Keresés

Részletes keresés

coldplayer Creative Commons License 1 napja 0 0 33907

Hainer kijelentette amit eddig is sejthettünk. Upamecano kivételével nem terveznek további nagy vásárlást.  Kölcsönből 7 játékos tér vissza, a keret pedig nagyon erős szerinte. Végül is ő az elnök, ő tudja.

coldplayer Creative Commons License 4 napja 0 1 33906

A lett csapat kiváló ellenfél volt arra hogy az első félidőben így játszhatott a Nationalelf. Az EB-n ennél még a magyar válogatott is komolyabb játékerőt képvisel, akkor pedig kevés lesz az hogy egyénileg jobb játékosok alkotják a német csapatot.

Előzmény: Racilaci (33905)
Racilaci Creative Commons License 4 napja 0 0 33905

Egyébként milyen jól húzott az a csapat, amit az első félidőben láttunk, s ami lényegében megegyezett azzal a szerkezettel és személyi felállással, amit mi is javasoltunk. Egyedül Gnabry volt benne teljes homály. Ha nincs a gólja, akkor 1,5 félidőt lejátszott volna értelmes megmozdulás nélkül.

 

Remélem, ez a második félidő csak az ellenség megzavarására szolgált a folyton csatárrá előrehúzódó, balra kitolt Hummelsszel, a teljesen ütemtelen Sülével, Wernerrel stb. Zongorázni lehetett azt a különbséget is, ahogy Kroos játszott az első és a második félidőben: először szeme volt minden labdájának, utána meg csak "kerékkötő" lett, ahogy retisonic mondta.

 

A játékosok helyében komolyan aggódnék, hogy a mester mikor melyik variációt húzza elő a varázskalapból.

 

 

És azért a franciák, meg a portugálok ellen védekezni is kellene, mert jó harmadikként még tovább lehet jutni - de azt sose gyakorolták senki ellen. (A spanyolok ellen mondjuk lehetett volna...)

Előzmény: coldplayer (33904)
coldplayer Creative Commons License 4 napja 0 1 33904

Löw már azt a kategóriát képviseli, aki azzal segítene a legtöbbet ha nem csinálna semmit. Lényegtelen hogy a csoportban ragadnak vagy a nyolcaddöntőben esnek ki.

Előzmény: Racilaci (33903)
Racilaci Creative Commons License 5 napja 0 0 33903

Maradjunk annyiban, hogy Jogi ismét lecsekkolta, hogy a Sanéval, Sülével, Güntherrel megerősített háromvédős rettenete akármilyen gyenge, előzőekben rommá zúzott ellenféllel szemben képes helyzet nélkül is gólt kapni.

Racilaci Creative Commons License 2021.06.04 0 0 33902

Még most sem lenne késő kirúgni Jogit. Hansi Európa-bajnok is lehetne ezzel a gárdával, így meg örülhetnek, ha lesz 3 pontjuk.

Előzmény: retisonic (33901)
retisonic Creative Commons License 2021.06.04 0 0 33901

A legújabb hírek szerint Kimmich meccs közben többször ráordított Sanéra, de Süle is lebaszta a szünetben, hogy nem teszi oda magát. Jogos. 

 

Még újabb hír, hogy a játékosok kezdik megkérdőjelezni Löw taktikáját, és nem akarják ezt a háromvédős borzalmat.

Előzmény: Racilaci (33900)
Racilaci Creative Commons License 2021.06.03 0 0 33900

Goretzkát elfogadom - attól függően, hogy milyen állapotban van.

 

Kroost nem tekintem kerékkötőnek, kerékkötőnek Jogit tekintem-:)

 

Süle szerintem nem túl jó védő, Rüdigernél semmiképp sem jobb. Jó, Koch nem teszi magasra a lécet-:)

 

 

Gnabry: vele mindig hadilábon állok. Hajmeresztő dolgokat produkált tegnap is, de tkp. ő beférhetne nálam is az egyik mozgó helyre. Wernernél jobb. 

 

 

Sanénak lassan már a látványától is rosszul vagyok. Egyszerűen nem elég alázatos.

