Keresés

Részletes keresés

Racilaci Creative Commons License 3 órája 0 0 34514

Öt-hat év munkájával sikerült teljesen széttoszni az első számú csapatot.

 

Most kb. az az opció, hogy egy védekezésre beálló, X-re játszó olasz csapattal szemben továbbjutunk-e, s akkor a következő fordulóban zúgunk ki várhatóan elég megalázó körülmények között; vagy most és akkor kinevezik mondjuk 10 meccsre a Tigrist vagy valami hasonló interim edzőt.

 

Ezután esetleg kinevezik azt a Zidane-t, aki kb. 99,9%, hogy nem fog passzolni a klub "vezetési stílusához", s másfél év múlva ugyanott leszünk, mint most.

parszek Creative Commons License 4 napja 0 0 34513

Ha jól választanak új edzőt, szerintem Musiala és Goretzka képes lehet jelentős fejlődésre. Kimmich viszont nálunk valószínűleg csak jobbhátvédként lenne megfelelő.

Előzmény: Racilaci (34512)
Racilaci Creative Commons License 5 napja 0 1 34512

Nem, sajnos Musiala nem fejlődött. Wirtznek is volt ilyen szakasza, de Musialáé aggasztóbb, mert nem volt sérült. 

 

Sané alkatilag alkalmatlan a nagyobb teljesítményre, de ezt írtam is.

Előzmény: IVan (34510)
Racilaci Creative Commons License 5 napja 0 0 34511

(Mielőtt lehülyeségezel valamit, kérlek: 

a., nézz utána

b., gondold végig, amire írsz

c. azután se hülyeségezd le a másik véleményét - pláne, ha az esetleg láthatóan egy pöppet összetettebb is, mint amit beírsz ide.)

 

Egyébként: nézz utána, a Musiala-Sané-Kane felállás hányszor, az esetek hány százalékában volt alap ősszel, amikor ment a szekér -leginkább - Sanénak, és hány százalékban most, hogy döcög az egész. Látni fogod, hogy ez ősszel is egy létező megoldás volt, de távolról sem dominánsan, s ennek megfelelően az ellenfélnek mindenféle variációra kellett készülnie, most meg ez van (szinte) mindig. Ennek megfelelően lett sokkal kiszámíthatóbb az egész.

 

A gólok-gólpasszok száma ilyen szinten önmagában nem mond semmit, mert a Bayern egyszerűen sokkal jobb játékosokból áll mindenkihez képest. Így ez a mutató nagyon keveset mond el annak, aki egy picit is a mélyére néz a dolgoknak. Épp ezért írtam, hogy Kimmich vagy Musiala most is, amikor rottyon van a csapat, csodálatos dolgokra képes - meccsenként egyszer-kétszer. Csak épp ez semmire nem elég. (Pontosabban a stabil dobogóra, meg a BL-nyolcaddöntőre fixen igen - de mintha ez nem lenne mindenkinek elég.)

 

 

 

Előzmény: furvézer (34509)
IVan Creative Commons License 5 napja 0 0 34510

Nem lehet, hogy olyan egyszerű az egész, hogy Sané és Musiala nem elég jók? Pl hova teszitek őket Wirtz-hez képest?

Musiala még mindig nagyon fiatal, ki tudja mi lesz belőle, de fejlődött bármit az elmúlt 2 évben?

Előzmény: Racilaci (34508)
furvézer Creative Commons License 5 napja 0 0 34509

Hülyeség. Sané adta a Bundesliga legtöbb gólpasszát (11-et). Kane a bemutatkozása után a legtöbb gólját az ő átadásaiból szerezte. Mióta nincs jó formában azóta ekézitek.

Előzmény: Racilaci (34508)
Racilaci Creative Commons License 5 napja 0 0 34508

Szerintem nem Sanéval van a baj, pontosabban nem önmagában vele. Én már rosszul vagyok, ha meglátom a Sané-Musiala-Kane hármas felállást, mert Sané és Musiala egymást oltják ki.

