Keresés

Részletes keresés

fordfairlane Creative Commons License 2001.03.26 0 0 34
OFF
Bow down to the Almighty Bungholio. :-)
ON
Előzmény: répatorta (33)
répatorta Creative Commons License 2001.03.26 0 0 33
Gyöztél. Leborulok.
Előzmény: fordfairlane (32)
fordfairlane Creative Commons License 2001.03.26 0 0 32
OFF
Ne fLusztrald magad a kulturaval, meg a helyesirassal. :-)
ON
Előzmény: répatorta (31)
répatorta Creative Commons License 2001.03.26 0 0 31
Ha flusztrált lennék, akkor próbálnám lépten-nyomon bizonygatni, hogy milyen szakember vagyok, mint ahogyan ezt Te teszed.
A kultúráról annyit, hogy én megtanultam helyesen írni.
Rád azért nem tudok valamilyen cetlit aggatni, mert nem tudom, hogy SZDSZ-es, MSZP-s, vállakozópárti, TGM-es, netán MIÉP-es vagy-e. Másfelöl azért sem, mert minden nap cetlit kellene cserélni.
Előzmény: vikmail (28)
REV Creative Commons License 2001.03.25 0 0 30
Üdvözöllek dicső Lovag!
A második jobb mint az első! Ott nem kellene visszakozni sem.
Vikmail! Nem azért mondom, de szerintem akár már fő-főszakértő lehetnél, akár a Torgyán mellett is.
Ott már ismertek a kiválasztási szempontok.
A dicső szellem is megmondta a viccben, hogy mi kell az érvényesüléshez, és nem "az talpát". Remélem ismered a viccet.
Mindkettőtöket üdvözöl
REV
Előzmény: lovag (29)
lovag Creative Commons License 2001.03.25 0 0 29
Mind a kettő jó ötlet.
Előzmény: REV (20)
vikmail Creative Commons License 2001.03.25 0 0 28
repatorta!

A MUNKAHELYEMRÖL ANNYIT, HOGY NEM MULTI. ÍGY JÁR AKI MÁSODKEZÜ INORMÁCIÓBÓL ITÉL, RÁADÁSUL ROSSZINDULATÚAN. MA MAGYARORSZÁGON VALAKI VAGY KÖZALKALMAZOTT, VAGY A MASZEK VILÁGBAN DOLGOZIK. 3 NYELVVEL, 2 DIPLOMÁVAL (UTBAN A HARMADIK)
ALKALMAZOTTKÉNT A SAJÁT UTAMAT KITAPOSVA MEGENGEDI NEKEM A RENDSZER, HOGY JOBBAN KERESSEK MINT AZ ÁTLAG, ÉS NYOLCADÁT ANNAK AMIT UGYANEZÉRT A NÉMET. EZ ANNYIT JELENT,HOGY NEKEM UGYANÚGY NEM LESZ SAJÁT KERESETEMBÖL LAKÁSOM, MINT NEKED, AZZAL A KÜLÖNBSÉGGEL, HOGY NEKEM NEM TOLJA A PAPÁM A SEGGEM ALÁ, ÉS NEM TOL BE A KORRIDORHOZ PÉNZT KERESNI. BÁR TE, MINT HOZZÁÉRTÖ SZAKÉRTÖ AKÁR MILLIÁRDOS IS LEHETSZ.
SZERINTEM A KOMMUNIKÁCIÓ EGYIK ALAPJA, HOGY MINDIG ELLENÖRIZNI SZÜKSÉGES A TOVÁBBADOTT INFORMÁCIÓT. HACSAK NEM AKARUNK SZÁNDÉKOSAN HAZUDNI.

ez egy gyongyszerm, nem is kommentalom. sajnos a Munkaspart duigig van frusztralt emberekkel. akikkel nem erdemes vitatkozni, mert olyan, mintha MIEP-esekkel vitatkoznank. azt pedig, hogy en szakmailag milyen szinten allok, hogy mit tudok, szerencsere megitelik azok a konyvekl, folyoiratok, konferencia-szervezok, ujsagok, akik az irasaimat kozlik, vagy akik felkernek. megitelik azok az altalam nagyra becsult egyetemi tanarok, professzorok, akik felajalnljak, hogy kulonbozo egyetemeken es foisokolakon orakat tartsak, lakasukra konzultaciokra hivnak. de en ezeklre nem szeretek hivatkozni, mert undoritonak tartom, ezert nem is irom le a reszleteket. beszeljenek inkabb a dolgok, amiket irok. remelem tovabbra is tobb lesz, aki egyetert veluk. en tanulok. a te stilusod pedig sajnos nem er el egy bizonyos kulturalis szintet. sajnalom.

vikmail

Előzmény: répatorta (22)
MoJo JoJo Creative Commons License 2001.03.23 0 0 27
Leosztottál. Meghajtom fejem bölcsességed előtt.
Derek Creative Commons License 2001.03.23 0 0 26
"Újratermelődik... Látszott március 15-én a Várban a 300 fős tömegrendezvényen :-DDDDDD "

Az semmit nem oszt nem szoroz. Pl en egy ilyen 4 napos unnepkor elmegyek pecazni, vagy ki a hegyre bort fejteni es eszem agaban nincs semmifele politikai demonstraciora menni. Ha meg elmentem akkor inkabb Csurka es Torgyan musoraira voltam kivancsi, mert azok igazan szorakoztatoak voltak, mint az unalmas szdsz-esek, vagy szocik.

"Nem baj, gondolom te rájuk szavazul, más nem is állna jól neked."

Tevedsz, mert en amikor szavaztam az MSZDP-re szavaztam, most meg az SZDSZ-re szavaznek. Vagy ha van MSZDP jelolt akkor rajuk.

Előzmény: MoJo JoJo (25)
MoJo JoJo Creative Commons License 2001.03.23 0 0 25
Újratermelődik... Látszott március 15-én a Várban a 300 fős tömegrendezvényen :-DDDDDD

Nem baj, gondolom te rájuk szavazul, más nem is állna jól neked.

Előzmény: Derek (24)
Derek Creative Commons License 2001.03.23 0 0 24
" a programok, elképzelések, hiteles arcok hiányában
szenvedő maszop gyengül. Akárhogyis vesszük, az ő szavazótáboruk lassan kihal."

