Keresés

Részletes keresés

identifikátor Creative Commons License 2024.08.31 0 0 2853

Addig örüljünk amíg a GS-ek náluk vannak...utána kereshetünk más hobbit...

Előzmény: DanGer88 (2845)
Eddie Caplan Creative Commons License 2024.08.30 -1 0 2852

Kibaszott cringe - az öreg 

Wilander és a Schett páros.

BASEBALL_FAN Creative Commons License 2024.08.20 -2 1 2851

Annak ellenére, hogy Lantos András az egyik kedvencem a csatornánánál a mai nézőre kiakadós müsor nem jött be.... Vueltán ment a közvetités és valaki X-en megkérdezte , hogy miért nem az elejétől adja az ES, kicsit ingerülten válaszolt. Szerintem ez nem való, egy kommentátor ne húzza fel magát, még akkor se ha olyat kérdeznek amit már un... 🤔

VanekB.E. Creative Commons License 2024.08.20 -1 0 2850

Telí olimpia előtt a felfuttatásban ki tudja talán bekerülnek a téli sportok közé.

Előzmény: DanGer88 (2846)
VanekB.E. Creative Commons License 2024.08.20 -1 0 2849

Ezzel a lendülettel a 7-rs rögbit is műsorra tűzhetnék, bár nem tudom.milyen sorozatok vannak belőle, sima rögbi már volt náluk, az is lehet(ne).. A WTA igazán lejárhatna a network4-nél pont jó lenne az is aMAX-ra hrlyenként az ES2-re (mint az ATP volt).

Előzmény: DanGer88 (2847)
VanekB.E. Creative Commons License 2024.08.20 -1 0 2848

Köszi!

Előzmény: DanGer88 (2845)
DanGer88 Creative Commons License 2024.08.19 0 0 2847

A héten adják a Max-on a 3x3 kosár Europe Cup meccseit is, ez pl új jog, bár már a sportág debreceni olimpiai selejtezőjét is lehetett követni.

DanGer88 Creative Commons License 2024.08.19 0 0 2846

A szánkó és bob sincs már évek óta. A bob egy jó pár évvel ezelőtt a Sport TV-n ment kevesebb sikerrel.

Előzmény: VanekB.E. (2844)
DanGer88 Creative Commons License 2024.08.19 0 0 2845

Nyári és téli Olimpiák 2032-ig

Nyári és téli Universiade 2025

Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open, Laver Cup

Kerékpár gyakorlatilag minden szakág fontos versenyei

Snooker évi 20 verseny

Formula E, Extreme E, WEC, EWC, Superbike, British Superbike, ESET V4 Cup, motokrossz vb, Porsche Supercup, salakmotor GP, brit bajnokság, F1H20 Series, Supercross vb, válogatott retró autós fesztiválok

Atlétika maratonok, terepfutás Golden Series

FIS vb és vilagkupák, biatlon vb és világkupa, műkorcsolya és gyorskorcsolya eb, vb, Grand Prix, curling Eb, vb

Golf PGA Tour

Judo vb, Grand Slam

Sportmászás vb, Eb, világkupa 

Szörf world tour

Vitorlázás Sail GP, Amerika Kupa, Ocean Race

Triatlon Supertri, T100 versenyek

Teqball World Series

Lovaglás Világkupák, Nemzetek Kupája, Grand Slam, Saut Hermes

Vívás vb, Eb, Grand Prix versenyek

Birkózás vb, Eb (öf.)

Íjászat vb, világkupa  

Erőemelés vb, sambo vb, padel Hexagone Cup

E-sport

A kerékpárt nem részletezném, országúti a lengyel és svájci körön kívül minden, szinte minden napra jut vmi. 

Azért évről évre kopik a kínálat, már az EBU-s jogok is fogynak, de még mindig van mit nézni.

VanekB.E. Creative Commons License 2024.08.19 -1 0 2844

Arra emlékszem akkor, ha nem fáradság érdekel. Pl úgy rémlik, hogy téli sportoknál a szánkó es talán a bob is streamen (még nem volt nekem)ment  de az ES-en nem.

Előzmény: DanGer88 (2843)
DanGer88 Creative Commons License 2024.08.19 0 0 2843

Nincs már ilyen éves guide, régen tényleg volt az Eurosportnak. Majd összeírom a jogokat, ha érdekel.

Előzmény: VanekB.E. (2842)
VanekB.E. Creative Commons License 2024.08.19 -1 0 2842

Az (HBO) MAX sport stream minősege, kezelhetősége minden várakozást felülmúl. Esetleg tud valaki egy olyan linket (régen azt hiszem volt ilyen) ahol az ES jogait (MAX stream is) meg lehet talalni. A US Open selejtezői fullos minősegűek.