 

Kb. ugyanazt tudják, s azzal, hogy Tuchel együtt játszatja őket, lényegében a pálya két oldalán letükrözi ugyanazt a sémát. A séma nagyjából annyi, hogy cselezgetnek sokat, s ha látnak két milliméternyi rést, akkor lőnek, esetleg bejátsszák Kane-nek. Na most erre egy betömörülő védelem azért elég jól fel tud készülni, s mivel ugyanarra kell felkészülniük két oldalon, fegyelmezett együttmozgással mindkettejük játékát ki lehet oltani. Marad Müller, akinek nincs más lehetősége, mint rendre kihúzódni szélre és beívelgetni Kane-nek, vagy lesipuskásként reménykedni, hogy beleakad egy labdába.

 

Nagyjából ennyi a támadójátékunk. Mivel mind a négy említett játékos magas minőséget képvisel, még így is elég komoly mennyiségben lövünk gólokat.

 

 

De ez nyomokban sem emlékeztet az utoljára Flick idejében tapasztalt felszabadult focira, mert:

 

- a Sané/Musiala páros egyike helyén felszabaduló játékosnak olyannak kellene lennie, mint Coman volt a jobb időszakában vagy Gnabry a jobb meccsein (neki sajnos soha nem voltak jobb időszakai). Vagy hogy még jobbat mondjak: mint amilyen Ribéry volt. Külön dühös vagyok azért, hogy Davies ezt világszinten tudná is játszani, de szopatjuk magunkat, meg őt is azzal, hogy botcsinálta védőként játszatjuk.

 

- ott tartunk, ami azért rendesen szánalom, hogy pl. a hétvégén Choupo-Moting beállása tudta fellazítani ezt a védelmi sémát, s a balszélső helyéről ő adta Kane-nek a gólpasszt.

 

- ha a Sané/Musiala párosnak csak az egyike lenne a pályán, akkor Müller is sokkal többet tudna behúzódni középre, márpedig neki sokkal több esze van a focihoz, mint a másik kettőnek együttvéve, így ő sokkal többször tudná Kane-t nagyszerű labdákkal megtalálni

 

- mivel Sané és Musiala is állandóan befelé húz, középen nemcsak Müllernek nincs helye már, de Goretzka vagy Guerreiro is csak túlságosan ritkán jut a második hullámban érdemi lövőhelyzetbe. Hát hisz minden védő kényszeresen középre tömörül, mert Musiala menetrend szerint öt percenként előad egy cselsorozatot (aminek mindig van egy eleme, ami szemet gyönyörködtető, ettől zseninek gondoljuk, de egyébként rendszerint full homály megoldást választ), aminek a végén beleb.ssza a blokkba.

 

- hogy úgy általában a szurkolók mennyire nem értenek ehhez az egészhez, jól mutatja, hogy ezt a statikusságot érzékelve Telt hiányolják a kezdőből, aki dettó pontosan ugyanezt a játékot tudja játszani, lényegesen alacsonyabb színvonalon, mint Musiala. (Annyiban más, hogy Tel ráadásul gyors, el tud menni a szélen, de beadni nem tud, háromszor-négyszer oda-vissza kényszerítőzve passzolni szintén nem tud.)

 

- az egészet remekül lazíthatná egy nagyszerű karmester, de hát Kimmich nem az, a meccsenkénti 2-3 gyönyörű hosszú passzon kívül a világon semmilyen meglepetést nem okoz; ezek a hosszú passzok viszont rendre elég hátulról érkeznek (aminek nyilván az az oka, hogy mindenki középen tömörül, okokat ld. fent), s így ritkán eredményeznek valódi veszélyt. Pláne, hogy alig van szélső játékunk. (Nem, az hogy a középszerű Mazraoui előre lopakodik, s Pavard-nál valamivel gyengébben vagy megoldja vagy nem, nem tekinthető Bayern-szintű széljátéknak.)