Dehogy hal ki, minden felnovo generacioban a baloldaliak ujratermelodnek, es mindig lesznek olyanok akiknek a jobboldal nem lesz vonzo. Ha a te elmeleted ervenyesulne akkor nyugaton nem lennenek mar szocdempartok, hiszen a polgari joletben akkor meg annyira se lenne az o politikajuk vonzo. Aztan megis europa legerosebb partjai es kormanyoznak is sokfele.
Az uj felnovo nemzedeket akik baloldaliak, azokat mar nem fogja erdekelni, hogy az MSZP elodpartja mi volt ,mert szamukra az kodos mult. Az pedig nem a baloldal veget jelenti ha hosszabb rovidebb ideig ellenzekben vannak. Angliaban hany evig volt konzervativ kormany es Nemetorszagban is. Mashol meg mint pl Svedorszagban a konzervativok vannak inkabb ellenzekben. A Maszop sem ugyanaz ma mar mint 90-ben volt. Es 2002-ben sem lesz ugyanaz. Meg kulonben is mi az a hitelesseg, egy part annyira hiteles amennyien szavaznak rajuk. Vannak akik hideglelest kapnak az Orban fele vilagmegvaltoktol, es a Kovacs fele unalmas politikusok szamukra sokkal kiegyensulyozottabbak.

Előzmény: MoJo JoJo (23)
MoJo JoJo Creative Commons License 2001.03.23 0 0 23
Könnyen lehet, hogy a Demszkij vezette szadesz erősödik, a programok, elképzelések, hiteles arcok hiányában szenvedő maszop gyengül. Akárhogyis vesszük, az ő szavazótáboruk lassan kihal. A Munkáspárt vad marxista ideológiájára eddig sem voltak vevők az emberek, ezután sem lesznek azok.
répatorta Creative Commons License 2001.03.23 0 0 22

Úgy látom megváltozott a hangnem. Emlékezz csak vissza egy évvel ezelöttre. Nem mi kezdtük! Mi megadtuk az esélyt, hiszen mi szavaztuk meg. Agresszívan és ellentmondást nem tűrően tettétek dolgotokat. Mi lett a vége? BUKTA! Emellett kárt okozott a müködésetek. Sikerült megfosztanotok a pártot attól a minimális sajtókapcsolattól, amellyel rendelkezett, elüldözvén azt, aki sok éven keresztül ezen dolgozott.
-ehelyett viszont megmondtuk, hopgy hofgyan kellne sajtokapcsolatot epiteni. az a ket ugy, ahol ezt mi, mint onkentes sajtofonokok elinteztuk, az osszes napilabnban megjelent. arrol nem tehetunk, hogy nem volt egy ertelmes ember, aki folytatta volna.--- EZT HIVJÁK ÚGY, HOGY "POFÁZNI TUDUNK, DE NEM ÉRTÜNK A MEGVALÓSÍTÁSHOZ". MÉGEGY: A POFÁZÁS NEM EGYENLÖ AZ ELMÉLETI SZAKÉRTELMEN ALAPULÓ MUNKÁVAL. HA ILYEN SIKERESEK VAGYTOK A MÉDIA TERÜLETÉN, MIÉRT NEM CSINÁLTÁTOK? NEM FIZETETT ELEGET A PÁRT?

A ti munkásságotok csúcsa az elnök áprilisi névváltoztatásbejelentése volt a Nemzetben. Ennyi!
-ez tevedes. a bejelentes tobb ujsagban megtortent, tovabba valamennyi televiziomusorba be volt hivva a Thurmer. Igy a tv2 jo estet Magyarorszagaba, az Aktualisba stb. a reggeli musorok kozul el is ment egybe, de akkor mar tagadta az egesz bulit es ezert a tobbi meghivast is visszamondtak. tudom, mert ezt is mi inteztuk munkakori leirason kivul, mert nem volt egy epkezlab ember, aki megcsinalta volna. IGAZAD VAN. NEMZET, AKTUÁLIS, TV2, EGYENKÉNT EGYSZER. ENNYI?

Kinek használt ez? Ez a kommunikáció? Nem hiszem. A Szociális Alkotmány sem különbözik ettől. Ellentmondásokkal teli és mindenféle marxizmust nélkülöz. Az, hogy “a benzin árát csökkenteni kell 40 forinttal”, az nem marxizmus, csupán egy ötlet. A “társadalmi megállapodás” is hasonló. Kivel? Hogyan? Miért?
-jol van, ha legjkozelebb talalkozol partod vezetoivel, kert el toluk azt a tucatnyi oldalas anyagot, ahol eppen ezeket irjuk es azt javasoljzuk, hogy a Szocialist Alkotmanyt vonjak ki szep lassan a forgalombol, felejtsek el, mert 600 milliardos kiadasi oldal mellett nem lehet 200 millios beveteli oldalt tervezni. a part elnoke allitolag kozgazdasz. meg az alaelnoke is. nos, az altalunk irtakat nem tovabbitottak sem az elnoksxegnek, sem a tagsagnak. es a szocialis alkotmany mar az elott megvolt, mielott mi odamentunk volna.
BEZZEG TE A KÖZGAZDASÁGHOZ IS ÉRTESZ, ÍGY GYORSAN KISZÁMOLTAD, HOGY A SZOCIÁLIS ALKOTMÁNYHOZ 600 MILLIÁRD KELL. TE EGY GAZDASÁGI ISTEN VAGY! ÉN MÉG AZT SEM TUDOM, HOGY HOLNAP MENNYIBE FOG KERÜLNI A KENYÉR.

Amikor még EU tanulmányokat folytattam, akkor azt tanultam, hogy az EU-nak 4 alappillére van. 1.) az áru 2.)a munkaerő 3.) a tőke 4.) és a szolgáltatás szabad áramlása. Melyiket lehet ebből “szocializálni”? Vagy nem ez a Szociális Európa? Ha nem ez, akkor mi?
-nem ez. a helyzet hasonlo a szocialéis alkotmanyhoz. annak, amit a Munkaspart mos annak hiv, annyira n incs koze az eu szakszervezetek es a new left review, meg a francia ertelmiseg magas szintu teoretikus egy gyakorlati mondanivalojahoz a kerdesben, hogy inkabb nem is irok semmit.
EZT IS JOBBAN TUDOD. TE OTT VOLTÁL, ISMERED EZEKET AZ UNIÓS PÁRTOKAT, ÉS KENED-VÁGOD A PROGRAMJAIKAT. ÉN, AKI VÉGIGJÁRTAM EZEKET AZ ORSZÁGOKAT, ISMEREM A PÁRTOK VEZETÖIT ÉS PROGRAMJAIT, SEMMIT SEM TUDOK AZ EGÉSZRÖL. TÉNYLEG! MILYEN NYELVEN OLVASOD A FRANCIA KOMMUNISTÁK PROGRAMJÁT? KEZDÖ OROSZUL?