Előzmény: retisonic (33899)
retisonic Creative Commons License 2021.06.03 0 0 33899

Süle nem volt meggyőző a Bayernben, de sokkal inkább ő, mint Rüdiger vagy Koch. 

Goretzka Kimmich után a legjobb német középpályás óriási munkabírással, Kroos pedig évek óta kerékkötője a válogatottnak.

Gnabry a szezon végére újra formába lendült, hiba lenne kihagyni. 

Sané meg úgysem fog játszani, de arra, amit ő tud, kb csak Musiala lehet alternatíva.

Előzmény: Racilaci (33898)
Racilaci Creative Commons License 2021.06.03 0 0 33898

A szememben nem volt olyan meggyőző a Bayernben a Süle-Goretzka-Sané-Gnabry vonal. Persze Leon simán beférhetne több poszton is, de hetek óta nem játszott. Süle, Gnabry be se fért a csapatába, Sané meg bár ne fért volna be... Ehhez képest Kroosnak szerintem bőven lenne helye...

Előzmény: retisonic (33897)
retisonic Creative Commons License 2021.06.03 0 0 33897

Nálam nem. :) De amúgy Gündogan helyett lehetne opció, de én nem vagyok nagy rajongója. Persze Löwöt ismerve, úgyis főszerepet szán neki.

Előzmény: Racilaci (33896)
Racilaci Creative Commons License 2021.06.03 0 0 33896

Kroos be se férne?

Előzmény: retisonic (33895)
retisonic Creative Commons License 2021.06.03 0 0 33895

Az én kezdőm így nézne ki:

 

                 Neuer

Kimmich Süle Hummels Gosens/Ginter

          Gündi Goretzka

       Sané Müller Gnabry

        Werner/Havertz

 

Ez minőségre elég erős lenne, igazából csak a balszélső védő poszt lenne gyengébb egy kicsit.

Előzmény: Racilaci (33894)
Racilaci Creative Commons License 2021.06.03 0 0 33894

Többször is annak láttam a nyomát, hogy azt akarják játszani, mint a Bayern. De az is lehet, hogy csak a játékosok próbáltak valamit improvizálni a nagy összevisszaságban. És tkp. az is jött össze, mint a Kovac-flée Bayern idején: nyomnak-nyomnak, helyzetek is vannak, de nem megy. Ráadásul tkp. középcsatár nélkül játszottunk.

 

 

 

Én két hete írtam ezt a BVB-topikba:

 

Azt tudom elképzelni, hogy Kimmich kimegy vissza a jobb oldalra védőnek, középen összeáll a Kroos-Gündogan páros. Jobb szélre kikerül Müller, a csatárposzton pedig Volland. 

 

Ekkor úgy nézne ki, hogy Neuer - Hummels, Rüdiger, Kimmich, ? (tudom, hogy Halstenberg / Gosens, csak egyik se tetszik) - Kroos, Gündogan - Müller, ?, ? - Volland.

 

A két kérdőjel egyikét jó lett volna, ha egy jó Reusszal lehetett volna feltölteni, de így a legtöbbször síkhülye benyomását keltő Werner kerülne ki nálam balra / esetleg a helyén játszhatna Neuhaus is. És még mindig van egy hely kiadó, amire kb. lövésem sincs.

 

 

Nekem hiányzik a keretből Draxler, bár nem állítom, hogy vele minden gond megoldódna. Ha Goretzka felépül és jó formába lendül, akkor vele lehetne még variálni és Gündogannal cserélgetni a posztjukat.

 

De akárhogy is, a sikerhez feltétlenül kellene, hogy Kroos, Müller és a csatár (Volland) jól összeszokjon e néhány hét alatt. S még így is vannak azért gyenge pontok a csapatban. 

 

 

Végülis tök jó, hogy 100 fölötti számban próbált ki játékosokat Löw, így is egy negyedórámba tellett ez a hsz., mert nem megy csípőből 11 egyenszilárdságú, egymással játszani is tudó spíler összegyűjtése. Lehet, hogy még ki kellett volna próbálnia még vagy 70-et...

