorsan másat, mert seggarcoktól nem érdemes bérelni :)

Előzmény: OZ Juice (16663)
qwer1234 Creative Commons License 2024.07.12 0 0 16664

Melyik kölcsönző ez?

Nekünk annyit mondtak, hogy no offroad!

Persze ettől még elmentünk Balosra. Mondjuk az nem földút hanem borzasztóan köves :-) remélem nincs benne GPS. Bár gondoltam rá, hogy lassan tehetnének. Amit ott kap a futómű...

Szerintem ha van benne GPS, akkor csak a nagyobb dolgokon lehet bukni, pl Balos. De az is lehet, hogy ha túlzottan vörös poros az autó visszaadáskor, akkor néznek rá a logra. Online gépjármű mozgást nem hiszem, hogy csinálnak, ahhoz ők is lusták.

Előzmény: OZ Juice (16663)
OZ Juice Creative Commons License 2024.07.12 0 0 16663

Az autókölcsönzős azt mondta. Minden kocsijukban GPS van 300 EUR, ha földútra megyek. 20 éves kocsi... mennyire kell ettől tartanom szerintetek?

hair001 Creative Commons License 2024.06.11 0 0 16662

A büféig le lehet menni kocsival, a feltételezett parkoló nem az. a kerítés meg a lecskék miatt van, ki kell nyitni, aztán áthajtás után bezárni. 

Előzmény: OZ Juice (16660)
dokeee Creative Commons License 2024.05.21 0 0 16661

Én már vagy 5-6 éve jártam ott, de úgy rémlik, innen még egy földúton jóval lejjebb lehet menni autóval, egyébként nem emlékszem semmi drámára, szóval menj nyugodtan, nem lesz semmi gond, biztosan megtalálod.

Előzmény: OZ Juice (16660)
OZ Juice Creative Commons License 2024.05.20 0 0 16660
kabret Creative Commons License 2023.11.18 0 0 16659

Várjuk. :)

Előzmény: Never Man (16648)
kabret Creative Commons License 2023.11.17 0 0 16658

Ez így van.

Előzmény: totopad (16657)
totopad Creative Commons License 2023.11.17 0 0 16657

Mondjuk én olyan helyre sem szivesen megyek, ahol csak szállodába lehet menni, az megöli az utazást.

Előzmény: kabret (16656)
kabret Creative Commons License 2023.11.17 0 1 16656

Off Krétán nem megyünk szállodába.on

Előzmény: mincike1 (16641)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2023.11.12 0 0 16655

Én értem, de ez a topik kifejezetten nem az ilyen ajánlásokról szól, hanem pontosan az ellenkezőjéről, Kréta lehetőleg turistamentes megismeréséről. A topikleírásban (Kréta felirat alatt itt felül) le van írva ez.

Előzmény: mincike1 (16652)
kabret Creative Commons License 2023.11.11 -1 0 16653

Én annyira adnák a másikban, de komolyan.

Előzmény: mincike1 (16652)
mincike1 Creative Commons License 2023.11.10 0 1 16652

Az a bácsi, valóban bácsi, 78 éves. Azért kért tanácsot, mert Krétát nem ismeri, csak egyszer járt ott. Egyébként szeret utazni, 64 ország van mögötte, Thaiföldtől Brazíliáig, Észak, Közép Dél Amerikától Dubai-on át Zanzibárig. Lakókocsival egész Európát beutazta, de Kréta kevésbé ismert. Szeretne egy jó nyüzsis helyet, és jó szállodát találni, javaslat alapján. Köszönöm, ha ezek után is kapok segítséget.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (16650)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2023.11.09 0 0 16651

Míreszben (Moires) nem csak a matalai buszra ülhetsz át, hanem a lendászira is, amely átmegy a hegyen: https://www.lentas-online.com/en/information/getting-there/bus.html

Lentas (Lendas) és mellette Dytiko olyan, mint Matala volt 40 éve, persze nem teljesen, mert van bolt meg hideg sör, de sokkal kevesebb az idióta :)

Előzmény: Never Man (16647)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!