Tisztában vagyok azzal, hogy kellett a pártban egy samesz, aki saját ötletek nélkül, ugyanakkor karrierista törekvésekkel tele, örült annak, hogy valaki dolgozik helyette.
-2 samesz...

A pofáraesés akkor következett be, amikor kiderült, hogy a párttagok nem akarják. Ha pedig valamit a párttagok nagyon nem akarnak, az az erölködő “funkcik” “mézesbödöntől” való eltávolodását (vagy eltávolítását) jelenti. Ez pedig egy évi közel 80 milliós “bödön”, melyből a “szakértőknek” is csurran-cseppen.
-ne nevetess mar ki, ha a nagy szakertosegemmel csak annyit tudnek keresni, ami jelkepes penzt a Munkasparttol kaptunk, akkor elmennek inkabb titkarnonek es melleket novesztenek.
PEDIG ÚGY TÜNIK, HOGY IGEN, MINT AHOGYAN EZT AZ ELMÚLT 1 ÉV IS IGAZOLJA. NEM SZÉGYEN AZ HA AZ EMBERNEK KORLÁTAI VANNAK, CSAK TUDNI KELL, HOGY HOL.

Most is betlire megy a játék. Elég legyen annyi, hogy az EU Parlamentben ma 3% a belépési határ, mely 2 képviselőt jelent.
-ez nem igy van. a Magyarosrag meretu orszagoknak kicsit tobb, mint 4 szazalek kell egy kepviselohoz, legalabbis akkor, amikor mi belepunk.
TE MEGINT VALAMI OLYAT TUDSZ, AMIT MÉG ROMANO PRODI SEM. SZÓLOK NEKED: A BÖVÍTETT EU-PARLAMENTNEK MÉG NINCS FORGATÓKÖNYVE.

Miért is kívánja a párt vezetése az EU csatlakozást ilyen hirtelen? Kinek az érdeke?
A nagy kommunikációs munkában csupán ezt nem gondoltátok végig. Ehhez kell józan ész és kreativitás, nem a PAP-hoz!
-ez a politikai tamadas gondolom nem nekunk szol.

A PAP-hoz elég egy hirdetőtábla és két aktivista. Nem beszélve, hogy ha mindezt “helyi ügyek”-nek hívuk, akkor a Mari néni is megérti.
-hat ez sem egeszen iogy van. ha te, az okos es magabiztos opponens nem erti, hogyan erthetne a Mari neni :)
EZ ÉRVNEK ÉS KOMMUNIKÁCIÓNAK IS GYENGE: NEM MINDENKI HÜLYE, AKI NEM TE VAGY.

Egy biztos. Zinner távozása után volt durván 6 hónapotok “kommunikálni”. Július óta se kép, se hang a pártról. A hat hónap alatt annyit nem értetek el, hogy az elnök megjelenjen bármelyik TV-ben. Volt aki ezt a kisujjából legalább havonta egyszer kirázta.
-nezd, mi azt a ket alkalmat leszamitva egyetlen grammot se sajtoztunk, mert nem a mi feladatunk volt. julius elsejen pedig az ugyved elott hivatalosan nyiklatkoztunk arrol, hogy mivel a part hatarozatai elmaradtak, vagy buta, hianyos modon szulettek meg, nincs garancia a mediaszereplesre es a sikerre. azt mondtak, hogy igy is hasznunkat tudjak venni, de ekkortol a kommunikaciohoz mar semmi kozunk, legalabbis ilyen szinten. kidolgoztattak velunk meg par anyagot de azok bekerultzek az asztalfiokba. ezt persze akkor mar mi is tudtuk. arrol, hogy a part vezetese milyen taktikakkal kiserletezett, arrol sajnos nyilvanosan nem beszelhetek, mert erre szerzodes kot. de teny, hogy nyar vegetol volt meg harom hamvaba holt probalkozas. mostanra talan mar csak az agonia maradt.

Ezeket kellene végiggondolni, és nem azt vizsgálni, hogy ki kire haragszik.
-ezek utan talan megvaltopzott a velemny

A MUNKAHELYEMRÖL ANNYIT, HOGY NEM MULTI. ÍGY JÁR AKI MÁSODKEZÜ INORMÁCIÓBÓL ITÉL, RÁADÁSUL ROSSZINDULATÚAN. MA MAGYARORSZÁGON VALAKI VAGY KÖZALKALMAZOTT, VAGY A MASZEK VILÁGBAN DOLGOZIK. 3 NYELVVEL, 2 DIPLOMÁVAL (UTBAN A HARMADIK)ALKALMAZOTTKÉNT A SAJÁT UTAMAT KITAPOSVA MEGENGEDI NEKEM A RENDSZER, HOGY JOBBAN KERESSEK MINT AZ ÁTLAG, ÉS NYOLCADÁT ANNAK AMIT UGYANEZÉRT A NÉMET. EZ ANNYIT JELENT,HOGY NEKEM UGYANÚGY NEM LESZ SAJÁT KERESETEMBÖL LAKÁSOM, MINT NEKED, AZZAL A KÜLÖNBSÉGGEL, HOGY NEKEM NEM TOLJA A PAPÁM A SEGGEM ALÁ, ÉS NEM TOL BE A KORRIDORHOZ PÉNZT KERESNI. BÁR TE, MINT HOZZÁÉRTÖ SZAKÉRTÖ AKÁR MILLIÁRDOS IS LEHETSZ.
SZERINTEM A KOMMUNIKÁCIÓ EGYIK ALAPJA, HOGY MINDIG ELLENÖRIZNI SZÜKSÉGES A TOVÁBBADOTT INFORMÁCIÓT. HACSAK NEM AKARUNK SZÁNDÉKOSAN HAZUDNI.