BASEBALL_FAN Creative Commons License 2024.08.13 -1 0 2841

Gondolom kérdés az angol tudás is, ha megnézed Snookeren ha Kurucz László fordit, hát nem tudom.,,, kicsit hézagosnak tünik. Más riporter folyamatosan fordit mondja magyarul folyékonyan. . 

Előzmény: getlele (2840)
getlele Creative Commons License 2024.08.13 0 2 2840

Szerintem azért többen vannak a mai kommentátorok közül, akik jól fordítanak zsigerből, mint akik nem. 

Előzmény: BASEBALL_FAN (2839)
BASEBALL_FAN Creative Commons License 2024.08.13 -1 0 2839

Szerintem Lantos András is jól fordit. 

Előzmény: Dia0lo (2838)
Dia0lo Creative Commons License 2024.08.13 0 0 2838

Ha ő profi angolos, akkor megeszem a kalapom. Érdemes meghallgatni az ES-en Köves Gábort hogy fordít nyilatkozatot, pedig ő nem profi fordító. 

Előzmény: BASEBALL_FAN (2835)
getlele Creative Commons License 2024.08.13 0 1 2837

- Figyelj már Pista, te beszélsz angolul?

- Ja.

- Akkor lenne egy feladatom délután számodra!

Ez ebben az országban nagyjából így szokott kinézni :D 

Előzmény: BASEBALL_FAN (2835)
mohamed_khalil Creative Commons License 2024.08.13 -2 0 2836

Une approche consciente des paris est la clé de la réussite et de la sécurité. Avant de commencer, il est important d'évaluer honnêtement vos forces et votre propension à parier. Les paris peuvent être passionnants, mais ils comportent aussi des risques. Si vous vous rendez compte que vous pouvez contrôler vos émotions et ne pas céder à l'excitation, l'étape suivante consiste à vous préparer minutieusement.

Chez Sportifes, vous trouverez toutes les ressources dont vous avez besoin pour prendre un bon départ. Nous vous proposons des avis d'experts sur les bookmakers les plus populaires afin de vous aider à choisir une plateforme fiable. Nos instructions d'inscription et de transaction rendront le processus aussi simple et direct que possible. De plus, vous pourrez vous renseigner sur les bonus actuels et les jeux les plus populaires afin d'utiliser vos ressources de manière efficace.

Parier consciemment, c'est non seulement connaître les règles et les stratégies, mais aussi savoir s'arrêter à temps. Utilisez Sportifes comme source d'information fiable pour faire le bon choix et minimiser les risques. Il est important de se rappeler que les paris sont un divertissement et non un moyen de résoudre des problèmes financiers.

BASEBALL_FAN Creative Commons License 2024.08.13 -2 0 2835

Aki szokott forditani, bármilyen versenyen ő nem 1 külsős profi angolos? Tényleg kérdem nem trollkodok én ezt gondoltam mindig is, . 

Előzmény: Dia0lo (2834)
Dia0lo Creative Commons License 2024.08.13 0 2 2834

"Azért előfordulhatott, hogy ha X kommentátor közvetitett valamit ahhoz lehet nem annyira értett "nincs benne" , hasonlók."

Én azért azt gondolom, hogyha egy "közmédia" évi 130 milliárd forint adófizetői pénzből működik, akkor oldja már meg valahogy, hogy talál olyan embereket, akik értenek a 4 évente képernyőre kerülő sportágakhoz is. És igen, itt megint visszajutunk ahhoz, hogy az MTVA-hoz kik és hogyan kerülnek be. Megint az a probléma, hogy biztosan lennének alkalmasabb emberek a hírolvasásra, sportkommentálásra vagy az időjárás-jelentésre, de az MTVA-nál rettentő kevés szakmailag alkalmas ember kerül képernyő vagy mikrofon közelébe, nem ez az elsődleges szempont a castingon. Nincs például ékesebb bizonyíték erre, mint hogy olyan fordít a Forma-1-es interjúk alatt X éve, aki nem tud összefüggően fordítani élőbeszédet, nem is ért az adott sporthoz és még sokszor a pilóták neveit is összekeveri. És ez nem baj, csak az ilyennek az én adóforintjaimból is működtetett helyen nincs keresnivalója, mert biztosan van nála alkalmasabb. 

Előzmény: BASEBALL_FAN (2830)
BASEBALL_FAN Creative Commons License 2024.08.13 -3 0 2833

Köszi, neem minden sportot néztem. 

Előzmény: DanGer88 (2832)
DanGer88 Creative Commons License 2024.08.13 0 0 2832

Hajdu B, Knézy, Varga Á, Varga P, Ujvári, Tóth A, Tóth B, Székely, Vásárhelyi, Szekeres ez minimum 10 név hirtelen, de biztos hagytam ki kommentátort.