 

- Sané megítélésén úgy általában nagyon sokat dobna az is, ha Kimmichet egyszerűen eltiltanák a szögletrúgásoktól, amivel semmit nem veszítenénk, viszont nyernénk egy növekvő önbizalmú Sanét.

 

 

 

(Mindezek ellenére azért értek veled egyet Sané kikukázásával, mert nem tudom hányadik éve kémleljük a kávézaccot, s próbáljuk kiolvasni, hogy Sané éppen milyen lelki periódusában van, s nagyon úgy néz ki, hogy a szorongó-depis-fojtott agresszív fázisát általában a nyári szünetekben tudja a legkönnyebben elkerülni... Kár volt megvenni, ez most már kijelenthető. De nem tudom, melyik klub lesz olyan hülye, hogy kb. árában elvigye tőlünk. Talán a PSG-ben reménykedhetünk vagy valamelyik szaúdi sejkben.)

 

 

 

Szomorú vagyok, hogy úgy tűnik, Daviesnél lefőtt a kávé, de meg tudom érteni. 

Előzmény: parszek (34507)
parszek Creative Commons License 5 napja 0 1 34507

Én már nem hiszek ebben. Nem értem, hogy nem látja Tuchel, hogy hónapok óta Sané a csapat leggyengébb játékosa. Bárki jobb lenne helyette. Ha Sané és Thomas Müller a válogatottban is kezdő lesz, akkor annak is lebőgés lesz a vége.

Előzmény: Racilaci (34505)
Racilaci Creative Commons License 6 napja -1 0 34506

A másik, amivel teljesen kiakasztanak a FB-kommentelők: Tel sztárolása. Tényleg nagyon szimpatikus, ahogy a csávó ragaszkodik a Bayernhez, de a Lipcse ellen kapott félórát, s egyetlen jó megmozdulása sem volt. Ezzel kb. hozta az elmúlt hónapban nyújtott átlagát. Az a gyerek egész egyszerűen nem elég jó erre a szintre.

 

Értem, hogy nem az öreg Choupo-ra kell alapozni, de ennyi játékpercből min. 10 veszélyes helyzethez járul hozzá, miközben Tel 10-ből 9-szer belevágja a közvetlenül előtte állóba a labdát - hátha bepattan vagy nem tudom, mi-alapon. (És egy csatár esetében az édeskevés ellenérvnek, hogy néha jó helyen áll, s már lőtt néhány gólt - mert egyébként ez a dolga.)

Racilaci Creative Commons License 6 napja 0 0 34505

Nagyon érdekes lenne egy olyan forgatókönyv (amivel én sem számoltam még a múlt héten, de most, olvasgatva a nyilatkozatokat, nem látom teljesen elképzelhetetlennek), ha nyerne valamit a Bayern. Praktikusan egy érmet a BL-ben (tehát eljutna az elődöntőig).

 

Tuchel minden mindegy alapon végre azt csinálná, amit kellene, s amit egyébként az első perctől akar is: Kimmichet kipakolja jobbszélre, s valahogy megtalálja elöl is az egyensúlyt. Ez konkrétan nálam azt jelenti, hogy a teljes hátsó alakzat úgy kezdene mindig, mint most a Lipcse ellen, Sané / Musiala helyett pedig Davies kerülne be támadásba.

 

Ezzel nagyjából a világ bármely csapatával pariban lennénk folyamatosan. Tehát simán reálissá válna egy komolyabb siker. (A bajnokság elúszott, a Leverkusen nem fog négyet botlani, márpedig nyilván nem tudjuk pontveszteség nélkül abszolválni a maradék fordulókat, tehát kell rászámolni a hátrányunkra.)

Racilaci Creative Commons License 6 napja 0 1 34504

Kapom lassan az agyfaszt, amikor itt-ott-mindenhol olvasom, hogy ááá Hansi csak Covidos évben lett BL-győztes.