Üdv. Vásárhelyi

Előzmény: vikmail (19)
vikmail Creative Commons License 2001.03.22 0 0 21
sajnos az altalad hasznalt hangnem semmit se javul, ugyhogy valoban zarjuk le a vitat.
meg egy megjegyzes.
az SZDSZ nem tett lapatra, onnan en jottem el, mint ahogy egy masik topicban olvashato. a partnak nem kulso szakertoje, hanem tagja voltam 1999 decembereig, amikor is a hatalmas jobboldali fordulattal egyet nem ertve kileptem. azota nem vagyok part tagja.

a Zold Demokratanak soha nem voltam alkalmazottja, nem tudok rola, hogy vezetoivel maganemberkent nem lenne kivallo kapcsolatom, ugyanez all a Fiatal Baloldalra, amellyel kapcsolatos szakmai velemenyem mas lapra tartozik.

a Munkaspartnak szinten nem szakmai alkalmatlansag volt "kozos megyegyezesre tortent eltavozasunk" oka, de ez szinten nem tartozik a szeles nyilvanossagra.

az MSZP-bol pedig meg sohasem rugtak ki, de egyszer - csak, hogy a felsorolasod teljes legyen - egy ilyet is begyujtok.

eleg sok mindent irtam itt az elmult egy het alatt, talan tul sokat it. es most engedd meg, hogy vegezetul meg egy megjegyzest tegyek. nagyon sajnalom, hogy igy van, de egy ev alatt semmit sem valtozott a felfogasotok. neked ez megbocsathato, hiszen az legalabb egy erett velemeny, mreg ha elegh elavult es tarthatatlan is. de repatorta - hogy a part egyik prominenset idezzem: aki nagy kommunistakent egy multi jol fizeto alkalmazottja - okosodasara meg bizonyos energiakat kellene forditani. es nem csak EU ugyben...

befejezve.
vikmail

Előzmény: REV (20)
REV Creative Commons License 2001.03.22 0 0 20
Kedves Vikmail!
Bár nem nekem válaszoltál, azért engedd meg, hogy reagáljak! Hasonló jó ötleteim nekem is lettek volna. Óriási szenzáció, sok szereplés a médiumokban például egy bejelentés arról, hogy a MUNKÁSPÁRT a jövőben megszűnik marxista, kommunista párt lenni, és besimul ebbe a langyos polgári demokráciába. A hír az újságok címrovatába kerülhetne, és esetleg hetekig tarthatna a visszakozás. Nagy, szinte bombasztikus hír lehetne, hogy tízegynéhány év után mondjuk Thürmer Gyula lemond a Munkáspárt elnöki tisztjéről. Tudnék még egy egész sor ötlettel előállni, ami biztos médiasikert hozna, de azt gondolom, hogy ez nem média politika, hanem kalandorság, ilyet egy magát valamire tartó politikai párt nem tesz. Akár hiszed, akár nem, működési időm alatt volt elképzelésem arról, hogy hogyan kell az adott helyzetben a Munkáspártot megjeleniteni a médiumokban, sőt arról is, hogy kiknek. Lehet ezt akár média stratégiának nevezni, de szerintem ez inkább hozzátok illő terminológia lenne. Amit Répatorta írt nagyjából igaz. Voltak működő média kapcsolataim, és beszélő viszonyban voltam az összes közszolgálati média szinte legmagasabb színtű vezetőivel, úgy is mint magánember, de úgy is mint a Munkáspárt egyik vezetője. Bátran elmondhatom azt, hogy ha a pártnak volt valódi mondanivalója a társadalom felé, többnyire el tudtam érni annak média megjelenítését. Ha nem jelentünk meg, vagy nem volt mondanivalónk, azért nálatok komolyabbnak tűnő műbalhékat találtunk ki, ami ráadásul nem ásta alá hitelességünket, nem kellett utána hosszan magyarázkodnunk. Ennyit erről! Azt gondolom, hogy a témát itt érdemes, befejezni.
Szerintem, tehetséged okán, jobb lenne ha melleket növesztenél és elmennél titkárnőnek. Lehet, hogy ebben az esetben ha alkalmazóid megismernek a jövőben nem tesznek idő előtt lapátra, mint ahogy azt tette az SZDSZ, a Zöld Demokrata Párt, a Fiatal Balodal "akit jobban semminél nem utáltál", inkább későn a Munkáspárt, és majd az MSZP.
Na szia. Itt fejezem be.
Üdv REV
Előzmény: vikmail (19)
vikmail Creative Commons License 2001.03.22 0 0 19
Úgy látom megváltozott a hangnem. Emlékezz csak vissza egy évvel ezelöttre. Nem mi kezdtük! Mi megadtuk az esélyt, hiszen mi szavaztuk meg. Agresszívan és ellentmondást nem tűrően tettétek dolgotokat. Mi lett a vége? BUKTA! Emellett kárt okozott a müködésetek. Sikerült megfosztanotok a pártot attól a minimális sajtókapcsolattól, amellyel rendelkezett, elüldözvén azt, aki sok éven keresztül ezen dolgozott.
-ehelyett viszont megmondtuk, hopgy hofgyan kellne sajtokapcsolatot epiteni. az a ket ugy, ahol ezt mi, mint onkentes sajtofonokok elinteztuk, az osszes napilabnban megjelent. arrol nem tehetunk, hogy nem volt egy ertelmes ember, aki folytatta volna.

A ti munkásságotok csúcsa az elnök áprilisi névváltoztatásbejelentése volt a Nemzetben. Ennyi!
-ez tevedes. a bejelentes tobb ujsagban megtortent, tovabba valamennyi televiziomusorba be volt hivva a Thurmer. Igy a tv2 jo estet Magyarorszagaba, az Aktualisba stb. a reggeli musorok kozul el is ment egybe, de akkor mar tagadta az egesz bulit es ezert a tobbi meghivast is visszamondtak. tudom, mert ezt is mi inteztuk munkakori leirason kivul, mert nem volt egy epkezlab ember, aki megcsinalta volna.