 

 

 


Szóval én is a 4-2-3-1-ben gondolkodtam. Tegnap semmit nem mutatott Volland, de ő nem is egy olyan világra szóló zseni, hogy mindenféle begyakorlás és komplett instrukció nélkül meccseket fog hozni, arra meg értelmetlen behozni, hogy 10 percet lötyögjön, hátha Müller oda tud neki passzírozni egy labdát. 

 

Gnabry is, Sané is teljesen felejtős szerintem, bár utóbbi tegnap nem mozgott rosszul, de hogy miként illeszkedik milyen rendszerbe, az rejtély. Havertz most talán elkapta a fonalat a Chelseaben, úgyhogy talán ő mehetne a helyére.

 

Ez a Klostermann egyik, Gosens a másik szélen - vonal borzalmas. No meg amikor feljött Günther, meg Koch...  A tökömbe nem szokik le ezekről a hiábavaló kísérletezgetésekről...

 

 

Összességében azonban teljesen felesleges itt egyesével a játékosokról beszélni, mert az van, hogy a meccsterv, ha volt egyáltalán, összeomlott - méghozzá nem a semmit sem mutató ellenfél miatt, hanem egyszerűen a semmi által.

 

 

Előzmény: retisonic (33893)
retisonic Creative Commons License 2021.06.03 0 0 33893

Ha ez a tegnapi a Bayern játékát próbálta leképezni, akkor nagy baj van tényleg. :) Mondjuk annyiban sikerült, hogy Gosens és Klostermann annyira volt hatékony, mint Sarr kb. Ha Bayern játéka lett volna a minta, akkor lett volna koordinált letámadás, és abból gyors, direkt visszatámadások, Sané és Gnabry vonalszélsőt játszott volna, nem befelé húzódva, sokszor egymást zavarva. Ez a tegnapi ugyanaz az elvetélt 3-4-3 vagy 3-5-2-es felállás volt, amit az elmúlt 2 évben eszelősen erőltetett Löw. Ehhez felesleges volt visszahívni Müllert meg Hummelst, mert egyikőjük sem ebben érzi jól magát.

 

Werner olyan szempontból hasznos lenne, hogy lenne egy ék, akinek Thomas tudna segíteni CAM-ként, és akit szélről ki tud szolgálni Sané vagy Gnabry. Ez a tegnapi támadó felállás gyenge volt. Aki jó volt, az Kimmich, és Neuhaus. Sajnos utóbbi nem sok vizet fog zavarni, mert Goretzka, Gündogan és Kroos előtte van a rangsorban, Kimmich meg kb az, aki minden meccsen ott lesz. Ha tökös lenne Löw, Kimmich menne hátra jobbszélre, és felrakna egy Goreztka-Gündi/Neuhaus középpályát, de persze ehhez kellene a jó öreg 4-2-3-1.

Előzmény: Racilaci (33892)
Racilaci Creative Commons License 2021.06.03 0 0 33892

Oké, de ahhoz kellene valami elképzelés. Mert tényleg nagyon nehéz bármit kihámozni a Mester elvárásaiból. Olyan, mintha a Bayern támadójátékát próbálták volna modellezni - de ahhoz legalább egy Chopou-nak a pályán kellett volna lennie...

 

 

Menet közben azon gondolkodtam, hogy ha Werner pályán lenne, akkor az rontana, vagy javítana a helyzeten - nem egészen egyértelmű...

Előzmény: retisonic (33891)
retisonic Creative Commons License 2021.06.03 0 0 33891

Azért odáig nem mennék, hogy a magyar válogatottnak bármi esélye lenne, őket taktika nélkül is le fogják verni. Vagy azért, mert szépen akarnak búcsúzni az EB-től, vagy azért mert még van esély a továbbjutásra. Azt a forgatókönyvet meg nem tartom reálisnak, hogy addig bizos továbbjutó az elf, és tartalékolnak a legjobb 16-ra. :)

Előzmény: Racilaci (33890)
Racilaci Creative Commons License 2021.06.03 0 0 33890

Bennem is felmerült, hogy edzettek-e ezek a játékosok együtt egyáltalán, vagy tartottak-e bármilyen taktikai eligazítást? Merthogy semmi, de semmi extrát nem játszott ki Jogi a kártyái közül - nyilván mindet az EB-re tartogatja. Az elmúlt másfél év alapján azt mondom, hogy még Rossinak is van esélye ellene.