 

Hát B+, mit is jelentett a Covidos év? Miben is volt az könnyebb, mint bármelyik másik? Máról holnapra hirtelen leállt a teljes üzem (fociban is, másban is), nem is találkozhattak egymással a játékosok, edzők stb., mindenki otthon végzett erősítő gyakorlatokat, meg egy-két hét múltán videón tartották a kapcsolatot, majd egyszer csak újraindult az élet, de csak zárt kapuk mögött. A BL kiírását pedig menet közben megváltoztatták, s volt két meccs, aminek nem volt visszavágója, hanem az egészet tornaszerűen, idegenben, zárt kapuk mögött, egyszerre kellett letudni olyan időpontban, amire senki nem számolt.

 

(A két meccs közül az egyik a Barca lealázása volt 8:2-re, a másik a Lyon leverése 3:0-ra. Nem gondolom, hogy az elmaradt két visszavágó érdemben változtatott volna a továbbjutási esélyeken. Pláne, hogy a nyolcaddöntőben a következő évi győztes Chelsea-t vertük rommá 7:1-re.)

 

Ez volt a Covidos év. Ez nem könnyített, hanem extrán nehezített év volt, s Hansi csapata megnyerte a ki tud legjobban igazodni az extrém körülményekhez versenyt.

 

Ezenkívül ebben a Covidosra sikerült évben egy mentálisan összeomlott csapatot vett át Kovactól, s utána szárnyalt vele még a lezárás előtt is. 20 meccsből volt egy döntetlenje, 65-12-es gólaránnyal, meg ilyenek.

 

 

S amikor a Covidos szezon lezárult, akkor kb. 3 hét múlva kezdődött az új bajnokság, ami kizárólag kizárólag a Bayernnek volt ilyen sűrű: jún. legvégén volt az utolsó bajnoki forduló; szept. 20-án az új bajnokság első fordulója - közte aug. 8-á a Chelsea, 14-én a Barca, 18-án a Lyon, aug. 23-án a döntő. 

És még a csodás német Szuperkupát is le kellett játszani.

 

 

Minderre Hansi kb. senkit nem kapott új játékost, miközben az azóta sem pótolt Thiago elment. Nulla pihenéssel, nulla alapozással, a legfőbb kulcsemberének a pótlása nélkül, egy fasz klubvezetéssel a nyakán simán, 13 pontelőnnyel, 99 rúgott góllal nyerte a következő bajnokságot is. 

 

 

---

 

Voltak Hansinak hülyeségei. Mi több, nem vagyok benne biztos, hogy a Kimmich-csapdát valaha is felismerte volna (ld. Elf-égése).

 

De hogy egészen elképesztően kivételes dolgot vitt véghez, azt szögezzük már le. Olyat, amiről Nagelsmann kb. egész életében csak álmodhat.

Előzmény: parszek (34503)
parszek Creative Commons License 6 napja 0 0 34503

"Flick szövetségi kapitány lett és ott sem alkotott maradandót"

 

Ott sem??? A Bayernnél mindent megnyert, amit meg lehetett, a Bajnokok Ligáját 100%-os teljesítménnyel.

 

Az a gond, hogy a vezetők Flicket és Nagelsmannt nem tisztelték, azokat pedig igen, akik nem érdemelték meg. Nehéz megmondani, ki lenne a legjobb új edző. Klopp valószínűleg nem kedveli, vagy utálja a Bayernt. Löw vagy valamelyik olasz edző lenne a legrosszabb választás. Alonsónak sem örülnék, túl kockázatos. Talán Zidane lenne a legjobb választás.

Előzmény: Higgs bozon (34502)
Higgs bozon Creative Commons License 2024.02.25 0 0 34502

Flick szövetségi kapitány lett és ott sem alkotott maradandót, de a tippem szerint Nagelsmann se fog. Sok a sérült és nagy széthúzás lehet az öltözőben.