Kinek használt ez? Ez a kommunikáció? Nem hiszem. A Szociális Alkotmány sem különbözik ettől. Ellentmondásokkal teli és mindenféle marxizmust nélkülöz. Az, hogy “a benzin árát csökkenteni kell 40 forinttal”, az nem marxizmus, csupán egy ötlet. A “társadalmi megállapodás” is hasonló. Kivel? Hogyan? Miért?
-jol van, ha legjkozelebb talalkozol partod vezetoivel, kert el toluk azt a tucatnyi oldalas anyagot, ahol eppen ezeket irjuk es azt javasoljzuk, hogy a Szocialist Alkotmanyt vonjak ki szep lassan a forgalombol, felejtsek el, mert 600 milliardos kiadasi oldal mellett nem lehet 200 millios beveteli oldalt tervezni. a part elnoke allitolag kozgazdasz. meg az alaelnoke is. nos, az altalunk irtakat nem tovabbitottak sem az elnoksxegnek, sem a tagsagnak. es a szocialis alkotmany mar az elott megvolt, mielott mi odamentunk volna.

Amikor még EU tanulmányokat folytattam, akkor azt tanultam, hogy az EU-nak 4 alappillére van. 1.) az áru 2.)a munkaerő 3.) a tőke 4.) és a szolgáltatás szabad áramlása. Melyiket lehet ebből “szocializálni”? Vagy nem ez a Szociális Európa? Ha nem ez, akkor mi?
-nem ez. a helyzet hasonlo a szocialéis alkotmanyhoz. annak, amit a Munkaspart mos annak hiv, annyira n incs koze az eu szakszervezetek es a new left review, meg a francia ertelmiseg magas szintu teoretikus egy gyakorlati mondanivalojahoz a kerdesben, hogy inkabb nem is irok semmit.

Tisztában vagyok azzal, hogy kellett a pártban egy samesz, aki saját ötletek nélkül, ugyanakkor karrierista törekvésekkel tele, örült annak, hogy valaki dolgozik helyette.
-2 samesz...

A pofáraesés akkor következett be, amikor kiderült, hogy a párttagok nem akarják. Ha pedig valamit a párttagok nagyon nem akarnak, az az erölködő “funkcik” “mézesbödöntől” való eltávolodását (vagy eltávolítását) jelenti. Ez pedig egy évi közel 80 milliós “bödön”, melyből a “szakértőknek” is csurran-cseppen.
-ne nevetess mar ki, ha a nagy szakertosegemmel csak annyit tudnek keresni, ami jelkepes penzt a Munkasparttol kaptunk, akkor elmennek inkabb titkarnonek es melleket novesztenek.


Most is betlire megy a játék. Elég legyen annyi, hogy az EU Parlamentben ma 3% a belépési határ, mely 2 képviselőt jelent.
-ez nem igy van. a Magyarosrag meretu orszagoknak kicsit tobb, mint 4 szazalek kell egy kepviselohoz, legalabbis akkor, amikor mi belepunk.

Miért is kívánja a párt vezetése az EU csatlakozást ilyen hirtelen? Kinek az érdeke?
A nagy kommunikációs munkában csupán ezt nem gondoltátok végig. Ehhez kell józan ész és kreativitás, nem a PAP-hoz!
-ez a politikai tamadas gondolom nem nekunk szol.

A PAP-hoz elég egy hirdetőtábla és két aktivista. Nem beszélve, hogy ha mindezt “helyi ügyek”-nek hívuk, akkor a Mari néni is megérti.
-hat ez sem egeszen iogy van. ha te, az okos es magabiztos opponens nem erti, hogyan erthetne a Mari neni :)

Egy biztos. Zinner távozása után volt durván 6 hónapotok “kommunikálni”. Július óta se kép, se hang a pártról. A hat hónap alatt annyit nem értetek el, hogy az elnök megjelenjen bármelyik TV-ben. Volt aki ezt a kisujjából legalább havonta egyszer kirázta.
-nezd, mi azt a ket alkalmat leszamitva egyetlen grammot se sajtoztunk, mert nem a mi feladatunk volt. julius elsejen pedig az ugyved elott hivatalosan nyiklatkoztunk arrol, hogy mivel a part hatarozatai elmaradtak, vagy buta, hianyos modon szulettek meg, nincs garancia a mediaszereplesre es a sikerre. azt mondtak, hogy igy is hasznunkat tudjak venni, de ekkortol a kommunikaciohoz mar semmi kozunk, legalabbis ilyen szinten. kidolgoztattak velunk meg par anyagot de azok bekerultzek az asztalfiokba. ezt persze akkor mar mi is tudtuk. arrol, hogy a part vezetese milyen taktikakkal kiserletezett, arrol sajnos nyilvanosan nem beszelhetek, mert erre szerzodes kot. de teny, hogy nyar vegetol volt meg harom hamvaba holt probalkozas. mostanra talan mar csak az agonia maradt.

Ezeket kellene végiggondolni, és nem azt vizsgálni, hogy ki kire haragszik.
-ezek utan talan megvaltopzott a velemny

vikmail

Üdv. Vásárhelyi

Előzmény: répatorta (18)
répatorta Creative Commons License 2001.03.22 0 0 18
Üdv. Vikmail!

Úgy látom megváltozott a hangnem. Emlékezz csak vissza egy évvel ezelöttre. Nem mi kezdtük! Mi megadtuk az esélyt, hiszen mi szavaztuk meg. Agresszívan és ellentmondást nem tűrően tettétek dolgotokat. Mi lett a vége? BUKTA! Emellett kárt okozott a müködésetek. Sikerült megfosztanotok a pártot attól a minimális sajtókapcsolattól, amellyel rendelkezett, elüldözvén azt, aki sok éven keresztül ezen dolgozott. A ti munkásságotok csúcsa az elnök áprilisi névváltoztatásbejelentése volt a Nemzetben. Ennyi! Kinek használt ez? Ez a kommunikáció? Nem hiszem. A Szociális Alkotmány sem különbözik ettől. Ellentmondásokkal teli és mindenféle marxizmust nélkülöz. Az, hogy “a benzin árát csökkenteni kell 40 forinttal”, az nem marxizmus, csupán egy ötlet. A “társadalmi megállapodás” is hasonló. Kivel? Hogyan? Miért?
Amikor még EU tanulmányokat folytattam, akkor azt tanultam, hogy az EU-nak 4 alappillére van. 1.) az áru 2.)a munkaerő 3.) a tőke 4.) és a szolgáltatás szabad áramlása. Melyiket lehet ebből “szocializálni”? Vagy nem ez a Szociális Európa? Ha nem ez, akkor mi?
Tisztában vagyok azzal, hogy kellett a pártban egy samesz, aki saját ötletek nélkül, ugyanakkor karrierista törekvésekkel tele, örült annak, hogy valaki dolgozik helyette. A pofáraesés akkor következett be, amikor kiderült, hogy a párttagok nem akarják. Ha pedig valamit a párttagok nagyon nem akarnak, az az erölködő “funkcik” “mézesbödöntől” való eltávolodását (vagy eltávolítását) jelenti. Ez pedig egy évi közel 80 milliós “bödön”, melyből a “szakértőknek” is csurran-cseppen.
Most is betlire megy a játék. Elég legyen annyi, hogy az EU Parlamentben ma 3% a belépési határ, mely 2 képviselőt jelent. Miért is kívánja a párt vezetése az EU csatlakozást ilyen hirtelen? Kinek az érdeke?
A nagy kommunikációs munkában csupán ezt nem gondoltátok végig. Ehhez kell józan ész és kreativitás, nem a PAP-hoz! A PAP-hoz elég egy hirdetőtábla és két aktivista. Nem beszélve, hogy ha mindezt “helyi ügyek”-nek hívuk, akkor a Mari néni is megérti.
Egy biztos. Zinner távozása után volt durván 6 hónapotok “kommunikálni”. Július óta se kép, se hang a pártról. A hat hónap alatt annyit nem értetek el, hogy az elnök megjelenjen bármelyik TV-ben. Volt aki ezt a kisujjából legalább havonta egyszer kirázta.
Ezeket kellene végiggondolni, és nem azt vizsgálni, hogy ki kire haragszik.