Előzmény: retisonic (33889)
retisonic Creative Commons License 2021.06.03 0 0 33889

A tegnapi meccs megint csak azt bizonyította, hogy hatalmas hiba volt Löwöt meghagyni az EB-re. Ha már így alakult, Hansinak át kellett volna vennie már most a csapatot, mert ezt az elképzelés nélküli játékot ebben a béna háromvédős rendszerben rossz volt nézni. 

retisonic Creative Commons License 2021.06.02 0 0 33888

Én nem tartom olyan nagyon jó edzőnek, és a tetejében még egy idegroncs barom is, szóval inkább ne.

 

Sajnálom, hogy Kalle lép, de tényleg nem sok értelme lett volna még fél évig húzni, innentől Kahn megmutathatja, hogy mit tud.

Előzmény: Racilaci (33887)
Racilaci Creative Commons License 2021.06.01 0 0 33887

Nem tudom, szerintem Conte jó edző. (Carlo meg újra együtt dolgozhat Alabával-:)

 

 

Egyébként Kalle is lelép fél évvel korábban a tervezettnél. Ez a nagggyon profi team most már mindent kézbe vehet.

Előzmény: retisonic (33885)
coldplayer Creative Commons License 2021.06.01 0 0 33886

Pedig jól csengő nevek a szakmában, de valahogy nem szeretném tudom elképzelni egyikőjüket sem a Bayern kispadján.

Előzmény: retisonic (33885)
retisonic Creative Commons License 2021.06.01 0 0 33885

Amúgy én örülök, hogy így alakult, még ezen az áron is, mert szörnyű belegondolni, hogy ha Flick távozása pár héttel később történik, akkor ingyen elérhető lett volna, Conte, Mourinho vagy Zidane. 

Előzmény: Racilaci (33884)
Racilaci Creative Commons License 2021.05.31 0 0 33884

Faszányosan alakul a készülődés: most már nemcsak Schreuderért kellene lelépési pénzt fizetni, hanem egy abszolút no name segédedzőért is. 

Datsyuk Creative Commons License 2021.05.28 0 0 33883

+1 :D

Előzmény: retisonic (33878)
Racilaci Creative Commons License 2021.05.28 0 0 33882

Uli képes volt lenyilatkozni, hogy Alaba, Boateng és Javi távozásával és Upamecano érkezésével a minőség kb. egálban van...

Előzmény: coldplayer (33881)
coldplayer Creative Commons License 2021.05.28 0 0 33881

Brazzo nem oka a dolgoknak hanem az okok tünete.

Előzmény: Garamond (33879)
Racilaci Creative Commons License 2021.05.27 0 0 33880

Ki varrta a bosnyák nyakába?

Előzmény: Garamond (33879)
Garamond Creative Commons License 2021.05.27 0 0 33879

Mai hír: Klose súlyos trombózist kapott a lábába pár héttel ezelőtt. Egy ideig semmilyen feladatot sehol nem vállal, az orvosok gyógyszerszedés mellett teljes pihenés javasoltak neki. A trombózis nem játék, megértem Mirot. Szegény Brazzo, Klose helyzetét is a nyakába varrták, tanulja a szakmát, de itt megint ártatlan volt. Sportolok és a trombózis ...., nem vagyok rossz indulatú, de beindult a fantáziám. Sportolok, akik sokáig aktívak, csodáljuk őket, esetenként nem tudjuk milyen áron.

retisonic Creative Commons License 2021.05.27 -3 2 33878

Hatalmas tisztelgés Haaland előtt, aki megnyerte az év Bundesliga játékosa szavazást. Hirtelen nem jut eszembe egy ember sem, aki jobban megérdemelte volna ezt a címet, szóval a legjobb helyre ment! 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!