Előzmény: parszek (34501)
parszek Creative Commons License 2024.02.19 0 1 34501

Sajnos a jelenlegi vezetők alkalmatlanok, csak ártanak a Bayernnek. Flicket és Nagelsmannt indokolatlanul rúgták ki, Tuchelt pedig érthetetlen, miért nem akarják. Ha a Lazio-meccs után kirúgták volna, még lehetne esélyünk a bajnokság megnyerésére, öt pontot talán még be lehetne hozni egy lúzer csapat ellen. Mané eladása ostobaság volt, és az is az alkalmatlanságukat bizonyítja, hogy Stanisicet nem tudták megtartani. A hírek szerint Daviest sem tudják megtartani... De az idióták leigazolták Boeyt, és kiálltak Upamecanóért!

 

Tuchel már az előző megnyert bajnokságot is majdnem elbukta, már akkor lehetett tudni, hogy nem a Bayernbe való. Ha jól emlékszem, 44 meccsből 11 veresége van, Nagelsmann-nak 84-ből volt 10.

 

Az utóbbi meccseken kiderült milyen szánalmas a támadószekció, ha Coman és Davies nem játszik. Ha nem igazolnak egy világklasszis szélsőt, keserves évek következnek. Talán Klopp idecsábítása lehetne az egyetlen reménysugár.

coldplayer Creative Commons License 2024.02.19 0 0 34500

Ahogy Nagelsmann kirúgása, úgy a Brazzo-Kahn páros távozása sem változtatott az elmúlt évek működésén és most azzal sem fog változni semmi hogy elküldik Tuchelt. Rövidtávú túlélési koncepciója van csak a vezetést a kezében tartó Uli-Kalle duónak és mivel a háttérből irányítanak elmozdítani sem lehet őket. Talán az hogy idén nem nyer a csapat semmit, elindíthatja a változást. De ez inkább csak az elkeseredésből fakadó vágyvezérelt gondolkodás részemről.

Racilaci Creative Commons License 2024.02.15 -1 0 34499

Jó focisták? Azon a szinten, ahová a klub és a szurkolók rakják a Bayernt, nos arra a szintre a jelenlegi Bayernben nem sok játékos helyezhető az egyéni kvalitásai alapján. 

 

(Megjegyzés: ne feledjük, nemcsak a szurkolók túlzott elvárásairól beszélünk, amikor triplázós évekről, ezeknek az éveknek az egymás utáni ismétlődéséről álmodozunk, hanem maga a klub is sokszor nyíltan megfogalmazza ezt az elvárást - aztán persze néha megretten, visszakozik, óvatosságra int stb. De pl. Nagelsmannt konkrétan azért küldték el, mert veszélyben látták a triplázást.)

 

 

Szóval ezen a szinten ki a jó focista? Érzésem szerint az, akit ha leigazol egy a Bayernnel min. azonos szinten lévő csapat (olasz bajnokság 1-2. helyezettje; spanyol bajnoks 1-3., esetleg 1-4. helyezettje; PSG; angol bajnokság 1-6. helyezettje), akkor minimális akklimatizáció után kirobbanthatatlan kezdő lesz. (Nyilván léteznek egy-egy edző egyéni fas.ságai, amik miatt valaki mellőzött lesz önhibáján kívül - ettől tekintsünkel.)

 

 

Hát a tegnapi kezdőből ez kiről mondható el? Életkora miatt necces, hogy Neuerről elmondható-e, de fogadjuk el, hogy igen. 

 

határozottan igen: Kane, Goretzka, Kim

 

erős alternatíva lenne: Kimmich (az eredeti posztján; ebben a jelenlegiben a legtöbb helyen körberöhögnék és 10 perceket kapna meccs végén); Sané, Musiala ?

 

gyenge alternatíva lenne (néhány perces cserére; sok sérült esetén esetleg kezdőbe): Guerreiro, Mazraoui, Müller (imádom, s a Bayernben speciális okokból mindig beraknám a kezdőbe, de ez a helyzet), Upamecano, Musiala?