Üdv. Vásárhelyi

Előzmény: vikmail (17)
vikmail Creative Commons License 2001.03.21 0 0 17
nezd, a helyzet az, hogy nekem egeszen az elso pillanattol furcsa volt az, ahogyan abban a partban a dolgok elintezesu modja megy. Peldaul, hogy a szo szoros ertelmeben megtiltottak nekunk, hogy elnoksegui tagokkal, vagy parttestuletekkel talakozzunk, mert nem ertik meg a mi nyelvunket es majd ok elmondjak ugyanazt, amit mi gondolunk, csak erthetoen. hat, gondolom jol elmondtak.

es hogy nem nektek koszonheto, hogy minden vissza lett vonva? hat, ha bizonyos emberek beijedeset oknak vesszuk, akkor kozvetve bizony nektek volt a legnagyobb szerepetek.

de ezekrol butasag is beszelni, visszagondolva olyan komikusan zajlott minden. soha nem feljejtem el, amikor Thurmer azt mondta nekunk, hogy kizarolafg elmeletileg es teoretikusan vegyuk sorra, hogy kik lehetnek frontemberek, ad abszurdum ki lehetne helyette vezeto. utobbira egyetlen alkalmast sem veltunk folfedezni. elobbire egyetlen holgyet, de komolyan ez sem vetodott fel.

a Munkaspart hihetelne valsagban van, az pedig, hogy ebbol mi mit erzekelunk jelentosnek, csak interpretacio kerdese. sajnos a ti munkatok azt a latszatot keltette, hogy valésag sincs, csak a remek partot bizonyos emberek tonkre akarjak tenni.

vikmail

Előzmény: REV (16)
REV Creative Commons License 2001.03.21 0 0 16
Kedves Vikmail!
Természetesen útálatról szó sincs, nem is volt. Nem tulajdonítottam akkora szerepet személyeteknek, mint gondolod.
Az internetről "lelopott??" hiszen "vikmail" címszó alatt bármely kereső programmal hozzáférhető anyagaitok számomra bizonyították kettőtök és tanácsadóitok alkalmatlanságát egy marxista modernizációs folyamat kidolgozására. Egyes megjegyzéseid pedig személyesen is kifejezetten sértőek voltak számomra. Képzeld annyira túlértékeltelek, hogy megsértődtem, és szabad utat engedve törekvéseiteknek önként eltávoztam a vezetésből. Megjegyzem nem bántam meg. Nos ugye nem miattunk nem sikerültek törekvéseitek, hiszen 2000. június 10-i felmentésünket megelőzően csupán nagyjából másfél hónapig volt szerencsénk opponálni működéseteket. Ugye nem akarod rajtam, rajtunk számonkérni, hogy nem kezdeményeztünk személyes, tisztázó beszélgetéseket. Erre talán az algazdinak kellett volna gondolnia. Sajnos mérhetetlen provincializmusa okán erre még gondolni sem tudott.
Ugyanakkor nektek mondjuk 2000. június 10-én módotok volt fellélegezni és 2001 februárjáig bizonyítani. Sikerült???
Üdv REV
Előzmény: vikmail (15)
vikmail Creative Commons License 2001.03.20 0 0 15
kedves REV!

Nem növelted a jókedvemet. Annak persze örülők, hogy a párt talán megszabadult tőletek, de ez szemernyit sem javít a helyzetén.
-jaj, mikor lqtod mar be, hogy tevedtel, es nem vagyunk egyenloek az ordoggel. nem kene mar abbahagyni a gyulolkodest. vegre latok valami beszelhgetes szerut a leveledben, kar, hogy ezt nem kezdtuk meg egy evvel korabban.

A választási plakát szerintem annyira rossz, hogy akár ti is tervezhettétek volna.
-peldaul erre gondolok. olvasd el az EUgyi plakat sziveget, azt egy az egyben mi irtuk, nem hiszem, hogy barmi kivetnivalot talalbnal benne. Nezd, mi azt csinaltuk, amire felkjerest kaptunk. 3s nem ertem, a marxistasagunkat miert vonod ketsegbe. sose beszeltel velunk. internetrol lelopott fel oldalakbol tajekozodtal, amirol tudhatnad, hoyg egy ket oldalas feljegyzes nem azonos egy tanulémannyal...

Mikor még számított, mindig tiltakoztam a negatív kampányolás ellen. Ideig, óráig sikerült is a pozitív kampányelemek irányába befolyásolni a döntéseket.
-latod, nekunk is az volt az elso gondolatunk, hogy jovokepet kell nyujtani nehelyett a felresikerult ovodas polgarpukkasztas helyett.