Előzmény: BASEBALL_FAN (2830)
BASEBALL_FAN Creative Commons License 2024.08.13 -1 0 2831

Az ES-en mennyi magyar kommentátor volt? Nem kell darabszámra, csak, hogy változatos volt e, vagy mint az M4, ugyan az a kb 4 vagy 5 ember. 

Előzmény: JJBen (2827)
BASEBALL_FAN Creative Commons License 2024.08.13 -1 0 2830

Nem feladatom védeni a kommentátorokat de a közmédiába a hangjuk alapján max 5 kommentátor vitte végig az EGÉSZ olimpiát. (Nevüket nem figyeltem, ezért irom , hogy hang alapján, nem is mindig az első perctől figyeltem ), Azért előfordulhatott, hogy ha X kommentátor közvetitett valamit ahhoz lehet nem annyira értett "nincs benne" , hasonlók. Gondolom ők mind élőbe kinn voltak, utazgattak a stadionok között, szerintem simán lehettek fáradtak is, persze a munkáját végezte de emberek. 

Előzmény: Tisztul_A_Visztula (2826)
starchild Creative Commons License 2024.08.12 0 0 2829
Előzmény: NB2 (2828)
NB2 Creative Commons License 2024.08.12 0 0 2828

van yt csatornájuk, szerintem oda pakolgatták fel ezeket

vagy lehet fb-n láttam, basszus most elbizonytalanodtam :)

Előzmény: JJBen (2827)
JJBen Creative Commons License 2024.08.12 0 0 2827

Hálás köszönet, legalább megtudtam a fiatal srác nevét, aki Kristóf aranyát közvetítette. :)

Ég és Föld volt Feri bácsihoz képest. Valahol láttam egy stúdió-felvételt, hogy belülről milyen is volt ez a pillangó 100.

De a nyílt vízi arany/bronz közvetítés is nekem fényévekkel jobb volt az EUSP-on.

Nekem kellett egy kis változatosság, hogy ne ugyanazokat a hangokat halljam, én többnyire az Eurosportot néztem.

Előzmény: DanGer88 (2817)
Tisztul_A_Visztula Creative Commons License 2024.08.12 0 0 2826

Nem az a baj, hogy az M4 tolta a magyarokat, hanem az, hogy túltóta őket. Kint volt a képernyőn a kajak-kenunál vagy az úszásnál a különbség, időben is és távolságban is. Nem vagyok kommentátor, de annyi agyam van, hogy ezeknél a sportágaknál 4-5 futam után megtanuljam, hogy egyes úszásnemben vagy evezésformában kb. mekkora távolság ledolgozható. Az M4-es kommentátoroknak vagy nincs ennyi agyuk, sem tapasztalatuk, vagy nem mondhatják ki, amit gondolnak.

A közmédiában az volt a jó korábban, hogy egy olimpia idején naponta többször végigmentek a magyar dicsőségtáblán. S minden nap ugyanazokban az időpontokban. Most valahogy egyszer sem sikerült ilyet elcsípnem, pedig 4 tv csatornát néztem oda-vissza kapcsolgatva. Nem azt mondom, hogy egyszer sem volt ilyen lista az 1-6. helyezettekről, de nem lehetett sokszor.

A Max-szal meg az volt a bajom, hogy több sportágnál is előfordult, pl. az öttusánál is, hogy nem az egészet konferálták és kommentálták magyarul, hanem akkor kapcsolódott be, amikor a magyar versenyző volt várható. Jól bejelentették, hogy mindent lefednek magyarul is, de sztem kb. olyan 70-75%-ot, ha sikerült. Beszélek/értek angolul, olaszul, s kicsit németül, de a sportnézésnél szeretek kikapcsolni, s nyilván a magyar nyelvet gyorsabban dekódolja az agyam.

Összegezve: szerintem az a bajok gyökere, hogy már nem egy-két helyen csoportosulnak a hozzáértő szpíkerek , illetve a nyomtatott és az elektronikus sajtó sportkollégái, hanem ezernyi forrás akar beszámolni mindenről. Hát a végén pont ezért nem sikerül senkinek sem olyan jól, mint 10-20 vagy még több éve sikerült az MTV-nek, az MR-nek vagy az NS-nek.

Előzmény: BASEBALL_FAN (2822)
irreverzibilis Creative Commons License 2024.08.12 0 0 2825

kösz,na akkor ha lesz legközelebb akkor ott követem, a királyi és a juró között tipródtam, hol itt volt elfogadható, hol ott, minden csatin van fülbemászó kommentátor

Előzmény: Tisztul_A_Visztula (2810)
BASEBALL_FAN Creative Commons License 2024.08.12 -1 0 2824

Ja meg szinvonalatlan kommentárt. (igen kinek mi jön be tudom)

Előzmény: mikkamakka73 (2823)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!