 

 

A cserepadon senki nem ült, aki az 1. kategóriába tartozna. Esetleg de Ligt, de ebben nem vagyok biztos (ne feledjük, a miénknél gyengébb Juventusban sem tudott alapember lenni - tehát valami gikszer azért lehet vele).

A cserepadon ülők közül a 2. kategóriába tartozik de Ligt és ha felépítenék, akkor villámgyorsan oda jutna Pavlovic.

 

A sérültek közül az 1. kategóriába tartozna (a saját posztján, nem amiben nálunk játszik): Davies; a 2. kategóriába: Coman, Laimer.

 

 

 

 

Módszeresen, évek óta roncsolódik a keret, ami nem az edző hibája. 

 

 

Az edző hibája, hogy nem talált ki olyan formációt, amivel ez a közepesnél persze lényegesen jobb keret összecsavarozva kisegíti egymást, s elfedi az egyéni (szükségszerűen előforduló, tehát kikerülhetetlen) hiányosságokat.

 

 

 

Előzmény: unclesam (34498)
unclesam Creative Commons License 2024.02.12 0 2 34498

Szerintem az a baj, hogy hiába vannak jó focisták, ha nincs csapatmunka. Tuchel is csak kevergeti az összeállításokat.

Racilaci Creative Commons License 2024.01.25 0 0 34497

Az a baj, hogy ha így haladunk, akkor Pavlovicot is ugyanúgy kölcsönadják, mint Stanisicet (vagy Lucas Mait). A kölcsön jó eséllyel a leépítést is jelenti. 

 

Egyébként hihetetlen, hogy kapusposzton Peretz-cel is ugyanazt játsszák el, amit Nübellel. 

 

 

Jó, az, hogy olyankor mit tesz az edző, amikor senki nem bevethető, tök lényegtelen - amennyiben máris visszatér a régi felálláshoz akkor, amikor már kellő számú játékosa van.  

Előzmény: retisonic (34494)
Racilaci Creative Commons License 2024.01.25 0 0 34496

Szerintem Davies világklasszis szélső. Coman is nagyon jó, bár teljesen leépült ebben a mostani hulladék szisztémában. Sané és Kane jól együtt tud működni, ősszel ez a rész hibátlan volt. (Sanét nem nagyon kedvelem, de el kell ismernem, hogy kurva jó volt az ősszel, s tartós volt a csúcsteljesítménye. Márpedig csak ez számít.)

 

Én Musialában egyre kevésbé látom azt a kiemelkedő tehetséget, amivel berobbant. Nem tudom egyelőre, hogy ez csak egy olyan hullámvölgy, ami a fiataloknál eljön, netán ez a szisztéma nem fekszik neki sem, mindenesetre jelenleg nem értem, hogy mi tartja állandóan a kezdőben. 

 

Gnabryval teljesen egyetértek, még egyetlen 5 meccses korrekt szériája sem volt, amióta itt van. Upa kapcsán is egyetértek: rég el kellett volna passzolni, mert tökéletesen megbízhatatlan, komplett meccsek mennek rajta el, s mindig akkor, amikor igazán nagy a tét.

 

Szerintem a jelenlegi keret legalulértékeltebb játékosa (nem tudom, mennyit keres - úgy értem, hogy a legnagyobb az esélye annak, hogy tényleg elpocsékoljuk az elidegenítő felállásokkal) Goretzka.

Amíg tartósan nem billen ki Kimmich a bebetonozott pozíciójából, addig minden megoldás ezt kerülgeti, s ennek leginkább Goretzka issza meg a levét. Nem mellesleg Laimer kurva jó.

 

 

Az edzőkérdéshez azért nem vagyok hajlandó hozzászólni, mert sem Hansi kiutálását nem tartottam korrektnek, sem Nagelsmann elküldését nem tartottam sem időszerűnek, sem valódi megoldásnak (miközben összességében egy felkapott, komolytalan fancy edzőnek gondolom csupán). Szerintem Tuchel bőven bizonyított már különböző helyeken (szemben Nagelsmann-nal), s nem hiszem, hogy itt ne tudna valamit kitalálni ennyi nagyszerű játékosból. Úgyhogy nem az elküldésében látom a megoldást.  