Más! Ha a párt nem hasznosította egy szemernyit sem munkásságotokat, mire fizetet számotokra a semmiért, a teljesítményetekhez képest nagy összegeket? Én teljesítményarányos bérezésetekkel kiegyeztem volna, persze akkor ti fizettetek volna a pártnak az okozott kárért.
-nezd, erre mindketten tudjuk a valaszt. eleinte a Thurmer mindent elfogadott, csak aztan visszakozot, latva bizonyos emberek felhaborodasat. a dramai ebben nem az, hogy mi, vagy ti veysztettetek, hanem az, hogy pont azt a ket iranyt nyirtak ki, aki fazont adott a partnak. mi kezdettol fogva azt mondtuk, hogy ha abban kell segedkezni,. amit ti akartok, akkort allunk elebe, csak dontsek el vegre. nem tortent ez meg. szoval a vesztesek nem mi vagyunk, hanem a part.

Abban persze igazad van, hogy már nem ellened kellene harcolni, nem is fogok, de annak örülnék, ha megírnád, hogy kik azok akik hibáztak, hogy igéitek nem kerültek hasznosításra, ki a felelős ezért? Ha megnevezed őket, volt kenyéradó gazdijaidat, úgy én meggondolom a harcot!
-en mindenkit megertek, ebben a partban nincs szemelyi felelosseg. mindenki a maga modjan hibas, szerencsere mi ki tudtuk vonni magunkat. egy azonban biztos, ennek az orszagnak szuksege van egy modern, marxista partra. modernizacio kerdeseben lehet viotatkozni, lehet, hogy nem mindenben volt igazunk a vegzos egyetemista statusziunkjkal, de ezt meg lehetett volna vitatni. te es akik veled vannak viszont eppen azok malmara hajtottatok a vizet, akik nem akarnak valtozast, akik nem kepesek jovokepben gondolkodni. es innentol neked kell bizonyitanod, hogy ti nem kozejuk tartoztok. amit mi kinaltubnk az egy marxita kitoresi ut volt, ez nem ketseged. ezt megfurtatok. biztos jobb az, ami helyette van. en nem tudom, de szerintem ebben az aspektusban vegzetes a ti hibatok es nem a mienk. es meg valami. a szemelyunkwet ert tamadasokra csak annyit, amit mar elmondtunk ezerszer, hogy nem a Tibor baratommal ketten vagyunk ilyen okosak. van egy szeles baloldali etelmiseg, aki szivesen latta volna a part modernizaciojat. veluk vegig jkonzultaltunk, sok oteletet ok adtak. en nem ettem, miert csinaltatok azt velunk, amit. azert, mert azt mondtam a korabbi honlapra, hogy szar? te mar akkor utaltal minket, amikor nem is tudtad, hogy mit akarunk.

nekem nincsenek ellensegeim. a demokracia az ellenkezo velemenyek egymAS MELLET ELESET IS JELENTI.

VIKMAIL

Üdv REV

Előzmény: REV (13)
M_Árpi Creative Commons License 2001.03.20 0 0 14
Ja, es a MIEP masfel szazaleka is eleg ciki egy "hagyomanyosan jobboldali" varosban

Az a másfél százalék is a helyi három fős MIÉP szervezetből, a pártszobát takarító kislányból, és a bőrcuccokat árusító butikosból jött össze. :-)

Előzmény: kmp2000 (-)
REV Creative Commons License 2001.03.20 0 0 13
Kedves Vikmail!
Nem növelted a jókedvemet. Annak persze örülők, hogy a párt talán megszabadult tőletek, de ez szemernyit sem javít a helyzetén. A választási plakát szerintem annyira rossz, hogy akár ti is tervezhettétek volna. Mikor még számított, mindig tiltakoztam a negatív kampányolás ellen. Ideig, óráig sikerült is a pozitív kampányelemek irányába befolyásolni a döntéseket.
Más! Ha a párt nem hasznosította egy szemernyit sem munkásságotokat, mire fizetet számotokra a semmiért, a teljesítményetekhez képest nagy összegeket? Én teljesítményarányos bérezésetekkel kiegyeztem volna, persze akkor ti fizettetek volna a pártnak az okozott kárért.
Abban persze igazad van, hogy már nem ellened kellene harcolni, nem is fogok, de annak örülnék, ha megírnád, hogy kik azok akik hibáztak, hogy igéitek nem kerültek hasznosításra, ki a felelős ezért? Ha megnevezed őket, volt kenyéradó gazdijaidat, úgy én meggondolom a harcot!
Üdv REV
Előzmény: vikmail (9)
Derek Creative Commons License 2001.03.19 0 0 12
"Az, hogy Vásárhelyen visszaesett a párt az 1998-ashoz képest, még nem is lenne olyan nagy baj, hiszen nem
elsősorban itt kell jó eredményt elérni"

Szegeden 90-tol 98-ig benn volt a Munkaspart az onkormanyzatban, 98-ban kiestek.

Előzmény: staccato (11)
staccato Creative Commons License 2001.03.19 0 0 11
Az, hogy Vásárhelyen visszaesett a párt az 1998-ashoz képest, még nem is lenne olyan nagy baj, hiszen nem elsősorban itt kell jó eredményt elérni. De mi van Nógráddal, Békéssel? Mátraverebélyen Bakonyi Józsefné polgármester már csak emlék, úgy, mint Kazáron Tőzsér Tibor (igaz, neki ott van még a megyei közgyűlés). De mindkét helyen visszacsúszott a Munkáspárt; már nem meghatározó jelleggel vannak jelen. Békés megyében Békéscsabáról, a megyeszékhelyről kénytelenek jelöltet indítani Békés körzetében (nyilván ott nincs senki). Ráadásul a már eldöntött neveket nem merik hivatalosan, nyilvánosan bemondani, miközben más megyék legalább ezt megteszik.
Vas megyében 1998-ban képtelenek voltak összeszedni a megyei önkormányzati szelvénymennyiséget (nem tudom, Maszlov Péterrel vagy nélküle, merthogy benne, az új elnökben bíznak).
De a lényeg! Dabason a jövő héten nincs jelölt, pedig nagy hangon bemondták előre, hogy valami Mendel Lajos nevű pártaktivista nekilát. Kiderült: képtelenek voltak neki összeszedni.
Ehhez persze sem REV-nek, sem Vikmailnak nincs különösebb köze. De akik helyettük vannak, nem vághatnak fel semmire.
És még így sem lehet őket leírni. Ha megint összeszednek országosan a 176 kerületben 163 jelöltet, és nem lesz négymillió érvényes szavazat 2002-ben, akkor még mindig reménykedhetnek. Különösen ha a fehér foltokat legalább a listás szavazatokkal ellensúlyozzák.
Géniusz II Creative Commons License 2001.03.18 0 0 10
Ez mind Laci hibaja! Visszafogjuk nyerni az elvesztett szavazatokat! MARKANSabb politikara van szukseg.
vikmail Creative Commons License 2001.03.18 0 0 9

ittt a Munkaspart valasztasi plakatterve.

http://www.munkaspart.hu/plakat1.htm

vikmail Creative Commons License 2001.03.18 0 0 8
kedves REV!

az erolkodes szerintem itt rossz szo, nem is valaszoltam volna, ha nem talaltam volna ra a hozzaszolasodra.