 

Azért sem szidnám se Tuchelt, se az átigazolási politikát, mert a nyári átigazolások majdnem mindegyike kifejezetten jó volt. Laimer, Kane, Kim, Guerreiro - ez egy nagyon komoly névsor. Össze sem vethető Brazzo faszságaival. (Mondjuk Stani kölcsönbe adása azért emlékeztet a régi időkre, de semmi sem lehet tökéletes.)

 

Igen, az igaz, hogy Tuchel kezdője és cseréi is visszatérően tudnak nagyon furák lenni.

Előzmény: parszek (34495)
parszek Creative Commons License 2024.01.25 0 0 34495

Néhány dologgal egyetértek, de nem mindennel. Két dolgot kellene megtenni, és akkor jó eséllyel bármelyik csapatot megvernénk: kellene egy gólerős, világklasszis szélsőt igazolni (akármennyibe is kerül), és Upamecanót eladni. Sane nem világklasszis (három hónapja nem szerzett gólt), és Coman is maximum határeset. Gnabry pedig náluk is gyengébb. Upamecano miatt már több fontos meccset elbuktunk, és előre megmondom, lesznek még ilyenek...

 

Nem bízok Tuchelben, mert

 

1. Mivel Angliában dolgozott legutóbb, csak angol igazolásokban tud gondolkodni.

2. MAGYAR segédje van.

3. Musialából nem tudja a maximumot kihozni.

4. Sűrűn követ el hibákat. Ha a Bremen ellen Goretzka kezd, más lett volna a végeredmény.

Előzmény: Racilaci (34493)
retisonic Creative Commons License 2024.01.25 0 0 34494

Hát szombaton nem lesz Kimmo/Upa/Laimer úgyhogy a szokásosnál is kreatívabbnak kell lennie TT-nek. A középpályára jöhet Pavlo és Leon, ebben az esetben Guerreiro mehet jobbhátvédbe. Vagy hogy ha ezt az utóbbit nem akarjuk megkockáztatni, akkor egy háromvédős felállás is elképzelhető, De Ligt-Leon-Dierrel, és akkor az a kívánságod is teljesül, hogy Phonzie szárnyvédő lesz Comannal. 

 

Szerintem amúgy Leon ugyanúgy alkalmatlan hatosnak, mint Kimmo. A fizikai ereje megvan hozzá, de ő ezerszer inkább nyolcas, és mellé is kell egy olyan ember, mint Pavlovic, akiben én rendkívül sokat látok Neki ez a félév nagy vízválasztó lehet.

 

Akármi is lesz, az Augsburg elleni meccs még a tegnapinál is hatványozattan mocskosabb lesz. Ütni-vágni fognak mindenkit. 

Előzmény: Racilaci (34493)
Racilaci Creative Commons License 2024.01.25 0 0 34493

Hány elb.szott szezont kell végigszenvedni ahhoz, hogy:

 

- ne edzőt cseréljünk

 

- ne egy újabb védőt vegyünk/adjunk el (2020 nyara óta elment tőlünk 10 hátvéd, ezeknek a fele ma is simán megállja a helyét topklubban vagy a mostani védőinkkel se jobb a védelmünk egy halvány lilafinggel sem)

 

- ne egy újabb védekező középpályást vegyünk / adjunk el (2020 nyara óta elmentek a posztról 5-en, jórészt olyanok, akiket eleve meg se kellett volna venni).

 

 

 

 

Hanem ehelyett a kiváló játékosainkat akár a posztjukon is játszathatnánk:

 

- Kimmich sosem lesz 6-os. Ezt én évek óta írogatom, hál' istennek most már kb. mindenki látja, de valahogy Szent Joshunkat mégsem lehet kitenni oda, ahol anno világklasszis volt. (6-os poszton sosem volt világszintű; s most már lehet, hogy jobbszélen se tudna formába lendülni - ebben az esetben el kell adni, hogy ne folytatódjon ez a kölcsönös csapda.) Egyszersmind jó volna, ha a pontrúgásoktól is eltiltaná valaki, mert úgy tűnik, csak ebből ért.

 

- Goretzka ellenben tökéletes mindkét középpályás posztra, bőven meg van benne minden, ami e két poszthoz kell.

 

- Davies nem balbekk. Kényszerből került oda, s azóta ott ragadt. Igazi helye a LW.

 

- nem tudom, a City hogy állt fel, amikor baloldalon gyűjtötte a remek statisztikákat, de ebben a mostani csapatban kizárólag akkor látható tőle (esetleg) színvonalas játék, amikor jobb oldalon játszik.

 

- Musiala pozícióját igen alaposan ki kellene elemezni, mert huzamosabb ideje tökéletesen értelmezhetetlen a teljesítménye.

 

 

Egy ilyen kerettel, ilyen minőségű játékosokkal, ilyen éthosszal teljes balfaszkodás, hogy a BL-győzelem óta nem tudjuk dominálni Európát.

 

Ha már a felforgató bosnyáktól sikerült megszabadulni, akkor lassan az örökségétől is érdemes volna: inkább nézzünk szét százszor a saját keretben, mint újabb és újabb transzferekbe bonyolódjunk.

Higgs bozon Creative Commons License 2024.01.24 0 0 34492

tele vannak külföldiekkel, a Bayern szív hiányzik

Előzmény: parsifal hendrix (34491)
parsifal hendrix Creative Commons License 2024.01.21 0 1 34491

hazai pályán kikaptak a Werdertől. Nem valami szép búcsú a Császártól. De hol vannak már "ezek" Gerd Mülleréktől?

parsifal hendrix Creative Commons License 2024.01.08 0 0 34490

Halálhíréről a Bild Der Kaiser ist Tot! (A császár halott!) címmel számolt be. A császár becenév arra utalt, hogy széles körben minden idők legjobb német focistájának tartották.

1972-ben az NSZK színeiben Európa-bajnok, 1974-ben világbajnok lett, 1990-ben pedig a válogatott szövetségi kapitányaként nyerte meg a vébét. A német bajnokságot és a BEK-et is megnyerte a Bayern München vezetőedzőjeként.

Kétszer kapta meg az Aranylabdát (1972, 1976), és négyszer volt az év európai labdarúgója (1966, 1968, 1974, 1976).

 

 

- az akkori focit még imádtam, a Bayern Müchent is és a német válogatottat - csodálatosak voltak

Darwin Creative Commons License 2024.01.08 0 0 34489

Meghalt Beckenbauer.

unclesam Creative Commons License 2023.12.10 0 0 34488

Úgy emlékszem, hogy Nico Kovácsot pont egy Frankfurt-Bayern 5-1 után rúgták ki

GMM2 Creative Commons License 2023.11.08 -1 0 34487

6 db bayern münchen sál eladó összesen 6000 ft ért. minden a linken

https://www.vatera.hu/bayern-munchen-szurkoloi-sal-salak-6-db-6000-ft-3329624882.html

Alvarez8 Creative Commons License 2023.11.03 -2 0 34486

Csak a Bayern!! 

Racilaci Creative Commons License 2023.08.23 0 0 34485

Nem tudom, mi lesz a sztori vége, mert nem látszik a teljes konszenzus az edző és a klubvezetés között, de Pavard elpasszolása, Stanisic kölcsönbe adása, s a helyükre felmerülő nevek többsége, továbbá a Kimmich szerepéről szóló Tuchel-megjegyzések egyértelműen arra utalnak így együttesen, hogy Tuchel ki akarja tolni Kimmichet vissza, az eredeti posztjára. 

 

Ezen persze változtathat, ha Kimmich eléri a klubvezetésnél, hogy ez ne történjen meg; vagy ha Mazraoui back-up-jának valójában Sarrt szánjuk-:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!