Mindenesetre teny, hogy a Munkaspart orszagosan 2 szazalek korul all, ehhez kepest szep a 4,2 szazalek, ami ugye egyertelmuen Huaranszky Ferencnek koszonheto.

Ennyi volt a tenyallitas.

Ami pedig a mubnkank cikizeset illeti, te tudod a legjobban, hogy az eg adta vilagon semmi nem valosult meg abbol, amit mi terveztunk, legalabbis komm7unikacioas ertelemben, ami ugye atzt jelenti, hogy a kulvilag szamara erezheto modon. Tehat nem lehet szamon kerni az eredmenyeket sem rajtubnk. Az egesz hozzaszolas arrol szolt, hogy ha csinaltak volna, nekunk lett volna igazunk.

Es, hogy jokedvedet noveljem, tajekoztatlak, hogy februar elsejevel mar nem mi vagyunk a munkaspart kommunikacios-strategiai fotanacsadoi, sot semmilyen formaban nem veszunk reszt a part valasztasi tevekenysegeben. etzek utan talan te sem azokat tamadod, akik valamit hasznaltak volna, hanerm azokat, akik csak ropntanak, vagy nem csinalnak semmit. A partodnak rez mindenkeppen jot tesz majd.

Itt van mindjart a valasztasi plakat tervezete.

udv vikmail

Előzmény: REV (7)
REV Creative Commons License 2001.03.16 0 0 7
Kedves? Vikmail! Már akinek!!
Sajnos az eredmények egyáltalán nem a Munkáspárt sikerét igazolják, az események meg különösképpen nem. A sajtómunka sem javult, a kommunikációs stratégiátok csőd. Nélkületek "szakemberek" nélkül lehet,hogy jobban mentek volna a dolgok. Kár az izzadságotokért! Az erölködés sosem vezet jóra. Tanuljatok! Nagyon rátok fér, bár lehet, hogy hiába.
Üdv REV
Előzmény: vikmail (5)
staccato Creative Commons License 2001.03.16 0 0 6
Mi volt a pontos eredmény Vásárhelyen?
Ha jól emlékszem, a Munkáspárt jelöltjei összesen 901 szavazatot gyűjtöttek be a körzetekben, ez 3.75 százalék, ami nagyon mesze van a sikertől. Ennél még a 98-as választás is jobb volt, mert akkor legalább Havránek Ferenc bejutott listáról, igaz, az MSZP–Szadi–Agrárszövetség–Munkáspárt közös lista volt.
Úgy tudom, a MIÉP nem másfél, hanem 4.5 százalékot gyűjtött be (1045 szavazat), az MSZP sem 15, hanem 10.84 százalékot szedett össze.
Az sem látszik nagy sikernek, hogy valaki egy körzetben húsz százalékot csinált (nem tudom, ez éppen Havránek volt-e?). A siker az, amit az MDF csinált: a parlamenti választási listás 724 szavazathoz (3.28 százalék) képest most 17.17 százalékon áll (4120 szavazat). Ha a Munkáspárt legalább a 98-as parlamenti választáshoz képest (akkor Havránek indult, a listán a párt kapott 1338 voksot, ez 6.06 százalék) javult volna, az még sikernek látszódna, erről persze szó sincs.
Előzmény: vikmail (5)
vikmail Creative Commons License 2001.03.12 0 0 5
Kedves REV!

Keso valasz nem elmaradt valasz. sajnos csak most talaltam meg a hozzaszolast.

A Hodmezovasarhelyi negy szazalek siker es bizony a Projekt Alapu Politizalas sikeret hjozta, annelkul, hogy az beindult volna.

A Munkaspart ugyanis egyetlen embernek koszonheti ezt az eredmenyt, aki sajnos nem kerult be a testuletbe, de sajat valasztokeruletben 20 szazalekot szerzett. Ot ismerik a varosban, szereteik is, mert rengeteg projektben reszt vett.
Ha az o eredmenyet kivonjuk, akkor a part 2,3 szazalekot szerzett, ami ugye egy elmaradtott regioban nem semmi.

Tehat az altalunk javasolt ut igenis helyes volt, kommunikacioelmeleti szakemberkent tartom, hogy vele bekerulhetett volna a part a parlamentbe. Mi ehhez annyit kertunk, hogy a part mindenhol talaljon ki olyan nepszeru ugyeket es szimpatikus embereket, akikre fel lehet epiteni a kapmpanyt es megszeretik oket, mint ezt az ominozus Hodmezovasarhelyi figurat.

Nem az egyesek aldasos tevekenysegenek koszonhetoen megboldogult kommunikacios strategiai tervezes hibaja, hogy csupan 4 megyebol erkezett vissza ilyen anyag es egyetlen kezdett mukodni Csongrad megyeben, de az is valami torz, sikertelen formaban es kifulladt.
Ebbe mar nem volt beleszolasunk.

Szoval a PAP sikere letagadhatatlan lett volna, es ezt Hodmezovasarhely is bizonyitja. Ha ezt a ket-harom szazalekto ra lehetne tenni, akkor azt hiszem te is elegedett lennel. Ebben legalabb van koncepcio, nem ugy, mint bizonyos emberek kampanyfonokoskodeseben es sajtomunkajaban volt es lesz.

Az egesz 120-150 hasznalhato, szimpatikus emberen es dolgozo tagsagon mulott volna. Ehelyett harom-ot varos van. Debrecen, Hodmezovasarhely, Paks kozottuk van. De ha ezeken a vegeredmeny megis kisebb bukas, mint HMvasarhelyen, ahol ugye a MIEP meg igy is megelozte a Munkaspartot, akkor az katasztrofalisan hat.

Ha ennyi. remelem, idovel te is sokmindenre rajossz majd

udvozlettel

vikmail

Előzmény: REV (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!